Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Skal vi altid stole på lægens ord om medicin og diagnose?

Peter C. Gøtzsche Foredrag

Peter C. Gøtzsche

Professor, dr.med. og kritiker af overdiagnostik, overmedicinering, medicinalindustrien og psykiatrien.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Peter C. Gøtzsche

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Peter Gøtzsche er en anerkendt kritiker inden for sundhedssektoren, både nationalt og internationalt. Han udfordrer sundhedsvæsenets anbefalinger og den udbredte brug af diagnoser og medicin. Er dine receptpligtige lægemidler egentlig til gavn for dit helbred, eller er de blot et resultat af medicinalindustriens økonomiske interesser, som kan skade dig? I 1993 medvirkede Peter i etableringen af Cochrane-samarbejdet og grundlagde det Nordiske Cochrane Center. Han har publiceret over 75 artikler i førende medicinske tidsskrifter og hans arbejde er blevet citeret 50.000 gange. Han har forfattet flere bøger, herunder “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet,” “Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse,” og mange flere. Derudover har han medforfattet retningslinjer for god forskningsrapportering som “Consort, Strobe, Prisma og Spirit”.

Et foredrag med Peter C. Gøtzsche giver jer:

  • Et kritisk blik på psykiatrien, lægevidenskaben og medicinalindustrien, der er baseret på de mest pålidelige forskningsresultater.
  • En guidet tur gennem junglen af medicin, screeninger, myter og behandlinger. Hvad virker, og hvad skader mere, end det gavner?
  • Et lærerigt og medrivende foredrag, der er fortalt med vid og humor.

Fokus på overdiagnostik og overbehandling

Oprindeligt er Peter Gøtzsche uddannet som cand.scient. i biologi og kemi. Han startede sin karriere i medicinalindustrien, hvor han blandt andet arbejdede med kliniske forsøg. I 1984 blev han læge og arbejdede på Københavnske hospitaler i 11 år. I 2010 blev han professor i Klinisk Forsøgsdesign og Analyse ved Københavns Universitet. I 2019 oprettede han Institute for Scientific Freedom. I dag er Peter Gøtzsche selvstændig og bruger sin tid på forskning, foredrag, som ekspertvidne i retssager i mange lande og på at skrive bøger. Med sine medrivende og lærerige foredrag sætter Peter især fokus på overdiagnostik og overbehandling. Han guider sit publikum gennem myter og de utilsigtede skadevirkninger af behandlingerne.

Book Peter Gøtzsche og få svar på, hvornår diagnostik, screening og medicin skader os mere, end det gavner, og hvilke vacciner, der er nødvendige, og hvilke man godt kan undvære.

Se foredrag med Peter C. Gøtzsche
Peter C. Gøtzsche foredrag

Hvilke vacciner skal vi have, og hvilke er ikke nødvendige?

Der tilbydes rigtig mange vacciner, og mange mennesker er i tvivl om, hvilke vacciner de har brug for.

Information på internettet er ofte vildledende, både når den kommer fra officielt hold, men især når den kommer fra grupper, der generelt er imod vaccinationer. Nogle vacciner er så vigtige, at der ikke er nogen tvivl; vi skal f.eks. alle vaccineres mod mæslinger. Den forskning, der oprindeligt hævdede, at vaccinen kan forårsage autisme, er svindel, men myten lever videre. Nogle vacciner behøver I ikke, f.eks. influenzavaccinen, der ikke har nogen påvist effekt på dødelighed, hospitalsindlæggelse eller lungebetændelse, eller som forebyggelse mod at smitte andre. I behøver sædvanligvis heller ikke at blive vaccineret mod Japansk hjernebetændelse, hvis I tager på turistrejse til Asien. HPV-vaccinen er kontroversiel. forskningen bygger på studierapporter indsendt til den Europæiske Lægemiddelstyrelse, viser, at vaccinen i sjældne tilfælde kan give de neurologiske skader, som nogle patienter oplever, men som myndighederne hævder ikke eksisterer.

Peter C. Gøtzsche foredrag

Hvordan kan det være, at psykiatrien gør større gavn end skade?

Den biologiske psykiatri er altdominerende. Den bygger på den tankegang, at man kan stille specifikke diagnoser, og at der findes medicin, der specifikt retter op på det, der er galt. Begge dele har vist sig at være uden hold i virkeligheden, og myterne har været en katastrofe for patienterne. Halvdelen af patienterne har hørt, at de er syge, fordi de har en kemisk ubalance i hjernen. Det er den største løgn af dem alle, og nok også den mest skadelige. Det taler sit tydelige sprog om katastrofen, at jo flere psykofarmaka, der bruges, jo flere patienter får tildelt førtidspension, fordi de ikke kan fungere.

Vi har brug for en revolution inden for psykiatrien. Fokus skal flyttes fra diagnoser og medicin til patientens konkrete problemer, som bedst afhjælpes med psykoterapi. Psykoterapi mindsker risikoen for selvmord, hvorimod depressionspiller øger selvmordsrisikoen både hos børn og voksne og også øger risikoen for vold. Myterne krakelerer blandt tænksomme psykiatere verden over, men det går alt for langsomt. Psykofarmaka bruges alt for meget. Det skyldes bl.a., at langt det meste af forskningen er meget upålidelig og styres af medicinalindustrien og psykiatere på industriens lønningsliste.

Peter C. Gøtzsche foredrag

Depressionspilleepidemien

Det chokerer mange at få at vide, at depressionspiller ikke har nogen relevant effekt på depression, heller ikke på meget svær depression, men det er sandt. Depressionspillers hyppigste effekt er nok, at de forstyrrer eller forhindrer sexlivet hos mindst halvdelen af de behandlede. Omkring halvdelen af patienterne bliver afhængige, og abstinenssymptomerne kan være voldsomme, hvis man trapper for hurtigt ud. Det er en af grundene til, at mange fortsætter behandlingen i mange år eller resten af livet. Vores forbrug af depressionspiller er ude af kontrol, ligesom det var tilfældet for benzodiazepinerne (nervepiller) i 1960’erne. Der behandles så meget, at det svarer til, at hver eneste dansker kunne være i behandling i seks år af deres liv. Omkring halvdelen af de behandlede har ikke engang nogen indikation for behandlingen. Pillerne bruges til alt muligt, f.eks. stress, sorg, eksamensangst, søvnproblemer, skilsmisse eller hustruvold (til hustruen).

Depressionspiller burde slet ikke bruges. De øger risikoen for selvmord og vold, og mange bliver følelsesmæssigt bedøvede eller endda afstumpede.

Peter C. Gøtzsche foredrag

Hvordan overlever vi i en overdiagnosticeret og overmedicineret verden?

Skal vi altid stole blindt på lægens ord om diagnose og medicin? Det er ikke nogen god ide, fordi vore receptpligtige lægemidler er den tredje hyppigste dødsårsag, efter hjertekarsygdomme og kræft. I gennemsnit kommer hver praktiserende læge til at tage livet af én patient om året med medicin. Men lægen opdager det ikke og lærer ikke noget af det, fordi patienten kunne være død alligevel, også uden medicin. De fleste af disse dødsfald kan undgås, fordi patienterne sagtens havde kunnet klare sig uden medicinen. Vi fylder os med medicin, der enten ikke virker eller skader os mere, end den gavner. Det er derfor en god ide at undersøge tingene selv, før I går på apoteket med recepten. Det er ikke så svært, som man skulle tro. Peter Gøtzsche giver en unik indsigt i, hvordan man griber det an og fortæller, hvilke lægemidler vi kan undvære. Det drejer sig især om smertestillende midler, psykofarmaka, demensmidler og en masse medicin, der gives til raske mennesker for at reducere risikoen ganske lidt for, at de bliver syge engang i fremtiden.

Peter C. Gøtzsche foredrag

Hvorfor skal vi afslå tilbud om helbredstjek og de fleste andre screeningsundersøgelser?

Vi bombarderes med misvisende information, f.eks. ”mammografiscreening redder liv og fører til mere skånsom behandling” (Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen) og ”Selv om du i dag føler dig rask, er det en god idé at få en forebyggende helbredsundersøgelse (annonce fra Aleris-Hamlet)”. Peters forskning viser, at mammografiscreening ikke øger overlevelsen, og at den fører til flere brystfjernelser. Peter Gøtzsches forskning viser, at helbredstjek ikke øger overlevelsen, men formentlig er skadelig, fordi der stilles diagnoser og bruges mere medicin,  som patienterne ikke har gavn af. Utallige screeningsundersøgelser anbefales ofte helt ukritisk af private udbydere, men det er yderst få, som gør større gavn end skade.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Peter C. Gøtzsche

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Peter C. Gøtzsche