Troels W. Kjær foredrag Klæbehjerne - bliv bedre til at huske
I kender det sikkert: Man står over for en person, der hilser så hjerteligt på en, mens man forgæves graver i sin hjerne for at komme i tanke om personens navn. Eller at glemme pointer til præsentationen? Så er det på tide at rette op på hukommelsen.
Det kan lade sig gøre med selv en forholdsvis lille indsats, fortæller professor og hjerneforsker Troels W. Kjær i bogen “Klæbehjerne“. Den nyeste hjerneforskning dokumenterer, at den menneskelige hjerne er plastisk, og dermed kan formes og udvides ved dagligt brug.
Sammen med journalist Anne Mette Futtrup beskriver Troels, hvordan det kan gå til, at hjernen kan blive større og stærkere gennem træning på lige fod med biceps og triceps. Forfatterne fortæller til de travle, at selv små uvante udfordringer i dagligdagen gør gavn: at gå baglæns et par minutter hver dag, at løse en sudoku, synge en sang eller vælge en anden vej hjem fra arbejde end den sædvanlige. Har I tid til mere, opfordrer bogen til større forandringer i jeres hverdag, og dermed bedre hukommelse ved for eksempel at lære et nyt sprog, eller at forære GPS’en væk og udelukkende køre efter kort.
Jo mere, du bruger hovedet, des bedre.
Foredraget tager afsæt i bogen, så I kan teste jeres hukommelse, og I kan lære metoder og teknikker til at lære at huske bedre.
Troels W. Kjær foredrag Hvem har en hjernestarter liggende?
I 2017 udkommer Troels W. Kjærs nyeste bog “Hjernestarter – sådan træner du din hjerne”, en bog der hjælper dem, der gerne optimere sin tænkning. I ønsker måske at være mere effektiv og hurtigere på jeres job, I vil gerne blive bedre at at huske eller motivere jer selv, men hvordan får I hjernen op i gear? Det giver Troels jer svar på i dette foredrag.
Troels har eksperimenteret med hjernetræning, og giver i foredraget sine bedste råd og konkrete værktøjer til at forbedre vores opmærksomhed, hukommelse og læring. I vil få mere ud af jeres liv, og måske bliver I også bedre til at huske konens fødselsdag og jeres daglige gøremål.
Troels W. Kjær foredrag De skjulte talenter – om autisme og neuropædagogisk praksis
I DR’s dokumentarserie “De skjulte talenter” kigger hjerneforsker Troels W. Kjær nærmere på de skjulte talenter, mennesker med autisme er i besiddelse af. Selvom autister på mange måder lever anderledes, så har de en særlig evne til at opfatte regler, mønstre og systemer. Det kan man ifølge Troels benytte sig af, hvis man tager afsæt i neuropædagogik.
Neuropædagogik er i sig selv ikke en metode men nærmere en forståelsesramme, som vi kan bruge til at anvende viden om hjernens funktioner i en mere pædagogisk og pragmatisk hverdag. Dermed kan vi få skabt og fremmet menneskers evner, fx autister, så de fremfor at kompensere for funktionsnedsættelser, i stedet anvender sine stærke sider.
I dette forunderlige og tankevækkende foredrag beretter Troels om sit arbejde med autister og undersøgelser ved brug af neuropædagogik.
Troels W. Kjær foredrag Den normale og den syge hjerne
I foredraget fortæller Troels om, hvordan hjernen er sat sammen og fungerer, og om hvad der sker, når hjernen bliver syg.
Vi kan vælge at koncentrere os om glemsomhed/demens, epilepsi, opmærksomhedsforstyrrelser eller hvorfor bliver nogen afhængige af alkohol, gambling og stoffer, mens andre er ligeglade?
Vi kan også fokusere på normaltilstande som f.eks. hvad der sker i hjernen når vi bliver forelsket og dyrker sex.
Et foredrag som kan tilpasses det emne/emner, som kunden ønsker at vide mere om i relation til hjernen.
Troels W. Kjær foredrag Træn jeres hjerne og bliv knivskarp
Hjerneforsker Troels W. Kjær fortæller med udgangspunkt i sin bog “Knivskarp – fra normal til genial på 6 uger” om hjernetræning, der forbedrer hukommelsen, koncentrationsevnen og overblikket.
Skuespiller Mikael Birkkjær har været gennem “hjernevasken” og oplever, at han er blevet meget bedre til at interessere sig for andre mennesker. Vi afprøver metoder, der optimerer hjernen, på os selv
Troels W. Kjær foredrag Strategi for det hele menneske
Der er en sund sjæl i et sundt legeme, og et sundt legeme giver en stærk hjerne.
Troels W. Kjær gennemgår i foredraget, hvad man kan gøre for at holde kroppen og hjernen i form, baseret på viden om vekselvirkningen mellem hjernetræning og fysisk træning.
Hvor meget tid skal man bruge på fysisk og mental træning? Kan man træne hjernen for meget? Betyder timingen noget? Hvorfor virker meditation på hjernen? Kan vi ikke bare sove når vi bliver gamle?
Troels W. Kjær foredrag Hjernerystelse
I dette foredrag vil Troels W. Kjær gøre jer klogere på hjernerystelse, og hvordan I bedst muligt kommer igennem det.
Der kan opstå mange spørgsmål under et forløb med hjernerystelse: Hvor meget må man sove? Må man se på en skærm? Hvornår kan man komme tilbage på arbejdet? Hvad kan man selv gøre for at lette på symptomerne? Troels giver jer svarene på det hele, og giver jer overskuelige og simple redskaber til at komme igennem hjernerystelsen, både når det fysiske, psykiske og kognitive problemer.
Foredraget er baseret på den nyeste forskning, og tager afsæt i interviews med førende fagfolk, behandler og en række cases.
Foredraget tager ligeledes afsæt i bogen “Hjernerystelse – kom godt igennem” (2019), der er skrevet af Troels W. Kjær og Loa Opstrup.
Ligesom i bogen, så er formålet med foredraget, at I hurtigst muligt kommer igennem jeres hjernerystelse, og at I har godt undervejs.