Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på hjernes styrker og svagheder

Troels W. Kjær

Troels W. Kjær

Forfatter, hjerneforsker og speciallæge.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Super positiv foredragsholder, der stille og roligt formidlede sin enorme viden omkring hjernen. Troels har en fantastisk humor og er en fantastisk formidler. I løbet af no time havde han hele salen med, hvad enten det var kommunikation med sidemanden eller fælles opgaver."

Bente Jeppesen - AOF Se alle referencer

Et foredrag med Troels W. Kjær giver jer:

 • Et foredrag med en specialist, der er anvendt som hjerneekspert både i tv og aviser
 • En foredragsholder der altid arbejder på sin forskning, og som derfor leverer høj aktuelle foredrag
 • Et spændende foredrag med dybdegående indsigt i hjernen
Uforpligtende forespørgsel på Troels W. Kjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Troels

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Troels W. Kjær er forfatter, hjerneforsker og speciallæge. Han er en af landets førende eksperter inden for hjernen samt viden om, hvordan den påvirkes af forskellige faktorer og stimuli. Det er emner som Troels W. Kjær foredrag formidler med en tilpas kombination af seriøsitet og humor.

Et foredrag med Troels W. Kjær giver jer:

 • Et foredrag med en specialist, der er anvendt som hjerneekspert både i tv og aviser
 • En foredragsholder der altid arbejder på sin forskning, og som derfor leverer høj aktuelle foredrag
 • Et spændende foredrag med dybdegående indsigt i hjernen

Få ekspertindsigt i hjernen og optimer hukommelse, overblik og koncentrationsevne

Troels W. Kjær har specialiseret sig i forskning om, hvordan hjernen stimuleres i praksis, hvordan den kan måles og vejes og ikke mindst, hvordan den kan trænes skarp igennem øvelser, der styrker vores hukommelse, overblik og koncentrationsevne.

Troels er forfatter til bøgerne “12 minutter til succes – mediter dig lykkeligere, klogere og mere rolig” og “Knivskarp”. “Knivskarp” er blevet til, i samarbejde med skuespiller Mikael Birkkjær, der som testperson gennemgår et 6-ugers hjernetræningsprogram, hvor han testes før, under og efter programmet. Heri dokumenteres påstanden om, at hjernen kan trænes skarpere gennem forskellige ord-, tal- og billedopgaver.

Erhvervslivets interesse for neurovidenskab har været stærkt stigende de seneste år. Der er kommet mere fokus på, hvordan forskningsresultaterne kan gøre nytte i praksis og omsættes til viden og værktøjer, som kan komme på ledere og medarbejdere til gavn. Dette behandler Troels blandt andet i sine foredrag, der dækker neurovidenskaben bredt, men kan også målrettes mere specifikt til den enkelte kunde.

Book Troels W. Kjær til jeres næste event, og bliv klogere på jeres hjerne.

Læs mere på Troels W. Kjærs hjemmeside.

Se foredrag med Troels W. Kjær
Troels W. Kjær foredrag

Gik Einstein til fitness? - Bliv klogere af at motionere

Hjerneforskere har de senere år opdaget, at hjernen bliver påvirket enormt meget af, om vi træner eller ej. Selv en gåtur kan have stor betydning for at holde jeres hjerne stærk. Vi ved nu, at træning giver bedre hukommelse, koncentration, højere intelligens , bekæmper depression og stress, holder jeres hjerne ung og gør jer gladere. Og vi ved hvorfor. Jeres hjerne forandrer sig, når I træner. Dele af den vokser, mens andre skrumper. Hjernen beholder med andre ord sin smidighed.

Troels tager løbeskoene på og tager jer gennem litteratur og anekdoter om hjernen.

 • Føder aktive mus klogere unger?
 • Gik Albert Einstein til Fitness for at blive klogere?
 • Havde Forest Gump fat i den lange ende, da han forsøgte at løbe meningsløsheden væk?
 • Og giver Gnags dårlige råd, når de synger om at sidde stille på en bænk i alderdommen og kigge ud over havet?

Foredraget formidler den allernyeste hjerneforskning på en måde, så alle kan være med. I bliver klogere på, hvad der sker oppe i jeres hjerne, når I trækker i løbeskoene, vandrestøvlerne eller tennissokkerne.

Troels W. Kjær foredrag

Sund skærmadfærd ‒ Navigér i en skærmfyldt verden

Skærme er overalt, og vores skærmtid stiger konstant pga. den teknologiske udvikling. De findes i alt fra smartphones til køkkenredskaber, og de påvirker vores kommunikation, arbejde og læring positivt. Men overdreven skærmtid kan føre til fysiske og mentale sundhedsproblemer, samt social isolation, særligt blandt børn og unge.

Forskning antyder en forbindelse mellem meget skærmtid og diagnoser som ADHD og søvnforstyrrelser. Det er derfor vigtigt at fastsætte rimelige grænser for skærmtid, skabe skærmfrie tidspunkter samt opmuntre til alternative aktiviteter og social interaktion, for at støtte og bevare børns trivsel. Det er også vigtigt at vi voksne er bevidste om egen skærmbrug, og at forældre, lærere og samfundet som helhed tager ansvar for at vejlede de yngre generationer om sund skærmadfærd.

Troels W. Kjær foredrag

Klæbehjerne ‒ Bliv bedre til at huske

I kender det sikkert: Man står over for en person, der hilser så hjerteligt på en, mens man forgæves graver i sin hjerne for at komme i tanke om personens navn. Eller at glemme pointer til præsentationen? Så er det på tide at rette op på hukommelsen.

Det kan lade sig gøre med selv en forholdsvis lille indsats, fortæller professor og hjerneforsker Troels W. Kjær i bogen “Klæbehjerne. Den nyeste hjerneforskning dokumenterer, at den menneskelige hjerne er plastisk, og dermed kan formes og udvides ved dagligt brug.

Sammen med journalist Anne Mette Futtrup beskriver Troels, hvordan det kan gå til, at hjernen kan blive større og stærkere gennem træning på lige fod med biceps og triceps. Forfatterne fortæller til de travle, at selv små uvante udfordringer i dagligdagen gør gavn: at gå baglæns et par minutter hver dag, at løse en sudoku, synge en sang eller vælge en anden vej hjem fra arbejde end den sædvanlige. Har I tid til mere, opfordrer bogen til større forandringer i jeres hverdag, og dermed bedre hukommelse ved for eksempel at lære et nyt sprog, eller at forære GPS’en væk og udelukkende køre efter kort.

Jo mere, du bruger hovedet, des bedre.

Foredraget tager afsæt i bogen, så I kan teste jeres hukommelse, og I kan lære metoder og teknikker til at lære at huske bedre.

Troels W. Kjær foredrag

Hvem har en hjernestarter liggende?

I 2017 udkommer Troels W. Kjærs nyeste bog “Hjernestarter – sådan træner du din hjerne”, en bog der hjælper dem, der gerne optimere sin tænkning. I ønsker måske at være mere effektiv og hurtigere på jeres job, I vil gerne blive bedre at at huske eller motivere jer selv, men hvordan får I hjernen op i gear? Det giver Troels jer svar på i dette foredrag.

Troels har eksperimenteret med hjernetræning, og giver i foredraget sine bedste råd og konkrete værktøjer til at forbedre vores opmærksomhed, hukommelse og læring. I vil få mere ud af jeres liv, og måske bliver I også bedre til at huske konens fødselsdag og jeres daglige gøremål.

Troels W. Kjær foredrag

De skjulte talenter – Om autisme og neuropædagogisk praksis

I DR’s dokumentarserie “De skjulte talenter” kigger hjerneforsker Troels W. Kjær nærmere på de skjulte talenter, mennesker med autisme er i besiddelse af. Selvom autister på mange måder lever anderledes, så har de en særlig evne til at opfatte regler, mønstre og systemer. Det kan man ifølge Troels benytte sig af, hvis man tager afsæt i neuropædagogik.

Neuropædagogik er i sig selv ikke en metode men nærmere en forståelsesramme, som vi kan bruge til at anvende viden om hjernens funktioner i en mere pædagogisk og pragmatisk hverdag. Dermed kan vi få skabt og fremmet menneskers evner, fx autister, så de fremfor at kompensere for funktionsnedsættelser, i stedet anvender sine stærke sider.

I dette forunderlige og tankevækkende foredrag beretter Troels om sit arbejde med autister og undersøgelser ved brug af neuropædagogik.

Troels W. Kjær foredrag

Den normale og den syge hjerne

I foredraget fortæller Troels om, hvordan hjernen er sat sammen og fungerer, og om hvad der sker, når hjernen bliver syg.

Vi kan vælge at koncentrere os om glemsomhed/demens, epilepsi, opmærksomhedsforstyrrelser eller hvorfor bliver nogen afhængige af alkohol, gambling og stoffer, mens andre er ligeglade?

Vi kan også fokusere på normaltilstande  som f.eks. hvad der sker i hjernen når vi bliver forelsket og dyrker sex.

Et foredrag som kan tilpasses det emne/emner, som kunden ønsker at vide mere om i relation til hjernen.

Troels W. Kjær foredrag

Træn jeres hjerne og bliv knivskarp

Hjerneforsker Troels W. Kjær fortæller med udgangspunkt i sin bog “Knivskarp – fra normal til genial på 6 uger” om hjernetræning, der forbedrer hukommelsen, koncentrationsevnen og overblikket.

Skuespiller Mikael Birkkjær har været gennem “hjernevasken” og oplever, at han er blevet meget bedre til at interessere sig for andre mennesker. Vi afprøver metoder, der optimerer hjernen, på os selv

Troels W. Kjær foredrag

Strategi for det hele menneske

Der er en sund sjæl i et sundt legeme, og et sundt legeme giver en stærk hjerne.

Troels W. Kjær gennemgår i foredraget, hvad man kan gøre for at holde kroppen og hjernen i form, baseret på viden om vekselvirkningen mellem hjernetræning og fysisk træning.

Hvor meget tid skal man bruge på fysisk og mental træning? Kan man træne hjernen for meget? Betyder timingen noget?  Hvorfor virker meditation på hjernen? Kan vi ikke bare sove når vi bliver gamle?

Troels W. Kjær foredrag

Hjernerystelse

I dette foredrag vil Troels W. Kjær gøre jer klogere på hjernerystelse, og hvordan I bedst muligt kommer igennem det.

Der kan opstå mange spørgsmål under et forløb med hjernerystelse: Hvor meget må man sove? Må man se på en skærm? Hvornår kan man komme tilbage på arbejdet? Hvad kan man selv gøre for at lette på symptomerne? Troels giver jer svarene på det hele, og giver jer overskuelige og simple redskaber til at komme igennem hjernerystelsen, både når det fysiske, psykiske og kognitive problemer.

Foredraget er baseret på den nyeste forskning, og tager afsæt i interviews med førende fagfolk, behandler og en række cases.

Foredraget tager ligeledes afsæt i bogen “Hjernerystelse – kom godt igennem” (2019), der er skrevet af Troels W. Kjær og Loa Opstrup.

Ligesom i bogen, så er formålet med foredraget, at I hurtigst muligt kommer igennem jeres hjernerystelse, og at I har godt undervejs.

Troels W. Kjær video

Foredrag med Troels W. Kjær

Få en forsmag på et foredrag med Troels W. Kjær i videoen.

Se foredrag med Troels W. Kjær

Referencer

Vores medarbejdere var meget glad for foredraget - vi har fået fine tilbagemeldinger fra en del, der var overraskede over, hvor lidt 'forsker-agtig' Troels var og hvor brugbart de oplevede indlægget. Super fedt!

Nana Sofie Due Jensen

Nordea Liv & Pension

Super godt foredrag. Spændende og relevant viden formidlet på en på samme tid seriøs og underholdende måde. Ramte tilhørerne (skoleledere) rent. Meget anbefalelsesværdigt.

Dorrit Bamberger

Skolelederforeningen

Troels er en fantastisk foredragsholder. Meget tilstedeværende og engageret. Vi har været meget glade.

Trine Bille

Danske Bank

Super fedt at der var mulighed for at flexibilitet i emnet, så det var tilpasset os!

Christina

Aalborg Universitet

Et fantastisk oplægsholder, med et vedkommende og spændende oplæg.

Lene Kjellerup

Marselisborg Centrets Oplysningskreds

Troels foredrag var medrivende og interessant og alle blev engageret i emnet, også bagefter har vi taget emnet op. Troels var god til at tilpasse fremstillingen efterhånden som vi gik frem, så det passede til tilhørerne og hvor de var.

Charlotte Møller

PFA

Super positiv foredragsholder der stille og roligt formidlede sin enorme viden omkring hjernen. Troels har en fantastisk humor og er en fantastisk formidler. I løbet af no time havde han hele salen med enten det var kommunikation med sidemanden eller fælles opgaver. Dejlig aften med mange gode spørgsmål fra salen.

Bente Jeppesen

AOF

Vedkommende og tilpasset foredrag til vores medlemmer, meget pæn tilslutning til arrangementerne

Martin Mogensen

Dansk Dystoniforening

Fantastisk rammende oplæg, der levede op til vores forhåbninger plus lidt til.

Camilla Zhu

Studieskolen

Spændende og inspirerende.

Yvonne Qvist

Hærens Konstabel og Korporalforening

Meget tilfreds.

Marlene Nielsen

Landsforeningen Rett Syndrom

Det var et fremragende program med en fremragende oplægsholder. Flere af deltagerne har været henne og sige, at de synes det var rigtig godt, vedkommende gav dem noget på et personligt plan, gav dem noget ift. vores kompetenceudviklingsdagsorden, og at man slet ikke følte sig træt i de 3½ time, mens Troels var på!

Bent Gringer

Kompetencesekretariatet

Troel W. Kjær er en fantastisk formidler og formår at holde publikum engageret under hele oplægget. Da arrangementet var slut gav flere deltagere udtryk for, at det havde været en super oplevelse at høre Troels. En anden deltager skrev en mail til mig, hvor hun gav udtryk for, at vi altid havde gode oplægsholdere, men Troels W Kjær overgik dem alle.

Lene Kjellerup

Marselisborg Centrets Aftenskole

Det var rigtig godt varieret m. forskellige medier og samtaleformer.

Helle Bach Munk

Slangerup Skole

Selvom jeg havde hørt dele af foredraget før, så havde Troels W. Kjær tydeligt gjort sig tanker om den nye målgruppe. Meget veloplagt og meget afslappende på den gode måde.

Jeanette Marie Axelsen

Matematiklærerforeningen

Troels W. Kjær var en god og nærværende oplægsholder og formidler. Han formåede at koge kompleks viden om hjernen ned til forståeligt hverdagssprog, som vi kunne tage med os i vores daglige arbejde.

Morten Rasmussen

Socialtilsyn Midt

Troels holdt et meget veloplagt foredrag. Han inddrog tilhørerne meget og der var god stemning og respons of på hans spørgsmål. Vi lærte en hel del om hjernen og hvordan man kan blive bedre til at bruge den. Vældig godt.

Anne-Grete Winding

HK

Nærværende og informativt foredrag. Troels forstår, at gøre noget, som godt kunne blive kompliceret, meget forståeligt og tilgængeligt.

Trine Vie

Stab Ældre og Sundhed, Lolland Kommune

Troels leverede et spændende og lærerigt oplæg/foredrag. Han mødte op i god tid og var klar da vi skulle i gang

Jan Enggaard Jensen

Dansk Kiropraktor Forening

Super godt foredrag

Dorthe Brinkmann

Club81

Der er bred enighed om at foredraget v. Troels W. Kjær var inddragende og indlevende - et rigtig godt foredrag, som gav anledning til gode refleksioner i organisatorisk såvel som personligt perspektiv.

Dorthe Mechernsée

Synscenter Refsnæs, Region Sjælland

Klæbehjerne

Med “Klæbehjerne” forklarer hjerneforskeren Troels W. Kjær og journalisten Anne-Mette Futtrup, hvordan du kan træne din hjernemuskel og blive bedre til at huske. Her kan du lære, hvordan du med blot en relativ lille indsats kan slippe for huller i hukommelsen.

I Troels W. Kjærs og Anne-Mette Futtrups “Klæbehjerne” præsenteres læseren for hukommelsestests, samt øvelser og teknikker til at optræne sine huskeevner. Bogen indeholder derfor også træningsprogrammer for begyndere, øvede og folk parate til at indføre konkrete livsstilsændringer for at styrke hukommelsen. Hvert træningsprogram består af 28 forskellige øvelser, der alle specifikt påvirker hukommelsescentrene i hjernen.

Hjernestarter

De fleste af os går rigtig meget op i at træne koppen, vi går til fitness, cykler og løber. Men husker vi at hjernen også skal trænes? I “Hjernestarter” får du en introduktion til hvordan man kan træne hjernen.

Troels W. Kjær har skrevet “Hjernestarter”, som viser dig nøjagtigt, hvordan du kan skabe varige ændringer i din hjerne bedst og mest effektivt – både i privaten og når du er på arbejde eller i skole. I bogen følger vi to studerende, der træner deres hjerne på i seks uger. Samtidig får du al den teori der skal til, for at du kan forstå hvordan hjernen fungerer, og værktøjer til selv at komme i gang.

Knivskarp

Få bedre hukommelse, stærkere koncentrationsevne og større overblik. Ny forskning viser, at hjernen kan ændres. Vores tænkegang, holdninger og adfærd er ikke statiske karaktertræk, men (indgroede) vaner, der kan forandres. Med de rette øvelser kan du optimere din hjerne. Permanent.

I knivskarp er hjerneforsker Troels W. Kjær og skuespiller Mikael Birkkjær gået sammen om at dokumentere, at hjernen vitterlig kan forandres gennem træning. Troels W. Kjær beskriver, hvordan hjernen er bygget op, og hvordan den dirigerer vores tanke- og handlemønstre. han præsenterer dig samtidig for en række øvelser, der kan styrke din evne til at holde fokus, bevare overblikket under pres og huske det vigtigste og samtidig sortere unødvendige informationer fra.

Mange af øvelserne indgår i det 6-ugers træningsprogram, som Mikael Birkkjær har gennemgået. Vi følger ham gennem hele forløbet, hvor han udfordres både mentalt og fysisk med blandt andet ord-, tal- og billedopgaver, som skal løses under tidspres, en række sociale stress-øvelser foruden fysisk træning og ‘hjernekost’. Og for at dokumentere effekten af træningsprogrammet er Mikael Birkkjær blevet testet både før, under og efter forløbet af en neuropsykolog.

Hjernerystelse

En hjernerystelse er ikke kun en fysisk hindring i ens liv, det er også en omstilling psykisk og eksistentielt. Nogle kommer sig hurtigt, men alt for mange bliver tvunget til at ændre deres livsstil markant. Det kan tage lang tid før de er helt klar igen.

Hjernerystelse – kom godt igennem præsenterer den faglige viden, der eksisterer på området. Den forklarer, hvad en hjernerystelse gør ved krop, følelsesliv, nervesystem og kognitive evner. Den er opbygget i forskellige dele, som kan læses, alt efter om du har slået hovedet for nylig, eller det er længere tid siden. På den måde får du netop den viden, du har brug for.

Ikke mindst videregives de værktøjer og copingstrategier, der skal til for at komme i bedring efter en hjernerystelse og for at leve med så høj livskvalitet som muligt undervejs i et forløb med hjernerystelse.

Uforpligtende forespørgsel på Troels W. Kjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Troels W. Kjær
Troels W. Kjær

5 ud af 5 stjerner

"Super positiv foredragsholder, der stille og roligt formidlede sin enorme viden omkring hjernen. Troels har en fantastisk humor og er en fantastisk formidler. I løbet af no time havde han hele salen med, hvad enten det var kommunikation med sidemanden eller fælles opgaver."

Bente Jeppesen - AOF Se alle referencer

Foredragsemner med Troels W. Kjær