Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Lektor og ledelseskonsulent ved UCL, foredragsholder og forfatter. Sanne kan hjælpe dig/jer med at håndtere tidens perfektionisme og perfekthedspres og omfavne skønheden i det uperfekte.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Sanne
Foredrag
Referencer
Sanne Østergaard Nissen sætter spotlight på tidens perfekthedskultur og perfektionisme. Med forskning, viden og poetisk charme, sætter hun tidsånden, forbrugskultur og tendenser, vores sind, adfærd og relationer tankevækkende i relief og lærer os at omfavne skønheden i det uperfekte.
Sanne Østergaard Nissen er lektor og ledelseskonsulent ved UCL, ekstern lektor ved University of Applied Sciences i Kiel, master i positiv psykologi, cand.merc. og coach. Hun underviser, holder foredrag og workshops og rådgiver om perfekthedskultur, perfektionisme og trivsel, som udløber af et forskningsprojekt og adskillige års akkumuleret viden om menneskets sind, adfærd og relationer. Hun har været rådgiver for regeringens stresspanel om unge, mistrivsel og perfekthedskultur. Desuden har Sanne en kunstnerisk åre, hvor hun skriver og udgiver digte og sange, tegner og maler. Et foredrag med Sanne giver med garanti stof til eftertanke og refleksion, nærvær og hjerterum. Hendes motto er: ”Hvor der er hjerterum, er der skaberrum”. Sammen med musikeren Morten Rolskov Westergaard tilbyder hun også musikalske foredrag med fokus på kreativitet, mod og fællesskab.
Siden 2013 har Sanne Østergaard Nissen undervist i psykologi, kommunikation, det personlige lederskab og forandring, konflikthåndtering, forhandlingsteknik og ledelse og coaching. Hun har desuden forsket i perfektionisme og udgivet videnskabelige artikler. Hun startede sin karriere i mode- og skønhedsbranchen med salg og markedsføring for store nationale og internationale virksomheder, indtil hun fandt sit kald med at formidle og rådgive.
Foredrag med Sanne Østergaard Nissen henvender sig til unge fra folkeskolens sidste trin, efterskoler, gymnasier og de første år af videregående uddannelse. Hendes foredrag er ligeledes velegnet på arbejdspladser og for ledergrupper, da hun har gode erfaringer med blandt andet at undervise ledere i personligt lederskab på diplomuddannelsen i ledelse samt holde foredrag for virksomheder om ’Stress under forandringer’. Foredrag kan afholdes på dansk eller engelsk.
Sanne har en særlig evne til at skabe nærvær, stille tankevækkende spørgsmål og facilitere dialog og konstruktive samudviklingsprocesser.
Se foredrag med Sanne Østergaard NissenPERFEKTION ER EN ILLUSION, og det ved vi godt, men de seneste 20-30 år er der sket en stigning i presset for at være perfekt. Perfekt for at være lykkelig. Perfekt for at være en succes på studiet, jobbet, i privatlivet og i den personlige branding i diverse udstillingsvinduer i den digitale verden. Perfekt for at være værd at elske. Men hvor stammer dette perfekthedspres overhovedet fra?
Foredraget tager os videre fra den individualistiske forbrugs- og selvudviklingskultur og foreslår håndgribelige refleksions- og dialogøvelser, som fordrer en bæredygtig og fællesskabsorienteret samudviklingskultur. Værktøjer som kan tages i brug med kollegaer, familie og venner, for at styrke relationer, fællesskab og samarbejde. Der er ingen mirakelkur, når vi taler om perfektionisme, men vi ved at perfektionisme står i diametral modsætning til kreativitet og innovation, der ofte er ønskelige kvaliteter i en foranderlig verden. Foredraget opfordrer til refleksion, samtale og derigennem mere hensigtsmæssige handlemønstre, når jagten efter perfektion tager overhånd og leder til mistrivsel.
Baseret på den japanske filosofi Wabi-sabi og håndværkstradition Kintsugi samt viden fra den positive psykologi, gives der i dette foredrag 12 bud på sammen at finde veje til at leve fuldt ud og med et balanceret fokus på: Trivsel. Kærlighed. Kreativitet. Opbyggelige relationer. Fællesskab. Flow. Glæde. Selvværd. Nærvær. Frihed. Mening. Mod. Styrker. Foredraget tager afsæt i bogen af samme navn: Skønheden i det uperfekte: Hvordan vi slipper fri af tidens perfekthedskultur.
Vi lever i en foranderlig verden. Virksomheder og organisationer står konstant overfor mindre eller større omvæltninger. Der skal hyres og fyres. Systemer og procedurer laves om. Kunder kommer og går. »Forandring fryder«, siger vi. Men gør de nu også det? Helt grundlæggende bryder vi mennesker os ikke ret meget om forandringer. Vi er vanedyr, og kan i det store hele godt lide genkendelighed. Det giver tryghed og forudsigelighed. Når vi siger at forandring fryder, mener vi i virkeligheden at variation fryder. Adspredelse fryder. Når der sker store forandringer pirres vores perfektionisme og selvværdsfølelse. For med forandringer hører også manglende kontrol, ligeledes frygten for om man er god nok og har kompetencerne til at løse de(n) nye opgave(r). Det skaber stress.
Til dette foredrag får du viden om, hvad der sker med mennesker, når deres verden ændres – enten fordi der sker ændringer på arbejdspladsen eller i privatlivet. Hvordan reagerer mennesker på stress og usikkerhed, hvad tænker de, og hvordan skal man som leder møde dette? Hvad gør man før, under og efter krisen har lagt sig? Er der noget man skal være særligt opmærksom på, og hvordan kommer man videre på den bedst mulige måde og plejer sit mentale helbred?
Foredraget giver viden og konkrete redskaber til at trives og pleje det mentale helbred i forbindelse med større og mindre forandringer. Vi trives og er motiverede, når vi føler os som piloter i eget liv, og når vi føler os kompetente og har gode mennesker omkring os: Autonomi, kompetence og tilhørsforhold. Det gælder i privatlivet, på arbejdspladsen og hvor vi ellers slår vores folder i livets arenaer. Vaner rimer på planer. Men når planerne ændres, så må også vanerne. Foredraget opfordrer til refleksion, samtale og derigennem mere hensigtsmæssige handlemønstre, når forandringens vinde blæser.
Håb er en gammel dyd, en følelse og grundlæggende menneskelig kvalitet: Når det kommer til at overkomme traumer og sætte mål for en lysere fremtid. Når det handler om at øge trivslen, er håbets veje, vejene at gå. At have håb ikke alene føles godt, men er også godt for os.
Håb skaber positive følelser, bedre præstation og større tilfredshed med livet. Håbefulde mennesker har en udpræget fornemmelse af, at livet er meningsfuldt og tager generelt bedre beslutninger vedrørende deres liv og helbred. Og de håbefulde har større tilbøjelighed til at række ud efter hjælp. Håb er en nødvendig ingrediens for at komme igennem hårde tider, men tilmed for at kunne nå hverdagens mål. Hvor ønsketænkning kan virke som en virkelighedsflugt, så er håbet at stå ansigt til ansigt med virkeligheden uden at miste modet.
Corona har for alvor lært os, at uforudsigelighed og foranderlighed er et grundvilkår i denne verden og i dette liv. At vi intet ved med sikkerhed. Øget søvnløshed, stress, angst, alkoholindtag, stofmisbrug, ensomhed, selvskade, depression og selvmordstanker er blandt de mange ødelæggende konsekvenser af covid-19 ifølge WHO med (mentale)helbredseffekter, vi endnu ikke kender. Men hvordan undgår vi håbløshed, og hvordan bruger vi håbet som værktøj til at skabe den fremtid vi ønsker? For os selv, vores nærmeste, kollegaer, organisationer og kommende generationer?
Disse og mange andre spørgsmål relateret til håbet stilles og forsøges besvaret til dette foredrag. Her udforsker vi sammen håbets gavnlige kvaliteter, og der anvises to veje og fire konkrete værktøjer til at øge håbet. Fra håb til handling til trivsel.
»Håb er lige der midt i alt det uperfekte, i frygten, angsten, i usikkerheden, at kunne række ud efter skønheden«
Kreative processer er rodede og sårbare. Paradoksalt nok så er perfektionisme et voksende problem i en verden, hvor der forventes af os, at vi er omstillingsparate, nytænkende, kreative og innovative. Perfektionisme er hæmmende for kreative processer, da frygten for at fejle, ”dumme sig” og frygten ’de andres’ dom kan overskygge modet til at skabe og handle på sine kreative indskydelser.
Til dette foredrag fortæller Sanne sammen med musikeren Morten Rolskov Westergaard, hvad det vil sige at turde stå ved sig selv og sin kreative skaberkraft. At turde dele sin sårbarhed i kreative værker. At turde formidle hvad man har på hjerte, selvom man frygter de andres dom. Vores største og hårdeste dommer sidder nemlig mellem ørerne på os selv.
Foredraget med den musikalske formidling sat på videnskabelig formel, giver dig et skub til at vove modet til at være uperfekt. Modet til at stå ved dig selv og din kreative skaberkraft. Det er kreativt mod og giver mod på livet. Foredraget er velegnet til mindre eller større arrangementer og kan også arrangeres med efterfølgende danseorkester.
Super godt foredrag og øvelser! Interessant viden om hvad der får os til at følge alle kravene om at være perfekt til det hele. Gode metoder og redskaber til at leve et mere afslappet liv og viden om hvordan jeg kan anvende metoder og redskaber i praksis. Jeg har fået fokus på hvad relationer gør ved os, hvordan fokus kan skabe ro og hvordan vi kan støtte hinanden.
Eva Holberg (Kvalitets- og Projektmedarbejder, tilhører)
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.