Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Abdel Aziz Mahmoud

Diversitet, identitet og inklusion: En stemme for forandring

Abdel Aziz Mahmoud

Foto: Sigurd Høyen

Abdel Aziz Mahmoud

Journalist, forfatter og tv- og podcast-vært

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Der er kun godt at sige om foredraget. Det var interessant og velstruktureret. Foredragsholderen var engageret, veloplagt og imødekommende."

Mette Schjødt-Pedersen - Vejen Kommunes Bibliotek Se alle referencer

Et foredrag med Abdel Aziz Mahmoud giver jer:

  • En dybtgående indsigt i den komplekse debat om identitet og mangfoldighed
  • Inspiration til at udfordre status quo og skabe ægte inklusion på arbejdspladsen
  • En unik mulighed for at forstå identitetspolitik gennem en personlig og autentisk fortælling
Uforpligtende forespørgsel på Abdel Aziz Mahmoud

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Abdel

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Abdel Aziz Mahmoud er en anerkendt journalist, forfatter og en stemme for identitet og mangfoldighed. Hans dybdegående indsigt og personlige erfaringer beriger hans foredrag, hvor han udfordrer den polariserede debat, udforsker diversitet på arbejdspladsen og reflekterer over identitetspolitik. Med humor og empati inspirerer han til nye perspektiver og skubber til samfundsforandringer.

Et foredrag med Abdel Aziz Mahmoud giver jer:

  • En dybtgående indsigt i den komplekse debat om identitet og mangfoldighed
  • Inspiration til at udfordre status quo og skabe ægte inklusion på arbejdspladsen
  • En unik mulighed for at forstå identitetspolitik gennem en personlig og autentisk fortælling

En stemme for integration og mangfoldighed

Abdel Aziz Mahmoud er en fremtrædende personlighed i dansk medie- og debatverden. Med en imponerende karriere inden for journalistik, tv-vært og forfatterskab har Abdel markeret sig som en autoritet inden for emner som identitet, mangfoldighed, inklusion og de blinde vinkler. Abdels foredrag er ikke bare informative. De er en rejse gennem hans livserfaringer som homoseksuel muslim med palæstinensisk baggrund. Han skaber et rum, hvor han deler personlige anekdoter og dybdegående refleksioner om de udfordringer, han har mødt og overvundet i sin karriere og personlige liv.

Gennem humor, empati og personlige erfaringer formår Abdel at skabe forbindelser og inspirere til forandringer i samfundet. I en tid præget af polarisering og kulturelle udfordringer er Abdels perspektiv og indsigt uundværlig for enhver organisation eller virksomhed, der stræber efter ægte inklusion og diversitet.

Med en imponerende baggrund som journalist, tv-vært og forfatter – og i dag vært på TV 2s aktualitetspodcast ”Dato” – besidder Abdel den nødvendige ekspertise til at navigere gennem komplekse emner og inspirere sit publikum. Foruden sin lange karriere på DR og TV 2 som blandt andet tv- og radiovært og redaktør, kan Abdel også skrive forfatter på sit CV.

Abdel har sammen med sin mor udgivet bogen “Fra Libanon til Lærkevej – Samtaler vi aldrig har haft”, hvor de sammen fortæller om familiens historie. I 2016 udgav Abdel sin bog “Hvor taler du flot dansk!” og er siden blevet en betydningsfuld og opsigtsvækkende stemme i den offentlige debat – især anerkendt og vellidt som brobygger mellem den danske og arabiske kultur. Med sig selv som forbillede har Abdel nuanceret integrationsdebatten i diverse udsendelser, artikler og på sociale medier, hvor han alene på Facebook har flere tusind følgere. “Hvor taler du flot dansk!” vandt i 2017 Berlingske og Danmarks Biblioteksforenings fælles litteraturpris; Læsernes Bogpris.

Deltagerne i Abdels foredrag får ikke blot en overfladisk gennemgang af emnerne; de får en dybtgående forståelse og konkrete redskaber til at skabe forandringer i deres egne miljøer.

Abdel tilpasser sit indhold til ethvert publikum, fra professionelle til unge studerende, og skaber dermed en meningsfuld og relevant oplevelse for alle.

Se foredrag med Abdel Aziz Mahmoud
Abdel Aziz Mahmoud foredrag

Tal ordentligt eller luk røven - Om den polariserede debat og hadbeskeder, shitstorms og digital dannelse

Både som journalist, privatperson og aktiv bruger af sociale medier er Abdel Aziz Mahmoud vant til at befinde sig på øretævernes holdeplads. Og dét har han besluttet at vende til sin fordel.

Som homoseksuel muslim med palæstinensisk flygtningebaggrund er Abdel nogle gange en levende skydeskive i den aktuelle debat. Men han har også lært at rykke en masse dagsordener netop på grund af kombinationen af minoriteter og hans faglighed.

Med udgangspunkt i egne tv-programmer, private oplevelser og personlige hadbeskeder viser Abdel i sit foredrag helt konkrete eksempler på cases. Og han tager os med ind i, hvordan han arbejder aktivt med at udvide folks og hans egen horisont med både empati, kækhed og humor.

Tilgangen til disse emner har gennem årene høstet ham et hav af priser:
Blandt andet Årets kommunikationsperson, Læsernes Bogpris, Årets AktualitetsTV-vært og en Rainbow Award. Tal med Abdel Aziz Mahmoud forinden om dit arrangement og eventuelle ønsker, da han både kan vinkle til en professionel målgruppe såvel som til ungdomsuddannelser eller kulturaftener.

Abdel Aziz Mahmoud foredrag

"Min kollega ligner mig, men vi ansætter jo bare den bedste?" - om diversitet, inklusion og blinde vinkler

Køn, etnicitet, handicap, alder. Diversitet er tidens hotteste emne. Og vi ved allesammen, at inklusion på arbejdspladsen bidrager positivt til arbejdsmiljøet, bundlinjen og sammenhængskraften i samfundet. Men hvorfor har mange brancher svært ved at komme i gang? Dét forsøger journalist og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud at besvare i dette informative, men humoristiske foredrag.

Det er et emne, Abdel har beskæftiget sig indgående med de seneste år i blandt andet et tæt samarbejde med de tre journalistuddannelser og hans egne arbejdspladser TV 2 og Nordisk Film TV.

Med udgangspunkt i konkrete tal og eksempler fra hans egen mediebranche udstiller Abdel det tragikomiske i, hvorfor medierne, der skal repræsentere hele samfundet, er så bagud og utidssvarende. Og endnu vigtigere: Han kommer med konkrete og lidt provokerende bud på løsninger i alt fra rekrutteringsfasen til vores sprog og fokus i samfundet.

Tal med Abdel forinden om dit arrangement og ønsker, da han både kan vinkle til en professionel målgruppe, medarbejderarrangement såvel som til ungdomsuddannelser eller kulturaftener.

Overvej eventuelt et kombi-foredrag med Andreas Gylling Æbelø, der har stor faglig erfaring indenfor ledelse, rekruttering og samfundsstrukturer. Han er i øvrigt gift med Abdel, og de har derfor også nogle kuriøse betragtninger om diversitet på grund af deres erfaringer i en regnbuefamilie med muslimsk og kristen baggrund.

Abdel Aziz Mahmoud og Andreas Gylling Æbelø foredrag

Krænkelses- eller krænkerkultur? - Om identitetspolitik, krænkelser og minoritetskampe

Om at støde og sammenstød. Og om identitetspolitik, krænkelser og minoritetskampe.

De er få, men deres dagsorden fylder meget.

Hvad er det, etniske, seksuelle og kønsminoriteter egentlig har gang i? Hvorfor er de så vrede? Og hvorfor føler de sig konstant krænket?

Som muslim, flygtning, dansk-palæstinenser og homoseksuel mand kender Abdel Aziz Mahmoud den nogle gange farlige arena, som mange debatter udspiller sig i. Som en part i en regnbuefamilie med forskellige religioner kender han til de svære samtaler.  Som prisvindende journalist har han i mange år forsøgt at forstå komponenterne for de sarte sammenstød. Og som foredragsholder har han talrige gange stået i spidsen for intense samtaler på både ungdomsuddannelser og i foredragsklubber med et modent publikum.

Hvem støder egentlig hvem? Og lever vi virkelig i en krænkelseskultur eller i en krænkerkultur? Med private eksempler og journalistiske videoklip forsøger Abdel at få os alle til at kigge indad.

Tal med Abdel Aziz Mahmoud forinden om dit arrangement og ønsker, alt efter målgruppe.
Overvej eventuelt et kombi-foredrag med Abdels mand, Andreas Gylling Æbelø, der som kristen, vestjysk homoseksuel bidrager med stor viden og erfaring inden for identitetspolitikken.

Abdel Aziz Mahmoud foredrag

Hvor taler du flot dansk! - Når integrationen lykkes

I dette indlevende foredrag tager Abdel blandt andet udgangspunkt i sin populære bog “Hvor taler du flot dansk!”, som omhandler familiens kamp for at lykkes i Danmark. Foredraget kan målrettes det aktuelle publikum med forskellige fokuspunkter. Uanset om I er den familie, der prøver at finde vej i et nyt land, eller den nabo eller kollega, der gerne vil hjælpe, men er i tvivl eller bange – så vil dette være et foredrag for jer.

Hør historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte, over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Ønsket om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Om man nogensinde kan?

Men mere end noget andet er det en snak om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie:  Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler – undskyld klichéen – om mennesker og om den lille vilje hver dag. Integrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt.

Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt. Andre mulige vinkler Abdel kan tilføje: Kan man blive FOR integreret? Abdel fortæller om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder; Hvornår er er der tale om racisme? Abdel fortæller, hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Og hvornår han selv har været udsat for diskrimination.

Abdel Aziz Mahmoud og Souad Taha foredrag

Gud, regnbue og fædreland: Sådan bygger vi bro i en splittet tid

Kristen. Muslim. Homo. Palæstinenser. Vestjyde. Der er nok mærkater at sætte på ægteparret Mahmoud-Æbelø, og skal man tro store dele af den polariserede offentlige debat, så kunne de ikke eksistere under samme tag. Men det gør de på 10. år.

Så hvordan får man umiddelbart forskellige verdener til at mødes? Og endda med både familien, livssynet og selvrespekten i behold?

Andreas og Abdel giver et ærligt indblik i dette både udfordrende og humoristiske foredrag, hvor de også med retorikerens og journalistens værktøjskasse, hudfletter højaktuelle temaer om mangfoldighed, krænkelser, identitetsdebat og ligestilling.

Og måske vigtigst: De inviterer publikum ind i en samtale om, hvordan vi hver især kan bidrage til sameksistens der, hvor vi er.

Abdel Aziz Mahmoud foredrag

Fra Libanon til Lærkevej - samtaler vi aldrig har haft

I dette varme, underholdende og meget personlige foredrag tager journalist og bestsellerforfatter Abdel Aziz Mahmoud, og hans mor Souad Taha, os med helt ind i deres fælles historie. Med afsæt i deres bog af samme navn, fortæller de ærligt og medrivende om alt det svære, lige fra krig til kærlighed. De kommer undervejs også med masser af de sjove og skæve anekdoter, der skabes i mødet mellem mennesker på tværs af kulturer og landegrænser.

Gennem hele sin opvækst har Abdel ønsket at være rigtig dansk, jo før desto bedre. Forældrenes kultur og arv var mest af alt en belastning, og Abdel tiggede sin mor om at lave lasagne, når hun serverede arabisk falafel. Abdel var ikke interesseret i at høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark på villavejen Lærkevej.

I dag skammer Abdel sig over, at han skammede sig og bliver flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om familiens oprindelse. Derfor har Abdel bedt sin mor fortælle ham alt, og det er der kommet en tankevækkende og livsbekræftende bog og et foredrag ud af.

Foredraget er fyldt med glæde, tårer, grin og overraskelser og tager livtag med alt det, der er vigtigt i vores forståelse af hinanden som mennesker. Foredraget er ikke bare en gribende familiehistorie, det er også et bevægende indspark i den ofte skingre udlændingedebat.

Abdel Aziz Mahmoud foredrag

Urbanplanen møder Lærkevejen

Oplev de to bestsellerforfattere Abdel Aziz Mahmoud “Hvor taler du flot dansk!” og Morten Pape “Planen” til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.

De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.

I dette super aktuelle foredrag mødes Abdel og Morten til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle, og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.

Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

Abdel Aziz Mahmoud foredrag

En indlevende og energisk konferencier og debatstyrer

Der er ikke det emne eller den debat, som Abdel ikke har beskæftiget sig med i sine 10 år hos DR, som vært på TV2’s Go’ aften live og nu podcasten “Dato”.

Som reporter på TV Avisen og som vært på forbrugerprogrammet “Basta” (TV 2), blev han kendt som den vedholdende og kritiske interviewer.

I “Go’ aften live” og som reporter på diverse events kender vi ham desuden som en god tilstedeværende lytter.

Abdel er på fornavn med de største politikere, og er kendt for at udfordre dem på de sociale medier, hvor han har en stor fanskare.

Abdel Aziz Mahmoud video

Foredrag med Abdel Aziz Mahmoud

Klik på videoen og du får en smagsprøve på et foredrag med Abdel Aziz Mahmoud

Se foredrag med Abdel Aziz Mahmoud

Referencer

Et meget sigende/nærværende/humoristisk foredrag,som alle kunne forholde sig til, da der udelukkende blev talt om integration, set fra egne oplevelser/erfaringer.

Gunhild Bjørn

Himmerland Boligforening

Super inspirerende og stærke budskab leveret med nærvær tilsat kant og humor- Spot on!

Gitte Adamsen

Hjørring Kommune

Levede op til det forventede, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger på foredraget.

Lone Degn

Gladsaxe Lærerforening

Deltagerne og publikummet var meget tilfredse med Abdel, og hans måde at styre debatten på. Stor ros herfra.

Palle Wúrtz

VIA University College

Et godt og efterspurgt foredrag, med mange sjove anekdoter. Godt med den lokale vinkel, at Abdel har haft en del af sin opvækst i vores by.

Niels Schack

Ølstykke Bibliotek / Egedal Bibliotekerne

Abdel var imødekommende, humoristisk og veloplagt. Publikum meget begejstrede

Anne Klara Bæhr

Albertslund Bibliotek

Foredraget var personligt, rørende og meget givende. Alle i salen fik øjnene op for den indsats, der skal til for at integrationen lykkes i Danmark - nemlig naboskab, venskab og kollegaskab.

Ane Todbjerg Sønderstrup

ISS Facility Services A/S

Som skole oplevede vi en dygtig og meget engageret foredragsholder, som holdt et blendende godt oplæg for vores 350 elever i 1½ time med efterfølgende debat. Vores elevgruppe består af elever med en aldersspredning fra 16 - 60 år, som er i gang med grundforløb og hovedforløb inden for social- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistentuddannelse. Eleverne var meget optaget af foredraget og engagerede sig også meget i den efterfølgende debat- så en vældig god oplevelse.

Pia Ohnemus

Social- og Sundhedsskolen i Randers

Dejligt foredrag. God tilbagemelding fra deltagerne.

Jytte Birthe Jensen

Røde Kors

Bedste moderater på Folkemøde 2023

Rya Lene Terney

AP Pension

Abdel holdt et underholdende og engageret foredrag, for vores fyldte sal. Han havde den i sin hule hånd :-)

Mette Kirkegaard Jensen

Aarhus Kommune

Ramte fint målgruppen, som var lærerstuderende. De studerende, som jeg efterfølgende har talt med gav også udtryk for stor tilfredshed. Mange skulle have en selfie med Abdel efter foredraget.

Niels Jacob Hansen

University College Sjælland

Det fungerede virkelig godt, at både Abdel og Morten Pape var der begge to og kontrasterne mellem deres opvækst blev virkeligt tydelige.

Lise

Lejerbo

Copenhagen Pride havde inviteret Abdel til at være moderator på en debat omkring tonen i samfundet under Copenhagen Pride Week 2015, og det viste sig at være det helt rigtige valg. Abdel var velforberedt, havde sat sig grundigt ind i emnet på forhånd og gjorde meget ud af at sikre, at alle deltagere kom til orde. Debatten blev styret med sikker hånd, og Abdels journalistiske baggrund gjorde samtidig, at der blev stillet spørgsmål til deltagernes udsagn de helt rigtige steder. Abdel er 100% tilstede og lægger vægt på saglighed i sit arbejde. Han tilførte debatten et glimt i øjet og fik med garvet interviewteknik belyst alle relevante vinkler. Copenhagen Pride vil med stor glæde samarbejde med Abdel fremover også, og vi har kun rosende ord tilovers for den uvurderlige moderator-rolle han tog på sig.

Thomas K. Rasmussen, Kommunikationschef

Copenhagen Pride

Abdel styrede slagets gang med ro, overblik og et befriende glimt i øjet. Han formåede at underholde samtidig med, at panelets deltagere fik ligeligt taletid og spørgsmål.

Michael Mikkelsen

Tølløse Privat- og Efterskole

Helt vildt god og professionel at samarbejde med. Velforberedt og imødekommende uanset tema og debattører. Og jeg var vildt imponeret over hans evne til at holde snor og fremdrift i debatten, særligt i de virkelig nørdede temaer, hvor ’tunge’ eksperter forsøgte at kapre ord og retning.

Lillian Bigum

Danske Professionshøjskoler

Abdel Aziz Mahmoud interviewer på formfuldendt engelsk med overskud og indlevelse. Vi glæder os til at hyre ham igen.

Pernille Redder

Copenhagen TV Festival

Meget veloplagt og dygtig foredragsholder med et godt tag i publikum.

Kirstine Bruun

Varde Bibliotek

Super godt foredrag ! Og Abdel er jo bare super sød og sympatisk !

Charlotte Mikkelsen

Frivilligcenter Fredericia

Hjertevarmt, nede på jorden, sjovt, spændende og inspirerende foredrag leveret af et meget nærværende menneske. Abdel tog sig god tid i pausen til at sælge og signere bøger og få taget billeder. Det betyder meget, at folk føler sig taget godt imod af foredragsholderen. Perfekt formidling!

Lena S. H. Nilsson

Guldborgsund bibliotekerne

Professionel approach til hans oplæg. Gjorde det til sit eget men var fleksibel i vores behov og tilpasning dertil. Fik ros af folket som synes han passede perfekt ind i stemningen vi ønskede.

Patricia Spottag

Deloitte

Det var et veloplagt og vedkommende foredrag. Abdel havde alle 1100 gymnasieelever med hele vejen.

Lene Gade

Viborg Katedralskole

Abdel Aziz Mahmoud er en fremragende formidler! Oplysende, sjov og reflekteret. Imponerende god til unge mennesker, og det mest sympatiske menneske, man kan møde.

Pernille Lisborg

Frederikshavn Bibliotek

Der var rigtig gode tilbagemeldinger efterfølgende og der blev snakket meget om pointerne fra foredraget i personalestuen i de efterfølgende dage. De varmeste anbefalinger herfra

Kirstine Hvelplund

AOF Nord

Berigende, oplysende og underholdende Abdel var fantastisk og fik meget applaus

Hanne Kit Olesen

Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter

Meget levende og meget interessant.

Pia Hestehave

HK Hovedstaden

Det levede på alle måder op til vores forventninger og mere end det. Super duper godt!

Anne Sofie Coles

Hørsholm Kirke

Vi var rigtig glade for at arbejde sammen med Abdel, som var konferencier på en konference, som Danmission organiserede. Abdel var meget professionel og satte sig godt ind i sin rolle som konferencier.

Line Ramsdal

Danmission

Abdel var vært og gjorde det fantastisk.

Anni Lyngskær

Tuborgfondet

Super godt og han er en rigtig sød fyr.

Tony Sørensen

Byggeforeningen af 1933

Som arrangør, er jeg yderst tilfreds med foredraget. Abdel leverede et meget inspirerende foredrag om et meget relevant emne i vores samtid, og han gjorde det på en levende og indfangende vis i kraft af hans professionelle formidlingskompetencer. De deltagende talenter (elever) har i evalueringen bl.a. skrevet: - Fik viden om integration fra en spændende synsvinkel, og udvidet min horisont. - Forståelse for hvordan det er for udlændinge at komme til Danmark, og værktøjer til hvordan vi alle gør integrationen bedre. - Det er spændende at få høre hele Abdels historie og jeg vil klart anbefale hans foredrag samt føre hans ord videre. - Jeg har fået et mere nuanceret billede af integrationsdebatten, og indsigt i/inspiration til hvordan problematikken med integration løses. - En anden indgangsvinkel til et særdeles aktuelt og omtalt emne - Indblik i integration, læren om to sider af samme sag, påmindelse om at se de gode/positive historier - Fik indsigt i Abdels liv, og hvordan uvidenheden bag fordomme skal håndteres. Hans gode formidlingsevne fik hans budskab til at gå klart igennem, og jeg har fået et andet perspektiv på integration. - Han er bare mega nice og inspirerende at høre på. En fornøjelse. - Jeg fik meget ud af det personligt, især da jeg også har en anden etnisk baggrund udover min danske og derfor kunne genkende problematikkerne.

Janne Hansen

Akademiet for Talentfulde Unge Syd

Abdel var super professionel. Jeg var i direkte kontakt med Abdel om det tekniske en lille uge før foredraget, og Abdel ankom i super god tid inden for at teste udstyr. Han holdt et meget fængende foredrag, der ramte alle ca. 900 tilhørere. Der var musestille i Salen, hvilket er en god indikator for 16-19 årige, der skal sidde stille og lytte i 50 min.

Eva Rask

Mulernes Legatskole gymnasie og HF

Det var super - og meget relevant ift. de ønsker vi havde.

Mikael Vinagerq

Nyborg Kommune

Der er kun godt at sige om foredraget. Det var interessant og velstruktureret. Foredragsholderen var engageret, veloplagt og imødekommende.

Mette Schjødt-Pedersen

Vejen Kommunes Bibliotek

Abdel var vidende og sjov og havde god kontakt med publikum.

Helle Skovmose

Folkehøjskolernes Forening

Det var en meget fin eftermiddag. Det var et meget levende foredrag og deltagerne var meget bevægede.

Kirsten Jensen

Jakobskirkens Seniorklub

Det var en veloplagt Mahmoud, der holdt et glimrende, meget personligt og humoristisk foredrag om den svære integration, hvor han kom med gode pointer omkring at politiske integrationsindsatser ikke nytter meget, hvis de ikke følges op af godt naboskab, venskab, fællesskab og ikke mindst kendskab til ”de andre”. Han understregede, at integration starter med os selv. Hans udgangspunkt var hans egen families historie, og undervejs tog han også fat i integrationsdebatten, som den udspiller sig i medierne og ikke mindst på de sociale medier - på godt og ondt. Her blander den store majoritet sig ikke, men det er nemt at lægge afstand til de yderpoler, der findes på begge fløje. Alt i alt en meget positiv og tankevækkende oplevelse!

Anne-Louise Markussen

Professionshøjskolen Absalon

Abdel leverede et nærværende og vedkommende foredrag til Præstø Privatskoles dimission 2019. Med hans nærvær og personlighed henvendte han sig direkte til de unge som i 2019 forlader skolen for at gå videre i livet. Med præcise pointer og personlige erfaringer perspektiverede Abdel de udfordringer som de unge vil møde i livet.

Niels Stoklund Larsen

Præstø Privatskolen

Super godt foredrag. Meget lærerigt og informativt. For alle danskere. Ja, alle danskere skulle opleve dette foredrag. Om fællesskaber af den ene og den anden karakter og, at vi intet opnår ved at kaste med mudder og svine hinanden til. Kommunikation og accept af forskelligheder er vejen frem. Der var både masser af grin, stof til eftertanke og tårer i øjenkrogen til sidst. Store anbefalinger herfra. Vi kommer til at booke ham igen.

Luise Amstrup

Sydbank A/S

Det var et virkelig godt foredrag, som vi lærte meget af. Og rigtig dejligt, at han bruger sig selv så meget.

Emma

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Det var et levende, autentisk og inspirerende foredrag. Som alle efterfølgende har været glade for at opleve.

Stine Andersen

Susåskolen

Supergodt og relevant - godt ift dialog og debat og inddragende

Sofie ussing olsen

Fredensborg Bibliotekerne

På alle måder et vellykket arrangement

Cecilie Andersen

Helsingør Skole

Hvor taler du flot dansk!

Han er journalist, kendt fra tv – og vil bare gerne have lov til at være … ligesom alle andre danskere. Men Abdel Aziz Mahmoud er muslimsk flygtning. Oven i købet af første generation, og han kan ikke længere holde sin mund. Hvor taler du flot dansk! er et dynamisk, humoristisk og bevægende indspark i den skarpladte debat om indvandrere og integration. Med udgangspunkt i sine egne og sin families erfaringer efter 30 år i Danmark sætter Abdel fokus på alt fra sin mors desperate forsøg på at lære de danske naboer at kende til det tragikomiske i konstant at blive rost for sin fine udtale. Hvor taler du flot dansk! er en tankevækkende bog om, hvordan det er at elske Danmark – og alligevel ofte føle sig som en uønsket gæst. Men det er også en fortælling om, at succesfuld integration kan lykkes, at det kræver hårdt arbejde, nysgerrighed samt en god portion selvironi og humor fra begge sider af ligusterhækken i kulturmødet mellem vestlige og arabiske traditioner.

Udgivelse: April 2016
Forlag: JP/Politikens Forlag

Kilde: Saxo

Fra Libanon til Lærkevej - samtaler vi aldrig har haft

Abdel Aziz Mahmoud kom til Danmark som knap toårig og ville som barn bare være så dansk som overhovedet muligt – så hurtigt som muligt. Hans forældres historie og kultur var kun en belastning. Når hans mor serverede arabisk falafel, tiggede han om lasagne. Han gad heller ikke høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark.

Nu skammer Abdel sig over, at han skammede sig. Han er flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om sin families oprindelse. Derfor har han bedt sin mor, Souad, om at fortælle ham alt. Om hendes egen og deres fælles historie.

Fra Libanon til Lærkevej – samtaler vi aldrig har haft er en ærlig bog fyldt med overraskelser og erkendelser, megen gråd og endnu mere latter. For første gang taler mor og søn sammen om alt det svære – fra krig til kærlighed. Og mens familiens historie folder sig ud, bliver det tillige et bevægende og tankevækkende indspark i den ofte skingre udlændingedebat. For både Souad og Abdel optræder i statistikkerne af mennesker med mellemøstlig baggrund, som politikerne ofte udråber til at være det største problem i Danmark.

Udgivelse: September 2018
Forlag: JP/Politikens Forlag

Kilde: Saxo

Uforpligtende forespørgsel på Abdel Aziz Mahmoud

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Abdel Aziz Mahmoud
Abdel Aziz Mahmoud

5 ud af 5 stjerner

"Der er kun godt at sige om foredraget. Det var interessant og velstruktureret. Foredragsholderen var engageret, veloplagt og imødekommende."

Mette Schjødt-Pedersen - Vejen Kommunes Bibliotek Se alle referencer

Foredragsemner med Abdel Aziz Mahmoud