Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på den kreative proces og overvejelserne bag den prisbelønnede dokumentarfilm "Flugt"

Jonas Poher Rasmussen

Jonas Poher Rasmussen

Prisbelønnet filminstruktør.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Jonas Poher Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Jonas Poher Rasmussen kom på alles læber i forbindelse med Oscar-uddelingen i 2022, hvor hans animerede dokumentarfilm “FLUGT” var nomineret til intet mindre end tre priser i kategorierne Bedste internationale film, Bedste animationsfilm samt Bedste dokumentarfilm. Jonas Poher Rasmussens tidligere arbejde har også høstet roser fra begejstrede anmeldere.

Et foredrag med Jonas Poher Rasmussen giver jer:

  • En fascinerende indsigt i arbejdet bag dokumentarfilmen “FLUGT”
  • Invitation til spørgsmål og dialog omkring processen med at oversætte et personligt vidnesbyrd til en medrivende filmisk fortælling
  • Mulighed for at se udviklingsmateriale og klip fra filmen

Anmelderrost filminstruktør

Jonas Poher Rasmussen debuterede med “Noget Om Halfdan”, der er en portrætfilm om hans farfar, forfatteren Halfdan Rasmussen. Efterfølgende arbejdede Jonas i en årrække på Danmarks Radios P1 og DR kultur med en række TV-indslag, radioreportager og -features til følge. Han begyndte at instruere fiktion i 2008, da han blev medlem af filmkollektivet Super16.

Jonas Poher Rasmussens to første film, hybridfilmen “Searching For Bill” og dokumentarfilmen “Det Han Gjorde”, har turneret på en lang række filmfestivaler, vundet priser og høstet store roser, mens hans seneste film “FLUGT”, en animeret dokumentarfilm, var udtaget til Cannes i 2020, vandt Grand Jury Prize på Sundance 2021, Nordisk Råds Filmpris i år 2021 og endte med at skrive dansk filmhistorie ved at være den første film nomineret til tre Oscars.

Book Jonas, hvis I ønsker indsigt i, hvordan hverdagen er for en filminstruktør, og hvis I er interesserede i at få indblik i arbejdsprocesserne bag og det eksklusive udviklingsmateriale, der dannede grobund for “FLUGT”.

Se foredrag med Jonas Poher Rasmussen
Jonas Poher Rasmussen foredrag

FLUGT

I den prisbelønnede animerede dokumentarfilm “FLUGT” skildrer Jonas Poher Rasmussen sin barndomsven Amins fascinerende personlige fortælling om som barn at flygte alene fra krigen i Afghanistan i 80’erne. Jonas Poher Rasmussen giver en unik indsigt i tilblivelsen af “FLUGT”. Fra sit første møde med Amin i midt 90’erne, til hvordan deres venskab udviklede sig og idéen til filmen opstod. Jonas viser udviklingsmateriale og klip fra filmen, inviterer til dialog og spørgsmål og fortæller om processen med at oversætte et meget personligt vidnesbyrd til en medrivende filmisk fortælling, og om hvordan animationen hjalp til at sætte historien fri.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Jonas Poher Rasmussen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Jonas Poher Rasmussen