Henter Indhold ...

Samuel Rachlin

Udenrigskorrespondent, journalist og foredragsholder

Oplev med Samuel Rachlin en foredragsholder, der kombinerer de historiske fakta med personlige oplevelser. Uanset om det handler om opvæksten i USSR, oplevelserne med nyere amerikansk politik eller virket som journalist, så er det gribende fortællinger, kombineret med en indlevende historisk gennemgang.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Samuel Rachlin var i mange år tilknyttet TV2 og var stationens første nyhedsvært. Han har siden opereret som udenrigskorrespondent for TV2 både i Moskva og Washington. I dag deler han ud af sine mange år som korrespondent i de skarpe og indlevende foredrag om den aktuelle verdenspolitiske situation. 

I 1990’erne arbejdede Samuel Rachlin for Verdensbanken i Washington, og har siden indtaget posten som finans-journalist på nyhederne på TV2. Han producerede i 1999 en meget rost tv-film om sin families tvangsforvisning til 16 års ophold i Sibirien. Han er desuden forfatter til bøger, deriblandt “Jeg, Putin” og “Mig og Stalin”, artikler og kronikker og er en yderst efterspurgt foredragsholder.

Samuel Rachlin kan tilbyde en lang række foredrag, der enten kan tage udgangspunkt i hans udenrigspolitiske journalistik, hans familie og dennes baggrund i det gamle USSR, samt den daglige dækning af finansverdenen igennem Nyhederne.

  Samuel Rachlin foredrag

  Folket og Magten – Populisme og den nye verdensorden

  • Vi lever i en tid og en verden med opbrud og store geopolitiske forandringer. Det storpolitiske barometernål svinger tæt på orkanstyrke. Donald Trump vil gøre Amerika great again som the tweeter in chief. Vladimir Putin vil genoprette Ruslands status som stormagt ved at destabilisere resten af verden med hybridkrig, hacking og fake news. Kinas præsident Xi er godt i gang med at gøre Riget i Midten til verdens rigeste og mægtigste land. Og Nordkoreas Kim Jung Un vil være storpolitikkens joker, der kaster om sig med atomvåben og missiler og truer verden med ragnarok.
  • Oven i alt det kommer et EU i krise efter BREXIT og under pres fra populistiske partier, der ønsker at skifte det eksisterende politiske system ud med en en ny demokratisk model.
  • Med afsæt i sine to seneste bøger, BAG DEN KOLDE KRIGS TÅGER (november 2016) og FOLKET OG MAGTEN (november 2017), ser Samuel Rachlin nærmere på den rolle, Rusland og præsident Vladimir Putin har spillet i de seneste års storpolitiske turbulens i et samspil med verdens andre storpolitiske nøglefigurer.
  • Rachlin trækker i foredraget linjerne og perspektiverne op fra starten af Den Kolde Krig til i dag.

  Samuel Rachlin foredrag

  Verden efter den 11. september

  • Hvad er konsekvenserne af angrebet den 11. september 2001, både for USA og den verdenspolitiske situation? Hvordan har det påvirket den amerikanske selvopfattelse såvel som Amerikas syn på omverdenen? Dette er en gennemgang af de amerikanske og internationale reaktioner, amerikanernes forhold til sorg og minder, og så leveres der en opsummering, der giver en analyse og et bud på, hvordan vores verdens kommer til at se ud.

  Samuel Rachlin foredrag

  Mig og Stalin

  • Minder og billeder fra Samuels sibiriske opvækst med Stalin i centrum. Stalin fremstod som den tårnhøje statsmand og folkehelt i den officielle propaganda. Halvgud og frelser.
  • Men samtidig figurerede han som storforbryder og skurk inden for Rachlinfamiliens fire vægge under dennes forvisning til en fjern sibirisk landsby. Samuel voksede op med billedet af en ude-Stalin og en hjemme-Stalin – to helt forskellige figurer. Foredraget bygger på Samuels egne barndomserindringer og oplevelser men handler også om Stalin og de forbrydelser, der kostede millioner af uskyldige mennesker livet.

  Samuel Rachlin foredrag

  Putin – statsmand og gadedreng

  • Et portræt, der går bag om den russiske leder og ser på dennes formskabende år som halvkriminel rod i en af Leningrads baggårde. Den opvækst har præget Putin for livet og skinner igennem både i hans sprogbrug og hans politiske værdier og holdninger.
  • Med udgangspunkt i den baggrund og den opvækst, tegner Samuel Rachlin et portræt af Putin fra barndoms- og ungdomsårene i Leningrad, over karrieren i KGB til årene som Ruslands præsident og premierminister.

  Samuel Rachlin foredrag

  Tak for sangen

  • Samuel Rachlin husker tydeligt mødet med den danske sang. Det var ”I østen stiger solen op”, på hans første skoledag i Danmark, på Nørre Allé skole i København. Det gjorde indtryk på en 10-årig dreng, der endnu ikke kunne tale dansk. Men han forstod, at der var tale om noget ganske andet end de sange, han var vant til at høre og synge i Sovjetunionen.
  • Foredraget handler om den danske sangskat og danskhed i slutningen af 50erne frem til i dag, og rejser spørgsmålet om, hvorfor det er vigtigt at bevare og bruge sangene både som ung og voksen. Der er indlagt smagsprøver fra 26 danske sange, som tilhørerne skal synge med på.

  Samuel Rachlin foredrag

  Populismens spøgelse har grebet den vestlige verden

  • En række kontroversielle partier og politikere fra Rusland over EU-landene til Tyrkiet og USA har de seneste år vendt op og ned på den globale verdensorden, mens begreber som ”fake news” og ”alternative fakta” er blevet en del af mediernes ordforråd.
  • Journalist og mangeårig korrespondent Samuel Rachlin undersøger i sin nye bog populismens væsen og tager afsæt i sine resultater i dette tankevækkende foredrag. Hvad kendetegner populisme? Hvordan tænker en populist? Er der sammenfald mellem tilsyneladende vidt forskellige politiske mål? Og er der noget at være bange for?
  • Samuel Rachlin har i mange år arbejdet som korrespondent og kommentator både i Moskva og Washington – de to epicentre for rystelserne i global politik – og kender magtens institutioner fra tæt hold. Veloplagt og skarpt beskriver han den moderne politiske verdensorden og sætter tidens tendenser i historisk perspektiv.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Samuel Rachlin

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Samuel Rachlin

Foredragsemner med Samuel Rachlin