Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Få et indblik i en tidl. professionel cykelrytters karriere og hans oplevelse af at få hjertestop som 36-årig

Brian Vandborg

Fotograf Andreas Houmann, @isolés

Brian Vandborg

Tidl. professionel cykelrytter.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Brian Vandborg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

En forårsdag i 2018 var tidl. professionelle cykelrytter, Brian Vandborg, på cykeltur. Og så fik han hjertestop, 36 år gammel og i god form. Hjertemassage fra et par motionscyklister samt en hjertestarter reddede Brians liv, dog nåede han at være ”død” i 15 minutter. Efter ulykken lå han tre dage i koma, fik indopereret en pacemaker og blev først udskrevet efter ugers indlæggelse. I dag har han heldigvis ingen mén.

Et foredrag med Brian Vandborg giver jer:

  • En fortælling om, hvordan det føles at få hjertestop, og hvordan det påvirker livet
  • Et indblik i den professionelle cykelverden
  • En personlig og nærværende fortælling

En hjertegribende beretning om Brian Vandborgs rejse

Brian Vandborg indstillede sin karriere som professionel cykelrytter i 2013 efter en afsluttende sæson hos italienske Cannondale. Han var startet med at køre cykelløb i en sen alder, men blev hurtigt professionel rytter og nåede således en 10-årig karriere. Brian startede professionelt på Team CSC i 2004, men har også kørt på andre hold i hhv. USA, Canada og Italien. Han har kørt størstedelen af de store løb, herunder 4x Tour de France, 2x Giro d’Italia, et enkelt Vuelta a España samt VM og OL. Dertil er han blevet dansk mester i enkeltstart to gange og har vundet yderligere fem andre løb i professionelt regi.

Livet som cykelrytter har bevirket, at Brian har boet 10 år i Italien og fundet sit livs kærlighed i USA. Han kom tilbage til Danmark i 2014, og bor privat med sin hustru og hund i København. Brian arbejder som Business Advisor i Danske Bank, skriver cykelrelaterede artikler til Politiken og har desuden en BSc i International Business fra CBS. Han har derudover i en periode været rytterrepræsentant for alle de skandinaviske ryttere (frem til 2018), og bruges ind i mellem som ekspert og cykelkommentator hos TV2.

Se foredrag med Brian Vandborg
Brian Vandborg foredrag

Tidl. professionel cykelrytter med hjertestop som 36-årig – hvad gør det ved ens liv?

36 år gammel og i god form. På en forårsdag i marts 2018 kørte Brian Vandborg en solotur på sin cykel, og som et lyn fra en klar himmel ramte det: hjertestoppet, der gjorde Brian ”død” i hele 15 minutter.

I dette personlige og nærværende foredrag, fortæller Brian åbenhjertet om sit hjertestop. Han fortæller om tiden op til, hvor der muligvis var tegn, som han burde have reageret på. Han fortæller om hele hændelsen – både det, han kan huske, og det han har fået fortalt. Han fortæller om de to motionscyklister, der reddede hans liv, om hospitalspersonalet, der tog sig godt af ham, om hans familie og venner, der var der for ham, og om den store taknemmelighed, som efterfølgende fyldte ham. Brian åbner også op for alle de tanker, han sidenhen har gjort sig, ligesom han inddrager, hvordan hjertestoppet har påvirket både ham selv og folk omkring ham – i særdeleshed hans hustru.

Brian fortæller ligeledes om sin karriere som professionel cykelrytter. Han tager jer med på en rejse ind i cykelsportens verden, hvor sejre, nederlag, holdkammerater, venskaber og autoriteter diskuteres. Brian taler om sin professionelle karriere, der startede i en – for en professionel cykelrytter – sen alder. Han fortæller om tiden med Bjarne Riis på Team CSC, samt om tiden på de udenlandske hold i hhv. USA, Canada og naturligvis Italien, hvor Brian også har boet i 10 år. Brians kærlighed til sporten skinner igennem, og han åbner op for den tid, som kom efter hans professionelle sportskarriere endte, og cyklen blev parkeret i skuret. Helt væk vil den dog aldrig være, for Brian kommer stadig ud på en motionstur eller to – også efter hans hjertestop.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Brian Vandborg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Brian Vandborg