Henter Indhold ...

Rikke Schmidt Kjærgaard

Ph.d., direktør, forfatter og foredragsholder

Rikke Schmidt Kjærgaard fortæller rørende og personligt om sit liv som patient, om den menigitis, der tog livet af hende, og hvordan hun efter at have ligget i koma fik livet tilbage igen. En stærk fortælling om at tabe alt på et øjeblik men også en gribende kærlighedshistorie om sammenhold i familien og om stædighed og vilje.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Efter mange år som forsker ved universiteter i Danmark, England og USA forlod Rikke Schmidt Kjærgaard universitetskarrieren for at gøre en positiv forskel for så mange som muligt. Hun er medstifter og direktør for virksomheden Graphicure, der udvikler intuitive visuelle værktøjer til håndtering af patientdata. Som medlem af Det Unge Akademi under Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab er hun medstifter af Videnskabsklubben i Danmark – en mentorklub for børn og unge med en særlig interesse for naturvidenskab.

Rikke Schmidt Kjærgaard udgav i 2018 bogen Blink – da jeg mistede livet og lærte at leve. Det er en dramatisk fortælling om et længere sygdomsforløb i 2013, da hun pludselig bliver ramt af en aggressiv bakteriel meningitis, og få timer senere får hjertestop og dør. Det er en historie om at tabe alt på et øjeblik. Samtidig er det en stærk kærlighedshistorie om sammenhold i familien og om stædighed og vilje. Rikke Schmidt Kjærgaard er en af de få, der kan berette, hvordan det opleves at blive genoplivet, at vågne fra en koma, at være fanget i sin krop, fuldstændig lammet og kun kunne blinke. Hendes historie er en inspirerende og dybt bevægende fortælling om at kæmpe sig tilbage til livet og prioritere det vigtigste i tilværelsen.

  Rikke Schmidt Kjærgaard foredrag

  Bogen Blink – om at kæmpe sig tilbage til livet

  • I dette foredrag fortæller Rikke Schmidt Kjærgaard om, hvordan hun vågnede efter lang tids koma uden evne til at kommunikere, dømt til en fremtid som svært hjerneskadet. Hun fortæller om, hvordan livet ændrede sig drastisk fra den ene dag til den anden. Om at være låst i sin egen krop, om konsekvenserne af bakteriel meningitis, septisk chok, hjerneblødning og multiorgansvigt. Rikke fortæller om, hvordan hun lærte at trække vejret, synke, tale, bevæge sig og gå igen. Det er en hjerteskærende, gribende, motiverende og fuldstændig vidunderlig historie om at kæmpe sig tilbage til livet som mor, hustru, karrierekvinde og menneske.

  Rikke Schmidt Kjærgaard foredrag

  Mit liv som patient

  • Det første man oplever som patient er, at man mister kontrollen. Man er ikke længere den, der er i førersædet. I dette foredrag fortæller Rikke Schmidt Kjærgaard om sin oplevelse som patient og om at være en del af sundhedssystemet, om at miste kontrollen og kæmpe for forståelse og medbestemmelse. Rikke fører os gennem positive historier med behandlere, der er gået langt ud over, hvad man kan forvente som patient, og mere følelseskolde historier, hvor næstekærlighed og hensyn var svære at få øje på. Hun tager os med på en rejse med patienten som menneske.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Rikke Schmidt Kjærgaard

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Rikke Schmidt Kjærgaard

Foredragsemner med Rikke Schmidt Kjærgaard