Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

USA's puls - analyser, perspektivering og fremtidsudsigter

Birgitte Borup

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Birgitte Borup

Kulturredaktør og USA-ekspert.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Borup

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Birgitte

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Birgitte Borup er kulturredaktør på Berlingske og optræder hyppigt som kommentator i TV og radio. Birgitte har i en årrække analyseret amerikansk politik og kultur. Hun har et skarpt blik for de kulturkampe og strømninger, der former vores samtid.

Et foredrag med Birgitte Borup giver jer:

  • En skarp analyse af amerikansk politik, der tager udgangspunkt i det, der driver og optager amerikanerne.
  • Et anderledes, humoristisk og perspektivrigt blik på den tid, vi lever i.
  • En erfaren, levende og engageret formidler.

Et dybt indblik i USA og tidens store identitetskampe

Birgitte Borup er en af landets mest benyttede kommentatorer og beskæftiger sig især med amerikanske forhold. Hun har tidligere boet i New York, hvor hun lærte en masse om både livet og den amerikanske folkesjæl. En af de erfaringer, hun tog med hjem, er, at de strømninger, der ruller hen over USA, som regel også rammer Danmark.

Birgitte sætter en ære i at se den tid, vi lever i, i et større perspektiv. Hun analyserer ikke bare amerikansk politik, men forbinder de usynlige prikker. Hvordan hænger det, der sker i Washington, sammen med de konflikter, der raser i et polariseret USA?

Det gamle mantra “it’s the economy, stupid!” gælder stadig, men i dag er det nødvendigt at forstå kulturkampene, hvis vi vil forstå USA – og os selv!

Birgitte har en lang karriere bag sig i den danske mediebranche, hvor hun blandt andet har været redaktør på DR, TV2 og selvstændig journalist i New York. Siden 2018 har hun arbejdet på Berlingske som bl.a. udlandsredaktør og kulturredaktør. Sideløbende har hun kommenteret amerikansk politik og kultur i en lang række programmer, lige fra Go’Morgen Danmark til Genstart. Hun er desuden. fast paneldeltager i “Kampen om USA” på TV2 News.

Book Birgitte Borup, hun holder underholdende foredrag, man bliver klogere af.

Se foredrag med Birgitte Borup
Birgitte Borup foredrag

Hvem vinder præsidentvalget?

Hvordan endte vi her? Det er det spørgsmål, både danskerne og amerikanerne stiller sig selv, når de skuer ud over den amerikanske valgkamp. Med to aldrende præsidentkandidater, der begge er gengangere, synes præsidentopgøret i 2024 blottet for fremtid. Sjældent har vi kigget mere ængsteligt over Atlanten end ved dette valg. Men står det virkelig så slemt til i Guds eget land? Og hvordan ender det? Birgitte Borup analyserer præsidentvalget og kigger i den politiske krystalkugle.

Birgitte Borup foredrag

Hvordan har fænomenet Trump forandret USA?

Donald Trump indledte sin stormombruste karriere som byggematador i New York. Senere blev han fast forsidestof i medierne og realitystjerne, før han sensationelt blev præsident. Men historien om Trump er også historien om et USA i forandring.

I dette interessante foredrag tager Birgitte Borup afsæt forskellige epoker i Trumps personlige historie og forklarer, hvordan det lykkedes ham at blive et fænomen, der forandrede USA og amerikansk politik. Måske for altid.

Foredraget besvarer en række centrale spørgsmål om Trump og USA. Blandt andet, hvorfor Trump er en korkprop, der altid vender tilbage til overfladen – og hvad det betyder, hvis han vinder præsidentvalget til november.

Birgitte Borup foredrag

Forstå kulturkampen, før den rammer dig!

Vi kan godt ryste på hovedet af amerikanerne, men de kulturkampe, der splitter USA, rammer som regel også Danmark. De store massebevægelser, lige fra #MeToo til Pro-Palæstina-bevægelsen, kommer rullende med stor kraft over Atlanten.

Men hvad kan vi lære af de kampe, der splitter os? Hvorfor er generationerne tilsyneladende rygende uenige? Og hvad bliver det næste?

I dette foredrag analyserer Birgitte Borup kampen om vores fælles identitet og en tidsånd i hastig forandring.

Birgitte Borup foredrag

Skræddersyet foredrag: Det er tiderne!

De fik skyld for meget allerede i nationalklenodiet “Matador”, og siden er udsagnet kun blevet mere sandt: Det er tiderne! Tidsånden skifter med en hast, så det kan være svært at følge med, forstærket af de sociale medier.

Men hvordan navigerer vi i en verden, hvor generation TikTok har en markant anden verdensopfattelse end deres forældre? Og hvordan forhindrer vi at ende i polariseringens dybe grøft?

Birgitte Borup mærker selv stakåndetheden, når hun skal forsøge at forstå de mange opgør, der ulmer i tiden: Israel-Palæstina-konflikten, kønskampen, generationskampen og det kommende opgør om aldersdiskrimination – for blot at nævne nogle få.

I dette skræddersyede foredrag tager Birgitte Borup livtag med vores besvær med at forstå hinanden og den tid, vi lever i. Birgitte tager gerne specifikke emner under grundig behandling efter nærmere aftale.

 

Birgitte Borup foredrag

Målrettet erhvervslivet: Mød superseniorerne!

Vi står overfor en aldersrevolution, efterhånden som arbejdsstyrken bliver ældre og pensionsalderen bliver højere. Men hvordan imødekommer arbejdsmarkedet, der traditionelt er kendt for at være aldersforskrækket, den kommende generation af seniorer?

Debatten ruller allerede, både herhjemme og i udlandet, og alt tyder på at “ageism” – aldersdiskrimination – bliver den næste store kulturkamp. Mimrekortet er definitivt afskaffet og de kompetente ældre vil insistere på en fremtrædende plads i organisationen og i verden.

Dette foredrag tager vores forhold til alder under behandling, kulturelt og i praksis. Fra popkulturen til erhvervslivet, fra myter til hårde data. Foredraget fodrer dig med eksempler på, hvordan vores alder definerer os – og hvordan vi kan gøre op med stereotyperne.

Birgitte Borup foredrag

Moderator

Det er muligt at booke Birgitte Borup som moderator til jeres arrangementer, hvor hun med sin erfaring og ekspertise kan bidrage til en vellykket og engagerende begivenhed.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Borup

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Birgitte Borup