Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Videnskabelige opdagelser om mennesket - og underholdning i topklasse

Nicklas Brendborg

Nicklas Brendborg

Bestsellerforfatter og forskningstalent inden for biomedicin.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Fantastisk overraskende underholdende formidling af forskning. Mange blev interesseret i bogen "Gopler ældes baglæns"

Mai Laustrup - Finansforbundet Se alle referencer

Et foredrag med Nicklas Brendborg giver jer:

  • Videnskab og underholdning i en perfekt kombination
  • Historier om gale og geniale videnskabsfolk
  • En hæsblæsende rejse til klodens fjerneste egne og mest højteknologiske laboratorier
Uforpligtende forespørgsel på Nicklas Brendborg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Nicklas

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Glæd jer til at få indsigt i banebrydende biomedicinsk forskning, når Nicklas Brendborg i sine foredrag giver jer svar på spørgsmål som, hvordan vi lever længere, eller hvordan vi genvinder kontrollen over den manipulation af vores valg og vaner, vi konstant udsættes for. Nicklas er en anerkendt forsker, som formidler sin viden i Danmark og udlandet, med sine bøger og foredrag.

Et foredrag med Nicklas Brendborg giver jer:

  • Videnskab og underholdning i en perfekt kombination
  • Historier om gale og geniale videnskabsfolk
  • En hæsblæsende rejse til klodens fjerneste egne og mest højteknologiske laboratorier

Gå på opdagelse i videnskabens svar på et langt liv og mennesket som vanedyr

Nicklas Brendborg er ph.d. studerende ved Trygfondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet og anerkendt som et af de mest lovende forskningstalenter inden for biomedicin.  Bl.a. af Novo Nordisk International Talent Program og Novo Scholarship Program. Med sin forskning har Nicklas specialiseret sig i at forstå de videnskabelige svar på centrale områder som opskriften på et længere liv, og bagsiden ved menneskets vanestyrede natur.  

Udover Nicklas’ seneste bøger “Vanedyr” og “Gopler Ældes Baglæns”, der i dag er udgivet på 27 sprog, er han medforfatter på bøgerne ”Super trends” af Lars Tvede og “Topstudent”. 

Nicklas er en blændende formidler, der har holdt foredrag for alt fra mindre faggrupper til fyldte sale med over 1000 publikummer, hvor han fanger hele salen og formidler sin viden i øjenhøjde og med masser af humor. 

Ønsker I at give jer selv en fremragende oplevelse, hvor I udover at blive underholdt, får adgang til videnskabelige fakta, så book Nicklas Brendborg til jeres næste arrangement. 

Se foredrag med Nicklas Brendborg
Nicklas Brendborg foredrag

Vanedyr

Bare to chips til… Vi spiser for usundt, vi spilder tiden på telefonen og vi ender på Netflix i stedet for i fitnesscentret. Med udgangspunkt i sin bog “Vanedyr”, giver Nicklas Brendborg en forklaring på, hvorfor det er så svært at kvitte de dårlige vaner.

Det er nemlig ikke dig, den er gal med: Når I ikke kan lade chipsposen stå, er det fordi en hær af forskere i madindustrien er ansat med det ene formål at få jer til at spise mere. Og når I ikke kan stoppe med at scrolle eller slippe Netflix-serien, er det fordi tech-virksomhederne bruger endnu flere forskere imod jer.

Det er individets viljestyrke mod topforskere med hjernescannere, højteknologiske laboratorier og den nyeste viden om menneskelig biologi. Men det betyder ikke, at kampen er tabt. For forstår I først, hvordan manipulationen virker – og har de rigtige værktøjer – kan I tage kontrollen tilbage.

Med formidabel fortælleevne og stort videnskabshistorisk overskud afdækker Nicklas Brendborg det gode livs vanestyrede bagside.

Nicklas Brendborg foredrag

Hvordan lever man længere?

Med afsæt i sin bestseller ”Gopler ældes baglæns” fortæller Nicklas Brendborg om videnskabens svar på et langt liv. Hvad skal vi spise? Og hvordan skal vi leve? For at finde svarerne tager vi på en hæsblæsende rejse til klodens fjerneste egne og mest højteknologiske laboratorier. Undervejs møder vi zombieceller, gopler der ældes baglæns og både gale og geniale videnskabsmænd og –kvinder.

Der er garanti for underholdning og overraskende svar på spørgsmålet om nøglen til et langt liv, når Nicklas brillerer med sin enorme viden inden for sit felt.   

Referencer

Fantastisk overraskende underholdende formidling af forskning. Mange blev interesseret i bogen "Gopler ældes baglæns"

Mai Laustrup

Finansforbundet

Nicklas præsterede at levere et fantastisk inspirerende og samtidig underholdende foredrag

Michael Leth

AP Pension

Nicklas er en fremragende formidler. Fortæller om videnskaben i et letforståeligt sprog.

Birgitte Skovdal

Danske Tandplejere

"Det bedste foredrag vi har hørt på Amtet" De rosende ord kommer fra Astrid, Vivian og Sarah, der går i biotek-klassen 3.z. De fik i dag mulighed for at høre foredrag med den anmelderroste forsker og forfatter Nicklas Brendborg, som er aktuel med bogen om videnskabens svar på et længere liv: Gopler ældes baglæns. Der var kø til bogsigneringen efter foredraget, hvor eleverne udover at købe Nicklas’s bog også kunne få svar på deres spørgsmål.

Liv Fernley Schoppe

Roskilde Gymnasium

Engageret og interessant præsentation.

Finn Bjørn Johansson

Astellas Pharma

Meget interessant. Foredraget har fået meget positiv feedback fra gæsterne. Som eventansvarlig var jeg meget ærgerlig over at måtte gå et par under gange foredraget.

Camilla Nielsen

Cloud Factory

Nicklas er super-behagelig at arbejde sammen med - og foredraget var virkelig interessant.

Anne Dalgaard

Ingeniørforeningen, IDA

Interessant og spændende oplæg. Vi var godt underholdt :-)

Pia Reinhardt Juel

Nicklas var bare super god

Torsten Høiagaard Knudsen

Lederne København Nord

Vanedyr

Vi slår os selv oven i hovedet. Vi spiser for usundt, vi spilder tiden på telefonen, vi gamer uden at kunne stoppe.

I Vanedyr giver Nicklas Brendborg os en forklaring på, hvorfor det er så svært at kvitte de dårlige vaner. Det er nemlig ikke dig, der har en rygrad som en regnorm: Når du ikke kan lade chipsposen stå, er det fordi et hav af forskere er ansat i madindustrien med det ene formål at få dig til at tage bare to chips til. Og når du ikke kan stoppe med at scrolle, sidder endnu flere forskere i tech-branchen og får dig til at blive på Instagram 30 sekunder længere.

Du er med andre ord oppe imod en hel industri, når du fortvivlet prøver at gøre noget selv. Men med oplysning og forståelse kommer evnen til at stoppe op og mærke efter – og blive herre over dit eget liv.

Rensdyrjægere i Sibirien, kokatræer i Peru, forsøgsrotter, der elsker nutella, en lille brun fugl med hang til store blå æg og brune biller i ørkenen, som kun reproducerer sig med den flotteste og blankeste mage, er blot et lille udsnit af de arter og elementer, der befolker Nicklas Brendborgs nye fortælling om, at vi mennesker er endt som ufrie vanedyr.

Fra tidernes morgen har forskere hentet deres viden om os fra naturen, og den viden har vist sig at kunne misbruges og bruges til at manipulere os med. Det ligger i alle arters instinkt og natur at ville have mere, større og bedre. Det er betinget af overlevelsesdriften og gælder for såvel den lille brune fugl som for os mennesker. Og den viden har industrierne lært at benytte til at udvikle deres SUPERSTIMULI.

Med formidabel fortælleevne og stort videnskabshistorisk overskud afdækker Nicklas Brendborg det gode livs vanestyrede bagside.

Udgivelse: Oktober 2023
Forlag: Grønningen 1

Kilde: Saxo

Gopler ældes baglæns

”Wow … en af årets formentlig bedste bøger.” BERLINGSKE

”Det unge geni underholder fra først til sidst.” Bente Klarlund Pedersen i POLITIKEN

Engang var jagten på et længere liv domineret af eventyrere, alkymister og kvaksalvere, men nu har videnskaben overtaget stafetten. Det betyder, at vi for første gang nogensinde står på tærsklen til at knække aldringens kode og besvare det ældgamle spørgsmål: Hvordan får jeg et langt og sundt liv?

I Gopler ældes baglæns fortæller den unge kometforsker, Nicklas Brendborg, en forrygende, perspektiverende og utrolig historie om videnskabens kamp mod aldring og peger på, hvad man selv kan gøre for at leve længere.

Rejsen går forbi klodens fjerneste egne, mest højteknologiske laboratorier og alt derimellem. Undervejs møder vi en 5.000 år gammel børstekoglefyr, gopler der ældes baglæns, zombieceller, verdens ældste mennesker og lærer om forskningens mest spektakulære eksperimenter.

Nicklas Brendborg studerer molekylærbiologi ved Københavns Universitet. Han er anerkendt som ungt forskningstalent af blandt andet Novo Nordisk International Talent Program og Novo Scholarship Program. Gopler ældes baglæns er solgt til udgivelse i 20 lande.

Uddrag fra bogen:

”Det er meget muligt, at franskmanden Jeanne Calment, den længstlevende person, som nogensinde er blevet registreret, samtidig er det længstlevende landpattedyr. Men sammenlignet med nogle af de organismer, vi deler planet med, er vi ikke andet en sølle døgnfluer. Særligt for træer findes aldring faktisk slet ikke. Et af de ældste enkeltstående træer, Methuselah, er en 5.000 år gammel børstekoglefyr i Californien. Dengang Methuselah spirede op af den californiske muld, var pyramiderne stadig ved at blive bygget i Egypten, og de sidste mammutter holdt endnu stand på Wrangel Island i Sibirien.

Kilde: Saxco

Uforpligtende forespørgsel på Nicklas Brendborg

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Nicklas Brendborg
Nicklas Brendborg

5 ud af 5 stjerner

Fantastisk overraskende underholdende formidling af forskning. Mange blev interesseret i bogen "Gopler ældes baglæns"

Mai Laustrup - Finansforbundet Se alle referencer

Foredragsemner med Nicklas Brendborg