Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Birgitte Dam Jensen

Mental styrke, blændende historiefortælling og kroppens sprog

Birgitte Dam Jensen

Birgitte Dam Jensen

Forfatter, underviser og rådgiver

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Birgitte kan om nogen brage igennem med et budskab. I kraft af sit nærvær, sin viden og sin personlighed repræsenterer hun "den gode taler". Hun inddrager sit publikum med spørgsmål, personlige refleksioner og undervejs definitioner af sit budskab. Man modtager "her-og-nu-værktøjer" til at fremstå mere autentisk og kan ikke blive andet end inspireret. Birgitte er ikke kun anbefalelsesværdig men en nødvendighed, hvis du ønsker at udvikle din gennemslagskraft.

Charlotte Vyuff, Santander Consumer Bank A/S. Se alle referencer

Et foredrag med Birgitte Dam Jensen giver jer:

  • Nyeste forskning og veldokumenteret viden
  • Engagerende historiefortælling leveret med stærkt nærvær
  • Praktiske metoder til at bevare menneskelige styrker under pres
Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Dam Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Birgitte

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Birgitte Dam Jensen er en respekteret foredragsholder med over 15 års erfaring i at træne mennesker i at bevare deres bedste selv under pres. Med en baggrund i teatret, Forsvaret og som rådgiver for topledere tilbyder Birgitte Dam Jensen inspirerende foredrag om mental styrke, effektiv kommunikation og personlig udvikling.

Et foredrag med Birgitte Dam Jensen giver jer:

  • Nyeste forskning og veldokumenteret viden
  • Engagerende historiefortælling leveret med stærkt nærvær
  • Praktiske metoder til at bevare menneskelige styrker under pres

Mental styrke og kommunikation

Med en unik kombination af erfaringer fra teaterverdenen, Forsvaret og som rådgiver for topledere tilbyder Birgitte Dam Jensen foredrag, der inspirerer og styrker. Hendes foredrag er kendt for deres stærke nærvær og dybdegående indsigt i, hvordan man bevarer mental styrke og fokus i udfordrende situationer.

Birgitte fanger publikum fra første øjeblik med sin engagerende og personlige formidling, der kombinerer historier fra hendes karriere med praktiske råd. Med Birgitte på scenen får I ikke blot viden, men også håb og konkrete værktøjer til at håndtere udfordringer i hverdagen.

I en tid hvor mentale udfordringer er stigende, er Birgittes foredrag mere relevante end nogensinde. Hun deler indsigt og teknikker, der hjælper jer med at navigere i en kompleks og uforudsigelig verden.

Birgitte har arbejdet med mental styrke i over 15 år både som dramalærer og teaterinstruktør og som specialist i Forsvaret, hvor hun udviklede træningsprogrammer til overlevelse under ekstremt pres. Hendes baggrund er usædvanlig og multifacetteret med erfaringer fra teatret, Forsvaret og som underviser, træner og rådgiver for ledere, topledere og en håndfuld danske politikere, heriblandt tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt fra 2008 til 2013.

Hun er uddannet skuespiller og har undervist på Odense Skuespillerskole som dramalærer og teaterinstruktør. Birgitte er forfatter til bogen “Bevar dig selv. Robust i en uforudsigelig fremtid”, som blev nomineret til årets ledelsesbog i 2017 af Ledernes Hovedorganisation.

Med Birgitte får I en foredragsholder, der kombinerer teoretisk viden med praktisk erfaring, hvilket giver jer effektive værktøjer til at styrke jeres mentale kapacitet. Birgitte tilpasser sine foredrag til jeres specifikke behov, hvad enten I er en virksomhed, der ønsker at styrke ledernes mentale fleksibilitet, eller en organisation der ønsker at forbedre medarbejdernes præstationsevner.

Book Birgitte Dam Jensen og oplev fordelene ved at udvikle en stærkere mental styrke og handlekraft.

Se foredrag med Birgitte Dam Jensen
Birgitte Dam Jensen foredrag

Bevar dig selv – mental styrke og ro i en uforudsigelig verden

Hvad kan vi lære fra gidseloverlevere, sceneskuespillere og toppolitikere om mental styrke og ro, når vi skal yde vores bedste under pres? En hel del, faktisk.

Mental styrke og ro handler om, hvordan vi bevarer det bedste, stærkeste og sundeste i os selv, når vi møder pres, problemer eller modgang. I en verden, der i stigende grad udfordrer vores mentale robusthed er mental styrke og ro en nødvendighed.

I foredraget trækker Birgitte Dam Jensen på sine otte års erfaring fra Forsvaret, blandt andet med gidseloverlevelse og som rådgiver af (top)ledere, og I får veldokumenteret viden og konkrete velafprøvede teknikker, som hjælper jer med at bevare ro, optimisme og handlekraft, når tingene spidser til.

Birgitte Dam Jensen foredrag

Bevar dig selv som leder – mental styrke og ro i en uforudsigelig verden

Dette er forandringernes tid. Spillereglerne ændrer sig:

  • Teknologisk, hvor kunstig intelligens kommer til at forandre måden, vi arbejder på.
  • Geopolitisk, som ikke kun skaber spændinger internationalt, men også påvirke konkurrencen mellem lande og virksomheder.
  • Kulturen, hvor nye tendenser med de yngre generationer udfordrer måden, vi plejer at være sammen og udtrykke os på.
  • Og på arbejdspladsen, hvor kravet om nye løsninger for et fleksibelt og meningsfyldt arbejdsliv er stadig stigende.

Som ledere skal I turde gå forrest ad nye veje. Tage livtag med kompleksiteten. Prøve ting, I endnu ikke helt forstår. Lære, mens I gør det. Sikre, at I får alle med.

For at lykkes med dette skal I kunne bevare følelsesmæssig stabilitet og mental fleksibilitet, også når det er svært.

Foredraget er velegnet til ledere på alle organisationsniveauer. I foredraget trækker Birgitte Dam Jensen på sin erfaring som ledelsesrådgiver samt sine otte års erfaring fra Forsvaret. I får inspiration og værktøjer til at udvikle jeres personlige lederskab og bevare ro, optimisme og handlekraft i mødet med nutidens stigende mentale pres.

Birgitte Dam Jensen foredrag

Storytelling – kommunikation der skaber engagement og mening

Kender I og jeres kolleger jeres virksomheds fortælling? Og kan I fortælle den, så det skaber følgeskab? I virksomhedernes kamp om synligheden, markedet, kunderne og medarbejderne er fortællingen blevet et konkurrenceparameter. I en verden af konstante stimulanser og indtryk vinder den bedste fortælling og den bedste fortæller.

Af den grund står storytelling helt centralt i både ledergerningen og virksomheders evne til at kommunikere nøglebudskaber effektivt til deres interessenter.

Vil I brænde igennem med jeres tanker og visioner og skabe et vedvarende indtryk og aftryk på jeres modtagere? Så skal I lægge Excel og PowerPoint til side for en stund og fokusere på fortællingen i jeres (ledelses)kommunikation.

I foredraget trækker Birgitte Dam Jensen på både sin skuespillerbaggrund og sine 15 år som teaterinstruktør samt sin erfaring som ledelsesrådgiver og personlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt. I både skuespiller-, erhvervs- og den politiske verden har hun arbejdet med at nå et publikum med sin fortælling. I foredraget lærer I om storytellingens kæmpe potentiale, I får indsigt i teknikker og modeller, som kan være med til at forvandle kommunikationen i jeres virksomhed fra forudsigelig statistik og PowerPoint til engagerende fortælling.

Birgitte Dam Jensen foredrag

Kropssprogets kraft

Kroppen kommunikerer konstant. Alt, hvad den siger, er ordløst. Men undervurdér ikke kroppens nonverbale kommunikation. Nok er den ordløs, men kroppens kommunikation påvirker alt, hvad I siger, og alt hvad I gør.

Ansigt, krop, hænder, stemme, øjenkontakt, dufte, udseende, tøj, brug af rum og gulvplads – alt sammen kommunikerer det. Alt sammen påvirker det vores kommunikation og relationer. Hvordan vi forstår hinanden. Hvordan vi opfatter hinanden. Hvordan vi har det med hinanden.

Vil I være dygtige kommunikatorer? Få styr på kroppens sprog.

I foredraget trækker Birgitte Dam Jensen på både sin skuespillerbaggrund, som rådgiver for blandt andet Helle Thorning Schmidt og sine otte år i Forsvaret med træning i brug af kropssprog og kropssprogsaflæsning. I får viden og teknikker til at forstå og tale kroppens sprog hentet fra mange års erfaring med de bedste og de skarpeste fra skuespillere, politik og Forsvaret.

Referencer

Det var ligesom sidst et super foredrag, det eneste jeg kunne have ønsket yderligere, var at du havde været på længere tid, så tak for det ;-)

Claudia Frandsen, biokemiker og arbejdsmiljø repræsentant

Aarhus Universitetshospital

Det var et meget fint og inspirerende foredrag og vi vil overveje at benytte hende igen fremover.

Janne Lundsgaard Sandberg

Lærernes A-kasse

I en verden, hvor ordet robusthed slynges omkring i jobannoncer og til MUS samtaler, var det en befrielse at få en yderst kompetent undervisning i de faktiske forhold omkring det lille ord. Dels lærte vores tillidsrepræsentanter, hvad ordet i virkeligheden betyder og indebærer. Dels fik vi nogle gode redskaber i forhold til den individuelle robusthed.

Michael Dreyer, Faglig konsulent

Radiograf Rådet

Birgitte kan om nogen brage igennem med et budskab. I kraft af sit nærvær, sin viden og sin personlighed repræsenterer hun "den gode taler". Hun inddrager sit publikum med spørgsmål, personlige refleksioner og undervejs definitioner af sit budskab. Man modtager "her-og-nu-værktøjer" til at fremstå mere autentisk og kan ikke blive andet end inspireret. Birgitte er ikke kun anbefalelsesværdig men en nødvendighed, hvis du ønsker at udvikle din gennemslagskraft.

Charlotte Vyuff,Designer & Customer Consultant

Santander Consumer Bank A/S.

På bare to timer fik Birgitte på engageret vis åbenbaret for vores 7 ledere, hvilket kropssprog der giver gennemslagskraft - og hvad de hver især skal arbejde på for at opnå dette. Det var et par særdeles lærerige - og underholdende - timer!

Mette Fjeldhagen, personalekonsulent

Danmarks Tekniske Universitet

Vi kan varmt anbefale Birgitte Dam Jensens foredrag om robusthed. Birgitte bidrog til en fælles forståelse af stress – både som begreb og som konkret fysisk tilstand. En fin formidling, et solidt fagligt indhold og ikke mindst Birgittes pragmatiske og humoristiske tilgang til emnet var et velkomment input til fremme af en åben og nuanceret dialog om stress i virksomheden.

Pernille S. TørningTegnestuechef, Arkitekt MAA

Gottlieb Paludan Architects A/S

Foredraget er yderst gennemarbejdet, og man er ikke et øjeblik i tvivl om, at Birgittes viden på dette område er umådelig stor, såvel fagligt som personligt. Ydermere leveres foredraget med intuitiv humor og ægte sans for den enkelte tilhørers bevæggrunde for at deltage.

Karin Luise Grentoft. Projektleder.

Vangsgård A/S

Stress er ikke en lidelse

Vi bruger ordet stress i flæng. Nogle gange bruger vi det rigtigt, men alt for ofte og i de mest afgørende tilfælde, bruger vi ordet forkert. Der er behov for en begrebsafklaring. Som verden omkring os bliver stadig mere krævende og tempofyldt, ser vi en stigning af mennesker, der fanges i stresstilstanden. Ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø drejer det sig om hver syvende dansker, og WHO advarer om, at stress og den sygdom, det kan forårsage, er en af de alvorligste trusler mod folkesundheden.

Hvert år udvikler et møde med stress sig til et alvorligt problem for mange danskere, ikke blot som belastning af den enkeltes fysiske og psykiske helbred, men også for familien, arbejdspladsen og samfundsøkonomien. Og til trods for, at vi alle efterhånden ved dette, og emnet har været gennemdebatteret i de senere år, er vi stadig dårlige til at kommunikere præcist, hvad det er ved stresstilstanden, vi skal være opmærksomme på og frygte. Lad mig forklare det med et eksempel:

Forestil dig Tove på 55 fra en lille landsby uden for Kalundborg. Hun arbejder for Postnord og har indtil nu overlevet nedskæringer og digitaliseringsprocesser, men lever i evig frygt for at miste sit arbejde. Derhjemme har hun en sygemeldt mand. De har en kriseramt økonomi og et hus, der ikke kan sælges. Hver dag på arbejde har Tove svært ved at bevare overblikket, hun overvældes let af følelser og skal ofte kæmpe for at holde tårerne tilbage. Indimellem kan hun ikke huske, hvor hun har parkeret sin bil. Hun plages af katastrofetanker, sover dårligt, har problemer med blodtrykket, lider af migræne og spiser meget medicin. I daglig tale kalder vi Tove for stresset.

Så forestil dig Alexander på 22. Han bor i en lejlighed i det indre København. Han har sammen med sine 10 bedste venner købt billet til Sunny Beach, hvor de skal jagte damer og ligge i sprit i en uge. Han vågner to timer og 15 minutter før flyafgang fra Kastrup og har ikke pakket. Med hamrende hjerte og rystende hænder kaster han panisk størstedelen af, hvad der ligger på gulvet, i en taske. Det sidste, vi ser til ham, er, at han spæner ned ad gaden og skriger på en taxa. Ham kalder vi også stresset.

Lige her opstår problemet. Er stress virkelig den korrekte ”diagnose” af begges tilstand? Nej. Nogle vil hævde, at vi skal sige, at Alexander bare har travlt. Men det er faktuelt ikke korrekt. Tager man en blodprøve på ham, har han høje mængder af stresshormon i kroppen, og hans fysiologi og neurologi vidner om en aktiveret stressrespons, ergo er han stresset. Men der er ingen grund til bekymring, han lider ikke og er ikke i fare for at blive syg. Tværtom, stresstilstanden er lige nu, hvad han har brug for, hvis han skal klare sit problem.

Tove derimod lider ikke af stress. Hun lider, ja, men af noget langt mere alvorligt, nemlig stressrelateret belastning. Hun har været i stresstilstanden i længere tid, end hun har ressourcer og robusthed til, og har derfor akkumuleret slitage på krop og organer. Hun er faktisk så hårdt ramt, at hun har brug for hjælp og et særligt ord, som kan præcisere den risiko, der truer hendes helbred og livskvalitet.

Overalt i det danske samfund – i medierne, i virksomhederne, i fagforeninger, iblandt sundhedsprofessionelle, på officielle sundhedspolitiske hjemmesider og i folkebevidstheden generelt – bruges ordet ”stress” med mindst tre forskellige betydninger: Enten at man A) er i stresstilstanden (men ikke belastet) eller B) har været i stresstilstanden for længe og er begyndt at udvise milde symptomer på stressbelastning eller C) har udviklet alvorlig stressbelastning og er alarmerende tæt på stor, måske ubodelig, skade på sit helbred. Alt sammen udtrykt med det samme lille ord: stress. Og det er ikke godt nok.

Det drejer sig i virkeligheden om logisk tænkning: Hvis ikke vi har et fyldestgørende begreb, der klart beskriver, hvilken risiko stresstilstanden kan udgøre for vores helbred, og kan markere skillelinjen mellem en stresstilstand, der er o.k. og ganske ufarlig, og en stresstilstand, der er ved at blive belastende og sygdomsskabende, hvordan skal vi så kunne beskytte os? Hvordan skal jeg på individuelt niveau forstå mine psykiske reaktioner og fysiske symptomer, og hvad kan jeg gøre for at passe på mig selv? Hvordan skal jeg kunne kommunikere det til mennesker omkring mig, så de forstår? På kollektivt niveau: Hvordan skal vi sammen kunne forebygge og behandle stressbelastning som familie, virksomhed og samfund?

Der er en simpel forklaring på, hvorfor vi i dag er så forvirrede. Miseren opstod i 1934 på McGill Universitet i Montreal, hvor den unge østrig-ungarske læge og ph.d.-studerende Hans Selye netop havde opdaget det fænomen, vi i dag kalder stress, og skulle give det et navn. I 1930’erne havde stålindustrien kørt på fuld blus i mange år. Der blev bygget højere huse, længere broer og større skibe end nogensinde før.

I forbindelse med stålproduktion laver man en stresstest, der kan bestemme stålets styrke og dermed dets anvendelsesmuligheder. Det foregår ved, at man udsætter stålet for stress ved at bøje, vride og hamre løs på det. Når stålet ikke kan holde til mere, ændrer det form eller går i stykker, og man har fundet stålets belastningsgrad. I stålindustrien bruger man begrebet ”stress” om det, man udsætter stålet for, og begrebet ”strain” (belastning), når stålet ikke tåler mere. Hans Selye valgte at bruge ordet ”stress” om sin nye opdagelse, og først år senere gik det op for ham, at han havde valgt det forkerte ord. Han ville have kaldt den patologiske (sygdomsskabende) del af stressfasen for ”strain”, hvilket kan oversættes til stressrelateret belastning eller slet og ret stressbelastning.

I hans selvbiografi ”The Stress of My Life” på side 70 fortæller han selv, hvorfor han valgte det forkerte ord: »Men ærlig talt, så talte jeg ikke godt nok engelsk til at forstå forskellen på ”stress” og ”strain”. Jeg burde have kaldt mit syndrom for ”belastningssyndrom”, og fortsætter med yderligere refleksion omkring begrebet: Jeg blev først opmærksom på det mange år senere, da The British Medical Journal havde en sarkastisk kommentar om, at ifølge Dr. Selye havde stress sin egen årsag. De havde ret! Jeg burde have skelnet mellem tilstanden og det, som forårsager den. Jeg burde have talt om belastning som fremkaldt af stress. Men da var det for sent at ændre begrebet.«

Man må spørge sig selv, om det virkelig kan passe, at den forvirring, der hersker i dag, kan skyldes noget så banalt som en ung læges manglende sprogevner? Svaret er ja. Fakta er, at det misvisende ord spiller en stor rolle i vores manglende kollektive forståelse af, hvad stress er, og dermed også af hvad vi kan gøre ved det. Og af uransagelige årsager accepterer vi stadig denne begrebsforvirring. Det sørgelige er, at mens vi har travlt med at diskutere, hvad vi mener med begrebet, og hvornår man “må” bruge det og samtidig bruger det i flæng, rammes tusindvis af danskere af stressbelastning hver eneste dag.

Det er nu, sundhedsfaglige personer og politikere skal på banen og formulere det begreb, Hans Selye ikke lykkedes med. En gruppe af sundhedsprofessionelle i krydsfeltet mellem lægevidenskab og psykologi må tilsammen definere en terminologi og en diagnose, som skelner mellem den uskadelige tilstand stress og den sygdomsskabende stressbelastning – gerne i flere belastningsgrader, for eksempel 1, 2, 3 – som vi kan bruge til at forstå os selv og hinanden. En terminologi, som virksomhederne kan indrette sig efter, skolerne kan undevise i, og som kan danne grundlag for nationale oplysningskampagner samt effektive forebyggelses- og behandlingsplaner. For os alle – og for Tove.

Se foredrag med Birgitte Dam Jensen

Bevar dig selv

Denne bog handler både om nedstyrtende fly og gidseltagninger og om, hvordan du bevarer dig selv – dit helbred, din livsglæde, din empati og din handlekraft – i en accelererende og uforudsigelig moderne verden. Her kan vi inspireres og lære af mennesker, der har klaret meget vanskelige situationer, for robust adfærd er grundlæggende den samme, uanset hvilken form for pres og stress, der er tale om. Med veldokumenteret viden, levende eksempler og konkrete værktøjer viser Birgitte Dam Jensen, hvordan du kan blive bedre til at møde presset og udfordringerne i dit liv med positive forventninger og afslappet styrke – kort sagt: med større robusthed. Metoden er enkel og består af fem enkle trin: 1) Tænke 2) Vælge 3) Handle 4) Holde sammen 5) Genoplade Lærer du disse trin, er du godt på vej til at blive et mere robust menneske. Bogen er baseret på 15 års erfaring i at undervise og træne soldater, skuespillere, medarbejdere, ledere og politikere i at fastholde det bedste og sundeste i sig selv, når de er under pres.

Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Dam Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Birgitte Dam Jensen
Birgitte Dam Jensen

5 ud af 5 stjerner

Birgitte kan om nogen brage igennem med et budskab. I kraft af sit nærvær, sin viden og sin personlighed repræsenterer hun "den gode taler". Hun inddrager sit publikum med spørgsmål, personlige refleksioner og undervejs definitioner af sit budskab. Man modtager "her-og-nu-værktøjer" til at fremstå mere autentisk og kan ikke blive andet end inspireret. Birgitte er ikke kun anbefalelsesværdig men en nødvendighed, hvis du ønsker at udvikle din gennemslagskraft.

Charlotte Vyuff, Santander Consumer Bank A/S. Se alle referencer

Foredragsemner med Birgitte Dam Jensen