Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-06

Veldokumenteret viden og blændende historiefortælling leveret med liv og nærvær

Birgitte Dam Jensen foredrag

Birgitte Dam Jensen

Forfatter, foredragsholder, underviser og rådgiver - Kobler forskning og dokumentret viden med historiefortælling.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Dam Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Birgitte

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Birgitte er en formidabel foredragsholder og nok Danmarks mest spændende og unikke profil, når det kommer til performance, robusthed og stress. Med et Birgitte Dam Jensen foredrag bliver I godt oplyst og underholdt, idet hun besidder den sjældne evne at kunne koble den nyeste forskning og veldokumentret viden med blændende historiefortælling, og leverer det hele med liv og et stærkt nærvær, uanset om hun står overfor et stort publikum eller en mindre gruppe.

Birgitte Dam Jensen har mere end 15 års erfaring med at arbejde med og træne mennesker i hvordan de bevarer det bedste og sundeste i dem selv, når de er under pres. Dette er med tiden blevet til en perlerække af inspirerende og lærerige Birgitte Dam Jensen foredrag, som strækker fra emner om robusthed og stress, til hvordan man brænder igennem som taler og leder.

Birgittes baggrund er usædvanlig og multifacetteret, og er blevet til i så forskellige miljøer som teatret, Forsvaret og over 15 år som underviser, træner og rådgiver for ledere, topledere og en håndfuld danske politikere. Birgitte har sine rødder i teatret, hvor hun er uddannet skuespiller og har undervist på Odense Skuespillerskole som dramalærer og teaterinstruktør gennem 15 år. Her har hun blandt andet arbejdet med scenerobusthed, kropsbevidsthed og den stærke historiefortælling.

Birgitte har derudover arbejdet i Forsvaret i 8 år, hvor hun har været med til at grundlægge og implementere Forsvarets uddannelse i overlevelse i forbindelse med gidseltagninger. Her har hun blandt andet arbejdet konkret med at skabe metoder og teknikker til at udvikle, styrke og fastholde robusthed under meget stressende omstændigheder, og har varetaget en stor del af den praktiske robusthedstræning.

Ved siden af Birgitte haft egen virksomhed gennem 16 år, hvor hun har undervist og trænet i præsentation, kropssprog og optimal performance som taler og leder. Hun har blandt andet været rådgiver for en lang række ledere, topleder og politiker, heriblandt tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt fra 2008 til 2013.

Birgitte Dam Jensen er forfatter til bogen ”Bevar dig selv. Robust i en uforudsigelig fremtid”, som blev nomineret til årets ledelsesbog i 2017 af Ledernes Hovedorganisation.

Se foredrag med Birgitte Dam Jensen

  Birgitte Dam Jensen foredrag

  Bevar dig selv – robust i en uforudsigelig fremtid

  • I en verden som bliver stadig mere tempofyldt, krævende og kompleks er robusthed ikke længere en rar evne at besidde, men derimod en nødvendighed. En livskompetence. Robusthed handler om hvordan vi bevarer vores gode menneskelige egenskaber, når vi er pressede – og det er en evne der kan trænes og udvikles.
  • At være robust handler ikke om at vi skal løbe hurtigere, være usårlige eller uden følelser. Det handler om hvordan vi bevarer det bedste og sundeste i os selv, når vi møder problemer, modgang og modstand. Kort sagt, når vi bliver pressede.
  • Robusthed er vigtigt for vores evne til at træffe gode velovervejede valg i stressende situationer, og for vores evne til, trods pres og travlhed, at behandle andre mennesker med empati og respekt – og endelig er robusthed vigtigt for at bevare et godt helbred og psykisk velbefindende, ikke blot i vores erhvervsaktive alder, men gennem hele livet.
  • Vi fødes alle med evnen til at kunne blive stressede. En uhyre vigtig evne som brugt rigtigt er fantastisk, idet den giver os energi til at klare vanskelige situationer. Men er vi i stresstilstanden længere end hvad vi har robusthed til, kan det udvikle sig til stressrelateret belastning, forstået som akkumuleret skade over tid.
  • Heldigvis fødes vi også alle med en modstandskraft, der kan modvirke stressens følgevirkninger. Vi er dog ikke født lige robuste, ej heller med samme form for robusthed, men vi kan alle blive mere robuste, hvis vi ønsker det. At udvikle robusthed kræver den rette viden, selvindsigt og værktøjer, og at vi investerer tid og energi på det hver dag. Også de dage hvor ingen vanskeligheder er.

  Birgitte Dam Jensen foredrag

  Stress – den gode, den onde og den virkelig grusomme

  • Vi lever i en verden, der kan være hård ved vores ressourcer og mentale balance. Overalt er der fart på: på arbejde, i fritiden, i familielivet og i vores sociale omgang med hinanden. Tempoet og udviklingen er stærkt accelererende og præget af en høj grad af uforudsigelighed. Og det skaber et pres. Mange mennesker oplever det samfund, vi har skabt, og måden vi lever på, som krævende og til tider uhåndterbar. De føler sig stressede.
  • Stress er en medfødt biokemisk evne, hvis formål er at give os ekstra energi og handlekraft til at håndtere en akut krise, men er vi i stresstilstanden længere end hvad vi har robusthed til, riikere vi at udvikle stressrelateret belastning, forstået som akkumuleret skade over tid.
  • Stress er altså som en tveægget sværd. På den ene side en tilstand vi ikke kan leve uden. Vores bedste ven i nødens stund. På den anden side kan stresstilstanden udvikle sig til en regulær trussel for vores helbred, livskvalitet og relationer.
  • Men hvornår er stresstilstanden god for os? Hvornår og hvordan bliver den dårlig for os? Og hvordan bliver den farlig for os? Hvilke reaktioner og symptomer skal vi øje med? Og, måske mest vigtigt, hvordan undgår vi at hverdagens travlhed og stress udvikler til stressbelastning og sygdom? Disse spørgsmål, samt mange flere, får I besvaret i dette foredrag. Foredraget er bygget op af saglig og veldokumenteret viden, leveret med varme, lidt humor og dybtfølt engagement.

  Birgitte Dam Jensen foredrag

  Bliv den man lytter til – hvordan du brænder igennem med ord, krop og energi

  • Drømmer I om at kunne brænde igennem med jeres budskab og person, når I giver præsentationer? Så er dette foredrag noget for jer.
  • At levere gode og overbevisende præsentationer, som fanger tilhørerne og skaber klarhed, såvel som opbakning, er for alvor blevet en vigtig kompetence i et moderne arbejdsliv. Vi har brug for at kunne skabe opmærksomhed omkring dét vi siger og vores person, hvad enten vi skal formidle viden, sælge, beskrive visioner, præsentere projekter eller andet.
  • At være god til at præsentere handler om at kunne tilpasse sin kommunikation til netop de mennesker der sidder i lokalet i dag, at kunne kommunikere i klare budskaber og formidle kompliceret stof enkelt. Den gode performance vender mod publikum (og ikke mod PowerPointen), fanger tilhørernes opmærksomhed, engagerer dem og sætter aftryk i deres hukommelse. Også handler det om at kunne bruge sin krop og sin stemme til at understøtte budskabet, og levere det med kraft, nærvær og autenticitet
  • Foredraget er bygget op omkring praktisk viden og redskaber, og med en høj grad af involvering af deltagerne undervejs.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Dam Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Birgitte Dam Jensen