Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på menneskelig og samfundsmæssig adfærd

Michael Bang Petersen

Foto: Ida Marie Jensen

Michael Bang Petersen

Professor i statskundskab. Inspirerende foredrag om samfundstillid i krisetider, tonen på sociale medier og menneskets trang til at forhandle.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Michael Bang Petersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Michael

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Michael Bang Petersen er professor i statskundskab på Aarhus Universitet og er en af landets førende forskere indenfor politiske holdninger og adfærd.

Han har modtaget et hav af danske og internationale priser for sin forskning og sin evne til at formidle kompleks viden på en letforståelig måde. Han er en af de mest benyttede eksperter i medierne og var dagligt i radio, TV og aviser under Corona-krisen. I 2022 blev han slået til ridder for sit bidrag til den danske håndtering.

Et foredrag med Michael Bang Petersen giver dig:

  • Indsigt i, hvordan tillid fastholdes i krisetider.
  • Indblik i, hvorfor debatten på sociale medier er så hadefuld, og hvad vi kan gøre ved det.
  • En introduktion til, hvordan mennesket fra naturens side er født som forhandler og politiker.
Se foredrag med Michael Bang Petersen
Michael Bang Petersen foredrag

Hvordan fastholder vi tilliden, når kriserne rammer?

Danskerne er verdensmestre i tillid. Tilliden gør vores samfund stærkere, ikke mindst når kriserne rammer. Men kriser kan også tære på tilliden. Det så vi senest under Corona-pandemien. Under pandemien ledte Michael Bang Petersen HOPE-projektet, der fik enorm opmærksomhed både nationalt og internationalt.

Med afsæt i HOPE-projektet sætter foredraget skarpt på, hvordan et samfund kan komme igennem en krise uden at sætte tilliden til myndighederne og hinanden over styr.

2020’erne tegner til at blive krisernes årti med internationale spændinger, økonomiske udfordringer og en truende klimakrise. Det er derfor væsentligt, at vi tager den dyrebare læring fra pandemien med videre.

Michael Bang Petersen foredrag

Hvorfor er debatten på sociale medier så hadefuld – og hvad kan vi gøre ved det?

I 2010 blev Mark Zuckerberg, direktøren for Facebook, udnævnt til ”Person of the Year” af Times Magazine. Det blev han for sin mission for at gøre internettet til en ”venlig verden”.

I dag er vi blevet klogere. Et stort flertal oplever, at sociale medier er fyldt med misinformation og had – og det i en grad, at det afholder de fleste fra at deltage i debatterne. Men hvorfor er de sociale medier så fyldt med had, og hvad kan vi gøre ved det?

Foredraget sætter skarpt på sociale medier baseret på den nyeste forskning, som viser, at online had drives af små grupper af politiske aktivister, som ødelægger samtalen for flertallet. Det har væsentlige konsekvenser for, hvordan vi som samfund i fællesskab bør håndtere hadet. I en tid hvor de sociale medier er blevet stadig vigtigere for kontakten mellem politikere, medier og borgere er det afgørende at få debatten tilbage på rette spor.

Michael Bang Petersen foredrag

Du er et politisk dyr!

For de fleste er politik noget med finanslovsforhandlinger og paragraf 20-spørgsmål på Christiansborg, men politik er langt mere end det. Politik handler om fordelingen af ressourcer inden for en gruppe – det er således også politik, når et ægtepar forhandler om de huslige pligter, og når grundejerforeningen diskuterer etableringen af en ny legeplads.

Politik er heller ikke et nyt fænomen – også vores fjerne forfædre på den østafrikanske savanne bedrev politik, når de skulle dele kødet efter jagten, samarbejde om bygningen af bopladser eller gå i krig med nabostammen. Uden sans for politik havde de ikke overlevet og havde ikke kunnet kolonisere resten af verden.

Foredraget sætter fokus på, hvordan mennesket fra naturens hånd er et politisk dyr: Hvordan vi har en hjerne bygget til politik i små, fortidige grupper, og hvordan moderne mennesker stadig bruger denne hjerne til at navigere i moderne politik. Vores politiske holdninger er ikke blot baseret på fornuft, men på dybe psykologiske og biologiske processer.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Michael Bang Petersen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Michael Bang Petersen