Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Forstå billedets magt: Hvad billeder kan fortælle, som ord ikke kan

Mads Nissen

Mads Nissen

Prisvindende dokumentarfotografer.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Mads Nissen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Mads Nissens dragende billeder sætter fokus på vor tids store, globale udfordringer såsom ulighed, væbnede konflikter og menneskets ofte destruktive forhold til naturen, herunder klimakrisen.

Et foredrag med Mads Nissen giver jer:

  • Indsigt i, hvad der er et godt billede, og hvordan vi kan bruge billeder til at fortælle, forstå og ændre verden omkring os
  • Tankevækkende øjenåbner, der skaber forståelse af billedets magt, og hvordan det skabes
  • Et åbent og ærligt indblik i nogle af de svære, etiske valg, dilemmaer og omkostninger, Mads møder, i forsøget på at bringe verdens udfordringer tættere på beskuerne

Et billede siger mere end tusind ord

Mads Nissen uddannet fotojournalist (DMJX) i 2007 og fastansat fotograf på Dagbladet Politiken. Hans tilgang til de fotografiske genrer, æstetik og fortælleformer er ofte nyskabende og eksperimenterende, og hans arbejde ses i danske og internationale publikationer såsom TIME, National
Geographic, Stern og Der Spiegel. Mads har også udgivet bøgerne “De Faldne”, “AMAZONAS”  og den prisvindende “We are Indestructible”.

Mads’ arbejde er desuden blevet hædret med over 70 priser internationalt og i Danmark. I 2015 vandt hans billede af det homoseksuelle russiske par Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo, der er den højeste pris indenfor dokumentarfotografi. i 2021 vandt han igen prisen, for et billede, der indkapsler længslen efter nærvær i coronatiden. Dette gør Mads til den eneste dansker, der har opnået dette.

Mads Nissen brænder for at holde foredrag, der er rører og engagerer publikummet, så de alvorlige emner åbner sig op og bliver både nærværende og personlige. Mads lever efter devisen om, at vi ikke blot skal se verden omkring os, men mærke den. I billeder og ord tager Mads Nissen jer med dybt ind i ellers lukkede miljøer og verdensdele, hvor I i øjenhøjde møder præsidenter, oprørsgrupper og de mange almindelige mennesker, der er fanget i de storpolitiske spil.

Book Mads til et indlevende foredrag, og hør mere om hans oplevelser på første parket ved nogle af de mest grusomme og problematiske øjeblikke i verden i nyere tid.

Se foredrag med Mads Nissen
Mads Nissen foredrag

Billeder der berører os – øjenvidne i Ukraine

Mads Nissen er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentarfotografer. I dette foredrag tager han os med dybt ind i Ukraine-krigen. Krigen kan virke fjern, når man sidder flere tusinde kilometer væk, men med fotografier og fortællingerne bag, kommer den ind under huden på os – og storpolitik bliver nærværende.

Vi møder den fantastiske Natalia, en 44-årig kvinde, som med røde negle, lange kjoler og høje hæle spadserer resolut gennem frontlinjens skyttegrave for at give soldaterne en hånd med. Vi er på felthospitalet, hvor soldaterne ankommer på samlebånd. Hårdt sårede og desillusionerede, mens nyhedsdækningen givet et andet indtryk om store sejre. Og i den råkolde vinter, da krigen brød ud, står vi ansigt til ansigt med nogle af de millioner af kvinder, børn og gamle, der flygter ud af deres land. Mens mændene bliver tilbage for at slås.

Mads Nissen er dobbelt vinder af World Press Photo of the Year, og fire gange udnævnt som Årets Fotograf i Danmark. Og hans billeder fra Ukraine har desuden vundet Visa DÓr for den bedste avis-dækning i verden.

Mads Nissen foredrag

Den foranderlige verden – værdikampe set fra frontlinjen

Med udgangspunkt i tre historier kommer dette foredrag godt omkring det arbejde, der har gjort Mads Nissen kendt som en af Danmarks mest markante fotografer. Hver historie er ledsaget af en række rørende, nærværende og tankevækkende billeder fra Mads Nissens reportager.

Via billeder og fortællinger inviterer Mads Nissen ind i ellers lukkede miljøer og verdensbilleder, når han kommer omkring alt fra sin dækning af homofobi og livet for LGTB personer i Rusland, over det konfliktramte Colombia, der balancerer mellem krig, fred og narkotika, og til en rå og poetisk rejse ind i Amazon-junglen og de mange fascinerende skæbner, der gemmer sig i vildnisset.

Mads Nissen foredrag

Skræddersyet foredrag

Ét skræddersyet foredrag, der passer til netop jeres arrangement. Mads Nissens erfaring og bagkatalog er stort og spændende. Har I fokus på et særligt tema, en global problematik eller et specifikt land, kan et visuelt indspark bryde dagen, og gøre emnet konkret og nærværende. Som øjenvidne oplever han begivenhederne fra første parket, og de stærke fortællinger i billeder og ord kan enten stå alene eller kombineres med andre foredragsholdere.

 

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Mads Nissen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Mads Nissen