Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Udforsk Danmarks skjulte fortid og sandheden bag vikingemyten

Anders Lundt Hansen

Anders Lundt Hansen

Historiker, Cand.mag. og forfatter.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anders Lundt Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Anders Lundt Hansen er historiker, der med afsæt i fortiden afdækker, hvorfor verden ser ud, som den gør – og revser vikingetiden undervejs. Han er desuden forfatter til flere bøger, herunder “Danmark – de første 1000 år” og bidragsyder til Weekendavisens forskningssektion.

Et foredrag med Anders Lundt Hansen giver jer:

  • En guide gennem historiens dramatiske begivenheder
  • En opdatering med den seneste viden baseret på nyeste forskning
  • Indblik i, hvordan fortidens begivenheder former vores nutid og kan give os perspektiver på fremtiden

Hvordan er vi nået frem til dagen i dag?

I sine foredrag tager Anders Lundt Hansen jer tusind år tilbage i tiden og afslører fortidens mysterier baseret på den nyeste forskning. Helt fra 400-tallet og op til 1700-tallet afdækker han de virkelige grunde til, at vores verden ser ud, som den gør, og udforsker myter, legender og romantiserede forestillinger om fortiden, primært middelalderen inklusive perioden kendt som vikingetiden.

Anders er forfatter til bøger som “Danmark – de første 1000 år” og “Sølv, blod og kongemagt – bag om vikingemyten”. Han skriver desuden for Weekendavisens forskningssektion og har bidraget som ekspert i tv-serier som “Gåden om Odin” og “Gåden om Danmarks første konge” samt i podcasts og radioprogrammer som “Hjernekassen” og “Kampen om historien”.

Book et foredrag med Anders Lundt Hansen og få flere brikker til at falde på plads i det store puslespil om vores eksistens.

Se foredrag med Anders Lundt Hansen
Anders Lundt Hansen foredrag

Hvor kommer Danmark fra?

Hvordan formedes Danmark? Gennem århundreder har historikere søgt svaret, og nu er vi tættere på en løsning. I de tumultagtige år, hvor Rom mistede grebet om sine provinser, og hunner-krigernes heste dundrede ind over Europas stepper, opstod en ny magt i det sydlige Skandinavien. Traditionelle skikke blev forkastet, tidligere herskere blev nedkæmpet, og nye haller rejste sig, herunder i Lejre. Danerne var kommet til magten.

Hvem var de, hvordan skete det, og hvilken forbindelse har danerne til os i dag?

Tag med på en rejse gennem tid og sted, når vi sammen udforsker mysteriet om Danmarks oprindelse og rolle i fortiden. Book dette fascinerende foredrag, hvor fortidens skygger belyses og få indsigt i, hvordan Danmarks episke fortid fortsat kaster sin skygge over vores nutid.

Anders Lundt Hansen foredrag

Bag om vikingemyten

”Vikingetiden” er det almindelige ord for den skandinaviske ekspansion fra cirka år 800 til 1050. Hvordan kunne de skandinaviske lande i nogle århundreder dominere Nordeuropa og sætte et uudsletteligt aftryk på verdenshistorien?

Gennem kilder på runesten og pergament afdækkes historien, og der træder tre træk frem, som kan forklare ekspansionen. Det handler om fyrsternes ambitioner, om slægternes stridigheder og om penge.

I realiteten var der overraskende få vikinger i ”vikingetiden”, men troen på en uovervindelig vikingeånd har formet skandinavernes selvforståelse de sidste par hundrede år og sætter stadig sine spor på vores nutid. Book dette foredrag og opdag sandheden bag vikingemyten – og dens indvirkning på vores selvforståelse.

Anders Lundt Hansen foredrag

Legendernes Danmark

Fra sagnkongerne i Lejre til myten om tempelriddere på Bornholm. Intet sted i Danmark er uden sine egne myter og sagn. Som på en rundrejse bliver man i dette foredrag vist rundt i legendernes Danmark og hører kendte som ukendte historier fra fortiden.

Anders Lundt Hansen afslører i dette foredrag, hvordan beretningerne har formet nutidens landskab og videregiver sin indsigt i den virkelige historie bag myterne.

Anders Lundt Hansen foredrag

Tempelriddernes hemmelighed

Fra deres ydmyge start som en sammenslutning af asketiske krigermunke avancerede tempelridderne til positionen som middelalderens mest brutale og effektive stødtropper. I cirka 200 år udviklede de et velstående, velfungerende bureaukrati med økonomisk og militær magt, der strakte sig over hele kontinentet.

Efter ordenens opløsning overlevede fortællingerne om tempelridderne ikke blot gennem de grusomt henrettede ledere, men fortsatte med at spøge i verdenen af fantasi og sammensværgelser. Hvad er sandhed, og hvad er fiktion i historien om de myteomspundne riddere med det røde kors på brystet? Og hvordan navigerer man i junglen af talrige fortællinger?

Book dette foredrag og træd ind i fortidens magiske riger. Lad historien om tempelridderne fængsle jeres publikum og sammen afdække sandheden bag myterne.

Anders Lundt Hansen foredrag

Byvandring: Slagmarker i København

I dag klinger Københavns gader af trafikstøj og cykelklokker, men historiens dybe ekko af krudtrøg, krigsråb og dødsskrig hviler lydløst mellem husmurene. København har været vidne til mange af Danmarkshistoriens mest dramatiske begivenheder, sjældent fredelige, men altid formende.

På godt og ondt har fortidens begivenheder præget byens nuværende udseende, og ved nøje iagttagelse af gaderne i dag kan man stadig se tydelige spor efter datidens blodige bataljer.

Book denne byvandring og opdag Københavns historie, som I aldrig har set den før. Lad fortiden forme jeres forståelse af byen og oplev, hvordan dens historie fortsat lever i hver eneste gade.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Anders Lundt Hansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anders Lundt Hansen