Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kåre Johannessen

Få verdenshistorien fortalt fra en medrivende og anderledes vinkel

Kåre Johannessen Foredrag

Kåre Johannessen

Privatpraktiserende historiker og foredragsholder - En af landets mest engagerede og medrivende historieformidlere.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Kåre Johannessen kombinerer stærk faglighed med kraftfulde og nærværende formidlingsgreb. Han griber sit publikum og holder nysgerrigheden ved lige hele vejen igennem, hvor balancen mellem det videnstunge, humoristiske, overraskende og eftertænksomme holdes perfekt."

Mari Schmidt - Kongens Togt Se alle referencer

Derfor skal du booke et foredrag med Kåre Johannessen:

 • Med en omfangsrig viden inden for historie og formidling, er Kåre en efterspurgt foredragsholder i Danmark
 • Hans foredrag er fængslende, veleksekverede og tryllebinder modtagerne
 • Kåre er en yderst populær foredragsholder, der altid giver stor underholdningsværdi
Uforpligtende forespørgsel på Kåre Johannessen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kåre

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Kåre Johannessen er en af landets mest engagerede og medrivende historieformidlere, og fortæller om historie, så alle kan forstå det! Han er kendt for at overraske publikum med sin anderledes tilgang til den historiefortælling, som de fleste af os kender fra bibliotekets støvede bøger. Og så har Kåre en helt unik evne til at lade os forstå, hvorfor begivenheder der fandt sted for flere århundreder siden, stadigvæk er relevante i dag. 

Derfor skal du booke et foredrag med Kåre Johannessen:

 • Med en omfangsrig viden inden for historie og formidling, er Kåre en efterspurgt foredragsholder i Danmark
 • Hans foredrag er fængslende, veleksekverede og tryllebinder modtagerne
 • Kåre er en yderst populær foredragsholder, der altid giver stor underholdningsværdi

Efter at have været beskæftiget i museums- og formidlingsbranchen i mere end 20 år, valgte Kåre Johannessen i 2014 at stoppe som inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing F, for at forfølge en drøm som selverhvervende, privatpraktiserende historiker og foredragsholder. Af kunderne bliver Kåre kaldt for “stand-up historiker”, og det er han stolt af!

I kraft af sine mange års erfaring med historie og formidling er Kåre Johannessen i dag et populært valg, når det omhandler foredrag, konsulentopgaver eller tv- og mediearbejde, hvor der er brug for en historisk ekspert. Kåre Johannessen har udgivet en række bøger, heriblandt Blodsbånd, Vredens dag og Forræderen som er en del af romanserien Slægten, der skildrer danmarkshistorien gennem tiden. Derudover har Kåre Johannessen også skrevet Politikens Bog om Vikingetiden (2001), Hor Saa Vide – Seksualiteten i Middelalderen (1998) og Kejserhøgen (2009), ligesom han er forfatter til en del artikler. Kåre Johannessen er uddannet cand.mag. fra Odense og Århus Universiteter.

Kåre Johannessen foredrag er både spændende og historiske – de henvender sig især til foreninger, biblioteker, kulturinstitutioner og oplysningsforbund, men Kåre har også en række foredrag/kurser, der er relevante for og skræddersyet til erhvervslivet om ledelse og dansk histories handelsliv i europæisk kontekst.

Se foredrag med Kåre Johannessen

  Kåre Johannessen foredrag

  Løgnehistorie

  • Historien består som bekendt af historier – altså af fortællinger. Men nogle gange sejrer fortællelysten over sandheden, og hensynet til drama og spænding betyder, at forrygende eventyr træder i stedet for sandheden.
  • I foredraget ser vi nærmere på en række anekdotiske eksempler, hvor historiske fortællinger har været så spændende, så medrivende og så fascinerende… at vi simpelthen har glemt at de er løgn!
  • Vi skal f.eks. hilse på en pølsesvingende Jernkansler, en kvinde der blev kronet til dronning flere år efter sin død, en topløs, sabelsvingende fyrstinde, og en række andre pragtfulde, saftige røverhistorier! De eneste fællesnævnere for historierne er, at de er drøngode fortællinger… og altså desværre aldrig har fundet sted, eller i bedste fald er stærkt fordrejede! En munter aften, hvor man samtidig bliver en lille smule klogere på hvad der er sket (og altså særligt ikke er sket) i fortiden!

  Kåre Johannessen foredrag

  Historie og Historier – Fakta og Fiktion

  • Alle eventyr er gode historier – og al historie er en lille smule eventyr. Historiker og forfatter Kåre Johannessen causerer over forholdet mellem historiske fakta og fiktionens skildringer af historiens velkendte personligheder. Romaner, film og tv-serier har alle dage taget udgangspunkt i en genkendelig historisk virkelighed, og det er meget ofte herfra, de fleste af os henter vores forståelse af både Danmarks- og verdenshistorien.
  • Under oplægget bliver der taget forsvarligt fat i nakkeskindet på en række velkendte historiske skikkelser, der alle har dét til fælles, at de også har optrådt i fiktionen. Her kan man bl.a. møde Svend Poulsen Gønge, Den Røde Baron og gangsterparret Bonnie & Clyde.
  • Der er lagt an til en både tanke- og lattervækkende aften med fokus på, hvordan den folkelige historiske forståelse dannes hele vejen.

  Kåre Johannessen foredrag

  Skræddersyet foredrag om historiske emner

  • Kåre Johannessen tilbyder en række standardforedrag, men kan efter jeres ønske skræddersy et foredrag om andre historiske emner, alt efter hvad der er relevant for jer i den konkrete situation. Et typisk foredrag varer ca. 2 x 45 minutter, med en kort pause indlagt og efterfølgende debat/spørgetid.
  • Foredragene fastholder den historiske interesse, som tilhørerne i forvejen har – men udbygger den selvfølgelig gerne. Af samme grund er Kåre Johannessens foredrag ikke kun fagligt velfunderede, men også underholdende. De gennemføres med afsæt i en munter, letløbende tone og med et glimt i øjet.
  • De enkelte foredrag kan naturligvis tilpasses målgruppen; det samme emne kan præsenteres i pensionistklubber og i studenterkredse. Indholdet er selvfølgelig det samme, men formen indrettes efter tilhørerne.

  Kåre Johannessen foredrag

  Ukendte Årsager – Historiens oversete drivkræfter

  • Ingenting sker af sig selv. Historien består af en uendelig række begivenheder, men de var alle sammen resultatet af ting, der gik forud. Den Franske Revolution i 1789 begyndte ikke ud af det blå, og 2. Verdenskrig startede ikke, bare fordi Hitler var ond. Men vores opfattelse af historien er i mange tilfælde stærkt forenklet, og forklaringerne på de store hændelser er ofte langt mere komplekse end de fleste forestiller sig.
  • I dette foredrag kigger vi nærmere på nogle af historiens store begivenheders mindre kendte årsager; vi hører bl.a. om, hvordan Napoleons numsehul fik lige så stor betydning for Europas historie som hans hjerne. Vi ser nærmere på, hvordan et krigstogt i middelalderen kom til at gøre viden og lærdom til folkeje. Vi hører, hvordan en misforstået anmodning om militær assistance kom til at lægge grunden til tusind års konflikt mellem Europa og Mellemøsten, og om hvordan en forvirret chauffør kom til at kaste verden ud i en global krig – og meget andet godt.
  • Et let, humoristisk og causerende foredrag… som man tilmed kan blive lidt klogere af!

  Kåre Johannessen foredrag

  Dannebrog – en 800-årig klassiker!

  • Danmarks nationalflag runder den 15. Juni 2019 et halvskarpt hjørne. Ifølge myten er det nemlig præcis 800 år siden, at det danske flag, Dannebrog, dalede ned fra himlen under krigen ved Lyndanise i år 1219.
  • Hvordan det helt præcis gik til, da vi fik Dannebrog, er stadig en gåde. Men flaget er i vores tid et utvivlsomt symbol på ‘det danske’, og flaget er derudover på listen over nogle fine verdensrekorder: det er det absolut ældste nationalflag i hele verden, der stadig den dag i dag er i brug – og formentlig det mest populære af slagsen!
  • Vi har nemlig en stor kærlighed til vores flag. Der ses ingen andre nationer, der flager med en sådan lyst og iver som danskerne, og rigsbanneret har så godt som universel opbakning i hele den danske befolkning (trods at det i et tidsrum var forbudt herhjemme!)
  • Dannebrog bliver både tynget og båret af symbolværdien. Men hvad er historien bag vores nationalflag? Hvad er sandhed, og hvad er blot myte?  I dette foredrag bliver der fortalt om en livskraftig fødselar!

  Kåre Johannessen foredrag

  Danskerne og Den Store Krig 1914-18

  • I Danmark har Den Store Krig stået i skyggen af den 2. Verdenskrig, fordi vi var neutrale i 1914-18. Men i virkeligheden har den 1. Verdenskrig haft langt, langt større betydning – og ramte langt flere danskere, idet 25-30.000 dansksindede sønderjyder var indkaldt til den tyske hær. I foredraget ser vi nærmere på krigen, dens myter og fakta, dens årsager og dens store konsekvenser helt op i vor egen tid – men vi ser også nærmere på nogle af de danske deltagere, deres oplevelser og hverdagen i de mudrede skyttegrave. Endvidere er der mulighed for at se nærmere på et bredt udvalg af tidens våben og udstyr.

  Kåre Johannessen foredrag

  Hvad blev der Egentlig af Vikingerne?

  • Foredraget går tæt på vore stolte, øksesvingende forfædre for tusind år siden – og især på, hvad de har måttet lægge navn og ansigt til sidenhen! Vikingerne er blevet brugt og misbrugt som få andre; de er blevet brugt til at sælge alt fra operaer over nazisme til leverpostej, hotdogs og vvs-installationer. Vikingerne er simpelthen ét af de allerstærkeste brands, Danmark overhovedet kan byde på.

  Kåre Johannessen foredrag

  Spøgelser og Overtro i Middelalderen

  • Foredraget er en gennemgang af alle de mystiske, dunkle, uhyggelige, sære og sjove skabninger, man troede verden var fuld af for 500 år siden. Vi hilser på varulve og vampyrer, men også på elverfolk, nisser, onde grisebasser, lygtemænd, levende døde og en masse andre fornøjelige skabninger. Og så får vi også opklaret, hvad landet Albanien og middelalderens fantasiskabninger har til fælles.

  Kåre Johannessen foredrag

  Den Gode, Den Onde og den Dybt Inkompetente – Danmarks kongerække

  • I en let, causerende og dybt subjektiv tone ses der nærmere på udvalgte navne i den danske kongerække. Hvem var de, hvorfor er de interessante, og hvordan kender vi myte fra sandhed?Vi hopper og springer fra den ene besynderlige fortælling til den næste. Det bliver rodet – men forhåbentlig både sjovt og interessant!

  Kåre Johannessen foredrag

  På Vingerne med den Røde Baron

  • Med afsæt i sin roman “Kejserhøgen” fortæller Kåre Johannessen om de første krigsflyvere under 1. verdenskrig, og især om den “Røde Baron” von Richthofen (der levede i virkeligheden, og altså ikke er opfundet til tegneserien Radiserne). Vi møder ufattelig tapperhed hos de unge mænd, der med livet som indsats førte flyvningen fra en dødsensfarlig hobby til vore dages sikre massetransport. Folk, der for mindre end hundrede år siden levede, handlede og tænkte som middelalderens riddere. Et foredrag med luft under vingerne, fascinerende detaljer og drabelige anekdoter.

  Kåre Johannessen foredrag

  Seksualiteten i Middelalderen

  • Kåre Johannessen tager i dette foredrag afsæt i sin bog “Hor Saa Vide”, når han kigger nærmere på vore fjerne forfædre dér, hvor de er allermest ubeskyttede: under lagnerne! Det vil vise sig, at ting ikke altid bliver bedre og mere frigjort med tiden; vi synes i dag, at vi er så åbne og rummelige… men et nærmere eftersyn viser, at man for 600 år siden så sandelig også forstod at more sig! Foredraget holdes i en nogenlunde sober tone, men kildeteksterne må selvfølgelig læses op som de er – og der er ingen garanti mod røde ører.

  Kåre Johannessen foredrag

  Løgn & Latin – Den Løgnagtige Historie

  • Det er en kendt sag, at det er sejrherren der skriver historien. Det gælder fra de ældste tider til idag, fra romerne til Irakkrigen. Når man betragter den vestlige verdens historie kan man undre sig over, hvordan fortidens mennesker dog har kunnet tro på de utroligste ting, blot fordi de stod i historiebøgerne – men er vi i virkeligheden ret meget bedre idag?
  • I foredraget ser vi nærmere på nogle af de fordrejning, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne, det gennem tiden er lykkedes at gøre til urokkelige sandheder i offentlighedens øjne. Vi vil få at se, hvordan dét, vi troede var helte og skurke, i virkeligheden er slyngler og skurke. Historiens helte får et eftertrykkeligt hak i tuden (og en enkelt skurk eller to får måske også en slags oprejsning…) Foredragsholderen er uddannet historiker – og således selv professionel, eksamineret løgner.

  Kåre Johannessen foredrag

  Verdenshistorien – Tåbelighedernes Kavalkade

  • Når man ser på verdenshistorien kan det ind imellem se ud, som om menneskeheden er en flok lallende fjolser.
  • Det er der naturligvis en forklaring på… vi ER en flok fjolser! Det er på én gang interessant og foruroligende at høre, hvilke vanvittige udtalelser denne verdens store ledere gennem tiderne har gjort sig skyldige i. I dette muntre foredrag fremlægges en mængde eksempler på, hvilke snæversynede, indskrænkede og rent ud idiotiske udtalelser, magthavere og meningsdannere op gennem historien har gjort sig selv til grin med. Hør f.eks. guldkorn fra Winston Churchill, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Mahatma Ghandi, Martin Luther, og en lang række andre kendte og mindre kendte kloge hoveder!

  Kåre Johannessen foredrag

  Livet i Middelalderens Byer

  • Stort set alle større danske byer har deres rødder i middelalderen. Men selv om der for det trænede øje ofte er mange spor af byernes fortid, kan det være meget svært at forestille sig, hvordan livet og dagligdagen egentlig har formet sig for byboerne dengang. Hvad var byernes funktion? Hvordan stod by-befolkningen i forhold til landbefolkningen? Hvor store var byerne?
  • Med udgangspunkt i Vordingborg fortæller Kåre Johannessen om de danske byers tidlige historie, deres opbygning, udseende og funktion. Og undervejs får tilhørerne bl.a. forklaringen på, hvorfor middelalderens byer var sin tids svar på Internettet. Dette foredrag er delvis baseret på Kåre Johannessens udsendelser for TV2øst.

  Kåre Johannessen foredrag

  Havets Legender

  • Havet har altid fascineret mennesket. Havet har været en ny verden, der skulle udforskes og erobres, og der er masser af drabelige og spændende fortællinger om livet på fjerne oceaner. I dette foredrag fortælles om en række historiske skibe, der intet andet har med hinanden at gøre, end at de er spændende, dramatiske… og virkelige! Beretninger, der ikke lader ”Skatteøen” og Long John Silvers skipperskrøner noget efter! Vi møder nogle af vikingetidens uforfærdede opdagelsesrejsende på deres sejladser til Island, Grønland og Amerika. Der bliver kigget nærmere på ulykkesskibet Wasa, der gik til bunds efter få timers sejlads i Stockholms skærgård 1628.
  • Vi hører den utrolige og uhyggelige historie om den hollandske ostindienfarer Batavia, der forliste ud for Australiens kyst i 1629… med selveste djævlen om bord! Selvfølgelig bliver der set nærmere på det mest berømte skibsforlis nogensinde, Titanic, der forsvandt i Atlanterhavets bølger i 1912 – og vi slutter af med en mindre kendt, men ikke mindre eventyrlig fortælling om den tyske krydser Emden, der på fantastisk vis legede kispus med hele de samlede engelske, franske og russiske krigsflåder i Østen i 1914 – og hvis matroser omsider nåede hjem… på kamelryg! En aften med saltvand og skumsprøjt, kanontorden, eventyr og drama!

  Kåre Johannessen foredrag

  Julens Danske Traditioner

  • Til en rigtig dansk jul hører som bekendt en lang række traditioner – men hvor kommer juletræet, julesnapsen, nissegrøden på loftet, den gode juleøl og alle de andre herlige faste indslag egentlig fra? Hvor ”dansk” er egentlig vores danske jul?
  • Julen er som bekendt en fejring af Jesu fødsel, men ser man nærmere på den opdager man, at der er langt mere i det end som så. Julen er i virkeligheden i mindst lige så høj grad fyldt med det argeste hedenskab, og i baggrunden lurer både bronzealderens soldyrkelse, åndetro og Odin selv! Og for ikke så forfærdeligt længe siden var højtiden forbundet med “julelege”, der selv med moderne øjne var… temmelig vovede!

  Kåre Johannessen foredrag

  Gøngehøvdingen og Svenskekrigene

  • Dette foredrag er en kortfattet gennemgang af de store krige med svenskerne i 1600-tallet, med særlig fokus på Karl Gustavs tur over isen fra Fyn til Lolland i 1658, og de drabelige begivenheder i forbindelse hermed. Vi møder så spændende personligheder som Svend Poulsen Gønge, svenskekongen Karl X. Gustav, og forræderen over dem alle: Corfitz Ulfeldt!
  • Et ret underholdende foredrag der ikke kræver forudgående viden om historie.

  Kåre Johannessen foredrag

  Den Undertrykte Luther

  • I 2017 fejrer vi 500-året for Martin Luthers berømte 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, der som bekendt blev startskuddet til reformationen. Martin Luther regnes med rette for én af grundpillerne under den moderne vestlige kultur. Det kan derfor være både gavnligt og interessant at tage et frisk kig på manden og hans værk – herunder de aspekter, der ikke har fundet vej til den brede, folkelige bevidsthed. Der er nemlig på visse punkter meget langt fra den brede opfattelse af Luther til den historiske Luther!
  • I sikker forvisning om, at jubilæumsåret nok skal fremhæve alle Martin Luthers fortræffeligheder tilbydes hermed et foredrag, der sætter fokus på “den anden side”. Den dunkle og ubehagelige side. Den side af Luther, vi måske har det bedst med slet ikke at kende til. For et par timer påtager Kåre Johannessen sig beredvilligt rollen som “djævelens advokat” (om ikke for andet, så for balancens skyld.)
  • Er man stærk nok i sin tro til at turde blive udfordret, og rummelig nok til at høre ubehagelige sandheder… så er dette foredrag det rette valg!

  Kåre Johannessen foredrag

  Den Enes Død – bødlens arbejde

  • Bøddelhåndværket må være blandt de mest foragtede gennem tiderne. De, der havde andres død og lidelse som levevej, var automatisk sat udenfor det gode selskab og var næsten lige så ugleset som de forbrydere, der udgjorde deres kundegrundlag. Men samtidig var bødlen en uundværlig embedsmand, der udførte domstolenes afgørelser.
  • Om bødlernes personlige forhold, tanker og følelser i middelalder og renæssance vides meget lidt, men i foredraget gives et indblik i hvordan disse mennesker fungerede i samfundet. Med udgangspunkt i bl.a. den dagbog, som Nürnberg-bødlen Mester Franz førte i 1500-tallet, kalkmalerier, lovtekster og andre kilder, kommer vi ind på livet af ét af de mest blodige og rå håndværk, der nogensinde har eksisteret.

  Kåre Johannessen foredrag

  Kvinders Vilkår gennem Tiden

  • 2015 markerede hundredeåret for kvindernes valgret i Danmark. Men kampen for ligeværd, anerkendelse og selvstændighed hverken startede eller sluttede i 1915; forud var gået en århundreder lang strid – og den er såmænd ikke helt ført til ende endnu!
  • I foredraget ser vi nærmere på, hvordan den ene halvdel af menneskeheden gennem tiden har behandlet den anden halvdel, fra skrønen om Evas æbleskud over græske dramatikere og romerske naturforskere, rapkæftede revolutions-strigler og blussende borgerfrøkner med en mission, til nutidens neo-feminister. Kåre Johannessen har aldrig været kvinde, men har med stor iver studeret emnet gennem ca. 40 år.

  Kåre Johannessen foredrag

  Tordenskjold – 300 års myter

  • Næst efter dronningen må Tordenskjold være den hyppigst afbillede dansker nogensinde. Hans portræt pryder nemlig størstedelen af de danske tændstikæsker! Når fabrikant H.E. Gosch i 1865 valgte at kalde sine nye sikkerhedstændstikker for “Tordenskjold” var det for at kaste en handske i ansigtet på de svenske tændstikmagnater, der på det tidspunkt dominerede verdensmarkedet. Ham var svenskerne nemlig rigtig bange for!
  • En af Danmarks største søhelte, Peter Wessel Tordenskjold (der iøvrigt var nordmand) besejrede nemlig svenskerne i slaget ved Dynekilen 8. juli 1716, for nøjagtig 300 år siden, under den Store Nordiske Krig. Der knytter sig en mængde myter til navnet Tordenskjold. Alene hans død som kun 30-årig under en duel i 1720 har givet anledning til adskillige konspirationsteorier om komplotter med tråde helt op til det svenske kongehus!
  • I foredraget ser vi nærmere på virkelighedens Tordenskjold. Vi forsøger at luge ud i de værste myter, og ser nærmere på den historiske Tordenskjolds betydning. Vi får også opklaret, hvilken rolle en syvhovedet slange og den berømte Baron von Münchhausen spiller i Tordenskjolds død!

  Kåre Johannessen foredrag

  Danmarkshistorien i Gulvhøjde

  • Vi ved allesammen, at det var Christian den Fjerde der byggede Rundetårn, og at Svend Poulsen Gønge ene mand besejrede hele den svenske hær (med lidt hjælp fra Tordenskjold). Rygraden i dansk historieforståelse var gennem århundreder kongerækken. Men hvor meget betød de enkelte konger egentlig for den jævne dansker? Og hvor stor betydning havde svenskekrigene for almindelige bønder, når alt kommer til alt?
  • I virkeligheden var mange af de hændelser, vi har lært at opfatte som “vigtige”, uden særlig betydning for den brede befolkning. I foredraget prøver vi at viske tavlen ren, og med friske øjne se på hvilke (såkaldte!) store og afgørende begivenheder der reelt var fuldkomment uinteressante for alle andre end en lille magtelite – og hvilke virkeligt afgørende og betydningsfulde hændelser som er blevet helt glemt i historieskrivningen.

  Kåre Johannessen foredrag

  Gilder og Laug – erhvervslivets rødder i Europa

  • Håndværkere og handlende har eksisteret til alle tider – men en egentlig professionel handelsstand dukker først op i middelalderen. Allerede fra starten vinder de økonomisk magt, men politisk indflydelse er fortsat forbeholdt adelen og kirken. I foredraget følges dansk erhvervslivs fremvækst i en europæisk kontekst, fra den spæde start med vikingetidens håndværkere og købmænd, over middelalderens magtfulde hanseforbund og købstædernes gilder og laug, til reformationstidens største håndværker-ven: den forkætrede kong Christiern II. Undervejs berettes om erhvervslivets rolle i opbygningen af byerne, og om de mange uventede sider af de middelalderlige erhvervsorganisationers virke – fra social sikkerhed over uddannelse til sjælefrelse… og teater!

  Kåre Johannessen foredrag

  Lederen og Ledelsen – magtens forvaltning gennem 4.000 år

  • Fra de ægyptiske faraoners guddommelige styre over Athens demokrati til den romerske republik og kejserdømmet, via de ryggesløse vikinger over middelalderens krigerkonger og den engelske borgerkrigs opgør mellem kongemagt og parlament, enevældens magtfuldkomne styreform til 1800-tallets borgerlige fyrster – Napoleon og Bismarck – og endelig ud i den Første Verdenskrigs mudrede skyttegrave! Vandringen i ledelsens fodspor er lang og kringlet, og viser eksempler på skiftede tiders forskellige bud på ”Den Gode Leder.”

  Kåre Johannessen foredrag

  Mellemkrigstiden – et tomt hul mellem to krige?

  • Perioden mellem de to store verdenskrige fra 1918 til 1939 bliver ofte lidt glemt og affejes som en ligegyldig ventetid mellem to store afgørende begivenheder.
  • Men i virkeligheden var det en tid, der bød på enorme omvæltninger både politisk, socialt og kunstnerisk; i Tyskland var Weimarrepublikken et eksperiment med demokrati, i USA skabte krise og spritforbud gangstervælde – og i Danmark opfandt vi velfærdsstaten.
  • Foredraget tager tilhørerne med på en slentretur gennem en overset tid, hvor vi hører om fanatiske nationalister, fjantede jazz-piger, sultende arbejdsløse, banebrydende filmkunstnere… og en masse andet godt!

Referencer

Kåre Johannessen kombinerer stærk faglighed med kraftfulde og nærværende formidlingsgreb. Han griber sit publikum og holder nysgerrigheden ved lige hele vejen i gennem hvor balancen mellem det videnstunge, humoristiske, overraskende og eftertænksomme holdes perfekt

Mari Schmidt

Kongens Togt/Danmark bliver til

Det var et super godt foredrag og hvor han fortalt med et glimt i øjet.

Gitte Bækdal

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Historiker Kåre Johannessen kom veloplagt og holdt et foredrag om historie. Ikke specifikt om et bestemt stykke historie, selv om det også blev dækket, men om historie generelt. Om hvorfor vi har historie, hvorfor vi undersøger den, og hvorfor den er spændende. Og hvis man ikke tilfældigvis synes den er det, så kan det være at man skulle høre på Kåre Johannessen, for han kom med ret overbevisende argumenter.

Studenteravisen

Vordingborg Gymnasium og HF

Det var en stor fornøjelse at høre Kåre Johannessens foredrag om I. verdenskrig, af flere grunde: Det var underholdende og serveret med et stort glimt i øjet, men var aldrig bare underholdning, tvært imod blev tilhørerne udfordret til at tage stilling til vores opfattelse af historien og ”historiske facts”. Hans store fortrolighed med stoffet gjorde, at foredraget kunne udvikle sig i en vekselvirkning med tilhørerne. Vi fik meget at vide – uden at have oplevet et kedeligt øjeblik!

Kasper Høyer

Landet Kirke

Nysted Folkeuniversitet har haft den store fornøjelse at kunne tilbyde flere foredrag med Kåre Johannessen. Hver gang har det været en stor succes. Kåre er en fantastisk fortæller, der med sin store viden, sit engagement og sin beherskelse af det levende ord har sit publikums fulde opmærksomhed. Man går beriget og oplivet fra et foredrag med Kåre.

Marianne B. Hansen

Nysted Folkeuniversitet

Kåre skuffede ikke – vi fik det vildeste oplæg om vores alle sammens, gode gamle danske jul – or not…..fra Slattenpatten og de vovede julestuer med ”æltelegen” og ”julebispen” (det var næsten som at være der selv). Vi kom også omkring Odin og de tidligste hedenske ritualer, alt sammen leveret med et glimt i øjet og ikke mindst med kilderne i orden. Der blev grint en del – og hvor er det befriende at der blev talt lige ud af posen! Vi glæder os allerede til næste gang Kåre kigger forbi.

Benedikte Jeppesen

Den Fynske Landsby

På Lolland afholdes her i 2016 hele 2 byjubilæer. Maribo kan fejre 600 år og Nakskov 750 år – og det skal selvfølgelig fejres. Derfor inviterede LollandBibliotekerne historiker Kåre Johannessen til at holde foredraget ”Middelalderbyen som fænomen” på biblioteket i Nakskov d. 6. februar. Det blev en forrygende succes med 130 begejstrede tilhørere. Kåre Johannessen er en blændende formidler at danskernes historie – og foredraget om ”Middelalderbyen som fænomen” var ingen undtagelse! Så ønsker men et foredrag om historiske emner, og man vil være sikker på succes, så kan vi varmt anbefale Kåre Johannessen som formidler.

Lise Wriedt

Lolland bibliotekerne

Oplysende og professionelt foredrag med plads til spørgsmål fra tilhørerne.

Dorte Bennicke

Litteraturselskabet Nordbrandt

Kåres foredrag var utrolig morsomt, han forstod virkeligt at holde folk i ånde. Ingen tvivl om at han er en virkelig kapacitet indenfor sit felt. Vi er meget tilfredse.

Bente Nielsen

Kultur- og Medborgerhus

Et supergodt foredrag.

Birthe Hansen

Struer Bibliotek
Uforpligtende forespørgsel på Kåre Johannessen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Kåre Johannessen
Kåre Johannessen

5 ud af 5 stjerner

"Kåre Johannessen kombinerer stærk faglighed med kraftfulde og nærværende formidlingsgreb. Han griber sit publikum og holder nysgerrigheden ved lige hele vejen igennem, hvor balancen mellem det videnstunge, humoristiske, overraskende og eftertænksomme holdes perfekt."

Mari Schmidt - Kongens Togt Se alle referencer

Foredragsemner med Kåre Johannessen