Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Sundhedsvæsenet set med patientøjne - reportage fra sygesengen

Anne Meiniche

Foto: Joachim Rode

Anne Meiniche

Journalist, bestseller-forfatter - og alt for erfaren patient

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anne Meiniche

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anne

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Anne Meiniche har en fortid som medlem af Berlingskes gravergruppe, politisk reporter på Christiansborg og selvstændig kommunikationsrådgiver. Men hun har også tilbragt 40 timer på operationsborde, fem uger i respirator, 120 nætter i hospitalssenge og mere end 5000 timer med genoptræning.

Et foredrag med Anne Meiniche giver dig

 • Et vigtigt og konstruktivt indspark i debatten om et bedre sundhedsvæsen
 • Unik og selvoplevet indsigt i sundhedsvæsenets styrker og svagheder 
 • Inspiration til et bedre samarbejde mellem sundhedsvæsenet og patienten

En voldsom bilulykke satte i 2000 en brat stopper for Annes Meiniches liv som reporter og sendte hende i stedet på en ufrivillig reportagerejse i det danske sundhedsvæsen. Oplevelsen beskrev hun i bestselleren To kaffe og en staveplade – historien om en ulykke, som er solgt i 55.000 eksemplarer. Nu bruger Anne sin mangeårige erfaring som journalist og kommunikatør til at sætte spot på forholdene i sundhedsvæsenet, som hun har oplevet dem gennem mere end 22 år som patient.

Anne er mor til fire voksne børn og gift med Henrik, som er læge.

Se foredrag med Anne Meiniche
Anne Meiniche foredrag

Patientens hedeste ønsker til fremtidens sundhedsvæsen

Anne har indgående erfaring med vores sundhedssystem og har et skarpt og undersøgende øje for, hvor der er mulighed for forbedring.

Foredraget sætter fokus på, hvordan patienter og personale sammen kan skabe et sundhedsvæsen med bedre sammenhæng, mere nærhed og mindre bøvl. Til gavn for begge parter.

Udgangspunktet er et kæmpe bagkatalog af konkrete oplevelser fra 22 år som patient. Anne bruger sine egne erfaringer til at sætte gang i en konstruktiv debat om, hvordan vi får sundhedsvæsenets eneste uudnyttede resurser – patienterne og de pårørende – i spil. For fremtidens patienter vil selv være med. Og de pårørende vil gerne hjælpe. Hvis de ved hvordan. 

Anne flytter eksisterende udgangspunkter ind i fremtiden og tager på optimistisk og humoristisk vis tilhørerne med på turen:

 • Fra patient – til “participant” 
 • Fra pårørende – til “medrørende”
 • Fra målbart – til mærkbart
 • Fra “vi plejer at” – til “vi prøver at”
 • Fra mismodig – til modig
 • Fra omstillingsparat – til omsorgsparat

Foredraget har stor relevans for alle ansatte i social- og sundhedsområdet og studerende på sundhedsuddannelserne.

Anne Meiniche foredrag

Det ser fint ud på røntgen!

I 2000 var Anne Meiniche og hendes familie ude for en fatal ulykke, da en lastbilanhænger torpederede deres bil og sendte Anne og den ene af hendes fire døtre på operationsbordet i sammenlagt 35 timer. Efterfølgende skrev Anne bogen “To kaffe og en Staveplade – historien om en ulykke” om den voldsomme oplevelse og om at rejse sig igen.

Bogen blev øjeblikkeligt en bestseller og er i dag solgt i over 55.000 eksemplarer.

I foredraget Det ser fint ud på røntgen! tager Anne os med videre på rejsen og fortæller levende, humoristisk og skarpt om sine oplevelser gennem 22 år som patient i et sundhedsvæsen, som dengang som nu hyldede mantraet ”Patienten i centrum”. Uden at det af den grund blev lettere at være patient. For konstante krav om omstillingsparathed og nedskæringer i forhold til kerneopgaven flytter let fokus andre steder hen, og så ryger de gode intentioner med i farten. Og det er skidt. For en patient har ikke kun brug for at blive repareret. En patient har også brug for at blive lyttet til og at blive set som et helt menneske. Derfor er ønsket fra sengekanten, at personalet i lige så høj grad får lov at være omsorgsparate som omstillingsparate.

Anne Meiniche kalder sig en “alt for erfaren patient”. Med til den rolle hører angsten for, hvornår reservedelene sætter ud, frustrationen over rigide regler, over ikke at blive hørt og ikke mindst frygten for, at de læger og sygeplejersker, som har holdt ens liv i hænderne og kender sygehistorien, forsvinder fra et alt for presset sygehusvæsen.

Foredraget retter sig mod alle, der er optagede af vores fælles sundhedssystem. Sundhedspersonale, sagsbehandlere i kommuner, patienter, pårørende og politikere i alle lag.

Referencer

To kaffe og en staveplade - historien om en ulykke

I oktober 2000 kom min familie og jeg ud for ulykken, som man aldrig tror skal ramme én selv. På en landevej i Nordsjælland kolliderede vi med en tonstung, løsreven anhænger fra en modkørende mindre lastbil, og i samme øjeblik væltede vores liv.

Den ene af mine fire døtre brækkede ryggen og fik alvorlig indre læsioner. Jeg blev livsfarligt kvæstet og tilbragte 28 timer på operationsbordet, fem uger i respirator på Rigshospitalet og adskillige måneder i hospitalssenge.

Jeg har på egen krop oplevet systemernes samspil – og mangel på samme.

Jeg har set, hvad det gør ved folk, når det lykkes at komme igennem – og når de bliver tabt på vejen.

Begge dele kan man læse om i bogen.

“To kaffe og en staveplade” er en bestseller. Den har solgt 55.000 eksemplarer og bruges i undervisningen på sygeplejeskolerne.

Om bogen skrev sygeplejerske og lektor på Københavns Professionshøjskole Louise Støier:

“… din bog gør en kæmpe forskel i forståelsen af, hvad mit fag sygepleje er – og hvorfor vores arbejde er så vigtigt – og hvor galt det kan gå, hvis man ikke er sig dette ansvar bevidst. Dine beskrivelser er så gribende, at alle mine studerende f.eks. nu forstår vigtigheden af altid at fortælle, hvad man gør og hvorfor man gør det, samt har en konkret forståelse for, hvorfor man aldrig taler hen over en patient, selvom man tror, at patienten ikke er ved bevidsthed. Og jeg kunne blive ved – for din fortælling er så beskrivende og vigtig”.

Uforpligtende forespørgsel på Anne Meiniche

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anne Meiniche