Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Tankevækkende foredrag om at bryde med sekteriske miljøer og de modbydelige konsekvenser, der følger med

Camilla Louise Johnson

Camilla Louise Johnson

Stifter af og generalsekretær i organisationen InsideOut, forfatter og tidl. medlem af Faderhuset.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Camilla Louise Johnson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Camilla

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Med udgangspunkt i egne barske erfaringer holder Camilla Louise Johnson tankevækkende og oplysende foredrag om at bryde med sekteriske miljøer, og hvilke konsekvenser det har for de mennesker, der ikke længere ønsker at være en del af et lukket fællesskab.

Et foredrag med Camilla Louise Johnson giver jer:

  • Viden om, hvordan vi kan hjælpe afhoppere af sekteriske miljøer og bekymrede pårørende til sektmedlemmer
  • Forståelse for sekterisme og negativ social kontrol
  • Vigtigt indblik i de konsekvenser det har for børn og unge, når systemet svigter

Insider i sekteriske miljøer: Hvilke konsekvenser har afhoppere?

Camilla Louise Johnson er stifter af og generalsekretær i organisationen InsideOut, som hjælper mennesker, der har brudt med sekteriske fællesskaber.

Som fire-årig blev Camilla anbragt hos den første af flere stærkt religiøse plejefamilier. Det blev starten på en turbulent opvækst præget af streng social kontrol, svigt og misbrug. Som rodløs ung blev hun draget af de trygge rammer, som det frikirkelige miljø Faderhuset kunne tilbyde. I syv år var Camilla medlem og en del af ledelsen i det, der viste sig at være noget helt andet end det pæne familiære fællesskab, det lignede på overfladen.

Camilla ved om nogen, hvor store konsekvenser det har for børn og unge, når systemet svigter, og de voksne undlader at reagere. Hun arbejder for at fagpersoner og andre voksne bliver bedre til at spotte problemerne i de lukkede miljøer. Camillas store viden og erfaring på området er bl.a. efterspurgt hos socialpædagoger, socialrådgivere, kommuner, offerrådgivningen, Børns Vilkår, på skoler og på Christiansborg.

Derudover har Camilla skrevet bogen “Svært barn har mange navne, hvor hun fortæller om sin hårde opvækst og de omfattende konsekvenser, det har, når systemet svigter de børn og unge, der har allermest brug for hjælp.

Som understreget: ”Det er ikke noget, vi taler så meget om, og de fleste tænker nok ikke over, hvor mange sekteriske fællesskaber vi rent faktisk har i Danmark. I den seneste tid efter corona er de langt fra blevet færre. Mange har været ensomme, og sekterne står altid parat til lovebombe og tilbyde fællesskab. Men hvis man ikke kan genkende sekt-adfærden, hvordan skal man så kunne modstå den?

Book Camilla Louise Johnson til jeres næste arrangement, og bliv klogere på sekteriske miljøer, og hvordan vi bedst muligt tager imod sekternes fraløbere.

Se foredrag med Camilla Louise Johnson
Camilla Louise Johnson foredrag

Sektens greb

Camilla Louise Johnson tager os med ind i en ellers lukket verden og gør os klogere på mekanismerne bag de lukkede fællesskaber.

Hvorfor drages vi mennesker ind i en sekt? Hvilke psykologiske virkemidler bruger sekterne til at rekruttere og fastholde deres medlemmer? Hvad er samfundets rolle og ansvar, og hvad kan man som pårørende gøre, hvis man er bekymret?

De fleste mennesker, der kommer ud af en sekt, kæmper med at finde deres identitet og plads i samfundet. Det har ofte store konsekvenser at bryde med eller blive ekskluderet fra fællesskabet. Mange står med dårlig økonomi, psykisk sårbarhed, mangel på netværk og har svært ved at finde den hjælp og støtte, der er behov for.

Camilla Louise Johnson foredrag

Svært barn har mange navne

Foredraget tager udgangspunkt i Camillas bog “Svært barn har mange navne” om hendes egen opvækst i lukkede frikirkelige miljøer. Kommunen placerede hende som fire-årig hos en kristen plejefamilie, der ikke var i stand til at skabe de trygge rammer, der var behov for. Det blev starten på en turbulent barn- og ungdom, hvor Camilla gang på gang blev svigtet af det system, der skulle hjælpe hende. Da Camilla som ung kvinde og mor til tre børn brød med Faderhuset, oplevede hun endnu engang, at det var umuligt at få den hjælp, der var absolut nødvendig for, at hun kunne opbygge en tilværelse udenfor sekten og dennes altoverskyggende kontrol.

Camilla sætter i foredraget vigtigt fokus på, hvad fagpersonale og voksne omkring de lukkede miljøer skal have fokus på. Hvilke faresignaler skal vi være opmærksomme på, og hvornår skal vi reagere.

Hun tager både udgangspunkt i sine egne praktiske erfaringer fra sin opvækst, og ikke mindst fra sit omfattende arbejde med samfundets mest udsatte.

Referencer

Svært barn har mange navne

Svært barn har mange navne er en hjerteskærende historie om svigt, overgreb, hjernevask og indersiden af et kristent frikirkeligt miljø.

Camilla Johnson vokser op i en stærk kristen plejefamilie, hvor moren er psykisk ustabil. Camilla forsøger gennem hele sin opvækst at blive en del af familien, at høre til, men det lykkes aldrig helt. Hun bliver misbrugt af sin plejebror, sendt væk på efterskole og får ikke siden lov at vende tilbage.

Efter en rodløs og oprørsk teenageperiode finder hun tilbage til det frikirkelige miljø, og hun drages mod Faderhuset, som tilbyder en familie og en mening med livet. Hun adopteres af Ruth Evensen og gennemgår træning til at blive en af lederne. Det handler om uddrivelse, uddannelse af disciple, militærtræning, opgør med de autonome og Ungdomshuset og global kristen hær. Efter et længere ophold i Israel kan hun ikke længere tro på projektet. Det ender i et dramatisk brud.

Kilde: Gyldendal

Uforpligtende forespørgsel på Camilla Louise Johnson

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Camilla Louise Johnson