Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Kom med på rejse i fremtidens megatrends & deres konsekvenser for jer og jeres organisation.

Thomas Geuken

Foto: FO2GRAF

Thomas Geuken

Forfatter og ekspert i strategiske fremtidsstudier.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

Jeg må til tasterne for at anbefale Thomas, som holdt et af de mest inspirerende oplæg om vores fremtid. Han var levende , engageret og yderst inspirerende. jeg noterede og noterede – og har efterfølgende kunnet citere Thomas mange gange. Både i min undervisning, til udvikling af forretninger og ikke mindst til inspiration både til egne og andres virksomheder. Tak Thomas for din inspiration – og dit blændende oplæg

Tine Weppler, Direktør - Gyldendals Forlag Se alle referencer

Et foredrag med Thomas Geuken giver jer:

• Strategisk indsigt i de relevante tendenser for jeres tema, hvordan de udvikler sig i fremtiden og hvad I allerede nu kan handle på for at fremtidssikre jer
• Indsigt i fremtidsforskningens metoder herunder megatrends, scenarier, usikkerheder og tendenser
• En videnskabelig, sjov og nærværende formidling, så publikum føler sig underholdt og beriget

Uforpligtende forespørgsel på Thomas Geuken

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Thomas

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Thomas Geuken er en energifyldt, alsidig og skarp international fremtidsforsker. Han har en baggrund som autoriseret psykolog, og har siden 2007 været Associeret direktør på Instituttet for Fremtidsforskning. Thomas giver jer en formidabel kombination af fremtidsforskning, megatrends og et unikt blik på fremtidens usikkerheder og muligheder.

Et foredrag med Thomas Geuken giver jer:

• Strategisk indsigt i de relevante tendenser for jeres tema, hvordan de udvikler sig i fremtiden og hvad I allerede nu kan handle på for at fremtidssikre jer
• Indsigt i fremtidsforskningens metoder herunder megatrends, scenarier, usikkerheder og tendenser
• En videnskabelig, sjov og nærværende formidling, så publikum føler sig underholdt og beriget

På rejse i fremtiden

Thomas er en visionær og international kapacitet, når det handler om at afkode og formidle fremtidens tendenser videnskabeligt og underholdende. Han tager dig med på en rejse gennem forskellige fremtider, scenarier, megatrends, usikkerheder og viser ’cases’ og eksempler der er både sjove og inspirerende.

Thomas dækker emner som Fremtidens ledelse & HR, Fremtidens uddannelse, Fremtidens nye generationer, Fremtidens Nye Teknologier og mange flere.

Instituttet for Fremtidsforskning har i 50+ år udviklet 10-års-scenarier for nogle af de største organisationer i verden. Thomas bruger disse erfaringer til at skræddersy et inspirerende foredrag til jer, så det er relevant, inspirerende og anviser nye strategier som er i sync med fremtiden.

Som foredragsholder, ledelsesrådgiver og underviser af topledere har Thomas haft fornøjelsen af at arbejde for virksomheder såsom Google, Volvo, Novo Nordisk, Ørsted, TV2, Ministerier, styrelser, universiteter, 60+ kommuner og som “Special Strategic Advisor” for regeringer.

Thomas er autoriseret psykolog med fokus på erhvervspsykologi og klinisk psykologi. Før sit liv på Instituttet for Fremtidsforskning var han i 15 år administrerende direktør for en københavnsk erhvervspsykologgruppe specialiseret i leder- og organisationsudvikling. Han underviser stadig topledere i fremtidens krav til ledelse.

Thomas har udgivet to anmelderroste debatbøger på Gyldendals forlag der kritisk undersøger fremtidens samfund og virksomheders rolle i at skabe et bedre samfund. Han har i løbet af de sidste 15 år forfattet mere end 30 inspirerende artikler i krydsfeltet mellem fremtidsforskning, kunst, psykologi og erhvervsliv.

Thomas står desuden bag Instituttet for Fremtidsforsknings nye rapport:  Unlocking the future of People & Organisations – 38 trends to unleash the power of HR and help leaders embrace the future.

Book Thomas Geuken til jeres næste event og få et spændende indblik i fremtiden, og indsigt i hvordan, I skaber optimisme, energi og håb.

Se foredrag med Thomas Geuken
Thomas Geuken foredrag

På Rejse i Fremtiden

Oplev en fascinerende rejse med Thomas Geuken og hans banebrydende koncept, “På Rejse i Fremtiden”. Denne unikke foredragsserie er designet til at oplyse og underholde, og vil udforske betydningen af fremtiden, og hvordan vi hver især kan navigere i den med succes. Tilpasset specifikt til jeres unikke behov og ønsker, vil I blive guidet gennem de seneste trends, tendenser og betydningsfulde samfundsmæssige udviklinger (megatrends).

Psykolog Thomas Geuken tror på, at ‘vores forståelsesrum udgør vores handlerum.’ For at mestre fremtiden, er det essentielt at forstå den – og de konstante forandringer der sker omkring os. Hans indsigt bygger på ideen om, at ‘Verden er som vi ser den – vi ser ikke verden for hvad den er.’ Denne rejse er ikke kun en mulighed for at se fremtiden, men også for at forstå de blinde vinkler i vores egen opfattelse.

Tag med på en skræddersyet tur ind i jeres fremtid. Udforsk, forstå, og forbered jer på de spændende muligheder og udfordringer, som fremtiden rummer. Dette er en invitation til at udvide jeres horisont og skabe en lysere fremtid sammen med Thomas Geuken.

Thomas Geuken foredrag

Tag med på en rejse i fremtiden

“Hvis du ikke har en strategi for dig selv, bliver du automatisk en del af alle andres strategier.”

Vi befinder os i en tid med dybtgående globale forandringer. COVID-19-pandemien fungerede som en ‘generalprøve på fremtiden’ og gav os et glimt af forskellige måder at leve vores liv på. Den ændrede vores verdenssyn og fik folk til at genoverveje deres motiver og forventninger i forhold til deres arbejde, tilværelsen og deres valg. Hvordan ønsker vi egentlig at leve vores liv i fremtiden, og hvad kræver det af os at aktivt engagere os i den?

Lad os præsentere Thomas Geuken, en visionær inden for fremtidsforskning, en kritikerrost forfatter og en autoriseret psykolog. Han vil tage dig med på en bemærkelsesværdig rejse ind i fremtiden. Gennem sin ekspertise vil I opnå forståelse for de store trends og de risici og muligheder, de giver for den enkelte, dennes familie, arbejde og liv som helhed. Som Thomas passende siger: “Hvis du ikke har en strategi for dig selv, bliver du automatisk en del af alle andres strategier.” Dette foredrag er skabt for at frigøre jeres potentiale, give jer en frisk synsvinkel på verden og jeres plads i den. I vil blive rustet til at tackle både dagens udfordringer og dem, der ligger længere ude i fremtiden.

Dette er ikke bare en præsentation; det er en fordybende og underholdende oplevelse, der fremmer selvransagelse og giver jer et panoramisk blik på verden og fremtiden.

Instituttet for Fremtidsstudier har udarbejdet scenarier for de største globale aktører de næste ti år. Thomas vil trække på denne viden og præsentere den på en engagerende og forståelig måde.

(Bemærk venligst, at dette foredrag kan tilpasses jeres specifikke behov for at sikre, at det resonerer perfekt med jeres publikum.)

Tag med på denne spændende rejse ind i fremtiden, hvor inspiration møder indsigt, og vejen til en lysere fremtid begynder. Gå ikke glip af denne transformative oplevelse. Reserver din plads i dag!

Thomas Geuken foredrag

På rejse i fremtidens (offentlige) arbejdsplads

Megatrends og deres indflydelse på (offentlige) arbejdspladser

Vi befinder os i en historisk tid med betydningsfulde transformationer, både inden for vores organisationer og i den omgivende verden. Introduktionen af kunstig intelligens (AI & ChatGPT m.fl.), hybride arbejdspladser, stigende konkurrence på markederne, eksistensen af ‘digitale tvillinger’ i metaverset, en accelereret forventningskultur, øget netværksdannelse og en ændring i arbejdets rolle og betydning for mennesker generelt gør det nødvendigt at formulere en ny ‘visionær vindende dagsorden’ for vores (offentlige) arbejdspladser. Denne dagsorden skal være i stand til at håndtere de udfordringer, vi står overfor i dag, samt dem, der venter os i fremtiden.

Instituttet for Fremtidsforskning (IFF) har udviklet 10-års scenarier og rådgivet nogle af verdens største organisationer i mere end 50 år. Mød Thomas Geuken, en kritikerrost forfatter og ekspert inden for fremtidsforskning. Han fungerer som associeret direktør og er en autoriseret psykolog. Thomas vil præsentere jer for de mest betydningsfulde megatrends, herunder branche trends, AI, og disses indflydelse på vores organisatoriske liv.

Som en ekstra mulighed kan Thomas også faciliterere en workshop, hvor I sammen identificerer og kvalificerer de elementer og temaer, der kan gøre den største positive forskel for jeres afdeling, organisation, teams og samarbejde. Dette workshopmodul vil blive tilpasset efter jeres specifikke behov.

Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at udforske fremtidens udfordringer og muligheder for (offentlige) arbejdspladser.

Thomas Geuken foredrag

På rejse i fremtidens uddannelse

Megatrends og deres betydning for uddannelsesinstitutioner, herunder erhvervsskoler, gymnasier, erhvervsakademier og højere læreanstalter

Vi står midt i en bemærkelsesværdig tid med kolossale forandringer. Introduktionen af kunstig intelligens (AI & ChatGPT), hybride arbejdspladser, robotter, organisationer uden traditionelle hierarkier, intensiveret konkurrence på markedet, ‘digitale tvillinger’ i metaverset, Apples Smart Worlds-teknologier, accelererende forventninger og en ændring i uddannelsens rolle og betydning for kommende generationer kræver, at vi som uddannelsesansvarlige skaber en ny og inspirerende vision for fremtidens uddannelsesinstitutioner. Denne visionære dagsorden skal ruste os til at håndtere det aktuelle mismatch og pres, samtidig med at den adresserer de udfordringer, som venter os på fremtidens arbejdsmarked. Hvad kræver fremtiden egentlig af uddannelse, og hvilke kompetencer skal de studerende tage med sig derfra?

Instituttet for Fremtidsforskning (IFF) har udviklet 10-års scenarier og rådgivet nogle af verdens største organisationer i mere end 50 år. Mød Thomas Geuken, en kritikerrost forfatter og ekspert inden for fremtidsforskning, som fungerer som associeret direktør og er en autoriseret psykolog. Han har ledet udarbejdelsen af en ny rapport om 38 trends, der vil forme vores uddannelsesinstitutioner og arbejdsmarked. Thomas vil dele de mest afgørende trends med os. Hør eksempelvis om ”den store uoverensstemmelse mellem uddannelse og arbejdsmarkedet” samt trends som “Liquid expectations”, “My Robot-colleague”, “Ghost Workers”, “Are smart drugs the new coffee? “. Thomas vil også komme med konkrete forslag til, hvad vi bør tage “action” på lige nu.

Som en ekstra mulighed kan Thomas skræddersy dette foredrag til at opfylde dine specifikke behov, så det bedre passer til din organisation eller uddannelsesinstitution.

Dette er en enestående lejlighed til at udforske uddannelsens udfordringer og muligheder i fremtiden.

Thomas Geuken foredrag

Fremtidens sunde og attraktive arbejdsplads

Hvordan vi frembringer det bedste i vores arbejdsmiljø

Vi navigerer i en verden præget af kolossale forandringer og uforudsigelighed. Vores arbejde, arbejdspladser og organisationer står over for drastiske ændringer for at forblive relevante i en hastigt skiftende omverden. De teknologier, vi skal omfavne, de nye samarbejdsformer, der er på horisonten, samt de stigende forventninger fra kommende generationer åbner op for utallige nye muligheder. Sammen skal vi fastholde en sund og attraktiv arbejdsplads, trivsel og stærke samarbejdsrelationer, selv når kriser truer fra alle retninger. Hvordan opnår man den psykologiske tryghed, der er afgørende for succes? Hvad kræves det?

Mød kritikerrost forfatter og autoriseret psykolog Thomas Geuken, som også fungerer som associeret direktør ved Instituttet for Fremtidsforskning. Han vil guide jer igennem de største forandringer, der vil påvirke vores omverden og offentlige institutioner i fremtiden. Thomas har netop ledet arbejdet med den seneste rapport fra Instituttet for Fremtidsforskning, der fokuserer på fremtidens sunde og attraktive arbejde, arbejdsstyrke og arbejdsplads. Hvordan skaber vi en arbejdsplads, der er attraktiv for fremtidens medarbejdere, hvor mennesker trives, glæder sig til at gå på arbejde og bidrage med det mest værdifulde, de har at tilbyde – nemlig sig selv?

Dette foredrag kan også skræddersys efter jeres behov, så det passer bedst til din organisation eller arbejdsplads.

Som en ekstra mulighed kan Thomas også facilitere en workshop-session, hvor I sammen identificerer og kvalificerer de elementer, som din afdeling, organisation eller team mener er mest afgørende for at opretholde et sundt og attraktivt arbejdsmiljø, der støtter fortsat udvikling og trivsel.

Dette er en unik lejlighed til at udforske, hvordan vi frembringer det bedste i vores arbejdsplads, så den forbliver sund, attraktiv og relevant for fremtiden.

Thomas Geuken foredrag

Fremtidens kunstige intelligens - utopi eller dystopi?

Først skaber vi teknologien, så skaber teknologien os!

Kunstig intelligens (AI) har forvandlet hele vores verden, og teknologier som ChatGPT, Bard, Copilot, Midjourney, Lexica, metaverset, Smart Worlds og meget mere flyder ind i vores samfund med løfter om en revolutionær fremtid. Men vil teknologigiganterne leve op til disse løfter? Er AI blot en stor plagiatmaskine? Hvad er potentialet og begrænsningerne for AI? Og hvilken betydning får AI for os som individer og i vores samlede tilværelse? Hvilke konsekvenser får AI for vores samfund, velfærd og arbejdsmarked? Hvilke kompetencer skal vi udvikle? Og hvordan tilpasser vi vores arbejdspladser til fremtiden?

Vil AI (ligesom automatisering) både erstatte, forbedre og skabe nye job? Og er det til gavn for os?

De første psykologiske forskningsprojekter, der fokuserer på grænsefladen og interaktionen mellem mennesker og AI, er ved at se dagens lys og afslører nogle bekymrende tendenser og konsekvenser for mennesker.

Mød eksperten inden for fremtidsforskning, den kritikerroste forfatter og autoriserede psykolog, Thomas Geuken. Han vil guide jer gennem fire danske fremtidsscenarier om brugen af kunstig intelligens i samfundet, de psykologiske konsekvenser ved AI, den teknologiske udvikling, de etiske udfordringer samt de grundlæggende spørgsmål og udfordringer ved anvendelse af AI i områder som skoler, velfærdsydelser, sundhed og meget mere.

Dette foredrag kan også skræddersyes til at imødekomme jeres unikke behov, så det passer perfekt til jeres målgruppe eller organisation.

Dette er jeres mulighed for at udforske den spændende og komplekse verden af fremtidens kunstige intelligens. Lad os sammen udforske de forskellige veje til forskellige fremtider, der aktivt formes lige nu af teknologiens udvikling.

Thomas Geuken foredrag

På rejse i fremtidens unge generationer

Er det mere populært for danske unge at deltage i realityprogrammet ‘Paradise Hotel’ end at blive lærer?”

Vi navigerer i en verden præget af kolossale forandringer og uforudsigelighed. Vores arbejde, arbejdspladser og organisationer står over for drastiske ændringer for at kunne holde trit med den konstante udvikling omkring os. De teknologier, som de unge generationer anvender, de nye samarbejdsformer, der er på horisonten, samt de forventninger, som den kommende generation bringer med sig, åbner dørene for en lang række nye muligheder. Samtidig stiller det os over for udfordringen med at finde nye og forbedrede måder at samarbejde på, der tager højde for forventninger og arbejdsmoral på tværs af generationer og muliggør effektiv kommunikation på tværs af generationelle skel.

Instituttet for Fremtidsforskning har udviklet 10-års scenarier for nogle af verdens mest indflydelsesrige aktører. Mød Ekspert i fremtidsforskning, kritikerroste forfatter og autoriseret psykolog Thomas Geuken. Han vil trække på denne omfattende erfaring og guide jer igennem de unges skiftende forventninger til arbejdspladsen, begrebet neo-generalister, opkomsten af hyper-specialister, de fem vigtigste ønsker, som unge har til deres kommende arbejdsplads, og hvorfor flere unge søger deltagelse i et bestemt ‘realityprogram’ end ansøger om at blive lærer på de danske uddannelsesinstitutioner.

Dette foredrag kan også tilpasses for at imødekomme jeres specifikke behov, så det bedst passer til jeres målgruppe eller organisation.

Dette er jeres mulighed for at udforske og forstå de kommende generationers forventninger og samarbejdsdynamik. Lad os sammen udforske vejen til en fremtid, hvor generationelle forskelle forvandles til styrker.

Thomas Geuken foredrag

På rejse i fremtidens HR & ledelse

Unlocking the future of people & organisation (på engelsk og dansk)

Vi befinder os midt i en skelsættende tid med globale forandringer. Efter pandemiens udfordringer står HR-afdelinger og ledere over for en afgørende opgave: At vejlede og lede deres virksomheder ind i en usikker post-pandemisk fremtid. Instituttet for Fremtidsforskning har netop frigivet en spritny rapport om HR og ledelse med titlen: “38 trends for at frigøre HR’s kraft og hjælpe ledere med at omfavne fremtiden.”

Disse 38 trends kan fungere som en inspirationskilde for jeres organisation, branche eller industri. De kan bruges til at kvalitetssikre og styrke jeres eksisterende HR-strategier og initiativer. Endnu vigtigere kan de danne grundlag for udviklingen af en banebrydende “visionær vindende dagsorden” for HR og ledelse i hele jeres organisation.

HR har nu en unik mulighed for at påtage sig en visionær lederrolle og fremtidssikre organisationer, arbejdsmiljøet, ledelsespraksis og organisationskulturen. Hvad er det, der fremover vil motivere mennesker til at vågne om morgenen og gå på arbejde? Ledere og HR-fagfolk skal sammen skabe en modig “visionær vindende strategi,” der kan fungere som en drivkraft og en motivationsfaktor for dybtgående organisatorisk forandring. Hvordan skal vi organisere og lede i fremtiden? Dette er et spørgsmål, der kræver svar.

En afgørende udfordring ligger foran os: Hvordan vil HR-afdelinger udvikle strategier og retninger for deres organisationer og virksomheder, der hjælper dem med at tilpasse sig, justere sig og omfavne de afgørende forandringer, der finder sted i verden, både inden for og uden for virksomhedens grænser? Handsken er blevet kastet!

I dette spændende foredrag vil forfatter Thomas Geuken til Instituttet for Fremtidsforsknings nyeste rapport, præsentere og dykke ned i de nyeste HR trends som “Liquid Expectations”, “My Robot colleague”, “Ghost Workers”, “Gender erosion”, “Are smart drugs the new coffee?” og meget mere. Dette foredrag kan også skræddersys til at opfylde dine specifikke behov og mål.

Som en ekstra mulighed kan Thomas facilitere et workshop-modul, hvor I sammen identificerer og kvalificerer de vigtigste HR- og ledelseselementer og temaer, der kan gøre den største positive forskel. Samtidig vil I afdække, hvilke initiativer og kompetencer der er nødvendige for at støtte disse mål (workshoppen vil blive tilpasset i samarbejde med dig).

Thomas Geuken video

Thomas Geuken om fremtidens HR

Thomas Geuken fortæller i denne video om hvilken værdi kan HR skabe i fremtiden og de fokusområder, der skal sættes ind på for virksomheder for at realisere denne værdi.

Se foredrag med Thomas Geuken

Referencer

“I’ve hired Thomas as keynote speaker in two occasions, one business conference and one project kick-off. He is a fascinating speaker, extremely inspiring and energizing. His deep knowledge and research background creates an atmosphere of true expertise. Participants put his courage and insights very high enabling them to challenge their organizations becoming more exciting and innovative…

Erik Kayser, Partner

Implement Consulting Group

Thomas is an incredible energetic and exciting person, who will deliver great inspiration and food for thought when you listen to his observations on the future of our society. I can highly recommend Thomas as a motivational speaker, if you want to move, challenge and motivate you audience on how our future evolves into different scenearios, and how you need to find yourself within that

Martin Trolle, Managing Director

Techdata

Jeg kan klart anbefale Thomas som oplægsholder og inspirator – han er en levende, vidende og inspirerende oplægsholder, som i dén grad formåede at fange tilhørernes interesse ved vores årlige “Faglige sommerarrangement” i august, hvor vi var over +200 medarbejdere forsamlet på Kobæk Strand. Alene dét, at han en fredag eftermiddag (!) kunne få folk til at ønske en forlængelse af sit oplæg, taler vist for sig selv! Han havde en fed blanding af substans, provokation og personlighed i sit oplæg – og det ramte lige i øjet! Oplægget hed i øvrigt “På rejse i fremtiden – Megatrends og disses konsekvenser på kompetencer og uddannelse.

Anders Kold, Efter- og videreuddannelseschef

Erhvervsakademi Sjælland

Jeg må til tasterne for at anbefale Thomas, som holdt et af de mest inspirerende oplæg om vores “fremtider”. Han var levende , engageret og yderst inspirerende. jeg noterede og noterede – og har efterfølgende kunnet citere Thomas mange gange. Både i min undervisning, til udvikling af forretninger og ikke mindst til inspiration både til egne og andres virksomheder. Tak Thomas for din inspiration – og dit blændende oplæg

Tine Weppler, Direktør

Gyldendals Forlag

Det var med høje forventninger, jeg drog til Helsingør for at høre et foredrag om ledelse – Rock’n’Roll Business! Om ikke andet ville det sikkert blive en sjov aften med Jesper Binzer og Thomas Geuken. Det blev det ikke bare, aldrig har jeg fået så mange kreative og inspirerende indspark. Jeg har som designer både være til foredrag og arbejdet med det diffuse emne ‘at finde inspiration’ og ‘arbejde i kreative teams’, men for første gang fik jeg virkelig en masse guldkorn med hjem. Reglen ‘Only play 80%’ er en øjenåbner og gør lidt op med hvordan vi altid tro vi skal præstere max. Sjovt at opleve hvordan rollerne var byttet om – Thomas var på med rockstar atitude og hårdtslående velformulerede ord. Jesper virkede næsten nøgen uden band og guitar, men kom med fine og ærlige kommentar og reflektioner til en hverdag som businessmand i rock’n’roll branchen. Kan kun anbefale foredraget og bogen ‘Rock’n’roll ledelse’.

Dorthe Riis, Managing Partner

Manometer Design

Thomas er en sprudlende, vidende og engageret foredragsholder. Det matchede vores behov rigtig godt.

Karsten Bjerrum Nielsen

Kattegatcentret
Uforpligtende forespørgsel på Thomas Geuken

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Thomas Geuken
Thomas Geuken

5 ud af 5 stjerner

Jeg må til tasterne for at anbefale Thomas, som holdt et af de mest inspirerende oplæg om vores fremtid. Han var levende , engageret og yderst inspirerende. jeg noterede og noterede – og har efterfølgende kunnet citere Thomas mange gange. Både i min undervisning, til udvikling af forretninger og ikke mindst til inspiration både til egne og andres virksomheder. Tak Thomas for din inspiration – og dit blændende oplæg

Tine Weppler, Direktør - Gyldendals Forlag Se alle referencer

Foredragsemner med Thomas Geuken