Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få et bedre kendskab til psykopati og psykopater

Tine Wøbbe

Foto: Robin Skjoldborg

Tine Wøbbe

Chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans, specialpsykolog i psykiatri samt specialist og supervisor i psykopatologi og psykoterapi. Foredrag der giver et særligt indblik i dét at være psykopat.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Tine Wøbbe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Tine

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Tine Wøbbe er en af landets førende retspsykologer, chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans og ekstern lektor ved Københavns Universitet. Tine er specialist og supervisor i psykopatologi og psykoterapi samt specialpsykolog i psykiatri, og hun har særlig ekspertise i diagnostik, udredning og behandling af psykopati.

Tine har skrevet flere bøger om psykopati og psykopater, men hun ved også meget om personlighedsforstyrrelser og psykiatri generelt, hvilket hun efter aftale også kan medtage i sine foredrag.

Et foredrag med Tine Wøbbe giver dig:

  • Dybdegående indsigt i psykopati og dyssocial personlighedsstruktur.
  • Et indblik i psykopaters egenopfattelse.
  • Mulighed for at få svar på både faglige og mere personlige spørgsmål om psykopati og psykopater.
Se foredrag med Tine Wøbbe
Tine Wøbbe foredrag

De siger, jeg er psykopat

Psykopater ligner alle andre og findes i alle samfundslag – i magtfulde chefstillinger, i almindelige job, på offentlig ydelse og i fængslerne. I de mest tragiske tilfælde har mennesker med dyssocial personlighedsstruktur stået bag nogle af danmarkshistoriens mest makabre drabssager.

Med udgangspunkt i sin bog, De siger, jeg er psykopat, tager Tine Wøbbe jer helt tæt på livet med dyssocial personlighedsstruktur. For hvem er de mennesker, der til tider mærker voldsom vrede, mangler forståelse for andre menneskers følelser og føler ligegyldighed over for samfundets love og regler? Hvad rummer de, og hvad gemmer der sig bag deres facade? Hvordan er det egentlig at leve som psykopat?

Tine Wøbbe sætter ord på det, som bogens medvirkende ikke selv kan, og hun går bag om deres handlinger og syn på verden. Hun giver også en dybere indsigt i psykopatien generelt og forsøger at besvare, hvad der skaber en psykopat, herunder bl.a. om man bliver født som psykopat, eller om det en personlighedsforstyrrelse, man gradvist udvikler.

Referencer

De siger, jeg er psykopat

Psykopater findes i alle samfundslag – i magtfulde chefstillinger, i almindelige job, på offentlig ydelse og i fængslerne. I de mest tragiske tilfælde har mennesker med dyssocial personlighedsstruktur stået bag nogle af danmarkshistoriens mest makabre drabssager.

Men hvem er de mennesker? Hvad rummer de, og hvad gemmer der sig bag deres facade? Hvordan er det at leve som psykopat? I De siger, jeg er psykopat fortæller to kvinder og fire mænd om deres liv med dyssocial personlighedsstruktur, deres til tider voldsomme vrede, manglende forståelse for andre menneskers følelser og ligegyldighed over for samfundets love og regler. Alle seks færdes iblandt os i samfundet, nogle med domme bag sig, andre ikke. Fælles for dem er, at de giver os et unikt indblik i deres verden og sætter fokus på livet som psykopat.

Med udgangspunkt i de seks fortællinger sætter Tine Wøbbe ord på det, som de medvirkende ikke selv kan, og går bag om deres handlinger og syn på verden. Hun giver en dybere indsigt i psykopati generelt og forsøger at besvare, hvad der skaber en psykopat.

Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Kristina Antivakis.

Udgivelse: Marts 2023
Forlag: Politikens Forlag

Forbrydelsens sind

Hvorfor ender et menneske med at begå en forbrydelse? Hvad driver nogle til at overtræde loven – til at begå indbrud, overfald eller ultimativt slå et andet menneske ihjel?

Forbrydelsens sind giver et unikt indblik i arbejdet med nogle af landets værste kriminelle og farlige gerningspersoner, og belyser de psykiatriske værktøjer til at diagnosticere og behandle de dømte. For eksempel gennemgås de grundige mentalerklæringer, psykopatitjeklister og personlighedstest, der benyttes ved mistanke om psykisk afvigende adfærd.

Forbrydelsens sind er skrevet af Tine Wøbbe og retspsykiater Mette Brandt-Christensen i samarbejde med journalist Kristina Antivakis. I bogen medvirker desuden nogle af de kriminelle, som Tine og Mette har siddet ansigt til ansigt med. En drabsmand, en seriekrænker, et bandemedlem, en stalker, en bankrøver, en ildspåsætter, en frihedsberøver og en overfaldsmand fortæller deres livshistorie og beskriver, hvordan deres vej førte til grænseoverskridende adfærd, vold, fængselsstraffe, anbringelser – og nogle gange psykiatrisk behandling.

Tine Wøbbe og Mette Brandt-Christensen beretter også om, hvordan de tackler de intense og udfordrende møder med de dømte, og om deres faglige søgen og personlige nysgerrighed efter at afdække, hvad der ligger bag forbrydelserne.

Udgivelse: Marts 2022
Forlag: Politikens Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Tine Wøbbe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Tine Wøbbe