Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Camilla Stampe

Få styr på fake news og kritiske interviews med journalisten bag Detektor

Camilla Stampe

Camilla Stampe

Politisk journalist på TV 2. Lær at se igennem fake news og styre kritiske interviews.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Camilla Stampe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Camilla

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Kan vi altid stole på de påstande, der florerer i den offentlige debat? Camilla Stampe er ekspert i at faktatjekke disse påstande og konfrontere de ansvarlige i kritiske interviews på baggrund af sin stilling som vært på redaktionen Detektor. Hun har desuden lavet programmer fra USA og dækkede det amerikanske præsidentvalg for DR2 i 2016. Hvordan tjekker vi, om vi står over for fake news, og hvordan får vi stillet de rette kritiske spørgsmål i et interview? Dette, og meget mere, får du svar på i et Camilla Stampe foredrag.

Camilla er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Hun startede som skrivende journalist på Dagbladet Information og blev derefter debatredaktør på Politiken, og har været ansat på DR. På DR har hun lavet en lang række forskellige programmer. Hun har bl.a. været redaktør for Clement Kjersgaards talkshow ’Vi ses hos Clement’. Siden 2021 har hun været politisk journalist på TV 2.

Et foredrag med Camilla Stampe giver dig:

  • Et indblik i det journalistiske arbejde med faktatjek og forberedelsen af kritiske interviews
  • Eksempler på interviews og historier, der har sat dagsorden i den offentlige debat
  • Et ærligt og sjovt indblik i, hvordan det er at arbejde som journalist i en verden med politisk spin, spindoktorer og fake news

I januar 2018 blev Camilla fast vært på Detektor sammen med Kristoffer Eriksen. Fra 2019 skiftede Detektor fra tv til web og radio – fortsat med Camilla som vært. Udover at skrive historier og lave et ugentligt radioprogram til P1 er Camilla også fast gæst på bl.a. P3 og P1, hvor hun fortæller om ugens bedste Detektor-historier.

Camilla udgav i 2011 den roste bog Piratjagt om pirater i Somalia. For at indsamle research til bogen rejste hun med en kollega og syv livvagter rundt i Somalia og var også ombord på det danske krigsskib Esbern Snare på piratjagt i Det Indiske Ocean.

Se foredrag med Camilla Stampe
Camilla Stampe foredrag

Faktatjek og fake news

Camilla Stampe fortæller om arbejdet med at undersøge påstande fra politikere og andre i den offentlige debat og konfrontere dem i kritiske interviews. Hun giver et indblik i, hvordan hun forbereder sine interviews. Ligeledes kommer hun med eksempler på, hvornår et interview er gået godt – og mindre godt.

Foredraget giver et indblik i, hvordan det er at arbejde med faktatjek i den offentlige debat, og Camilla trækker på sin erfaring med at dække det amerikanske præsidentvalg i 2016 og den udvikling, der siden er sket i forholdet mellem politikere og journalister.

Foredraget er for alle med en interesse i politik, medier, retorik, kommunikation og/eller fake news.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Camilla Stampe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Camilla Stampe