Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

En fødselslæges fortælling fra al-Hol-lejren - til jer, der ønsker at forstå de globale humanitære udfordringer

Maria Milland

Foto: Sara Galbiati

Maria Milland

Fødselslæge og forfatter

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Maria Milland

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Maria

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Maria Milland, speciallæge i gynækologi og fødselshjælp, har i løbet af de sidste ti år været udstationeret 11 gange til humanitære brændpunkter i Afrika, Mellemøsten og Asien. Hendes mest markante ophold var i 2022, hvor hun arbejdede ni måneder i al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien. Som fødselslæge har Maria oplevet unikke udfordringer og mødt utallige kvinder og børn under ekstreme forhold, og hendes erfaringer har formet hendes dybe engagement i at dele deres historier med verden.

Et foredrag med Maria Milland giver jer:

  • Et rørende og ærligt indblik i livet i al-Hol-lejren og de barske vilkår, som kvinder og børn lever under
  • Konkrete fortællinger om udfordringerne ved graviditet og fødsel i en flygtningelejr med mere end 50.000 mennesker
  • Inspirerende eksempler på menneskelighed og håb midt i grusomheden og håbløsheden i al-Hol-lejren

Født i helvedes forgård - en førstehåndsberetning fra al-Hol-lejren

Maria Milland besidder en unik erfaring fra humanitære brændpunkter rundt om i verden. Hendes foredrag giver et dybtgående indblik i de barske forhold i al-Hol-lejren i Syrien og de udfordringer, kvinder og børn står overfor under graviditet og fødsel i en flygtningelejr.

Med udgangspunkt i sine erfaringer som fødselslæge i Syrien og fra andre udsendelser beretter hun om troen på menneskets styrke og evne til at finde håb selv i de mest udfordrende situationer, der er kernen i hendes budskab.

Marias fortælling er relevant for enhver, der ønsker at forstå de globale humanitære udfordringer og de personlige historier, der ligger bag.

Med sin medicinske baggrund og omfattende erfaring som fødselslæge i humanitære kriser er Maria en autoritet på sit felt og en troværdig fortæller af disse historier, og ved at dele historierne fra al-Hol-lejren med bogen ”Født i helvedes forgård” og med sit foredrag håber Maria at inspirere andre til handling og medfølelse over for dem, der lider under lignende forhold rundt om i verden.

Book med et foredrag med Maria Milland og få ikke blot et indblik i en verden langt fra vores, men også en forståelse for den menneskelige vilje til at overleve og finde håb i selv de mørkeste tider.

Se foredrag med Maria Milland
Maria Milland foredag

Født i helvedes forgård

Maria er gået efter sit hjerte, når hun er rejst ud som fødselslæge til alverdens humanitære brændpunkter. I 2022 arbejdede hun i al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien gennem ni måneder, og i denne situation blev hun udfordret mere end nogensinde før – både fagligt som læge, personligt som kvinde, nationalt som dansker og menneskeligt som verdensborger.

Marias foredrag handler om hendes ophold i al-Hol-lejren, om hendes møder med lejrens beboere, primært kvinder og børn. I vil få et unikt indblik i al-Hol-lejrens barske leve- og sundhedsforhold. De udfordringer som kvinder står overfor i forbindelse med graviditet og fødsel i en kæmpe flygtningelejr, der huser mere end 50.000 mennesker, beskrives levende og klart. Og det beskrives, hvordan de knap 300 børn, der fødes i al-Hol-lejren om året, starter deres tilværelse i fangenskab uden udsigt til – hvis nogensinde – at kunne komme derfra.

Book foredraget med Maria Milland og forstå de globale humanitære udfordringer og de personlige historier, der ligger bag.

Referencer

Født i helvedes forgård - En førstehåndsberetning fra al-Hol-lejren

I det nordøstlige Syrien ude i ørkenen ligger al-Hol-lejren, der huser mere end 50.000 mennesker, primært kvinder og børn. De lever under yderst vanskelige forhold i en virkelighed præget af tab, afsavn, vold og mord.

Fødselslæge Maria Milland beretter om sin ni måneder lange udstationering til ét af de hospitaler, der ligger i lejren. Her er hun med til at bringe børn til verden, men der er sorte skygger over børnenes liv lige fra begyndelsen. De fødes til et liv uden fremtidsudsigter.

Maria Milland beskriver al-Hol-lejren som verdens ende, men viser også, at der midt i grusomheden og håbløsheden er glimt af menneskelighed og glæde. ”Født i helvedes forgård” giver et unikt og ærligt indblik i lejrens barske leve- og sundhedsforhold og i udfordringerne, der er forbundet med at udføre humanitært arbejde under særdeles anspændte og uforudsigelige forhold.

Lejren påvirker alle, der opholder sig der – også forfatteren, der trods sine tidligere erfaringer strækkes til det yderste, både professionelt og personligt.

Forlag: Gyldendal

Udgivelse: 17. januar 2024

Uforpligtende forespørgsel på Maria Milland

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Maria Milland