Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Få knivskarpe indsigter i globale økonomiske og politiske forhold

Ulrik Bie foredrag

Ulrik Bie

Økonomisk redaktør på Berlingske og tidligere cheføkonom. Foredrag om globale politiske og økonomiske forhold.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Ulrik Bie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ulrik Bie

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Ulrik Bie har siden 2018 været økonomisk redaktør på Berlingske og dækker internationale og danske økonomiske spørgsmål. Det drejer som om alt fra de overordnede strukturelle forandringer, som den globale økonomi undergår, til meget specifikt på inflation, pengepolitik og amerikansk økonomi og politik. I sine engagerende foredrag formidler Ulrik Bie sine indsigter, hvor han forholder sig kritisk til politik, økonomi og forandringer.

Foredragsholder Ulrik Bie har et indgående kendskab til USA, Storbritannien, Kina og generelle globale forhold. Han er blandt andet kendt fra medierne, hvor han i mange år har kommenteret internationale anliggender.

 

Et foredrag med Ulrik Bie giver dig:

  • Stor indsigt i globale politiske og økonomiske forhold, der er baseret på statistisk viden, fakta og Ulriks solide erfaringer fra talrige udlandsrejser.
  • Mulighed for et skræddersyet oplæg i forhold til dit arrangement.
  • Spændende indhold formidlet i øjenhøjde med dig og dit publikum.

Ulrik har tidligere blandt andet været cheføkonom i Institute of International Finance i Washington med fokus på G7-landenes økonomi og politiske forhold samt cheføkonom i Nykredit. Han har desuden været finansattaché på den danske ambassade i Washington og økonom i Nationalbanken, og han er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet med fokus på monetær økonomi og udviklingsøkonomi.

Foredragsholder Ulriks styrke er et indgående kendskab til omverdenen – ikke kun fra statistikker og skrivebordet, men Ulrik har været bosiddende i udlandet i flere omgange, suppleret med en intensiv rejseaktivitet. Det giver mere indblik i økonomiske drivkræfter og bedre forståelse for politiske forhold.

Booker du Ulrik Bie, får du et foredrag fyldt med interessante indsigter, der nemt kan skræddersys til store og små grupper på alle slags niveauer. Ulrik Bie har erfaring med massevis af foredrag og kundemøder både på dansk og engelsk, og han byder altid dialog og spørgsmål velkommen.

Se foredrag med Ulrik Bie
Ulrik Bie foredrag

En verden i hastig forandring

De seneste tre år har budt på begivenheder, der hver især kunne fylde et årti: en pandemi, brudte forsyningskæder og en krig i Europa

Men under overfladen bevæger de store tektoniske plader i verdensøkonomien sig også. Vesten forhold til Kina påvirker alt fra politik til den enkelte virksomheds beslutninger om produktion og investeringer. Den grønne omstilling er ikke uden omkostninger. Inflation og renter højere end nul sætter en ramme for økonomien, boligmarkeder og de finansielle markeder.

De stærke kræfter ødelægger økonomiske modellers evne til at forudse fremtiden. I stedet må vi prøve os frem som en dogmefilm med håndholdt kamera. Er det noget at sige til, at det hele er lidt uoverskueligt for mange?

Ulrik Bie foredrag

Ruslands ufattelige selvmål

Ruslands invasion af Ukraine er ikke gået, som man havde håbet og forventet i Moskva. Men én ting er tabene på landjorden. Det eneste, der synes sikkert er, at Rusland står tilbage som den store økonomiske taber, næsten uanset udfaldet af krigen.

Tabte markeder i Europa, tabte investeringer og adgang til moderne teknologi, tabte muligheder indenfor innovation og logistik. En befolkning, der bliver mindre og fattigere.

Hvad er udsigterne for Rusland økonomi og statsfinanser og dermed også i sidste ende for evnen til at gøre krig?

Ulrik Bie foredrag

Kampen om fortællingen: Hvad er normalt

I årtiet før pandemien tog centralbankerne uhørte midler i brug for at sætte gang i økonomien. Negative renter og store opkøb af obligationer skulle sætte gang i økonomien. Læg dertil et forsøg på at skabe en ny akademisk fortælling om, at de negative renter er en naturlig del af det finansielle system.

Nu ser verden meget anderledes ud med inflation og renteniveauer, der ikke er set i årevis. Så hvorfor var renterne så lave i en årrække? Hvilke kræfter driver inflationen? Og hvad er den nye normal på den anden side?

Ulrik Bie foredrag

USA står stærkt med America First

Det var Donald Trump, der i 2016 førte valgkamp under parolen om »America First«. Men selvom den nuværende præsident, Joe Biden, taler pænere, skal man ikke lade sig forblænde. Trumps politik lever og har det godt, og USA er midt i et industrielt opsving.

USAs placering i den globale økonomi er dermed i hastig forandring, og vi kan ikke undgå at blive trukket ind i det opgør, som USA og Kina nu er ved at udkæmpe. Men America First har også vidtrækkende konsekvenser for muligheden for at skabe danske succeser i fremtidens teknologier.

Referencer

Ulrik Bie bistod på et seminar med 45 minutters veloplagte pointer om globale politiske og økonomiske forhold og afhængigheder.

Helle Holtsø

Erhvervsstyrelsen

Godt indlæg og meget passende for publikum og den tid vi står i. Det var nemt at kontakte Ulrik og han var endda i dialog med en anden foredragsholder Internet i Nordea for at afstemme oplæg.

Helene Roslev

Nordea

Ulrik Bie holdt et super interessant oplæg for vores 3.g. klasser og han have tilpasset niveauet fuldstændigt til målgruppen. Det var lærerigt og meget professionelt.

Lisbeth Højlund

Det Blå Gymnasium Haderslev

Ulrik Bie rammer vores målgruppe perfekt og er et virkeligt interessant indslag i vores 3.g. Projektforløb om 'Globalisering og ulighed i verden'

Lisbeth Højlund

Det Blå Gymnasium Haderslev

Meget tilfreds! Vi har i Nordea Invest været glade for at have Ulrik H. Bie med på 4 investormøder i maj 2021 med sit foredrag ” Danmark efter coronaen - blødt tøj derhjemme eller fuld fart på festskruddet?”, som foregik via live streaming. Ulrik leverede sit foredrag professionelt og med glimt i øjet foran kameraet, præcis som man kan opleve ham på tv. Foredraget var meget aktuelt og blev løbende tilpasset undervejs i takt med at verden ændrede sig.

Anne Scheffel

Nordea Invest

Ulrik Bie holdt et rigtig godt og relevant foredrag. Han havde forinden kontakt til undertegnede om hvad vi ønskede at høre noget om, og han tilpassede sit foredrag efter dette. Mange af tilhørerne har efterfølgende været hos mig og tilkendegivet at foredraget var rigtig godt. Ulrik får derfor mine varmeste anbefalinger.

Per Svanegaard NIelsen

Fyns Politiforening

Ulrik Bie holdte et virkeligt godt indlæg. Han formåede at få alle med i salen.

Pia Bendix Jensen

SEGES Innovation
Uforpligtende forespørgsel på Ulrik Bie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Ulrik Bie