Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få knivskarpe indsigter i globale økonomiske og politiske forhold

Ulrik Bie foredrag

Ulrik Bie

Økonomisk redaktør på Berlingske og tidligere cheføkonom. Foredrag om globale politiske og økonomiske forhold.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Ulrik Bie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ulrik Bie

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Ulrik Bie har siden 2018 været økonomisk redaktør på Berlingske og dækker internationale og danske økonomiske spørgsmål. Det drejer som om alt fra de overordnede strukturelle forandringer, som den globale økonomi undergår, til meget specifikt på inflation, pengepolitik og amerikansk økonomi og politik. I sine engagerende foredrag formidler Ulrik Bie sine indsigter, hvor han forholder sig kritisk til politik, økonomi og forandringer.

Foredragsholder Ulrik Bie har et indgående kendskab til USA, Storbritannien, Kina og generelle globale forhold. Han er blandt andet kendt fra medierne, hvor han i mange år har kommenteret internationale anliggender.

 

Et foredrag med Ulrik Bie giver dig:

  • Stor indsigt i globale politiske og økonomiske forhold, der er baseret på statistisk viden, fakta og Ulriks solide erfaringer fra talrige udlandsrejser.
  • Mulighed for et skræddersyet oplæg i forhold til dit arrangement.
  • Spændende indhold formidlet i øjenhøjde med dig og dit publikum.

Ulrik har tidligere blandt andet været cheføkonom i Institute of International Finance i Washington med fokus på G7-landenes økonomi og politiske forhold samt cheføkonom i Nykredit. Han har desuden været finansattaché på den danske ambassade i Washington og økonom i Nationalbanken, og han er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet med fokus på monetær økonomi og udviklingsøkonomi.

Foredragsholder Ulriks styrke er et indgående kendskab til omverdenen – ikke kun fra statistikker og skrivebordet, men Ulrik har været bosiddende i udlandet i flere omgange, suppleret med en intensiv rejseaktivitet. Det giver mere indblik i økonomiske drivkræfter og bedre forståelse for politiske forhold.

Booker du Ulrik Bie, får du et foredrag fyldt med interessante indsigter, der nemt kan skræddersys til store og små grupper på alle slags niveauer. Ulrik Bie har erfaring med massevis af foredrag og kundemøder både på dansk og engelsk, og han byder altid dialog og spørgsmål velkommen.

Se foredrag med Ulrik Bie
Ulrik Bie foredrag

It's a different world out there

Vi lever i en verden i hastig forandring, hvor Kinas stigende betydning i den globale økonomi kombineret med hastige teknologiske landvindinger har vendt op og ned på “plejer” i forståelsen af vores økonomier.

Samtidig befinder vi os i en periode, hvor politisk risiko er højere end i mange år – og udfordrer rammerne for verdenshandlen og ikke mindst, hvordan vi organiserer os i Europa.

Læg dertil det store fokus på klima, som erhvervslivet skal forsøge at håndtere i forhold til kundernes ønsker uden at miste fokus på indtjeningen – og de politiske faldgruber. Oven i det hele kom så en coronavirus, der har påvirket vores liv og samfundsøkonomi på en måde, som det aldrig er set før.

Er der noget at sige til, at det hele er lidt uoverskueligt for mange?

Ulrik Bie foredrag

Danmark efter coronaen - blødt tøj derhjemme eller fuld fart på festskruddet?

Vi har set afslutningen på coronatiden, omend vejen derhen har været lang og mørk. Det er først her bagefter vi kan begynde at gøre skaderne op – og vurdere, hvordan coronatiden har forandret Danmark.

Bliver hjemmearbejde nu mere udbredt? Flytter vi alle ud af byerne? Vil forbrugsmønstret holde sig, eller vil klimabekymringen igen dominere? Kan vi se frem til “Roaring twenties”, hvor vores store opsparinger nu skal omsættes til rejser, fest og luksus? Dertil kommer de nye udfordringer fra globaliseringen, for det er Kina og ikke de vestlige lande, der økonomisk er kommet bedst gennem krisen. Forstår danske politikere overhovedet de udfordringer, som vi står overfor?

Ulrik Bie foredrag

Er Europa klar til kamp?

Europa har haft nogle hårde år, hvor Brexit og lavvækst har været øverst på dagsordenen samtidig med, at kontinentet har været klemt mellem en bølle i Det Hvide Hus i Washington og et stadig mere ambitiøst Kina. Så ramte coronaen. Selvom europæisk økonomi er blevet hårdt ramt, så var coronaen måske det stød, som der var behov for i forhold til at forbedre fremtidsudsigterne.

EU er forandret, men vil de svageste lande kunne levere de reformer, der skal til for at igen blive relevante i den globale økonomi. EU er vores største marked og skæbnefællesskab. Hvad der sker syd for grænsen er af afgørende betydning for vores egne virksomheder og samfundsøkonomi.

Ulrik Bie foredrag

Verden med Biden - meget mere America First?

Efter en tumultagtig begyndelse på året er USAs præsident nu Joe Biden og dermed er et fireårigt kaos ved at ophøre. Biden har genopretningen af amerikansk økonomi øverst på dagsorden, når coronasmitten er udryddet – og han har et parlamentarisk flertal til at gennemføre store dele af sin politik.

Det kan blive begyndelsen på en af de største omvæltninger i det amerikanske samfund i efterkrigstiden. Men det er fortsat en politik, der er inspireret af Trumps “America First”, hvor forholdet til Kina vil dominere den internationale dagsorden. Venter et eksporteventyr for danske virksomheder, eller vil USA blive et mere lukket marked?

Ulrik Bie foredrag

Negative renter er ikke naturlige

Centralbankerne tog i det forgangne årti et nyt middel i brug til at sætte gang i økonomien. De negative renter holdt sit indtog og blev i begyndelsen mødt med begejstring.

Men nu er smilet stivnet. De negative konsekvenser bliver stadig mere synlige og risikerer at skade den økonomiske vækst på kort og lang sigt. Og hvorfor skal inflationen absolut være så meget højere end den er i dag?

Referencer

Godt indlæg og meget passende for publikum og den tid vi står i. Det var nemt at kontakte Ulrik og han var endda i dialog med en anden foredragsholder Internet i Nordea for at afstemme oplæg.

Helene Roslev

Nordea

Ulrik Bie holdt et super interessant oplæg for vores 3.g. klasser og han have tilpasset niveauet fuldstændigt til målgruppen. Det var lærerigt og meget professionelt.

Lisbeth Højlund

Det Blå Gymnasium Haderslev

Ulrik Bie rammer vores målgruppe perfekt og er et virkeligt interessant indslag i vores 3.g. Projektforløb om 'Globalisering og ulighed i verden'

Lisbeth Højlund

Det Blå Gymnasium Haderslev

Meget tilfreds! Vi har i Nordea Invest været glade for at have Ulrik H. Bie med på 4 investormøder i maj 2021 med sit foredrag ” Danmark efter coronaen - blødt tøj derhjemme eller fuld fart på festskruddet?”, som foregik via live streaming. Ulrik leverede sit foredrag professionelt og med glimt i øjet foran kameraet, præcis som man kan opleve ham på tv. Foredraget var meget aktuelt og blev løbende tilpasset undervejs i takt med at verden ændrede sig.

Anne Scheffel

Nordea Invest

Ulrik Bie holdt et rigtig godt og relevant foredrag. Han havde forinden kontakt til undertegnede om hvad vi ønskede at høre noget om, og han tilpassede sit foredrag efter dette. Mange af tilhørerne har efterfølgende været hos mig og tilkendegivet at foredraget var rigtig godt. Ulrik får derfor mine varmeste anbefalinger.

Per Svanegaard NIelsen

Fyns Politiforening
Uforpligtende forespørgsel på Ulrik Bie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Ulrik Bie