Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
5 ud af 5 stjerner
Ulrik Bie holdt et rigtig godt og relevant foredrag. Han havde forinden kontakt til undertegnede om hvad vi ønskede at høre noget om, og han tilpassede sit foredrag efter dette. Mange af tilhørerne har efterfølgende været hos mig og tilkendegivet at foredraget var rigtig godt. Ulrik får derfor mine varmeste anbefalinger.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Ulrik Bie
Foredrag
Referencer
Ulrik Bie har siden 2018 været økonomisk redaktør på Berlingske og dækker internationale og danske økonomiske spørgsmål. Det drejer som om alt fra de overordnede strukturelle forandringer, som den globale økonomi undergår, til meget specifikt på inflation, pengepolitik og amerikansk økonomi og politik. I sine engagerende foredrag formidler Ulrik sine indsigter, hvor han forholder sig kritisk til politik, økonomi og forandringer.
Ulrik har tidligere blandt andet været cheføkonom i Institute of International Finance i Washington med fokus på G7-landenes økonomi og politiske forhold samt cheføkonom i Nykredit. Han har desuden været finansattaché på den danske ambassade i Washington og økonom i Nationalbanken, og han er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet med fokus på monetær økonomi og udviklingsøkonomi.
Foredragsholder Ulriks styrke er et indgående kendskab til omverdenen – ikke kun fra statistikker og skrivebordet, men Ulrik har været bosiddende i udlandet i flere omgange, suppleret med en intensiv rejseaktivitet. Det giver mere indblik i økonomiske drivkræfter og bedre forståelse for politiske forhold.
Book Ulrik Bie, og I vil få et foredrag fyldt med interessante indsigter, som nemt kan tilpasses både store og små grupper på alle niveauer. Ulrik har erfaring med massevis af foredrag og kundemøder både på dansk og engelsk, og han byder altid dialog og spørgsmål velkommen.
Se foredrag med Ulrik BieDe seneste tre år har budt på begivenheder, der hver især kunne fylde et årti: en pandemi, brudte forsyningskæder og en krig i Europa
Men under overfladen bevæger de store tektoniske plader i verdensøkonomien sig også. Vesten forhold til Kina påvirker alt fra politik til den enkelte virksomheds beslutninger om produktion og investeringer. Den grønne omstilling er ikke uden omkostninger. Inflation og renter højere end nul sætter en ramme for økonomien, boligmarkeder og de finansielle markeder.
De stærke kræfter ødelægger økonomiske modellers evne til at forudse fremtiden. I stedet må vi prøve os frem som en dogmefilm med håndholdt kamera. Er det noget at sige til, at det hele er lidt uoverskueligt for mange?
USA står økonomisk stærkt. Det var Donald Trump, der i 2016 førte valgkamp under parolen om “America First”. Efterfølgende fik Joe Biden, implementeret mantraet på tværs af økonomien. For danske politikere og virksomheder har ikke mindst kvantespringet på klimateknologier været en brat opvågning.
USA er ved at genopfinde sig selv økonomisk på et tidspunkt, hvor det politisk er splittet på en måde, som det ikke har været siden borgerkrigen. Måske bliver USA mere fragmenteret. Men det kan blive til en ny renæssance for Vesten på et tidspunkt, hvor Kina snubler.
Ruslands invasion af Ukraine er ikke gået, som man havde håbet og forventet i Moskva. Men én ting er tabene på landjorden. Det eneste, der synes sikkert er, at Rusland står tilbage som den store økonomiske taber, næsten uanset udfaldet af krigen.
Tabte markeder i Europa, tabte investeringer og adgang til moderne teknologi, tabte muligheder indenfor innovation og logistik. En befolkning, der bliver mindre og fattigere.
Hvad er udsigterne for Rusland økonomi og statsfinanser og dermed også i sidste ende for evnen til at gøre krig?
I årtiet før pandemien tog centralbankerne uhørte midler i brug for at sætte gang i økonomien. Negative renter og store opkøb af obligationer skulle sætte gang i økonomien. Læg dertil et forsøg på at skabe en ny akademisk fortælling om, at de negative renter er en naturlig del af det finansielle system.
Nu ser verden meget anderledes ud med inflation og renteniveauer, der ikke er set i årevis. Så hvorfor var renterne så lave i en årrække? Hvilke kræfter driver inflationen? Og hvad er den nye normal på den anden side?
Ulrik Bie bistod på et seminar med 45 minutters veloplagte pointer om globale politiske og økonomiske forhold og afhængigheder.
Helle Holtsø
Godt indlæg og meget passende for publikum og den tid vi står i. Det var nemt at kontakte Ulrik og han var endda i dialog med en anden foredragsholder Internet i Nordea for at afstemme oplæg.
Helene Roslev
Ulrik Bie holdt et super interessant oplæg for vores 3.g. klasser og han have tilpasset niveauet fuldstændigt til målgruppen. Det var lærerigt og meget professionelt.
Lisbeth Højlund
Ulrik Bie rammer vores målgruppe perfekt og er et virkeligt interessant indslag i vores 3.g. Projektforløb om 'Globalisering og ulighed i verden'
Lisbeth Højlund
Meget tilfreds! Vi har i Nordea Invest været glade for at have Ulrik H. Bie med på 4 investormøder i maj 2021 med sit foredrag ” Danmark efter coronaen - blødt tøj derhjemme eller fuld fart på festskruddet?”, som foregik via live streaming. Ulrik leverede sit foredrag professionelt og med glimt i øjet foran kameraet, præcis som man kan opleve ham på tv. Foredraget var meget aktuelt og blev løbende tilpasset undervejs i takt med at verden ændrede sig.
Anne Scheffel
Ulrik Bie holdt et rigtig godt og relevant foredrag. Han havde forinden kontakt til undertegnede om hvad vi ønskede at høre noget om, og han tilpassede sit foredrag efter dette. Mange af tilhørerne har efterfølgende været hos mig og tilkendegivet at foredraget var rigtig godt. Ulrik får derfor mine varmeste anbefalinger.
Per Svanegaard NIelsen
Ulrik Bie holdte et virkeligt godt indlæg. Han formåede at få alle med i salen.
Pia Bendix Jensen
Engagerende, underholdende og med klare budskaber om fremtiden
Poul Melgaard
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.