Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

generic-cover2

Få knivskarpe indsigter i globale økonomiske og politiske forhold

Ulrik Bie foredrag

Ulrik Bie

Økonomisk redaktør på Berlingske og tidligere cheføkonom. Foredrag om globale politiske og økonomiske forhold.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Ulrik Bie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ulrik Bie

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato
 

Ulrik Bie har siden 2018 været økonomisk redaktør på Berlingske og dækker primært internationale økonomiske spørgsmål. Det drejer som om alt fra de overordnede strukturelle forandringer, som den globale økonomi undergår, til meget specifikt på Brexit og amerikansk økonomi og politik. I sine engagerende foredrag formidler Ulrik Bie sine indsigter, hvor han forholder sig kritisk til global politik, økonomi og forandringer.

 

Et foredrag med Ulrik Bie giver dig:

  • Stor indsigt i globale politiske og økonomiske forhold, der er baseret på kombinationer af statistisk viden, fakta og Ulriks solide erfaringer fra talrige udlandsrejser.
  • Mulighed for et skræddersyet oplæg i forhold til dit arrangement.
  • Spændende indhold formidlet i øjenhøjde med dig og dit publikum.

Foredragsholder Ulrik Bie har et indgående kendskab til USA, Storbritannien, Kina og generelle globale forhold. Han er blandt andet kendt fra medierne, hvor han i mange år har kommenteret internationale anliggender.

Ulrik har tidligere blandt andet været cheføkonom i Institute of International Finance i Washington med fokus på G7-landenes økonomi og politiske forhold samt cheføkonom i Nykredit. Han har desuden været finansattaché på den danske ambassade i Washington og økonom i Nationalbanken, og han er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet med fokus på monetær økonomi og udviklingsøkonomi.

Foredragsholder Ulriks styrke er et indgående kendskab til omverdenen – ikke kun fra statistikker og skrivebordet, men suppleret med en intensiv rejseaktivitet, der har givet mere indblik i økonomiske drivkræfter og bedre forståelse for politiske forhold. Det gælder i særlig grad USA og Storbritannien.

Booker du Ulrik Bie, får du et foredrag fyldt med interessante indsigter, der nemt kan skræddersys til store og små grupper på alle slags niveauer. Ulrik Bie har erfaring med massevis af foredrag og kundemøder både på dansk og engelsk, og han byder altid dialog og spørgsmål velkommen.

Se foredrag med Ulrik Bie
Ulrik Bie foredrag

Trump eller kaos?

Det amerikanske præsidentvalg er ved at blive skudt i gang med primærvalgene, hvor demokraterne skal finde deres kandidat. Men præsident Trump har ikke til sinde at give sig uden kamp og har brugt de seneste måneder på at krydse valgløfter af listen. Økonomien får nu mest mulig medvind på cykelstien, muren mod Mexico er ved at blive bygget og USAs plads i verden er ikke, hvad den var engang.

Demokraterne står nu over for en uhyggelig erkendelse: Trump er ikke så svag en kandidat, som de havde forventet. Og de selv ikke så stærke, som de havde håbet.

Ulrik Bie foredrag

Boris - hvad nu?

Storbritanniens nye premierminister Boris Johnson vil gøre det umulige – bringe Storbritannien ud af af EU om nødvendigt på den hårde måde – og samtidig sikre Storbritannien ny økonomisk fremgang. Men kan det overhovedet lade sig gøre?

Foreløbig virker en del af planen. Vælgerne sender Johnson foran rivalen, Labours leder Jeremy Corbyn, i meningsmålingerne forud for valget i december. Men det kan hurtigt blive hverdag for Storbritannien og Boris – skilsmissen er den nemme del af Brexit.

Ulrik Bie foredrag

Negative renter er ikke naturlige

Centralbankerne tog i det forgangne årti et nyt middel i brug til at sætte gang i økonomien. De negative renter holdt sit indtog og blev i begyndelsen mødt med begejstring.

Men nu er smilet stivnet. De negative konsekvenser bliver stadig mere synlige og risikerer at skade den økonomiske vækst på kort og lang sigt. Og hvorfor skal inflationen absolut være så meget højere end den er i dag?

Ulrik Bie foredrag

It's a different world out there

Vi lever i en verden i hastig forandring, hvor Kinas stigende betydning i den globale økonomi kombineret med hastige teknologiske landvindinger har vendt op og ned på “plejer” i forståelsen af vores økonomier.

Samtidig befinder vi os i en periode, hvor politisk risiko er højere end i mange år – og udfordrer rammerne for verdenshandlen og ikke mindst, hvordan vi organiserer os i Europa.

Læg dertil det store fokus på klima, som erhvervslivet skal forsøge at håndtere i forhold til kundernes ønsker uden at miste fokus på indtjeningen – og de politiske faldgruber.

Er der noget at sige til, at det hele er lidt uoverskueligt for mange?

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Ulrik Bie

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Ulrik Bie