Henter Indhold ...

Ritt Bjerregaard

Tidl. politiker, minister og overborgmester - forfatter, debattør og foredragsholder

I dag har Ritt Bjerregaard indstillet sin politiske karriere for i stedet at fokusere på at skrive bøger, holde foredrag og begå sig som kommentator med ekspertise i det politiske liv. Oplev hendes spændende og indsigtsfulde foredrag.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Ritt Bjerregaard er en af dansk politiks mest markante personligheder, og med mere end 40 år i politik har hun været en gennemgående skikkelse med en række ansvars- og ministerposter.

Allerede helt fra begyndelsen var Ritt en utraditionel politiker, som var bevidst om, hvordan hun synes tingene skulle gøres. Sammen med andre unge, nyvalgte socialdemokrater som Helle Degn, Karl Hjortnæs og Svend Auken, dannede Ritt en “kaffeklub”- frem for at vente på optagelse i de allerede eksisterende.

Allerede fra 1971 sad Ritt i finansudvalget på trods af, at hun var nyvalgt. I 1973 blev hun undervisningsminister i Anker Jørgensens regering. Denne post havde hun – afbrudt af V-regeringen – indtil 1978. Senere blev hun socialminister fra 1979-1981. Selvom Ritt havde været modstander af EU, ændrede hun holdning efter murens fald i 1989 og blev formand for Den Danske Europabevægelse i 1992. I 1995 blev hun udnævnt til miljøkommissær i EU. I 2000 blev Ritt Bjerregaard fødevareminister i Poul Nyrup Rasmussens regering og siden blev denne post så fulgt af en stilling som overborgmester for København.

Ritt Bjerregaard har senest udgivet bøgerne ”Ritt” fra 2015 og ”Valgt” fra 2017, som er en del af hendes selvbiografi ”Erindringer”.

  Ritt Bjerregaard foredrag

  Erindringer

  • Ritt Bjerregaards bog Erindringer, samt foredraget baseret på bogen, er et underholdende og tankevækkende selvportræt, hvor Ritt giver et billede af de seneste 70 års danmarkshistorie, som den store efterkrigsgeneration har oplevet den og set den gennem et socialdemokratisk temperament.
  • Hun fortæller blandt andet om, hvordan hendes generation op gennem 1960’erne og 1970’er havde en enestående mulighed for at præge det danske samfund. P-pillen er et eksempel herpå, idet den havde stor indflydelse på ændringerne i kønsrollemønstret samt ægteskabs – og familiemønstrene.
  • Med omstillingen fra landbrugs- til industrisamfund og den økonomiske vækst i 60’erne blev de traditionelle klasseforskelle nedbrudt, hvilket gav plads for eksperimenter med nye normer.
  • Ritt fortæller levende om sin vej ind i politik, sin opvækst og sine personlige forudsætninger ud fra et køns- og klassemæssigt tidsperspektiv.

  Ritt Bjerregaard foredrag

  Et liv med politik

  • Ritt Bjerregaard fortæller i dette foredrag om sit liv som politiker.

  Ritt Bjerregaard foredrag

  Politik i dag

  • Med udgangspunkt i sine egne oplevelser og egen erfaring, fortæller Ritt Bjerregaard om det politiske landskab i Danmark som det tager sig ud i dag.

  Ritt Bjerregaard foredrag

  ”Min mor er død”

  • Ritt Bjerregaard er en erfaren politiker, hun har haft adskillelige ministerposter, været EU-kommissær og Overborgmester i København. En erfaring, som Ritt dog først for nylig har høstet, er den at miste sin mor. Ritt oplevede, at sorgen over den helt almindelig, naturlige død af sygdom og alderdom stort set ikke har været behandlet i det offentlige rum. Derfor tog hun initiativet til bogen ”Min mor er død”. I bogen deler Ritt og hendes veninder Christine Antorini, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet deres meget forskellige erfaringer og oplevelser, og deres stærke sorg og savn.
  • Hvad er det, man som voksen kvinde mister, når ens mor dør? Og hvad stiller man egentlig op med et lig? Det havde Ritt Bjerregaard behov for at sætte ord på, da hendes mor døde efter et langt liv. Gennem samtalerne i bogen fik hun og de tre andre større klarhed over forholdet til deres mødre, men også til døden.

  Ritt Bjerregaard foredrag

  Livsmodig

  • Ritt Bjerregaard er aktuel med bogen “Livsmodig” der er blevet til sammen med Anne Linnet, Hanne Vibeke Holst og Christine Antorini og er en række samtaler om kvindeliv, kærlighed og kunsten at leve fuldt ud til det sidste.
  • De fire kvinder er vidt forskellige men har alle oplevet både modgang, udfordringer og personlige kriser i deres karriere og privatliv. Hver især har de dog alle formået at trække sig selv op igen og fortsætte. I bogen reflekterer kvinderne over, hvad det vil sige at være en kvinde med alt hvad det indebærer af familieliv, karriere, kærlighed, parforhold, sex, sorg og alderdom.
  • I dette underholdende, personlige og livsbekræftende foredrag tager Ritt Bjerregaard afsæt i bogens mange samtaleemner og lader publikum komme helt tæt på.
  • Der er mulighed for at booke oplægget sammen med en af de øvrige medvirkende i bogen.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Ritt Bjerregaard

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Ritt Bjerregaard

Foredragsemner med Ritt Bjerregaard