Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Lær om god kommunikation og oplev en bred viden inden for EU og journalistik

Morten Løkkegaard Foredrag

Morten Løkkegaard

Journalist, forfatter, ordstyrer og foredragsholder - Inspirerende foredrag om journalistik, politik og EU.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Morten Løkkegaard leverede virkelig varen."

Bianca Vitting - Novo Nordisk A/S Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Morten Løkkegaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Virksomheder, organisationer og enkeltpersoners evne til at kommunikere er i dag, mere end nogensinde, afgørende for hvordan omverden opfatter dem. Morten Løkkegaard kender forskellen på god og dårlig kommunikation, og deler gerne ud af sine erfaringer i de inspirerende foredrag om journalistik, politik og EU. Derudover er han en rutineret og efterspurgt ordstyrer, som kan binde jeres arrangement sammen. 

I 2005 forlod Morten Løkkegaard Danmarks Radio for at at starte sit eget rådgivningsfirma, Løkkegaard Kommunikation. En lang række store danske firmaer, organisationer og enkeltpersoner har siden haft glæde af Mortens indsigt med kommunikation og det offentlige rum. I dag deler han ud af sine mange erfaringer i de inspirerende foredrag om kommunikation.

Siden 2009 har Morten Løkkegaard desuden været medlem af Europa-Parlamentet, hvor han – som medlem af Indre Marked Udvalget og næstformand i Kultur- og Uddannelsesudvalget – har været medlovgiver på over 900 love samt hovedforhandler på en række store politiske reformer, bl.a. den succesfulde Erasmus-ordning, der sikrer tusindvis af unge støtte til ophold i udlandet.

Den tidligere journalist har været stærkt optaget af at skabe et nyt europæisk offentligt rum og bl.a været initiativtager til det meget omtalte og roste kultur- og identitets-projekt, “En ny fortælling om Europa”. Ved valget 25. maj tabte Morten Løkkegaard under stor dramatik et ellers sikkert genvalg pga Lars Løkke Rasmussens bilagssag. Med 44.000 personlige stemmer spildt og hundredvis af opfordringer i bagagen har Løkkegaard besluttet at stille op til næste Folketingsvalg.

Se foredrag med Morten Løkkegaard
Morten Løkkegaard foredrag

BREXIT - Tragedien uden ende

Brexit er uden sidestykke i verdenshistorien: Aldrig før har et land – og slet ikke verdens måske ældste og mest hæderkronede demokrati – så konsekvent taget kursen mod politisk og økonomisk nedsmeltning. Og aldrig før har så mange gjort så lidt for at forhindre katastrofen. Brexit har tragediens karakterstika: Meget få ønsker at forlade det europæiske samarbejde uden en aftale. Alligevel er ingen tilsyneladende i stand til at forhindre det. Undervejs har mange forsøgt at forudsige Brexit-forløbet. Indtil videre har alle taget fejl.

Morten Løkkegaard, tildligere top-journalist på Christiansborg for TV-Avisen og DR-korrespondent, siden Venstre -medlem af Europa-Parlamentet gennem 8 år, og i dag også leder Parlamentets liberale Renew-gruppe, har fulgt hele det vanvittige Brexit-forløb på tætteste hold gennem fire år.

Oplev Løkkegaards underholdende og tankevækkende foredrag om Storbritanniens Europapolitiske storhed og fald, få forklaringen på de mange mærkelige beslutninger, og hør om hovedpersonernes opsigtsvækkende motiver samt de mange alvorlige konsekvenser, ikke bare for briterne, men for os alle. Brexit burde være ovre. Hør, hvorfor det er blevet tragedien uden ende…

Morten Løkkegaard foredrag

Kommunikation – knald eller fald

God kommunikation er forskellen på succes og fiasko. Evnen til at kommunikere er fuldstændig afgørende for, hvordan omverdenen opfatter dig, din virksomhed eller organisation. Det er – groft sagt – ikke sagens kerne, men din måde at præsentere den på, der er knald eller fald for dig.

Der er derfor god grund til at tage med Morten Løkkegaard på en underholdende og inspirerende rejse ind i kommunikationens kringelkroge – og lære, hvad der er op og ned. Morten har nemlig taget sin egen medicin, bruger sig selv og sin store erfaring, og blander vægtig information og illustrative fakta med fremragende eksempler og masser af sjove anekdoter fra 20 år i medieverdenen, 10 år som rådgiver og 5 år som politiker.

Morten Løkkegaard foredrag

EU - og den falske melodi

De EU-skeptiske kræfter over hele Europa oplevede en stor fremgang i valget til Europa-Parlamentet. Men virkeligheden er faktisk langt mere nuanceret.

Europa er i en konstant politisk bevægelse, og er langt mere end en historie om EU-modstand. Befolkningernes skepsis angår langt mere den politiske klasse som sådan. Og en gammel, falsk melodi, der har betydet mere for den politiske udvikling i Europa, end de fleste beslutningstagere bryder sig om at indrømme. Hør Morten Løkkegaards underholdende og provokerende front-beretning fra fem års arbejde som dansk parlamentariker i EUs hjerte, Bruxelles – og få hans bud på Europas og EUs udfordringer og fremtidsudsigter.

Morten Løkkegaard foredrag

En ny fortælling om Europa

Europa er andet og mere end EU. Morten Løkkegaards fem år i Bruxelles har lært ham, at vejen til europæernes hjerter ikke går gennem EU-institutioner og bureaukrati, men handler om identitet, om følelsen af at høre til et sted. Det halter med den europæiske identitet, fordi vi aldrig har lært til at tale om os selv som europæere. Derfor tog Løkkegaard initiativ til et storstilet kultur-projekt, kaldet “En ny fortælling om Europa”, hvor kulturlivet (bl.a. den verdenskendte dansk-islandske arkitekt, Olafur Eliasson) fik til opgave at give sit bud på, hvad det vil sige at være europæer. Den tyske kansler Merkel tog imod resultatet – et charter – i marts i år. Og rejsen er først lige begyndt.

Hør Morten fortælle om et projekt, der startede som en tanke, men i dag er blevet en europæisk bevægelse. Tag med på en dannelses-rejse i erkendelsen af, at vi alle er både danskere og europæere.

Morten Løkkegaard foredrag

 Journalistik – på spidsen

Hvad har den omfattende Se & Hør skandale og Lars Løkke Rasmussens bilagssag til fælles? Begge sager sætter solide spørgsmålstegn ved journalistikken og dens vilkår i starten af det 21. århundrede. Fællesnævneren er troværdighed – og her kniber det gevaldigt. Journalisters troværdighed skraber bunden sammen med brugtvognsforhandlerne – og politikere.  Spørgsmålet er hvorfor?

Morten Løkkegaard har prøvet begge sider af kamppladsen – og giver svaret i et underholdende og informativt foredrag. Morten har som fremtrædende journalist, redaktør, TV-vært og senest også politiker, fulgt dansk journalistik de sidste 20 år. Hans beretning er spækket med brugbar information, illustrative eksempler og underholdende anekdoter fra flere årtier i journalistikkens frontlinie. Få afprøvet dine fordomme, modtag den rigtige definition på journalistik – og hør den provokerende og utilslørede sandhed om ytringsfrihedens selvbestaltede vogtere og deres metier!

Morten Løkkegaard foredrag

Budskabets ABC…

I en tid, hvor verden skriger på klare budskaber, opdager de fleste, hvor vanskeligt det er i praksis at skære en kompliceret og gråmeleret virkelighed til i korte, klare og letforståelige meldinger. Derfor ender de stort anlagte budskaber ofte i mund-diaré og fagsnak.

Morten Løkkegaard har brugt det meste af sit voksne liv på at udforme buskaber. Både som journalist, tv-vært, kommunikations-rådgiver og politiker har han færdedes hjemmevant i den kommunikative superliga.

Mortens foredrag er spækket med brugbar information, illustrative eksempler og underholdende anekdoter fra to årtier i budskabernes tjeneste. Hør, hvordan man trænger ordentlig og effektivt igennem informations-muren og sikrer den bedste platform for det, du har på hjerte!

Morten Løkkegaard foredrag

TV – i virkeligheden…

Der var engang, hvor TV var en begivenhed. Borgmesteren rullede den røde løber ud, når fjernsynet gæstede byen. Sådan er det – heldigvis – ikke længere: TV er blevet demokratisk og alle mands eje.

Men så igen: Der er stadig en aura af glamour og de hellige haller over forestillingen – især med DR og TV2. Hvad er det, kameraet gør ved mennesker? Og hvad bliver konsekvensen af at have været i berøring med det dominerende medium?

Morten Løkkegaard har tre årtiers erfaring med TV-mediet og tager os med på en rejse bag bag skærmen. I et foredrag krydret med sjove anekdoter og illustrative eksempler vil Morten give sin  beretning fra et miljø, som de fleste kun kender overfladisk fra skærmen og ugebladene.

Morten Løkkegaard foredrag

Politikere og journalister - Problematisk parløb?

Politikere og journalister elsker at skælde den anden part ud og beskylde hinanden for at være roden til alt ondt. Men sandheden er, at begge parter er dybt afhængige af hinanden: Uden politikere – ingen historier at fortælle. Uden journalister – ingen uvildige formidlere af historierne. Og netop dette tætte interesse-fællesskab bliver kritiseret for at være et problematisk parløb.

Morten Løkkegaard har gennem 20 år været politisk reporter, redaktør af det politisk højtprioriterede Søndagsmagasinet, studievært med speciale i politik og vært på utallige politiske krydsilds-programmer, partileder-debatter samt valgvært ved flere Folketingsvalg. De færreste kender det komplicerede samspil mellem politikere og journalister bedre end Morten. Får et kærlig-kritisk indblik i en ellers lukket verden.

Morten Løkkegaard foredrag

Og nu til Vad-udsigten…hva så mæ språget..?

Hvorfor kan man næsten dagligt fortvivle over fattigdom i udtalen, grammatisk armod og åbenlyst sprogligt forfald, som vi udsættes for i medierne? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt at holde fast i et ordentligt sprog?

Morten Løkkegaard har været sprog-røgter gennem årtier som journalist, tv-vært og siden rådgiver og politiker. Altid med et skarpt øje til sproglig slaphed og mangel på omtanke. Hør hans bud på et godt sprog i det offentlige rum.

Morten Løkkegaard ordstyrer

Ordstyrer

Morten Løkkegaard er desuden en efterspurgt ordstyrer i forbindelse med både møder, debatarrangementer, konferencer og messer.

Referencer

Morten Løkkegaard leverede virkelig varen.

Bianca Vitting

Novo Nordisk A/S
Uforpligtende forespørgsel på Morten Løkkegaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Morten Løkkegaard
Morten Løkkegaard

5 ud af 5 stjerner

"Morten Løkkegaard leverede virkelig varen."

Bianca Vitting - Novo Nordisk A/S Se alle referencer

Foredragsemner med Morten Løkkegaard