Henter Indhold ...

Maja Touzari Greenwood

Ekstremisme- og terrorforsker

Konflikterne i Mellemøsten har været i hele verdens bevidsthed i flere år, og skræmmende billeder har rullet over skærmen. Men hvordan har det været at befinde sig midt i kampens hede som fremmedkriger? Det har forskeren Maja Touzari Greenwood undersøgt med en flerårig lang forskningsprojekt. Få indsigt i fremmedkrigernes kamp i Maja Touzari Greenwoods både stærkt videnskabelige og rørende foredrag.

 

Photo credit: Frankly Foto

 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Maja Touzari Greenwood forsker i spændingspunktet mellem religion og voldelig konflikt og har bl.a. beskæftiget sig med militante bevægelser i Syrien, Irak, Libyen, Palæstina, Algeriet og Afghanistan. Hun har fulgt danske fremmedkrigere, som kæmpede i Mellemøsten over en årrække. Maja er forfatter til afhandlingen “Becoming a Foreign Fighter” (2018) og flere bogbidrag om jihadisme.

Et foredrag med Maja Touzari Greenwood giver dig:

 • Et indblik i livet som fremmedkriger  i Mellemøsten – både hvad det har budt dem under krigen og efter deres hjemkomst.
 • En foredragsholder, der har udført solid forskning omkring terror, ekstremisme og jihadisme.
 • Chancen for at høre veldokumenterede fortællinger om militante bevægelser.

Jihadisme og Islamisk Stat er et topprioriteret emne politisk, i medierne og i hverdagens samtaler. Maja Touzari Greenwood har gjort det til sin fornemmeste opgave at forske i konflikterne og fremmedkrigernes oplevelser, og med sine foredrag vil hun oplyse sit publikum om netop dette. Hvad sker der i skæringspunktet mellem religion og krig, hvorfor vælger nogle at tage sagen i egen hånd og bliver fremmedkrigere, og hvad kan de mennesker forvente, når de kommer hjem?

I Majas foredrag får du chancen for at høre en fremmedkrigers fortælling. På baggrund af sin forskning og samtalerne med fremmedkrigerne vil Maja fortælle om radikaliseringsdynamikker, forebyggelse af ekstremisme og terrorisme og reintegrering og rehabilitering af hjemvendte fremmedkrigere.

  Maja Touzari Greenwood foredrag

  Voldens veje – De danske fremmedkrigere

  • I fire år fulgte Maja Touzari Greenwood en gruppe danske mænd tæt, mens de rejste ud som fremmedkrigere med jihadistiske grupper i Mellemøsten. Nogle var hårdkogte typer fra bandemiljøer, mens andre var tilsyneladende velfungerende unge mænd med fremtiden foran dem. Hvad fik dem til at forlade Danmark for at kæmpe en hellig krig? Og hvorfor vendte de hjem igen?
  • I dette foredrag kommer vi helt tæt på fremmedkrigerne, når der gives et unikt indblik i deres liv inden rejsen, deres dramatiske oplevelser på slagmarken, og hvordan de blev modtaget, da de vendte tilbage til Danmark. Igennem en fordybelse i deres personlige historier afsløres en verden af vold, tro og en konstant kamp for at ’blive til noget’ – også selvom det er at blive fremmedkriger.
Foredragsholdere der minder om Maja Touzari Greenwood

Foredragsemner med Maja Touzari Greenwood