Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

generic-cover2

Få et indblik i den vellykkede integration i Danmark

Hans Lassen

Hans Lassen

Forfatter og Ph.d. om integrationssucces. Foredrag om den vellykkede integration i Danmark. (Billede af Finn Frandsen)

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Hans Lassen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hvordan står det egentlig til med integrationen i Danmark? Medierne danner ofte et negativt billede, men Hans Lassen giver et andet syn på sagen. Få en fornyet opfattelse af integration i et veldokumenteret og ærligt foredrag med Hans Lassen.

Et foredrag med Hans Lassen giver dig:

 • Viden og indsigt, der til enhver tid bygger på en aktuel opdatering af data og evidens på integrationsområdet.
 • Håb om, at det absolut er muligt for det danske samfund at håndtere de udfordringer, som den ikke-vestlige indvandring fører med sig.
 • De bedste muligheder for at tage diskussionen om integration og indvandring på et oplyst grundlag med familie, venner, kollegaer og forretningsforbindelser.
 • Et historisk overblik over arbejdsmarkedsintegrationens udvikling med fokus på de mekanismer, der fremmer beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere.

Hans Lassens foredrag har fokus på beskæftigelsen, som ikke er nogen garanti, men forudsætningen for vellykket integration. Og de står på fundamentet af følgende firetrins-raket:

Det første trin er 20 års hands-on-erfaringer med integration af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet. De stammer blandt andet fra projekter i Mjølnerparken og Vollsmose.

Det andet trin er debatbogen ”Den Anden Virkelighed” fra 2009 på Informations Forlag. Her argumenterer Hans Lassen for, at integrationen i Danmark er en succes, hvilket stod og står i skærende kontrast til den fortælling om den fejlslagne integration, der fortsat dominerer medierne.

Det tredje trin er en ph.d.-afhandling, der på et videnskabeligt grundlag argumenterer for integrationssuccesen. Den blev forsvaret i 2018 og omhandler en analyse af beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere på det danske arbejdsmarked.

Det sidste og fjerde trin er missionen Fra Frygt Til Fakta. Med sine foredrag ønsker Hans Lassen at ændre indvandrer- og integrationsdebatten, således at den i højere grad kommer til at basere sig på fakta i stedet for frygt for det fremmede og de fremmede.

Se foredrag med Hans Lassen
Hans Lassen foredrag

Hans Lassen holder foredrag om følgende emner:

 • Den vellykkede integration – Og hvordan skal man i grunden definere, hvad integration er for noget?
 • Fortællingen om den fejlslagne integration – Hvor kommer den fra? Og hvordan kan det være, at den dominerer både medierne og politikerne?
 • Den mangfoldige arbejdsplads – 10 gode råd
 • Indvandringens samfundsøkonomiske virkning – Giver det underskud eller overskud? Og hvordan skal man i grunden beregne det?
 • Den sociale mobilitet blandt indvandrere og efterkommere – Hvad er baggrunden for, at den sociale mobilitet er stærkere i indvandrermiljøerne end blandt danskerne?
 • Virksomhedernes erfaringer med indvandrere og efterkommere som arbejdskraft – Hvad er baggrunden for, at virksomhederne er meget tilfredse med dem?
 • Beskæftigelses- og integrationsindsatsen – Hvad er det, der virker? Og hvor er der virkelig plads til forbedringer?
 • Job- og uddannelsesmotivationen – Hvad er baggrunden for, at indvandrerne og efterkommere på nogle parametre er mere job- og uddannelsesmotiverede end danskerne?
 • Den grønne omstilling – Hvordan kan det være, at indvandrernes valg af uddannelser kan vise sig at blive et særligt bidrag til fremtidens grønne omstilling?
 • Den demografiske udfordring – På hvilken måde og indenfor hvilke områder kan indvandringen være et bidrag til at løse den demografiske udfordringer, hvor der bliver færre danskere i den erhvervsaktive alder og flere medborgere på 80 år og derover?
 • Danmark som et af verdens bedste integrationslande – Hvorfor er det absolut en realistisk vision? Og hvad kræver det, hvis den skal realiseres?

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Hans Lassen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Hans Lassen