Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Et foredrag om sit liv og karriere med anekdoter fra produktioner hun har medvirket i

Birgitte Hjort Sørensen

Fotokredit: Franne Voigt

Birgitte Hjort Sørensen

Skuespiller og foredragsholder, kendt fra tv-serier som bl.a. Borgen om dansk politik og fantasy-hittet Game Of Thrones.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Det var en veloplagt foredragsholder, der levende fortalte om sit liv som skuespiller i danske tv-serier til livet som filmstjerne i Hollywood. Hun er en fremragende foredragsholder, der fortæller, så publikum kan forstå det, og hun har publikum med hele vejen. Af fem stjerner får hun fem med pil opad! Det er bare super."

Finn Andersen - Kværkebyegnens Borgerforening Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Hjort Sørensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Birgitte

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Nu kan du opleve den talentfulde skuespiller Birgitte Hjort Sørensen, når hun i et meget personligt foredrag fortæller om sin karriere, de valg hun har truffet undervejs, og hvordan hun arbejder med skuespil. Birgitte byder også på et populært oplæsningsforedrag, hvor hun læser en valgfri tekst op, skræddersyet til den enkelte kundes behov.

Birgitte Hjort Sørensen er kendt for en stor og alsidig karriere som en af Danmarks helt store skuespillerinder, der for alvor fik sit folkelige gennembrud i rollen som journalist Katrine Fønsmark i successerien Borgen og sidenhen har haft roller som Marie Krøyer i filmen af samme navn og i internationale produktioner som Game of Thrones, Vinyl og Hollywood-filmen Pitch Perfect 2.

Derudover har Birgitte Hjort Sørensen lavet en del musical og teater, blandt andet som Roxie Hart i Chicago både på Det Ny Teater i København og på Cambridge Theatre i London – og som den hidtil eneste danske skuespiller, har hun for nylig haft en hovedrolle på ikoniske Broadway i New York. I en periode var Birgitte også vært på underholdningsshowet Flashback på DR1. Senest har Birgitte Hjort Sørensen markeret sig i de danske film 3 Ting og Sommeren 92, og i TV2s thrillerserie Greyzone.

Nu har hun kastet sig over nye karriereudfordringer og er klar med et nyt personligt foredrag om sit liv og sin karriere, hvor hun blandt andet fortæller anekdoter fra nogle af de produktioner hun har medvirket i, og ikke mindst fortæller om, hvordan mødet med en anden kultur i forbindelse med de internationale film set, hun har været en del af, har sat hendes danske kultur i perspektiv og lært hende en masse om forskelle på tværs af kulturer. Foruden sit foredrag kan Birgitte Hjort Sørensen også engageres til oplæsning eller konferencieropgaver.

Se foredrag med Birgitte Hjort Sørensen
Birgitte Hjort Sørensen foredrag

Birgitte læser Blixen

Jeg havde en farm i Afrika ved floden af bjerget Ngong”. 

Tag med Birgitte Hjort Sørensen på en historisk lyd-rejse, når hun læser op fra Karen Blixens fantastiske værker. Det føles som om du selv går i baronessens fodspor rundt i kaffeplantagen i Kenya eller drikker te i den grønne stue på Rungstedlund. 

Karen Blixens forfatterskab er eviggyldigt og konstant aktuelt herhjemme og er blevet fortolket som både teater, musical, og i bøger og ikke mindst filmatiseringer, senest i Bille Augusts anmelderroste film Pagten. Birgitte Hjort Sørensen har indlæst Blixens samlede værker som lydbøger og kender derfor universet, hvilket giver en helt unik indlevelse og lytteoplevelse. 

Et oplæsningsforedrag med Birgitte Hjort kan have Blixen i fokus men kan også være et uddrag fra en udvalgt tekst af kunden selv. Foredraget er oplagt oplagt til arrangementer, hvor der skal gives en mundtlig overlevering af et stykke tekst – det kan være en fortælling, lyrik, uddrag fra en roman eller et manuskript.

Birgitte har en behagelig og autentisk stemme, der skaber ro omkring oplæsningen, så tilhørerne kan nyde ordene blive bragt til live. Birgitte har lagt stemme til en række lydbøger og har derfor en naturlig intonation, som mange lyttere nyder.

Birgitte Hjort Sørensen foredrag

Hvad er det værd?

Efter en lang periode i udlandet med skiftende arbejdspladser, fra én af Londons ypperste teaterscener til filmsets i New York og Louisiana, fandt Birgitte Hjort Sørensen sig selv liggende på sofaen i sin lejlighed i København med et glas peanutbutter i den ene hånd og en ske i den anden. Hun havde spillet Shakespeare på originalsprog, hun var blevet instrueret af Martin Scorsese og havde optrådt for 3.000 skrigende fans under optagelserne til ungdomsfilmen Pitch Perfect 2. Og her lå hun så på sofaen, ude af stand til at rejse sig, ude af stand til at holde op med at spise peanutbutter (direkte af glasset) og ude af stand til at holde op med at græde. Hvorfor lå hun her? Og hvorfor var hun – åbenbart – så ked af det?

Gennem udvalgte anekdoter fra sit professionelle liv de sidste 10 år giver Birgitte Hjort Sørensen et ærligt indblik i livet som skuespiller og de tanker, valg og fravalg hun har gjort sig undervejs, og i hvordan det alt sammen har bragt hende derhen, hvor hun er i dag. Birgitte Hjort Sørensen fortæller om store eventyr, vilde udfordringer og chancer, hun aldrig havde turdet drømme om, men også om ensomheden på vejen mod toppen, tvivlen, afslagene og skuffelserne, om at lære at lytte til sig selv i et kor af mere eller mindre velmenende råd – og om erkendelsen af, at også drømme kan ændre sig undervejs.

Undervejs kommer Birgitte Hjort Sørensen ind på den såkaldte ‘markedsværdi’’, man som skuespiller er nødt til at forholde sig til, hvis man vil øge både sine muligheder for spændende – eller bare vedvarende – arbejde og højere indtægter. Men har værdi altid noget med penge at gøre? Og er det altid det rigtige at følge markedets – altså andre menneskers – idé om, hvad der er værdifuldt?

Birgitte Hjort Sørensen

Konferencier

Birgitte Hjort Sørensen kan også engageres som konferencier til arrangementer såsom konferencer, årsmøder mm., hvor hun med stor professionalisme og skarphed sikrer en god stemning til jeres arrangement og sørger for, at dagens indslag bindes godt sammen.

Referencer

Birgitte leverede et fremragende foredrag, som holdt vores elever på Aalborg Sportshøjskole dybt interesserede fra start til slut og gav anledning til en masse spørgsmål efterfølgende, som hun tog sig god tid til at svare på. Formidlingen var i top, og vi var generelt bare meget tilfredse med den veloplagte, imødekommende og engagerede foredragsholder, vi tog imod!

Simon Møller

Aalborg Sportshøjskole

Birgitte holdt foredraget "Hvad er det værd" i Kværkeby den 9. april. Det var en veloplagt foredragsholder, der levende fortalte om sit liv som skuespiller i danske tv-serier til livet som filmstjerne i Hollywood. Hun er en fremragende foredragsholder, der fortæller, så publikum kan forstå det, og hun har publikum med hele vejen. Af fem stjerner får hun fem med pil opad! Det er bare super.

Finn Andersen

Kværkebyegnens Borgerforening
Uforpligtende forespørgsel på Birgitte Hjort Sørensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Birgitte Hjort Sørensen
Birgitte Hjort Sørensen

5 ud af 5 stjerner

"Det var en veloplagt foredragsholder, der levende fortalte om sit liv som skuespiller i danske tv-serier til livet som filmstjerne i Hollywood. Hun er en fremragende foredragsholder, der fortæller, så publikum kan forstå det, og hun har publikum med hele vejen. Af fem stjerner får hun fem med pil opad! Det er bare super."

Finn Andersen - Kværkebyegnens Borgerforening Se alle referencer

Foredragsemner med Birgitte Hjort Sørensen