Henter Indhold ...

Birgitte Hjort Sørensen

Skuespiller og foredragsholder

Nu kan du opleve den talentfulde skuespiller Birgitte Hjort Sørensen, når hun i et meget personligt foredrag fortæller om sin karriere, de valg hun har truffet undervejs, og hvordan hun arbejder med skuespil. Birgitte byder også på et populært oplæsningsforedrag, hvor hun læser en valgfri tekst op, skræddersyet til den enkelte kundes behov.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Birgitte Hjort Sørensen er kendt for en stor og alsidig karriere som en af Danmarks helt store skuespillerinder, der for alvor fik sit folkelige gennembrud i rollen som journalist Katrine Fønsmark i successerien Borgen og sidenhen har haft roller som Marie Krøyer i filmen af samme navn og i internationale produktioner som Game of Thrones, Vinyl og Hollywood-filmen Pitch Perfect 2.

Derudover har hun lavet en del musical og teater, blandt andet som Roxie Hart i Chicago både på Det Ny Teater i København og på Cambridge Theatre i London – og som den hidtil eneste danske skuespiller, har hun for nylig haft en hovedrolle på ikoniske Broadway i New York. I en periode var Birgitte også vært på underholdningsshowet Flashback på DR1. Senest har Birgitte Hjort Sørensen markeret sig i de danske film 3 Ting og Sommeren 92, og fra foråret 2018 kan hun ses i én af hovedrollerne i TV2s nye thrillerserie Greyzone.

Nu har hun kastet sig over nye karriereudfordringer og er klar med et nyt personligt foredrag om sit liv og sin karriere, hvor hun blandt andet fortæller anekdoter fra nogle af de produktioner hun har medvirket i, og ikke mindst fortæller om, hvordan mødet med en anden kultur i forbindelse med de internationale film set, hun har været en del af, har sat hendes danske kultur i perspektiv og lært hende en masse om forskelle på tværs af kulturer. Foruden sit foredrag kan Birgitte Hjort Sørensen også engageres til oplæsning eller konferencieropgaver.

  Birgitte Hjort Sørensen foredrag

  Hvad er det værd?

  • For ca fire år siden lå Birgitte Hjort Sørensen på sin sofa i sin lejlighed i København med et glas peanutputter i den ene hånd og en ske i den anden. Hun var kommet hjem efter en lang periode i udlandet med skiftende arbejdspladser, fra én af Londons ypperste teaterscener til filmsets i New York og Louisiana. Hun havde spillet Shakespeare på originalsprog som eneste udlænding i forestillingen, hun var blevet instrueret af Martin Scorsese og havde optrådt for 3.000 skrigende fans en uge i træk under optagelserne til ungdomsfilmen Pitch Perfect 2. Og her lå hun så på sofaen, fuldstændig arbejdsløs fra den ene dag til den anden, ude af stand til at rejse sig, ude af stand til at holde op med at spise peanutbutter (direkte af glasset) og ude af stand til at holde op med at græde, mens hun så genudsendelser af programmerne ‘Kærlighedens bud – samtaler med præster om kærlighed’.”Hvorfor lå hun her? Og hvorfor var hun – åbenbart – så ked af det?”
  • Birgitte vil fortælle om, hvordan man som skuespiller har en såkaldt ‘markedsværdi’, som man er nødt til at forholde sig til, hvis man vil øge både sine muligheder for spændende – eller bare vedvarende – arbejde og højere indtægter. Men hvordan træffer man de rigtige valg for at opnå den ønskede værdi? Har værdi altid noget med penge at gøre? Og er det altid det rigtige at følge markedets – altså andre menneskers – idé om, hvad der er værdifuldt?
  • Gennem udvalgte anekdoter fra sit professionelle liv de sidste 10 år, giver Birgitte Hjort Sørensen i dette foredrag et indblik både i livet som skuespiller – og særligt livet som skuespiller i udlandet – i de tanker, hun har gjort sig undervejs, og i hvordan det alt sammen har påvirket hende og bragt hende derhen, hvor hun er i dag. Birgitte Hjort Sørensen fortæller om store eventyr, vilde udfordringer og chancer, hun aldrig havde turdet drømme om for 10 år siden.
  • Et ærligt foredrag om valg og fravalg og frygten for konsekvenserne af begge. Om suset ved at kaste sig ud i opgaver, man ikke er sikker på, man kan klare – og lykkes med det! Og så fortæller Birgitte Hjort Sørensen også om ensomheden på vejen mod toppen, tvivlen, afslagene og skuffelserne, om at lære at lytte til sig selv i et kor af mere eller mindre velmenende råd – og om erkendelsen af, at også drømme kan ændre sig undervejs.
  • Publikum bliver mødt i øjenhøjde, når Birgitte Hjort Sørensen giver dem et kig ind bag facaden i en verden, der er synlig for de fleste, og som stort set alle derfor har en mening om. Birgittes teori er, at det relativt usædvanlige job også har budt på nogle meget almengyldige, menneskelige erfaringer, som hun gerne vil dele med andre. Og som hun håber, de kan genkende sig selv i.

  Birgitte Hjort Sørensen foredrag

  Oplæsningsforedrag

  • Birgitte Hjort Sørensen læser et uddrag fra en tekst op, valgt af kunden selv. Det er oplagt til arrangementer, hvor der skal gives en mundtlig overlevering af et stykke tekst – det kan være en fortælling, lyrik, uddrag fra en roman eller et manuskript.
  • Birgitte har en behagelig og autentisk stemme, der skaber ro omkring oplæsningen, så tilhørerne kan nyde ordene blive bragt til live. Birgitte har lagt stemme til en række lydbøger og har derfor en naturlig intonation, som mange lyttere nyder.

  Birgitte Hjort Sørensen andet

  Konferencier

  • Birgitte Hjort Sørensen kan også engageres som konferencier til arrangementer såsom konferencer, årsmøder mm., hvor hun med stor professionalisme og skarphed sikrer en god stemning til jeres arrangement og sørger for, at dagens indslag bindes godt sammen.
Foredragsholdere der minder om Birgitte Hjort Sørensen

Foredragsemner med Birgitte Hjort Sørensen