Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

En barsk fortælling om ære, skam og ensomhed

Nadia Mansour

Nadia Mansour

Leder af CultureWays, Ph.d. AU/VIA, Adjunkt i dansk på læreruddannelse VIA.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Nadia Mansour

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Klæd elever og studerende på til livet i et mangfoldigt samfund

Nadia Mansours arbejder som leder og stifter af CultureWays, der via kulturel supervision, foredrag, debatindlæg, paneldeltagelse, workshops mm arbejder for at skabe mere tolerance og ligeværd i samfundet og en værdsættelse af alle børn og unges forskelligheder, uden at fastlåse dem i bestemte etniske, religiøse eller andre kulturelle kasser.  

Det skaber et mere mangfoldigt uddannelsessystem, der reflekterer det nutidige danske samfund, så alle elever og studerende klædes på til livet i et mangfoldigt samfund.

Et foredrag med Nadia Mansour giver dig:

  • Et nuanceret blik på kultur, integration og minoriteter i Danmark
  • En ærlig fortælling om Nadia vej til frihed og ud af en indsnævret social kontrol
  • Et indblik i andres levemåder, erfaringer, holdninger og værdier med henblik på at reducere fordomme og øge dialogen

Nadia Mansour er flygtning fra Libanon og er opvokset i Vollsmose i Odense. Foruden sine Phd studier og underviserjobs, har hun været ansat som konsulent ved Dansk Flygtningehjælp, arbejdet som tolk og udviklet en ”Helhedsorienteret kulturspecifik psykologisk undersøgelse” i samarbejde med Voksenpsykologisk klinik.

Ved at dele sin egen fortælling om vejen ud af social kontrol og valget af kærligheden og tilgivelsen, ser Nadia det som sin fornemmeste opgave at støtte andre i deres vej til frihed og selvstændighed.

Se foredrag med Nadia Mansour
Nadia Mansour foredrag

’Perker’-piger på kanten- Fra dobbeltliv til ærlighed

Hvad sker der, når en 12-årig muslimsk pige fra Vollsmose beslutter sig for at spare sammen til at flytte hjemmefra, fordi hun vil være selvstændig? Hvad sker der, når hun gør det? Og hvordan ser livet ud for hende, når hun bliver voksen?

Det er Nadias historie, som hun i foredraget ærligt, indlevende og oplysende inviterer publikum med til. Det er en barsk fortælling om ære, skam, ensomhed og konsekvenser ved at vælge et anderledes liv end det, der forventes af én. I får et indblik i, hvordan Nadia har kæmpet sig til et liv, hvor hun kan være den, hun er, og hvilken pris hun har betalt for den frihed. Underbejs læser Nadia op fra gamle dagbøger, hun har gemt for sine forældre som barn og ung, og hun deler oplevelser fra før og efter hun flyttede hjemmefra og væk fra Vollsmose i 2002. Hun var den første minoritetskvinde, der flyttede hjemmefra bydelen udelukkende til fordel for valget om at være selvstændig.

Valget bragte skam over familien og det muslimske miljø, hvilket gjorde at Nadias familie skiftevis har smidt hende ud og skiftevis taget imod hende igen.

Det har hårde konsekvenser, når unge vælger at gå fuldstændig anderledes veje end dem, der forventes – uanset hvilke kulturer man kommer fra. Her bliver det vigtigt, at man har et stærkt netværk, med mennesker der tror på én og støtter én.

Nadia glæder sig til at fortælle om sine og andre kvinders meget svære problemstillinger på tværs af kulturer, normer og forventninger.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Nadia Mansour

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Nadia Mansour