Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-06

Hvad gør vi med klimaet, hvilken position befinder kønnene sig i, og hvor kristent er Danmark?

Jens-André P. Herbener

Jens-André P. Herbener

Underviser og debattør i religion, klima og samfund. Holder foredrag om forskellige religioner bygget på professionel og faglig teori.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Jens-André P. Herbener

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jens-André

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato
I et Jens-André P. Herbener foredrag bliver topaktuelle emner vendt og drejet. Hvad skal vi stille op med klimaet, hvilken position befinder kønnene sig i, og hvor kristent et land er Danmark egentlig? Emnerne bliver diskuteret på godt og ondt på baggrund af Jens-Andrés teoretiske viden om religion. Han vidensdeler og debatterer ligeledes i Politiken.

Jens-André P. Herbener kan vælte de fleste omkuld med sin brede og faglige viden om religion. Han har både studeret, undervist og skrevet om emnet og er nationalt anerkendt for sit arbejde. Han oplyser på baggrund af dette danskere, der er nysgerrige og har lyst til læring om religion, klima, samfund og kønsroller. Om du er nybegynder eller ekspert på området, så udformer Jens-André foredraget præcis efter dine ønsker!

 

Et foredrag med Jens-André P. Herbener giver dig:

 • En spændende indsigt i forskellige religioner bygget på professionel og faglig teori
 • En foredragsholder, der kan tilpasse sin viden til en bred vifte af publikummer på forskellige stadier af uddannelse
 • Stof til eftertanke på forskellige emner – alt fra religionens betydning, løsningsforslag til klimaforandringer og mænds rolle i samfundet og i parforholdet

 

Jens-Andrés baggrund for at snakke om religion i forskellige sammenhænge er imponerende. Hans interesse blev udtrykt tidligt igennem hans diplom som cand.mag. i religionsstudier 1998 og mag.art. i religionshistorie og semitisk filologi 2004. Herefter har mange institutioner og medier været imponeret af Jens-Andrés faglige viden og måtte have en indsigt i den. Han har undervist på Københavns Universitet og Syddansk Universitet og har her været indstillet til Undervisningsprisen. Derudover har Jens-André været projektleder og redaktør ved Det Kongelige Bibliotek og skriver om bl.a. klima og religion i Politiken.

Jens-Andrés foredrag handler ikke kun om religion. Han kan også bookes til at fortælle om emner som faretruende klimaforandringer, politiske samfundsproblemer og hvilken rolle kønnene spiller i den moderne verden.

Foredrag af Jens-André er relevant for forskellige publikummer og kan tilpasses alle niveauer. Så om salen er fyldt med elever fra folkeskolens ældste klasser eller videnbegærlige universitetsstuderende, så kan Jens-André garantere, at alle forlader fordraget reflekterende og med en større indsigt i religion, klimaændringer og samfundsproblemer.

Se foredrag med Jens-André P. Herbener

  Jens-André P. Herbener foredrag

  Fra demokrati til økokrati: Den store omstilling

  • Den største krise for menneskeheden nogensinde er netop nu. Det er en grum konstatering: De globale klimaforandringer bliver værre og værre. Vestens overforbrug breder sig mere og mere til resten af verden. Vi bliver flere og flere mennesker på Jorden. Tilsammen en dødsensfarlig cocktail ikke blot for mange andre arter, men også os selv.
  • Forskellige revolutioner er den historiske baggrund for krisen. De har medført, at menneskene i dag er blevet en dominerende geofysisk kraft. Vi er indtrådt i Antropocæn, menneskehedens tidsalder, på grund af den antropocentriske udvikling.
  • Som mange andre forskere vil Jens-André i dette foredrag understrege, at der nu er behov for en økocentrisk modrevolution. Selve vores samfundsopbygning, levemåde, værdier, selvforståelse og forhold til Jordens andre væsner bør ændres, og det skal ske hurtigst muligt. Ellers er der risiko for, at det kan gå gruelig galt for os.
  • I foredraget giver Jens-André en brugsanvisning til, hvordan vi samlet kan vende om til en samfundsmodel, der er bæredygtig for ethvert væsen på Jorden. Den herskende antropocentrisme skal afløses af en økocentrisme på alle områder: Lige fra vores parlamenter, styreformer, forfatninger, love, rettigheder, medier, skoler, uddannelsessystem til vores energiforsyning, landbrug, arbejde, værdier, filosofier og religioner.
  • Velkommen til morgendagens økokrati. Foredraget er baseret på Jens-Andrés bog “Økocentrisk revolution af samfundet” (2019).

  Jens-André P. Herbener foredrag

  Verden har brug for Mænd

  • Der er et bemærkelsesværdig fravær af ligestilling på samfundets bund. Mændene begår tre gange så ofte selvmord som kvinder. Cirka 95 procent af alle fængslede er mænd. Cirka 75 pct. af de hjemløse er mænd.  Initiativ til skilsmisse bliver langt oftere taget af kvinderne. Mænd begår op til seks gange så ofte selvmord som kvinder i sammenhæng med skilsmisse og bliver generelt ramt hårdere af skilsmissen end kvinder.
  • I det moderne samfund klarer mænd sig dårligere end kvinder. En del af forklaringen er måske, at de mandeopgaver, der har været vigtige overlevelsesbetingelser i størstedelen af vores eksistens, i dag er blevet overflødige. I over 95 procent af vores historie som Homo sapiens har mænd været jægere og beskyttere. Disse traditionelle opgaver for mænd er i dag overtaget af supermarkeder og politi.
  • Mænd er dog ikke blevet overflødige. Der er på vigtige områder stadig brug for stærke mænd. Men mænds opgaver skal nytænkes i forhold til vores største udfordringer, f.eks. den dødsensfarlige klimakrise.
  • Kom og hør meget mere i foredraget. Hvordan kan mænd atter blive helte og gøre en stor forskel for kvinder og Jorden?

  Jens-André P. Herbener foredrag

  Giv naturen juridiske rettigheder

  • Udledning af de enormt farlige drivhusgasser er tit helt igennem lovligt. Store reduktioner af arter er tit fuldt ud lovligt. Ødelæggelse af natur til fordel for bebyggelse er tit fuldt ud lovligt. Forurening af vand er tit fuldt ud lovligt. Dyrs lidelser på moderne landbrugsfabrikker er tit fuldt ud lovligt.
  • Sagt på anden vis: De eksisterende love er komplet utilstrækkelige, når det kommer til beskyttelse af naturen, landbrugsdyr og vores alles eksistensgrundlag.
  • En bevægelse, der har muligheden for at omvælte vores forhold til naturen, spreder sig i disse år. Her arbejdes der for, at der bliver udstedt en Verdenserklæring om Naturrettigheder som afgørende komplement til FNs Verdenserklæring om Menneskerettigheder. Naturen skal have juridiske rettigheder, ligesom menneskene. Det indebærer, at naturen ikke længere skal være et ejet objekt, men et subjekt med egne rettigheder.
  • I foredraget gives en udførlig introduktion til, hvad juridiske naturrettigheder er, og hvilken markant forskel de kan gøre for vores omgang med naturen.

  Jens-André P. Herbener foredrag

  Er Danmark et kristent land?

  • Danmark er et kristent land. Det mener dronningen, Dansk Folkeparti, regeringen og mange andre. Tænk på vores historie, grundlov, værdier og folkekirke, bliver der sagt.
  • Det kan ikke benægtes, at kristendom historisk har spillet en kæmpe rolle i Danmark. Ligeledes er 75 procent af befolkningen medlem af folkekirken, og stat og kirke er filtret sammen på flere områder. Men at sige, at Danmark den dag i dag er et kristent land, er langt fra sandheden.
  • I foredraget belyses det, hvordan nogle af vores mest centrale værdier som folkestyre, religionsfrihed, ytringsfrihed, seksuelt frisind og ligestilling af mænd og kvinder og af hetero- og homoseksuelle står i modsætning til langt størstedelen af Bibelen og kristendommen. Historisk set er de ofte opstået som modreaktioner på dette.
  • Det danske samfund har desuden mange rødder. Man kan nævne alt fra ’hedenskab’, landbrug, handel, indvandringsbølger, adel, kongemagt, kristendom, Luther, jødedom, oplysningstid, Grundtvig, grundlov, demokrati, sekularisering, naturvidenskab, kulturradikalisme, socialdemokratisme,
   menneskerettigheder, EU, kvindefrigørelse, ateisme, ungdomsoprør til en høj materiel levestandard. Ja, mere endnu.
  • Foredraget vil i øvrigt vise, at store andele af dem, der er medlemmer af folkekirken, ikke opfatter sig som religiøse og ikke ville melde sig ind i folkekirken igen, hvis de bliver meldt ud. Desuden at der er et hurtigt voksende antal trossamfund, der står uden for folkekirken, ligesom der er et voksende antal ateister, humanister og deslige.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Jens-André P. Herbener

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Jens-André P. Herbener