Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Halima El Abassi

Få et unikt indblik i livet som etnisk minoritet

Halima El Abassi

Halima El Abassi

Forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter og forsker i æresrelaterede konflikter og social kontrol.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Halima El Abassi

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Halima El Abassi er forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter og forsker i æresrelaterede konflikter og social kontrol via et phd-stipendiat på OsloMet. I den sammenhæng underviser hun også i f.eks. sociale forhold. Med sine gribende foredrag giver hun dig indblik i emner, som ofte er svære at tale om: negativ social kontrol, arrangeret ægteskaber og integration af etniske minoritetskvinder.

Et foredrag med Halima El Abassi giver dig:

 • Bredspektret erfaring med de temaer, hun behandler – både fra arbejdslivet, sin uddannelse, forskning og personlige erfaringer.
 • Et foredrag, der er baseret på mere end 20 års erfaring med etniske minoriteter, integration og social kontrol kombineret med Halimas egen og nyeste forskning inden for feltet.
 • Masser af oplysning og indsigt i miljøer, der normalt er lukkede for offentligheden.

Som debattør har Halima El Abassi også ofte deltaget i radio- og tv-programmer og bidraget til artikler og debatindlæg. I den sammenhæng såvel som i sine foredrag sætter Halima ord på sine egne oplevelser, hvor hun har trodset familiens æreskodeks og sætter det i perspektiv til mennesker i samme svære situation i samfundet.

Halima er oprindeligt uddannet som interkulturel/international socialrådgiver og har en cand.soc. i socialt arbejde. Hun har i en årrække arbejdet inden for faget i blandt andet kommunale forvaltninger såvel som inden for NGO-verden. Desuden har Halima erfaring med internationalt socialt arbejde. Hun har marokkanske rødder, men er født og opvokset i Danmark. Halima har over 20 års erfaring i arbejdet med etniske minoriteter både som socialrådgiver, cand.soc. og ikke mindst som frivillig.

Se foredrag med Halima El Abassi
Halima El Abassi foredrag

Håndtering af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol

 • Halima El Abassi vil i dette foredrag drøfte definitionen på negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter med dig som publikum.
 • Hvorfor opstår æresrelaterede konflikter, hvad siger loven, og hvordan kan man som fagperson støtte disse familier i sager om æresrelaterede konflikter? Halima fokuserer på æresrelaterede problemstillinger og negativ social kontrol bredt og retter blikket mod den seneste skandinaviske forskning, metoder og litteratur, kulturforskelle og medborgerskab.
 • Desuden giver hun dig indsigt i forskellige udfordringer og dilemmaer med etnisk ligestilling af mænd og kvinder med minoritetsbaggrund.
Halima El Abassi foredrag

Et arrangeret ægteskab – De siger, jeg skal dø

 • Hør en hudløst ærlig fortælling, hvor Halima El Abassi åbner op for sin egen historie med et arrangeret ægteskab.
 • Halima tog kampen op og vandt sin frihed. Kampen havde dog også sine konsekvenser, og Halima måtte betale dyrt på flere aspekter.
 • Få et rørende og forbavsende indblik i Halimas kamå mod forældede traditioner og normer.
Halima El Abassi foredrag

Integration af etniske minoritetskvinder

 • Hvordan integrerer vi etniske minoritetskvinder på arbejdsmarkedet og i samfundet? Problemstillingen har fyldt længe, og Halima El Abassi vil i dette foredrag komme med sit bud på baggrund af egne erfaringer og forskning.
 • Gennem konkrete metoder, løsninger samt dialog vil Halima give dig en forståelse af, hvordan man kommer i mål med integration af etniske minoritetskvinder.
Halima El Abassi foredrag

Mødom - findes den?

 • Hvad betyder mødommen blandt nogle familier med minoritetsbaggrund? Hvilken betydning har den for de unge kvinder og mænd?
 • Dette fordrag vil give dig som fagperson fakta om mødommen. Halima El Abassi diskuterer de mange myter om mødommen og sætter fokus på den store udvidenhed om emnet. Desuden giver hun sine råd til, hvordan du håndterer snakken med unge piger, hvor mødommen er vigtig.
Halima El Abassi foredrag

Forældreperspektivet - negativ social kontrol

 • I dette oplæg vil du få indblik i den seneste viden og forskning på feltet. Der findes meget lidt forskning i hele skandinavien, som undersøger forældrenes perspektiv, når det kommer til æresrelaterede konflikter og social kontrol.
 • Halima El Abassi giver dig viden om, hvad der er på spil for forældrene, når de opdrager børn i et land, de ikke selv er vokset op i.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Halima El Abassi

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Halima El Abassi