generic-cover2

Oplev provokerende budskaber fra to, der lever med døden OG sorgen hver dag

Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk foredrag

Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk

Radiovært og præst - Fælles foredrag om forhold til døden og til den sorg, der altid følger med og må behandles.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Radioværten og forfatteren Esben Kjær har sammen med præsten Lotte Blicher Mørk sat sig for at hjælpe os med at blive bedre til at tale om og leve med sorg. I et kraftfuldt og tankevækkende foredrag ankommer en præst og en efterladt til døden fra hver deres side – og ender med at finde helt nye ting på en anderledes rejse gennem det, alle frygter, men ingen undgår.

Hvad sker der med os mennesker, når vi bliver konfronteret med død og sorg? Hvordan kommer vi ‘videre’ og lærer at leve med det? Forfatteren Esben Kjær har selv mistet sin søn, og Lotte Blicher Mørk møder døden hver dag i sit arbejde som præst på Rigshospitalet. Sammen forklarer de hvorfor, vi ikke skal flygte fra det uundgåelige. 

Esben Kjær er radiovært på programmet “Bagklog på P1”, tidligere vært på bl.a. P1 Debat, Orientering og 24syv Eftermiddag. Tidligere erhvervsredaktør på Politiken, New York-korrespondent på Berlingske og redaktionssekretær på Time Magazine. I 2016 udkom Esben Kjær med bogen “Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde”, der er en anderledes bog om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem du er efter tabet af din elskede, og hvordan du lever videre med ham eller hende – noget som næsten ingen beskæftiger sig med – baseret både på personlige erfaringer og grundig research og interviews med eksperter. Bogen blev anmeldt til fem hjerter i Politiken, ramte toppen af bestseller-listen, og Esben Kjær modtog samme år Liv & Død-prisen for den. Esben Kjær er uddannet cand.scient.pol. og MA i journalistik. Han har optrådt som ordstyrer ved flere konferencer, og holder foredrag rundt i landet.

Lotte Blicher Mørk er præst på Rigshospitalet, tidligere præst på Bisbebjerg Hospital. I 2016 udkom Lotte Blicher Mørk med bogen “På en måde skal vi dø”, der er skrevet på baggrund af hendes mange års erfaring og utallige møder med mennesker på kanten af livet. Det er en bog, der tager læseren med ind i en verden, hvor livets paradoksale vilkår som sorg og glæde, livsmod og afmagt bliver tydelige. Bogen er en vekselvirkning mellem en mangfoldighed af fortællinger og forfatterens egne refleksioner over livets store paradoks; hvordan formår vi at leve på trods af, at vi skal dø. Bogen blev anmeldt til fem stjerner i Berlingske Tidende, og har bidraget til debatten om døden i velfærdssamfundet. Lotte Blicher Mørk er uddannet cand.theol. Hun underviser, holder foredrag, arrangerer konferencer og holder oplæg på konferencer i ind- og udland. Hun har publiceret artikler, skrevet kapitler i fagbøger og har i 15 år beskæftiget sig med udbredelsen af palliation i Danmark.

Se foredrag med Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk

  Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk foredrag

  Tal om døden

  • Døden er den ultimative fallit-erklæring, som vi skal undgå for enhver pris. Og sorg er en sygdom, man skal kureres for. Sådan tænker samfundet om død og sorg, fordi det konfronterer os med magtesløsheden. De fleste mennesker er på vild flugt fra det eneste, de kan være helt sikre på sker. Men vi skal en anden vej: For både døden og sorgen er ikke blot uundgåelige, de er også en uundværlige for os mennesker, fordi de former os og intensiverer vores liv. At være magtesløs kan skabe en mulighed for fordybelse. Der sker noget når vi står stille et øjeblik – også når vi møder steder i livet, hvor vi bliver konfronteret med sorg og død.
  • Derfor skal vi ikke flygte fra døden og kurere sorgen – i stedet skal vi hengive os til den transformerende kraft, begge kommer til at udsætte os for, hvad enten vil vel det eller ej. For vi kan godt tåle at møde afmagten, finde en måde at være i den, en mening i den. Vi skal leve med et frugtbart liv med de døde, der alligevel ikke har tænkt sig at gå væk. Der er enormt meget liv i døden.
  • Det er nogle af de provokerende budskaber fra de to foredragsholdere, der lever intenst med døden, sorgen OG livet hver dag – på hver deres måde.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk