Henter Indhold ...

Naser Khader

Politiker, debattør, forfatter og foredragsholder

Naser Khader er en af landets mest efterspurgte mellemøsteksperter, debattører, undervisere og foredragsholdere, når det kommer til islam, integration, kulturmødet og danskhed. I sine inspirerende og tankevækkende foredrag fortæller han om alt fra de hurtigt voksende terrorgrupper, om livet som kulturkristen muslim og om den danske humor og ironi.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Naser Khader er en dygtig formidler og åbenlys ekspert. Især nyder foreninger, menighedsråd og oplysningsforbund godt af den imponerende viden om religion, kultur, integration og terror, som Naser besidder.

Naser Khader er forfatter til flere bøger, blandt andet “Ære og Skam”, der har solgt i over 100.000 eksemplarer og senest ”Hjertet Bløder” (april 2015) og ”Hanan Syrien” (september 2016). Tidligere har Naser været vært på P1’s prisvindende radioprogram ”Arabiske Stemmer”. Derudover er Naser fast blogger for BT og udenrigspolitisk kommentator for Kristeligt Dagblad.

Som 11-årig kom Naser til Danmark fra Syrien, hvor han er født. I Danmark blev han uddannet cand.polit. og arbejdede i en række år som tolk og konsulent, inden han gik ind i politik. Sidenhen har Naser læst mellemøststudier, retorik og formidling, og teologi, og været ansat som senior Fellow ved Hudson Institute i Washington. Hans politiske karriere startede som medlem af Borgerrepræsentationen i København og siden blev han i 2001 valgt ind i Folketinget som den første politiker med indvandrerbaggrund. Naser Khader har alle årene været en markant skikkelse i dansk politik, senest som leder af partiet Ny Alliance, som han stiftede i foråret 2007 og fik valgt ind i Folketinget samme efterår.

Naser Khader var en af de mest centrale aktører i forbindelse med Muhammed-konflikten, og som stifter af foreningen Demokratiske Muslimer stod han i forreste række i kampen for ytringsfriheden. En kamp, der også havde betydelige personlige omkostninger for ham og hans familie.

For sit arbejde har Naser Khader modtaget en lang række priser, blandt andet Heibergprisen, Modersmålsprisen og Jyllandspostens Ytringsfrihedspris.

  Hanan Syrien

  • Oplev et foredrag, der sætter fokus på arabiske kønsrollemønstre, arrangerede ægteskaber, opdragelse og religion, og ikke mindst sætter ansigt og identitet på ét menneske i den tusindtallige strøm af syrere på flugt, som få danskere kender, men som alle har en mening om.
  • Foredraget er baseret på Naser Khaders nyeste bog ”Hanan Syrien” (udg. september 2016) og i foredraget fortæller Naser om sit møde med den modige syriske kvinde Hanan Aldaher, der i 2014 flygtede til Danmark og i samme ombæring skrottede både sit tørklæde og sin religion. Der vil være mulighed for at opleve foredraget med Hanan også.
  • Hanan er i dag enlig mor, bosiddende i Vejle med to af sine fire børn. Hun har besluttet at hendes nye liv i Danmark ikke skal leves i skyggen af det liv hun kommer fra i Syrien – der var fyldt med underkastelse, sorg, savn og oprør mod et arrangeret ægteskab, en voldelig mand, en sharialov, der tog hendes to ældste børn, og et rædselsregime, der tog livet af hendes søster, svoger og deres børn.
  • Som fraskilt kvinde i et frit land, frygter Hanan ikke længere at tale højt om tabubelagte emner som politik, kønsmønstre, skilsmisse, opdragelse, sex og religion.
  • Hanans historie skildres levende af Naser, og med mulighed for at høre hende fortælle dele selv, alt sammen krydret med Nasers tanker og enorme viden om den arabiske verden og arabisk kultur.

   

  Hjertet bløder – arabisk forår og opløsning

  • I foredraget, som tager afsæt i Naser Khaders nyeste bog “Hjertet bløder – arabisk forår og opløsning tager Naser bestik af situationen efter fire år med arabisk forår og opløsningen i den muslimske verden. Han forsøger også at svare på, om vi snart kan se en ende på urolighederne, eller om vi måske hellere skulle ønske os tilbage til dengang, hvor der vel nok var diktatorer som Gadaffi, Saddam, Assad og Mubarak, men som i det mindste holdte hinanden i ave?
  • Naser klarlægger disse spørgsmål ved brug af rammende og oplysende anekdoter og eksempler, der giver en forståelse af det store billede – et hjerte der bløder.
  • Foredraget såvel som bogen portrætterer skarpe holdninger – både til diktatorerne, til Islams mørkemænd og til alle dem, som går deres ærinde, men også Nasers kærlighed til arabiske skikke og den menige araber.
  • Naser fortæller om episoder i sit liv og sine mange rejser i den arabiske verden på en oplysende, autentisk og uformel vis, i et forsøg på at skabe forståelse for Det Arabiske Forår og hvordan det startede.

   

  Islamisk Stat

  • Uheldigvis er Islamisk Stat en af de hurtigst voksende terrorgrupper i nyere tid. Fra at være en lille ubetydelig fraktion i al-Qaeda er de på under ét år blevet en væsentlig og meget seriøs magtfaktor i Mellemøsten, der udgør en sikkerhedstrussel for hele verden.
  • Naser Khader forklarer i foredraget, hvilken størrelse Islamisk Stat er, hvordan de opstod, og hvilke faktorer der gjorde dem så magtfulde på så kort tid? Hvad er deres mål, og hvor kommer det stærke had til jøder og Vesten fra?
  • Foredraget giver et kendskab til, hvilken ideologi der dominerer Islamisk Stat, og tilhørerne bliver klogere på, hvad islamisme, jihardisme og Broderskabet er.
  • Mange unge, og også unge danskere, bliver tiltrukket af Islamisk Stat. Et stort samfundsproblem, som Naser også tager udgangspunkt i. Hvorfor bliver de unge radikaliseret? Og hvordan rekrutterer terrorgruppen nye medlemmer?

   

  Talkshow med Naser Khader

  • Talkshowet med Naser Khader og Claus Letort er en øjenåbner for de fleste. Vi føres ind i den islamiske verden med al dens skønhed, forunderlighed og grusomhed. Med en sjælden indsigt i Islam tager Naser Khader os tilbage til Islams storhedstid og skønhed i 700-tallet. Khader fortæller os om regnskabets engel, paradis, martyrer, dommedag, flere hundrede år gamle muslimske tanker om seksualitet og begær – og om hvad nutidens terrorister er lavet af og hvad der får dem til at begå deres grusomheder.
  • Talkshowet krydres med anekdoter fra Naser Khaders personlige liv. Som 11-årig kom han til Danmark direkte fra Syrien med koranskole og strenge imamer og landede på Istedgade midt mellem narkomaner og pornobutikker. Khader fortæller om sin egen rejse som intolerant muslim, der mente at homoseksuelle skulle korsfæstes, vi hører om Khaders møde med den vestlige kultur, som åbnede hans øjne for en ny verden og vi får at vide hvorfor Naser Khader i dag er en af de største kritikere af Islam.
  • Naser Khader løfter desuden sløret for hvad der skal til for at stoppe den verdensomspændende terrorisme og radikalisering af unge europæere. Det handler om mod, dialog og om at turde udfordre de muslimer som sætter religion højere end demokrati.  Til sidst i Talkshowet er der mulighed for at stille spørgsmål.
  • Naser Khader bliver interviewet af journalisten, Claus Letort, tidligere TVA-reporter og redaktionschef på DRs Aftenshowet, i dag selvstændig tv-producent.

   

  Borgen bag facaden

  • Dette humoristiske foredrag er perfekt til jer, der bare gerne vil vide lidt mere om de ting, der foregår bag kulisserne i dansk politik. Foredraget er spækket med personlige anekdoter, skæve historier og giver et godt indblik i politikerlivets stress, jag og til tider forunderlige og absurde episoder – virkeligheden overgår ofte fantasien.

   

  Det (u)lykkelige Arabien – og Nasers mange rejser i Mellemøsten

  • I løbet af årene har Naser Khader været i Mellemøsten i mange forskellige sammenhænge. Han har besøgt ca. 20 af de i alt 23 arabiske lande. I Danmark er der en tendens til at skære alle med arabisk baggrund over en kam, men i virkeligheden er der markante forskelle. Foredraget tager derfor udgangspunkt i de forskellige befolkninger og kulturer og det meget aktuelle Det Arabiske Forår, men han kommer også omkring personlige oplevelser med magthavere og den frygt de ofte regerer ved hjælp af, sit møde med Assad og sine rejser for at hente bortførte børn hjem.

   

  Danskerne er så sjove – synes vi selv

  • Om dansk humor og ironi. Noget af det allersværeste når man kommer til Danmark udefra, er – udover at lære sproget – at lære den danske humor, ironi og slang. Khader lærte lærte selv i sin tid udtryk som bred ymer og knæhøj karse uden helt at vide, hvad det betød, og den danske ironi var også svær at fatte: mente de det alvorligt, eller hvad?
  • Til gengæld oplevede Naser Khader, at når man kan det dér med humoren, så bliver man hurtigt ’en af vor egne’ uanset hudfarve eller baggrund. Han har i flere årtier interesseret sig for dansk humor og det danske sprog, og har siden modtagelsen af Modersmålsprisen i 2000 arbejdet med idéen om kortlægning af danskernes humor.

   

  Den tvivlende muslim

  • Fra 17-18 års alderen var Naser Khader en praktiserende muslim, men delvist skiftede han islams hårde regler og fremgangsmåder ud med demokratiet og humanismen. Naser ændrede sit ældre livssyn med et nyt og mere moderat, og i dag indeholder hans nye liv grundlæggende frihedsværdier, demokrati og den individuelle frihed til at bestemme over eget liv, krop og seksualitet.
  • I dette foredrag forklarer Naser Khader sin kritik af en barndomstro og sympati for Luthers tanker, og forsøger at ændre vores stereotype billede af troende muslimer.  På samme tid vil Naser dog også stille kritiske spørgsmål til den muslimske gudsforståelse, hvor alle handlinger foretages med håbet om at komme i Guds rige. Naser Khader forklarer, hvorfor han er så stærk en forsvarer og fortaler for demokratiet, på nærmest fundamentalistisk vis, og hvordan hans bevægelse væk fra islam stadig præger hans bevidsthed.

   

  Bekendelser fra en kulturkristen muslim

  • Dette foredrag tager udgangspunkt i min nyeste bog, Bekendelser fra en kulturkristen muslim, som udkommer sidst på året. Indtil jeg var 17-18 år var jeg praktiserende muslim, men i dag er mit forhold til islam præget af tvivl og kritik. Jeg har med årene fået større og større sympati for den kristne Gud, og selvom jeg ikke er ved at konvertere, betegner jeg mig i dag som en ærlig tvivler.
  • I dette foredrag fortæller jeg om mit møde med kristendommen, og om hvordan min opfattelse af tro og religion har ændret sig, efterhånden som jeg har fået større indsigt i den. Samtidig vil jeg sætte spørgsmålstegn ved den muslimske gudsforståelse, hvor alle handlinger foretages med henblik på at komme i Guds rige. Kristendommen har nogle virkelig smukke budskaber, hvor tanken om næstekærlighed, menneskets myndiggørelse og den kristne gudsforståelse, bidrager til at styrke såvel den enkeltes liv som samfundets indretning.
  • I dag anser jeg mig selv for at være kulturkristen. Det danske samfund bygger på værdier som ytringsfrihed, religionsfrihed og respekten for individet. Værdier, som er opstået i en smeltedigel af kristne og græsk-romerske tanker, og som jeg sætter meget højt. Vi kommer nærmere ind på, hvorfor jeg så personligt forsvarer demokratiet med næb og kløer, og hvorfor mit forhold til islam er blevet så anstrengt.
  • Men der er, efter min mening, mange gode ting i islam og frem for at forlade min barnetro, ønsker jeg at ændre den. Jeg vil i foredraget vise, hvordan jeg mener, islam kan blive bedre, og hvad islam kan lære af kristendommen.

   

Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Naser Khader

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Naser Khader

Foredragsemner med Naser Khader