Henter Indhold ...

Troels W. Kjær

Hjerneforsker, forfatter og foredragsholder

Troels W. Kjær er hjerneforsker og overlæge ved Neurofysiologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital og professor ved Københavns Universitet. Han er en af landets førende eksperter inden for hjernen samt viden om, hvordan den påvirkes af forskellige faktorer og stimuli. Det er emner som Troels W. Kjær foredrag formidler med en tilpas kombination af seriøsitet og humor.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Troels W. Kjær har specialiseret sig i forskning om, hvordan hjernen stimuleres i praksis, hvordan den kan måles og vejes og ikke mindst, hvordan den kan trænes skarp igennem øvelser, der styrker vores hukommelse, overblik og koncentrationsevne.

Troels W. Kjær er forfatter til bøgerne 12 minutter til succes – mediter dig lykkeligere, klogere og mere rolig (2012) og Knivskarp (2014). Knivskarp er blevet til i samarbejde med skuespiller Mikael Birkkjær, der som testperson gennemgår et 6-ugers hjernetræningsprogram, hvor han testes før, under og efter programmet. Heri dokumenteres påstanden om, at hjernen kan trænes skarpere gennem forskellige ord-, tal- og billedopgaver.

Erhvervslivets interesse for neurovidenskab har været stærkt stigende de seneste år. Der er kommet mere fokus på, hvordan forskningsresultaterne kan gøre nytte i praksis og omsættes til viden og værktøjer, som kan komme på ledere og medarbejdere til gavn. Dette behandler Troels W. Kjær blandt andet i sine foredrag, der dækker neurovidenskaben bredt, men også kan målrettes mere specifikt til den enkelte kunde.

  Troels W. Kjær foredrag

  Klæbehjerne – bliv bedre til at huske

  • Du kender det sikkert: Du går i supermarkedet på vej hjem fra arbejde efter nogle få ting til aftensmaden og madpakkerne i morgen: Æbler, rugbrød, leverpostej, agurk og oksefars. Men kommer kun hjem med rugbrød, leverpostej og oksefars. Måske har du også prøvet at stå over for en person, der hilser så hjerteligt på dig, mens du forgæves graver i din hjerne for at komme i tanke om personens navn? Eller at glemme pointer, når du holder tale eller præsentationer på arbejde? Så er det på tide at rette op på din hullede hukommelse.
  • Og det kan lade sig gøre med selv en forholdsvis lille indsats, fortæller professor og hjerneforsker Troels Wesenberg Kjær i bogen Klæbehjerne. Den nyeste hjerneforskning dokumenterer, at den menneskelige hjerne er plastisk og dermed kan formes og udvides ved dagligt brug.
  • Sammen med journalist Anne Mette Futtrup beskriver Troels Wesenberg Kjær, hvordan det kan gå til, at hjernen kan blive større og stærkere gennem træning på lige fod med biceps og triceps. Forfatterne fortæller til de travle, at selv små uvante udfordringer i dagligdagen gør gavn: at gå baglæns et par minutter hver dag, at løse en sudoku, synge en sang eller vælge en anden vej hjem fra arbejde end den sædvanlige. Har du tid til mere, opfordrer bogen til større forandringer i din hverdag og dermed bedre hukommelse ved for eksempel at lære et nyt sprog, at forære GPS’en væk og udelukkende køre efter kort, eller at lære kongerækken udenad fra Gorm den Gamle til Margrethe II.
  • Jo mere, du bruger hovedet, des bedre.
  • Foredraget tager afsæt i bogen, så du kan teste din hukommelse, og du kan lære metoder og teknikker til at lære at huske bedre.

  Troels W. Kjær foredrag

  Hvem har en hjernestarter liggende?

  • I 2017 udkommer Troels W. Kjærs nyeste bog Hjernestarter – sådan træner du din hjerne, en bog der hjælper dem, der gerne optimere sin tænkning. Du ønsker måske at være mere effektiv og hurtigere på dit job, du vil gerne blive bedre at at huske eller motivere dig selv, men hvordan får du hjernen op i gear? Det giver Troels dig svar på i dette foredrag.
  • Troels W. Kjær har eksperimenteret med hjernetræning og giver i foredraget sine bedste råd og konkrete værktøjer til at forbedre vores opmærksomhed, hukommelse og læring. Du vil få mere ud af dit liv, og måske bliver du også bedre til at huske konens fødselsdag og dine daglige gøremål.

  Troels W. Kjær foredrag

  De skjulte talenter – om autisme og neuropædagogisk praksis

  • I DRs dokumentarserie De skjulte talenter kigger hjerneforsker Troels W. Kjær nærmere på de skjulte talenter, mennesker med autisme er i besiddelse af. Selvom autister på mange måder lever anderledes, så har de en særlig evne til at opfatte regler, mønstre og systemer. Det kan man ifølge Troels benytte sig af, hvis man tager afsæt i neuropædagogik.
  • Neuropædagogik er i sig selv ikke en metode men nærmere en forståelsesramme, som vi kan bruge til at anvende viden om hjernens funktioner i en mere pædagogisk og pragmatisk hverdag. Dermed kan vi få skabt og fremmet menneskers evner, fx autister, så de fremfor at kompensere for funktionsnedsættelser i stedet anvender sine stærke sider.
  • I dette founderlige og tankevækkende foredrag beretter Troels W. Kjær om sit arbejde med autister og undersøgelser ved brug af neuropædagogik.

  Troels W. Kjær foredrag

  Den normale og den syge hjerne

  • I foredraget fortæller Troels om, hvordan hjernen er sat sammen og fungerer, og om hvad der sker, når hjernen bliver syg.
  • Vi kan vælge at koncentrere os om glemsomhed/demens, epilepsi, opmærksomhedsforstyrrelser eller hvorfor bliver nogen afhængige af alkohol, gambling og stoffer, mens andre er ligeglade?
  • Vi kan også fokusere på normaltilstande  som f.eks. hvad der sker i hjernen når vi bliver forelsket og dyrker sex.
  • Et foredrag som kan tilpasses det emne/emner, som kunden ønsker at vide mere om i relation til hjernen.

  Troels W. Kjær foredrag

  Træn din hjerne og bliv knivskarp

  • Hjerneforsker Troels W. Kjær fortæller med udgangspunkt i sin bog “Knivskarp – fra normal til genial på 6 uger” om hjernetræning, der forbedrer hukommelsen, koncentrationsevnen og overblikket.
  • Skuespiller Mikael Birkkjær har været gennem “hjernevasken” og oplever, at han er blevet meget bedre til at interessere sig for andre mennesker. Vi afprøver metoder, der optimerer hjernen, på os selv.

  Troels W. Kjær foredrag

  Strategi for det hele menneske

  • Der er en sund sjæl i et sundt legeme og et sundt legeme giver en stærk hjerne.
  • Troels W. Kjær gennemgår i foredraget, hvad man kan gøre for at holde kroppen og hjernen i form baseret på viden om vekselvirkningen mellem hjernetræning og fysisk træning.
  • Hvor meget tid skal man bruge på fysisk og mental træning? Kan man træne hjernen for meget? Betyder timingen noget?  Hvorfor virker meditation på hjernen? Kan vi ikke bare sove når vi bliver gamle?
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Troels W. Kjær

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Troels W. Kjær

Foredragsemner med Troels W. Kjær