Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Rikke Østergaard

Bliv en bedre udgave af dig selv, både på jobbet og i privatlivet

Rikke Østergaard Foredrag

Rikke Østergaard

Sociolog, mentaltræningsekspert, foredragsholder og forfatter. Specialist i bl.a. stress, konfliktløsning og samarbejde.

Forespørg nemt på pris og dato

4.5 ud af 5 stjerner

"Meget rammende, tankevækkende og inspirerende - både Rikke og indholdet."

Susanne Højbjerg - Assa Abloy Se alle referencer

Et foredrag med Rikke Østergaard giver dig:

 • Knivskarp indsigt i stress, konfliktløsning og samarbejde
 • Velvalgte eksempler og cases fra virkelighedens arbejdsliv, som publikum vil kunne nikke genkendende til
 • Rikke holder inspirerende foredrag for både store og små organisationer
Uforpligtende forespørgsel på Rikke Østergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Rikke

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Rikke Østergaard er sociolog og mentaltræningsekspert. Hun er specialist i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Rikke er en yderst inspirerende, motiverende foredragsholder. Grundet sit gode humør taler hun ikke kun om glæde og et lykkeligere liv, men hun spreder glæden og er autentisk i sine eksempler fra eget liv, samtidig med at hun kombinerer forskning og sociologisk teori så det kan bruges i hverdagen af alle.

Et foredrag med Rikke Østergaard giver dig:

 • Knivskarp indsigt i stress, konfliktløsning og samarbejde
 • Velvalgte eksempler og cases fra virkelighedens arbejdsliv, som publikum vil kunne nikke genkendende til
 • Rikke holder inspirerende foredrag for både store og små organisationer

Rikke er Danmarks første erhvervssociolog og fungerer som gæsteunderviser på University of Sydneys lederakademi. Rikke arbejder internationalt og kombinerer erfaring fra udlandet i sine foredrag, så vi lettere kan se tingene i perspektiv og måske få ideer til at gøre noget anderledes.

Rikke er forfatter til flere bøger, senest ”Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben. Sådan undgår du at blive følelsesforurenet på jobbet” (februar 2021). Bogen gør op med den gængse opfattelse af stress, der langt oftere handler om dårlig stemning på arbejdspladsen end for højt arbejdspres. I bogen giver Rikke redskaber til, hvordan vi undgår følelsesmæssig forurening på arbejdspladsen.

Derudover har Rikke udgivet bogen ”Tak!” (november 2017), der som den første bog i Danmark om taknemmelighed var banebrydende. Den gav redskaber til, hvordan vi med taknemmelighed kan skabe mere balance, overskud og glæde i vores arbejds  og privatliv.  Tak! er en samfundskritisk bog, der belyser et paradoks i, at vi er verdens potentielt lykkeligste mennesker og alligevel har vi omkring en halv million danskere, der føler sig udbrændte, stressede og deprimerede. Hvordan hænger det sammen og hvordan kan vi bryde det mønster?

I 2016 udkom Rikke med bogen Sluk Emhætten – Træn din hjerne og træf bedre beslutninger. Bogen kombinerer hjerneforskning med brugbare redskaber til at få mindre stress, mere overskud, større effektivitet og mere glæde i hverdagen.

Rikke Østergaard foredrag giver bud på hvordan vi kan ændre hverdagen med simple redskaber, så vi rent faktisk kan leve de liv vi ønsker os, hvor der er overskud og glæde.

Se foredrag med Rikke Østergaard

  Rikke Østergaard foredrag

  Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben…Sådan undgår du, at blive følelsesforurenet på jobbet

  Vi kender det alle, vi kan være i godt humør, være motiverede og fokuserede, men så pludselig er der noget eller nogen som bare dræber energien i rummet og du er blevet følelsesforurenet.

  Vi har de seneste mange år, talt meget om stress på de danske arbejdspladser, men i dette foredrag, gør Rikke Østergaard op med den gængse opfattelse af stress. Når der er stress i en virksomhed, handler det langt oftere om dårlig stemning på arbejdspladsen end for højt arbejdspres. Stress kommer ofte i kølvandet af, at en medarbejder eller leder får lov til at forurene stemningen uden selv at være klar over det. Alligevel taler vi om arbejdsrelateret stress som noget der handler om for meget arbejde, fordi det kan være så pokkers svært at sætte en finger på, hvad der går galt, når det handler om følelsesforurening.

  Vi mennesker smitter hinanden med vores følelser, da vi er flokdyr og altid ubevidst vil tilpasse os stemningen i flokken. Hvis du er sammen med en der er stresset, smitter det, men det smitter også, hvis du er sammen med en som er i godt humør og motiveret.

  Mentalsundhedsekspert, ledelsesrådgiver og sociolog Rikke Østergaard introducerer dig til den nyeste forskning omkring social intelligens og hvordan vi mennesker smitter hinanden i hverdagen.

  I foredraget vil du redskaber til at:

  • Beskytte dig selv mod ikke at blive smittet af andres stress og dårlige humør
  • Ændre stemningen både på arbejdet og privat fra negativ til positiv
  • Undgå følelsesmæssig forening på din arbejdsplads

  Foredraget er baseret på sociologien omkring, hvordan følelser smitter, når vi mennesker er sammen, samt den nyeste hjerneforskning omkring hvad der sker i hjernen, når vi smitter hinanden. Først når vi forstår hvad der er på spil, kan vi ændre det.

   

  Rikke Østergaard foredrag

  Sig TAK – få bedre samarbejde og mere arbejdsglæde

  Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre , får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen.

  I dette tankevækkende og inspirerende foredrag tager Rikke Østergaard afsæt i sin nyeste bog TAK! og forklarer, hvordan vi kan leve et mere taknemmeligt liv. Foredraget er en kærlig opsang til danskerne: for vi har faktisk alt, hvad der skal til for at være verdens lykkeligste folk og alligevel føler mange at de stresser rundt i hverdagen, har svært ved at fokusere på arbejdsopgaverne og føler et kæmpe stort forventningspres. Det medfører ofte drama og konflikter på arbejdspladsen og derved skabes endnu mere stress. Måske er løsningen simpel, stands op, fokuser på det vigtigste og sig tak til dig selv og hinanden.

  Tænk, hvis der fandtes en kur mod konflikter, stress og dårligt arbejdsklima? Tænk, hvis det var den samme kur, som også var med til at gøre os lykkelige? Og hvad nu hvis medicinen var gratis?

  Rikke Østergaard viser i foredraget, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet og hvilke gevinster, der også ligger i at kunne sige “tak”.

  Foredraget lærer os hvordan taknemmelighed i virksomheder eller organisationer kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet og relationer mellem ansatte og ledere.

  Rikke Østergaard foredrag

  Sluk emhætten – træn din hjerne og træf bedre beslutninger

  Kunne du tænke dig at blive den bedste udgave af dig selv, både på job og privat? Have et stort mentalt overskud, større arbejdsglæde og være rigtig god til de sociale relationer? Mentalt overskud er noget vi selv skaber og ved hjælp af simple teknikker kan vi træne hjernen og blive bedre til selv at være med til at skabe det mentale overskud der skal til for at trives i virksomheden.

  Vil du gerne lære om mentaltræning og introduceres til de videnskabelige beviser for hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner?

  Kender du til, at tankerne kører på højtryk? Manglende ro, nærvær og koncentration? Lange to-do lister som du ikke ved om du kan nå, både på arbejdet og derhjemme? Mails og opkald der vælter ind? Afbrydelser og stadig flere opgaver, der fjerner fokus fra alt det du i forvejen skulle nå? I dag er vi online som aldrig før og de digitale tjenester giver konstante afbrydelser i vores hverdag, hvilket har gjort omfanget af problemet større og samtidig understreger nødvendigheden af at kunne ”slukke” og have evnen til at fokusere på den konkrete opgave og være tilstede i nuet.

  Med mentaltræning, træner du din evne til at holde fokus, skabe mentalt overskud og tilstedeværelse der hvor du er, frem for tanker om fortid eller fremtid. Mentaltræningen bruges til at skærpe din opmærksomhed og koncentration, så du rent faktisk bliver mere effektiv, samtid med at du får en langt højere grad af indre ro og balance. Det får en positiv effekt i både dit arbejds- og privatliv.

  På dagen bliver du introduceret til konkrete øvelser der kan hjælpe dig i hverdagen, du vil også blive introduceret til den grundlæggende viden om din hjernes funktion, for at skærpe forståelsen for hvordan du rent faktisk styrker din hjerne, når du træner øvelserne. Derudover vil du blive introduceret til videnskabelige beviser for hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner.

  Når du træner øvelserne efterfølgende, bliver dit udbytte følgende: Bedre koncentration – mere fokus og effektivitet i dine opgaver og projekter, øget bevidsthed om effekten af mental tilstedeværelse til afdelingsmøder, ro og overblik i en travl hverdag – mere overskud, mindre stress, øget evne til at prioritere og træffe de rigtige beslutninger, større glæde og tilfredshed i jobbet og bedre balance og styrket evne til at geare ned, når du har fri.

  Foredraget kan tilrettelægges med fokus på mentaltræning og mentalt overskud generelt eller vinkles så det udelukkende centrerer sig om emnet i relation til digitalisering.

Referencer

Veloplagt og inspirerende foredrag. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger.

Jeannette Wiedekam

Syddansk Universitet

Meget rammende, tankevækkende og inspirerende - både Rikke og indholdet.

Susanne Højbjerg

Assa Abloy

Jeg synes, det var et godt foredrag. Jeg har fået gode tilbagemeldinger fra kollegaer.

Lone Plagborg

Midt Factoring A/S
Uforpligtende forespørgsel på Rikke Østergaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Rikke Østergaard
Rikke Østergaard

4.5 ud af 5 stjerner

"Meget rammende, tankevækkende og inspirerende - både Rikke og indholdet."

Susanne Højbjerg - Assa Abloy Se alle referencer

Foredragsemner med Rikke Østergaard