Henter Indhold ...

Abdel Aziz Mahmoud

Journalist, TV-vært og forfatter

Abdel Aziz Mahmoud har med sin personlige foredragsrække om den vellykkede integration fået stor ros for den levende og nærværende måde han fortæller sin historie på. Foredraget er på én gang både informativt, sjovt og til tider rørende, og er både relevant for skole- og gymnasieelever, samt virksomheder og faggrupper, der står over for integrationsudfordringer. Har du desuden brug for en energisk konferencier eller en vaks og kæk ordstyrer, så er Abdel din mand. Han er engageret, velforberedt og nem at arbejde sammen med.

Foto: Sigurd Høyen

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Abdel Aziz Mahmoud er pt. en af Danmarks mest fremtrædende og profilerede journalister. Foruden sin lange karriere på DR som blandt andet tv- og radiovært og redaktør, og tiden som udviklingsredaktør på Nordisk Film, kan Abdel nu også skrive forfatter på sit CV.

I 2016 udgav Abdel sin bog ”Hvor taler du flot dansk!” og er siden blevet en betydningsfuld og opsigtsvækkende stemme i den offentlige debat – især anerkendt og vellidt som brobygger mellem den danske og arabiske kultur. Med sig selv som forbillede har Abdel nuanceret integrationsdebatten i diverse udsendelser, artikler og på sociale medier hvor han, alene på Facebook har 45.000 følgere.

“Hvor taler du flot dansk!” vandt i 2017 Berlingske og Danmarks Biblioteksforenings fælles litteraturpris; Læsernes Bogpris.

I sine foredrag inspirerer og motiverer Abdel danskerne til en løsning, når han beretter om sine personlige udfordringer ved fx at være muslim i Danmark eller homoseksuel med minoritetsbaggrund. Abdel inddrager sin egen familie i historien om vellykket integration – i sin bog såvel som i det populære DR2-program “Familien fra Lærkevej.”

  Hvor taler du flot dansk! – Når integrationen lykkes

  • I dette indlevende foredrag tager Abdel blandt andet udgangspunkt i de personlige fortællinger fra den helt nye bog “Hvor taler du flot dansk!”, som omhandler familiens kamp for at lykkes i Danmark. Foredraget kan drejes og ændres til at have forskellige fokuspunkter, alt efter målgruppen. Uanset om du er den familie, der prøver at finde vej i et nyt land, eller den nabo eller kollega, der gerne vil hjælpe, men er i tvivl eller bange – så vil dette være et foredrag for dig.
  • Hør historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Ønsket om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Om man nogensinde kan?
  • Men mere end noget andet er det en snak om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie:  Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler – undskyld klichéen – om mennesker og om den lille vilje hver dag. Integrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt. Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel Aziz Mahmoud fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt. Andre mulige vinkler Abdel kan tilføje: Kan man blive FOR integreret? Abdel fortæller om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder; Hvornår er er der tale om racisme? Abdel Aziz Mahmoud fortæller, hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Og hvornår han selv har været udsat for diskrimination.

   

  Hvordan siger man kantine på arabisk? Praktisk og humoristisk foredrag om integration på arbejdspladsen

  • Integrationen skal ud af politikernes jerngreb og ind i den praktiske hverdag, hvor den reelt foregår. Det er kort og godt budskabet fra journalist Abdel Aziz Mahmoud, som på egen families krop har oplevet hvordan vejen ind i det danske samfund havde tre spor: Naboskab, venskab og kollegaskab. Det er det hans bog “Hvor taler du flot dansk” handler om, ligesom foredraget tager udgangspunkt i og målrettes netop disse tre spor.
  • Regeringens integrationsplan stiller store krav til danske virksomheder, som allerede har vist engagement og idérigdom i forhold til at tage imod flygtninge. Men rundt om hjørnet lurer hverdagen – og med den måske lidt mindre opstartsenergi og lidt flere kulturbarrierer.
  • Med afsæt i ikke mindst sine forældres erfaringer som førstegenerationsflygtninge på Fyn i firserne og halvfemserne fortæller Abdel levende om både nederlag og sejre i deres vej ind på det danske arbejdsmarked. Om sin arbejdsløse fars hundredevis af afslag og telefoniske opsang til Poul Nyrup. Om supermarkedsjobbet, der lærte hans mor dansk. Om hvordan hun idag selv arbejder frivilligt med flygtninges vej ind på en arbejdsplads. Om hvorfor frokost i kantinen altså bare lige skal forklares lidt grundigere. Og om hvordan han selv – journalist og integrationsdydsmønster – mere end 30 år efter sin ankomst til landet, stadig kan  føle sig fremmed i det land, han kalder sit hjem.

   

  ”Tal ordentligt eller luk røven” – om Sociale Medier, Shitstorms og Digital Dannelse

  • Som aktiv debattør på de sociale medier, hvor Abdel flittigt kommenterer mere eller mindre kontroversielle emner, der rører sig i mediebilledet, er han vant til at befinde sig på “øretævernes holdeplads”.
  • Dagligt tikker derfor tilsvinende mails ind i Abdels indbakke, ligesom kommentarsporet på hans opslag er en kombination af både anerkendende reaktioner og mindre konstruktive og dialogskabende kommentarer i den overophedende debat.
  • Abdel har derfor om nogen gjort sig erfaringer i adfærd på de sociale medier, og han tilbyder nu et foredrag om netop dette. Hvordan bør man agere på nettet for ikke at komme galt af sted? Med konkrete og nogle gange tragikomiske eksempler prøver Abdel at vise, hvordan man kan komme helskindet ud af en shitstorm i den offentlige debat.

   

  Urbanplanen møder Lærkevejen

  • Oplev de to bestsellerforfattere Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) og Morten Pape (Planen) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.
  • De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.
  • I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.
  • Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

   

  En indlevende og energisk konferencier og debatstyrer

  • Der er ikke det emne eller den debat, som Abdel ikke har beskæftiget sig med i sine 10 år hos DR.
  • Som reporter på TV Avisen og som vært på forbrugerprogrammet Basta (TV 2) blev han kendt som den vedholdende og kritiske interviewer.
  • I Aftenshowet og som reporter på diverse events kender vi ham desuden som en god, tilstedeværende lytter.
  • Abdel er på fornavn med de største politikere og er kendt for at udfordre dem på de sociale medier, hvor han har en stor fanskare.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Abdel Aziz Mahmoud

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Abdel Aziz Mahmoud

Foredragsemner med Abdel Aziz Mahmoud