Henter Indhold ...

Abdel Aziz Mahmoud

Journalist, TV-vært og forfatter

Abdel Aziz Mahmoud har med sin personlige foredragsrække om den vellykkede integration fået stor ros for den levende og nærværende måde han fortæller sin historie på. Abdel Aziz Mahmoud foredrag er på én gang både informative, sjove og til tider rørende, og de er både relevante for skole- og gymnasieelever, samt virksomheder og faggrupper, der står over for integrationsudfordringer. Har du desuden brug for en energisk konferencier eller en vaks og kæk ordstyrer, så er Abdel din mand. Han er engageret, velforberedt og nem at arbejde sammen med.

Foto: Sigurd Høyen

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Abdel Aziz Mahmoud er pt. en af Danmarks mest fremtrædende og profilerede journalister. Foruden sin lange karriere på DR som blandt andet tv- og radiovært og redaktør, og tiden som udviklingsredaktør på Nordisk Film, kan Abdel nu også skrive forfatter på sit CV.

Abdel har sammen med sin mor udgivet bogen “Fra Libanon til Lærkevej – Samtaler vi aldrig har haft” (2018), hvor de sammen fortæller om familiens historie. I 2016 udgav Abdel sin bog ”Hvor taler du flot dansk!” og er siden blevet en betydningsfuld og opsigtsvækkende stemme i den offentlige debat – især anerkendt og vellidt som brobygger mellem den danske og arabiske kultur. Med sig selv som forbillede har Abdel nuanceret integrationsdebatten i diverse udsendelser, artikler og på sociale medier hvor han, alene på Facebook har 45.000 følgere.

“Hvor taler du flot dansk!” vandt i 2017 Berlingske og Danmarks Biblioteksforenings fælles litteraturpris; Læsernes Bogpris.

I sine foredrag inspirerer og motiverer Abdel danskerne til en løsning, når han beretter om sine personlige udfordringer ved fx at være muslim i Danmark eller homoseksuel med minoritetsbaggrund. Abdel inddrager sin egen familie i historien om vellykket integration – i sin bog såvel som i det populære DR2-program “Familien fra Lærkevej.”

Få en smagsprøve på et foredrag med Abdel Aziz Mahmoud i nedenstående video:

  Abdel Aziz Mahmoud foredrag

  Fra Libanon til Lærkevej – samtaler vi aldrig har haft

  • I dette varme, underholdende og meget personlige foredrag tager journalist og bestsellerforfatter Abdel Aziz Mahmoud og hans mor Souad Taha os med helt ind i deres fælles historie. Med afsæt i deres bog af samme navn, fortæller de ærligt og medrivende om alt det svære lige fra krig til kærlighed, men kommer undervejs også med masser af de sjove og skæve anekdoter, der skabes i mødet mellem mennesker på tværs af kulturer og landegrænser.
  • Gennem hele sin opvækst har Abdel ønsket at være rigtig dansk, jo før desto bedre, og forældrenes kultur og arv var mest af alt en belastning, og Abdel tiggede sin mor om at lave lasagne, når hun serverede arabisk falafel. Abdel var ikke interesseret i at høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark på villavejen Lærkevej.
  • I dag skammer Abdel sig over, at han skammede sig, og bliver flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om familiens oprindelse. Derfor har Abdel bedt sin mor fortælle ham alt, og det er der kommet en tankevækkende og livsbekræftende bog og foredrag ud af.
  • Foredraget er fyldt med glæde, tårer, grin og overraskelser, og tager livtag med alt det, der er vigtigt i vores forståelse af hinanden som mennesker. Foredraget er ikke bare en gribende familiehistorie, det er også et bevægende indspark i den ofte skingre udlændingedebat.

  Abdel Aziz Mahmoud foredrag

  Hvor taler du flot dansk! – Når integrationen lykkes

  • I dette indlevende foredrag tager Abdel blandt andet udgangspunkt i de personlige fortællinger fra den helt nye bog “Hvor taler du flot dansk!”, som omhandler familiens kamp for at lykkes i Danmark. Foredraget kan drejes og ændres til at have forskellige fokuspunkter, alt efter målgruppen. Uanset om du er den familie, der prøver at finde vej i et nyt land, eller den nabo eller kollega, der gerne vil hjælpe, men er i tvivl eller bange – så vil dette være et foredrag for dig.
  • Hør historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Ønsket om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Om man nogensinde kan?
  • Men mere end noget andet er det en snak om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie:  Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler – undskyld klichéen – om mennesker og om den lille vilje hver dag. Integrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt. Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel Aziz Mahmoud fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt. Andre mulige vinkler Abdel kan tilføje: Kan man blive FOR integreret? Abdel fortæller om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder; Hvornår er er der tale om racisme? Abdel Aziz Mahmoud fortæller, hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Og hvornår han selv har været udsat for diskrimination.

  Abdel Aziz Mahmoud foredrag

  ”Tal ordentligt eller luk røven” – om Sociale Medier, Shitstorms og Digital Dannelse

  • Som aktiv debattør på de sociale medier, hvor Abdel flittigt kommenterer mere eller mindre kontroversielle emner, der rører sig i mediebilledet, er han vant til at befinde sig på “øretævernes holdeplads”.
  • Dagligt tikker derfor tilsvinende mails ind i Abdels indbakke, ligesom kommentarsporet på hans opslag er en kombination af både anerkendende reaktioner og mindre konstruktive og dialogskabende kommentarer i den overophedende debat.
  • Abdel har derfor om nogen gjort sig erfaringer i adfærd på de sociale medier, og han tilbyder nu et foredrag om netop dette. Hvordan bør man agere på nettet for ikke at komme galt af sted? Med konkrete og nogle gange tragikomiske eksempler prøver Abdel at vise, hvordan man kan komme helskindet ud af en shitstorm i den offentlige debat.

  Abdel Aziz Mahmoud foredrag

  Adgang til Abdel – om Abdels unikke formidling af historier og budskaber

  • Abdel Aziz Mahmoud er ikke uden grund blevet en af landets mest afholdte journalister og tv-værter. Abdel kan godt lide at blande sig, så det gør han. Med sin uformelle og personlige tilgang til journalistikken har han lavet interviews, nyhedsudsendelser, reportager og tv-programmer, der når helt ud bag skærmen og rammer seerne.
  • Abdel er ikke bange for at gå i dialog med alle typer mennesker, og han bruger sig selv og sin nysgerrighed til at stille de anderledes og kritiske spørgsmål, der går tæt på, hvilket seerne senest har oplevet i DR2’s programserie Helvedes Homo eller programserien på samme kanal, Adgang med Abdel.
  • Foredraget er et sjældent blik ind bag kulissen og på Abdels karrierevej fra at være journaliststuderende over pæn og poleret tv-vært til der, hvor han er i dag. Abdel svarer blandt andet på nogle af de spørgsmål, han har stillet sig selv gennem sin karriere: Er det okay at have sine egne holdninger? Kan man være en neutral journalist? Og hvad betyder mit ophav og mit navn for min journalistiske faglighed?
  • Adgang til Abdel er et underholdende og inspirerende foredrag hvor Abdel giver et indblik i sin aktivistiske tilgang til journalistikken, oplagt til kommende journalister, men også alle, der har interesse i Abdels arbejde og journalistikken som fag.

  Abdel Aziz Mahmoud foredrag

  Urbanplanen møder Lærkevejen

  • Oplev de to bestsellerforfattere Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) og Morten Pape (Planen) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.
  • De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.
  • I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.
  • Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

  Abdel Aziz Mahmoud ordstyrer

  En indlevende og energisk konferencier og debatstyrer

  • Der er ikke det emne eller den debat, som Abdel ikke har beskæftiget sig med i sine 10 år hos DR.
  • Som reporter på TV Avisen og som vært på forbrugerprogrammet Basta (TV 2) blev han kendt som den vedholdende og kritiske interviewer.
  • I Aftenshowet og som reporter på diverse events kender vi ham desuden som en god, tilstedeværende lytter.
  • Abdel er på fornavn med de største politikere og er kendt for at udfordre dem på de sociale medier, hvor han har en stor fanskare.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Abdel Aziz Mahmoud

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Abdel Aziz Mahmoud

Foredragsemner med Abdel Aziz Mahmoud