Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Simi Jan

Få indblik i hvordan det er at arbejde i mellemøsten blandet med menneskelige erfaringer

Simi Jan

Simi Jan

Journalist og tv-korrespondent for TV2-Nyhederne fra verdens brændpunkter. Kan også bookes som ordstyrer.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund."

Irene Andersen - Rigshospitalet Se alle referencer

Et Simi Jan foredrag giver dig:

 • Et medrivende indblik i livet som korrespondent og om at rapportere fra verdens brændpunkter
 • Autentiske og tankevækkende oplæg om at turde følge sine drømme fra en af Danmarks mest populære foredragsholdere
 • Mulighed for at skræddersy foredraget, så det passer netop til dit arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Simi Jan

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Simi

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Simi Jan brænder for det, hun formidler. I sine medrivende og gribende foredrag giver hun tilhørerne seneste nyt fra verdens brændpunkter i Mellemøsten. Det er autentisk og tankevækkende, når hun beretter om de store konflikter i verden, som hun ofte selv har stået lige midt i. Simi Jans personlighed og engagement i sit arbejde smitter af på tilhørerne, og hun får derfor altid meget flotte evalueringer for sine foredrag. 

Et Simi Jan foredrag giver dig:

 • Et medrivende indblik i livet som korrespondent og om at rapportere fra verdens brændpunkter
 • Autentiske og tankevækkende oplæg om at turde følge sine drømme fra en af Danmarks mest populære foredragsholdere
 • Mulighed for at skræddersy foredraget, så det passer netop til dit arrangement

Simi Jan har vundet flere prestigefyldte priser for sit modige arbejde som korrespondent. Derudover er hun en nærværende og autentisk foredragsholder, som i den grad forstår at skabe kontakt med sit publikum. Foruden at give publikum en god indsigt i forskellige områder i Mellemøsten, er Simi Jans historie meget mere end en udenrigskorrespondents oplevelser med at dække verdens brændpunkter – det handler også om nogle helt almengyldige menneskelige erfaringer hun har gjort sig, nemlig om at kaste sig ud i det man brænder for og turde forfølge sine drømme, uanset modgang undervejs.   

Simi Jan er vært på Go’ Aften Live og mangeårig korrespondent for TV2 Nyhederne i Mellemøsten og har i en årrække boet i Pakistan og Afghanistan. Arbejdet i disse to lande blev til en personlig dannelsesrejse, hvor Simi Jan fik fuldendt sin egen rodede historie midt i de krige, som har plaget begge lande. I den anmelderroste bog “Til te hos Taleban” fortæller Simi Jan om sin konstante søgen efter en anden side af historien. Om hvordan terror og kampen imod det påvirkede og forandrede de to lande i de skelsættende år, hun boede der. Og om at møde ubegrænset gæstfrihed fra fremmede, som lever midt i en helt anden virkelighed.

I 2003 blev Simi Jan uddannet som journalist på Napier University i Skotland i 2003. I sin allerede lange karriere har hun arbejdet for Politiken, DR og BBC. Hun har derudover rapporteret fra flere steder i Mellemøsten og Pakistan, såvel som Somalia, Norge og Australien. Sideløbende har hun læst Mellemøststudier og Arabisk ved Syddansk Universitet. Sammen med sine kollegaer har Simi Jan også været aktuel i TV2´s populære dokumentarserie “Korrespondenterne”.

Se foredrag med Simi Jan

Simi Jan foredrag

Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.

Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Hør Simi Jans barske og personlige beretning fra frontlinjen.

Simi Jan foredrag

På job i verdens brændpunkter

 • Simi Jan giver i dette foredrag et helt enestående indblik i  livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv. Simi Jan tager afsæt i sine egne beretninger og fortæller, hvordan det er at rapportere fra verdens brændpunkter.
 • Der er lagt op til et medrivende foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som brænder for sit arbejde.
Simi Jan foredrag

Iran indefra

 • Simi Jan tager dig med bag overskrifterne – til et Iran, der er kontrastfuldt, overraskende og gæstfrit. For bag de negative nyhedsoverskrifter som atomaftale, fundamentalister og en konflikt med USA, er der et kontrastfuldt land, hvor nogle råber ”død over USA”, mens andre elsker USA. Dine fordomme vil blive udfordret.
 • Simi Jan har rapporteret fra Iran adskillige gange siden 2006 og har gennem årene mødt helt almindelige iranere.
  I Januar 2020 var hun den eneste skandinaviske journalist i Iran for at dække krisen mellem USA og Iran efter en iransk general blev dræbt af amerikanerne – og hun var også på ulykkesstedet efter flystyrtet, der dræbte 176 mennesker.
 • Kom og hør alle de historier, du ikke får på TV, og bliv klogere på et land rig på historie og historier.
Simi Jan foredrag

Spring ud i livet

 • I dette foredrag fortæller Simi Jan, hvordan hun tog ejerskab over sit eget liv og udlevede sine drømme. Budskabet er, at vi alle kan, hvis vi virkelig vil. Det var ikke nemt at blive korrespondent, og selvom Simi Jan ikke fik noget foræret, så gav hun aldrig op.
 • Da Simi Jan lige var blevet journalist stod arbejdsgiverne langt fra i kø, og da hun endelig fik sig et job, sagde hun hurtigt selv farvel til fast indtjening, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. Mange var forundrede og mente ikke, at det var en god ide. Men Simi Jan var stædig. Hun solgte lejligheden med alle sine møbler i og flyttede til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et sats – og et eventyr. Det var sjovt, men også grænseoverskridende og til tider hårdt. Men mest af alt lærerigt og givende.
 • Oplev et morsomt og tankevækkende foredrag om en humørfyldt kvinde, der tog en chance, også selvom den var usikker. Simi Jan motiverer sine tilhørere til det samme med et glimt i øjet og et kærligt spark.
Simi Jan foredrag

Skræddersyet foredrag

Simi Jan kan skræddersy et foredrag, der passer til netop jeres arrangement, som for eksempel:

 • Hvordan nyheder bliver til – kom med bag skærmen og ind på redaktionen.
 • Kvinder i Mellemøsten – med tråde til Danmark og æresrelaterede udfordringer.
 • Kulturforståelse eller misforståelse. Oplagt til firmaer, der arbejder flerkulturelt.
 • Sikkerhed og do’s and dont’s, når medarbejdere for eksempel skal udstationeres i Mellemøsten.
Simi Jan foredrag

Ordstyrer og debattør

 • Simi Jan er en eftertragtet foredragsholder og rutineret som ordstyrer, hvor hun med stor entusiasme, journalistisk skarphed og et glimt i øjet formår at holde fast i sit publikum og den røde tråd. Hun har blandt andet styret debatter og møder for Røde Kors, Radikale Venstre, Frederiksberg Kommune, Velkomstfesten, Dannerhuset osv.
 • Grundet sin karrierebaggrund og mange år som korrespondent er Simi Jan specielt velegnet til debatter, der omhandler politik, integration, flygtningekrise, indvandring, medier mv., ligesom Simi Jans internationale erfaring og flydende engelsk gør hende til et oplagt valg til internationale arrangementer.

Referencer

Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund.

Irene Andersen

Rigshospitalet

Simi Jan styrede vores konference med stor entusiasme. Simi er jo medievant, og hun var kompetent i sin måde at præsentere oplægsholderne på og lede debatten. Hun fyldte overgangene fra et emne til det næste med relevante kommentarer, så forløbet blev naturligt og afslappet. Simi gjorde tilhørerne i godt humør, og allervigtigst fik hun deltagerne til at blive. Der er altid en tendens til, at folk siver fra en konference i pausen eller mod slutningen. Men alle sad på deres pladser, da vi genoptog konferencen efter kaffepausen. Alt i alt i god oplevelse for både os og – tror jeg – for Simi Jan.

Lene Baden

Radikale Venstres Internationale Udvalg

Det var spændende og levede op til vore forventninger.

Henning Ryberg

LOF Haslev

Simi Jan er en meget veltalende, medrivende og "levende" foredragsholder. Man fornemmer hun brænder for det hun formidler. Tilhørerne var fra 18 til knapt 90 år, og hun formåede at fange alles opmærksmhed. Rigtigt flot. Meget nem at snakke med.

Hanne Pedersen

Familie og Samfund, Kalundborg

Hvor er det skønt med en foredragsholder, der har lys i øjnene og smil i stemmen - selv om emnet ikke nødvendigvis altid var i den 'lette genre'. Humoristisk formidling med en skøn selvironi. Dejligt levende foredrag og dejlig levende kvinde, der brænder for sit job.

Birthe Petersen

AOF Silkeborg

Simi Jan er en elskelig og MODIG person, hun fortæller godt - der er hjerte og sjæl i alt hvad hun gør. Der også meget god feedback fra alle deltagere.

Anne Mette Berg

DBTA, Danish Business Travel Association

Hun var simpelthen bare super. Rigtig god aften og gode tilbagemeldinger

Rikke Mertz

Hvidovre Bibliotekerne

Det var simpelthen bare et af de bedste foredrag jeg længe har været til - god historiefortæller, humørbombe og utrolig charmerende - vi var nærmest lidt høje da vi forlod salen.

Gitte Andersen

Topdanmark Forsikring A/S

Simi Jan skulle på dagen både være ordstyrer og vært. Begge opgaver udførte hun med en stor professionelhed og kreativitet. Forud for arrangementet gav Simi Jan input til afviklingen af programmet og var derfor en aktiv del af planlægningen. Til selve debatten var hun energisk, inddragende og havde sat sig grundigt ind i det aktuelle emne. Vi fik efterfølgende bekræftet vores eget indtryk, da både tilhørere og debattører gav positive tilbagemeldinger om Simi Jans rolle på dagen.

Simon Wandel-Petersen

Udenrigsministeriet

I Søhuset kan vi blot konkludere, at dem der ikke nåede frem til foredrag med Simi Jan, gik glip af noget ganske særligt. At møde en kvinde der har så mange og klare budskaber, en kvinde der kan og vil, selv i et mandsdomineret samfund. Om Bilka eller Gucci Burka. At blive omtalt som ”fuglen” og ”den varme dyne”, og som afslutning: ”Vi har meget mere tilfælles end det, der skiller os ad.

Pia Agerskov

Søhuset, Scion DTU

Alle 220 deltagere var meget betaget. De sagde alle personlig tak til hende for en dejlig eftermiddag.

Søren Hansen

Slogs herreds hus

Simi er en dejlig levende foredragsholder som holdt tilhørernes interesse fanget under hele foredraget.

Peter Frier

ÆldreSagen Greve

Underholdende og indsigtsfuld fortæller. Simi Jan er en energisk og humørfyldt fortæller med mange historier fra ind- og udland i baggagen. Simi Jan har en stor indsigt i mange af de lande, der kan virke langt fra vores egen, og som vi andre kun kender fra nyhederne. Men selvom emnerne kan være alvorlige, har Simi Jan en engageret og humoristisk tilgang til dem, som på underholdende vis smitter os alle. På vores turne med 9 investormøder rundt om i landet mødte investorerne altid en veloplagt Simi Jan, der aldrig fortalte det samme foredrag to gange.

Tine L. Lund

Sydinvest

Simis foredrag var inspirerende og livligt at høre på.

Jens Jebjerg

EX-TABLE, ODENSE

Simi var utroligt inspirerende og imødekommende.

Tove Holgaard

Christiansfeld Centret

Torsdag den 30/1-20 havde vi besøg af TV2 korrespondent Simi Jan i Ubby Forsamlingshus. Det var en forrygende aften, hvor vi fik et spændende indblik i Simis job i verdens brændpunkter. Simi er en fremragende formidler, der virkelig tryllebinder sine tilhørere med både brug af humor, følelser og improvisation. Flere af deltagerne har vendt tilbage til os og har været vildt begejstret. Flere har spurgt, hvornår kommer hun igen. En deltager, som har set rigtig mange foredrag i sit liv, sagde, at dette var et af de bedste, hun nogensinde havde set. Nu er Ubby jo et godt stykke ude på landet, men mon ikke Simi kunne lokkes igen, hvis vi spurgte på et senere tidspunkt. Så vi fra Kalundborg Biblioteker og Hvidebæk Lokalråd, kan varmt anbefale Simi Jans foredrag.

Karina Pedersen

Ubby Forsamlingshus

Vi hyrede Simi Jan som konferencier til en lancering af en ny antologi om vold. Hun styrede programmet og en debat super professionelt. Vi var meget tilfredse med Simi Jan.

Helle Østergaard

Mary Fonden

Simi Jan er utrolig venlig og imødekommende og god til at etablere kontakt til sit publikum.

Niels Winter

Lille Skole for Voksne
Uforpligtende forespørgsel på Simi Jan

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Simi Jan
Simi Jan

5 ud af 5 stjerner

"Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund."

Irene Andersen - Rigshospitalet Se alle referencer

Foredragsemner med Simi Jan