Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Et personligt og tankevækkende foredrag om identitetstyveri og digital sikkerhed

Malte August Prehn

Malte August Prehn

Artist, sangskriver. Kendt fra DR3-dokumentaren 100 Falske Forelskelser. Foredrag om sociale medier og identitetstyveri.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Malte August Prehn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Malte

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Malte August Prehn er født og opvokset i Århus, men er nu bosat i København for at lave musik. Da Maltes dokumentar 100 Falske Forelsker blev sendt på DR3, førte det til ganske meget opmærksomhed med sig – Netop fordi den skildrede, hvor skrøbelige vi er på sociale medier.

Et foredrag med Malte August Prehn giver dig:

  • Et skræmmende indblik i hvor nemt det er at få stjålet sit dyrebareste eje – sin identitet
  • Hans anderledes og personligt perspektiv på sociale medier og digital sikkerhed i dag
  • En kærligheds-krimi hvor Malte fortæller om mødet med sin gerningsmand og de piger han udnyttede

I dokumentaren følger vi Maltes ganske normale ungdomsliv med venner, familie osv. Et liv og en identitet, som var skræmmende nem at kopiere. Dette medførte internet-profilen Nikolaj Isaksen, som var en tro kopi at Malte Augusts tilstedeværelse, og som det først lykkedes Malte at få lukket ned efter 8 års lang kamp med enorme personlige konsekvenser til følge. Profilen opbyggede fx mere end 100 tætte relationer til unge piger på sociale medier under den falske identitet.

Profilen er heldigvis lukket i dag, og hvad der gik fra at være Maltes daglige gene, er nu blevet en vigtig historie at fortælle, netop for at huske på, hvor skrøbelige vi  er på sociale medier. Hør Maltes tankevækkende og skræmmende foredrag, der sætter yderligere fokus på at være ung på nettet, som er oplagt til skoler, uddannelsesinstitutioner, ungdomsforeninger, oplysningsforbund og biblioteker.

Se foredrag med Malte August Prehn
Malte August Prehn foredrag

100 Falske Forelskelser

Malte August Prehn fik i 2013 stjålet sin identitet på nettet af en ukendt profil, som kaldte sig Nikolaj Isaksen. Denne historie blev i 2021 til et af de mest streamede programmer på DRTV, og en omtalt historie, som blev bragt flittigt i radio og TV. 

I dokumentarserien følger man Malte i sin jagt på gerningsmanden bag den falske profil, som har misbrugt og stjålet Maltes liv igennem otte år.

Derudover møder Malte et udpluk at de piger, som har haft særligt tætte relationer med den falske profil. Disse møder gør stort indtryk, og Malte beslutter derfor at tage sagen videre til myndighederne for at få lukket ned for profilen. Det viser sig dog, at digitalt identitetstyveri ikke er ulovligt i Danmark og derfor finder Malte ingen hjælp hos politiet. 

Malte beslutter sig for at snakke en række politikere op, for at komme sagen til livs og for at få opdateret den digitale lovgivning, så disse sager ikke kan gentage sig uden konsekvenser. På baggrund af bl.a. 100 Falske Forelskelser, har et flertal i Folketinget vedtaget, at det fremover skal være strafbart at lave falske identiteter på nettet. 

Til sidst i jagten finder Malte frem til personen bag Nikolaj Isaksen. I dette særlige møde håber Malte på at opnå en form for forståelse for personens handlinger og derved forhåbentlig få en afklaring på hele sagen. Foredraget er en kærligheds-krimi, som belyser vigtige emner, og sætter stort fokus på unges adfærd på sociale medier anno 2021 og digital sikkerhed. 

Malte videreformidler sin historie gennem spændende foredrag, som får lytteren til at reflektere over, hvor nemt det er at få stjålet det dyrebareste og mest personlige man ejer, nemlig sin egen identitet. 

Referencer

Malte August Prehn var velforberedt, veloplagt og meget imødekommende. Foredraget var spændende, aktuelt og der var en god vekslen mellem DR-optagelser, Maltes personlig fortælling og interaktion med publikum. En varm anbefaling herfra.

Namkje Koudenburg

Biblioteket Sønderborg
Uforpligtende forespørgsel på Malte August Prehn

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Malte August Prehn