Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Konsekvenserne af alkoholmisbrug

Konsekvenserne af alkoholmisbrug

Tilbage til blog

7. juli 2020

Sundhedsstyrelsen anslår, at omkring 585.000 mennesker i Danmark har et skadeligt alkoholforbrug – det er næsten hver tiende indbygger i landet. Landets unge er notoriske for deres høje alkoholindtag og generelle druk-kultur, og desværre er antallet af 15-årige, der drikker hver uge steget med hhv. 5% blandt drenge og 6% blandt piger siden 2014. En udvikling, der ifølge Alkohol & Samfund både øger risikoen for ulykker, kriminalitet og ubeskyttet sex, men også alkoholrelaterede problemer senere i livet.

Vi har fire foredragsholdere fra forskellige veje i livet, der har det til fælles at alkoholmisbrug på den ene eller anden måde har været en del af deres tilværelse. Nu deler de deres personlige erfaringer for at hjælpe andre, der lider på grund af alkohol enten som misbrugere selv eller som pårørende til en misbruger.

Niels “Niarn” Roos
Niels Roos, bedre kendt som Aalborg-rapperen “Niarn”, har haft sin stemme i radioen på mange populære sange og givet udsolgte koncerter i hele Danmark, men han har også været ude i et misbrug af både alkohol og andre stoffer. Misbruget og rap-personaet er lagt på hylden den dag i dag, og nu deler Niels sin historie i en tid, hvor især danske unges alkoholforbrug er under luppen.

Niels’ alkohol- og stofmisbrug førte til en indlæggelse på Hvidovre Hospital i 2013, hvor han var i overhængende livsfare med betændelse i bugspytkirtlen. Niels fortæller åbent om livet i sus og dus, der tog overhånd – festen, der blev ved, indtil kroppen ikke kunne følge med længere.

Pernille Højmark
Pernille Højmark er kendt for sin musik og sit skuespil, men hun holder også foredrag om et liv fyldt med op- og nedture. Alkoholisme har været en gennemgående del af Pernille Højmarks liv, da hun voksede op som barn af en alkoholiker og selv har været ude i et alkoholmisbrug.

I foredraget Alkoholens veje og vildveje – et sørgmuntert foredrag lægger Pernille op til gråd, latter og sang i jagten på en ærlig fortælling om sine personlige oplevelser med alkoholisme. I Pernilles øjne, er alkoholisme en livstruende sygdom – en sygdom, som hun gerne vil hjælpe andre med at helbrede dem selv for.

Allan Olsen
Skuespiller Allan Olsen har været ædru alkoholiker siden 1993 og fortæller nu åbent om sin tid både som aktiv og ædru alkoholiker både på skoler og i foreninger, kirker, menighedsråd og alt muligt andet – og så får han topkarakterer uanset målgruppen. 

Allan Olsen fortæller ærligt om, hvordan han kunne være afgået ved døden som følge af sit misbrug allerede i sin tidlige ungdom. Han opgav alkohol én gang for alle som 33-årig og har nu været ædru i 26 år. Siden da har han bl.a. arbejdet som professionel rådgiver for indsatte med misbrugsproblemer i danske fængsler. I sit foredrag viser han med sin egen historie, at man kan lægge flasken på hylden og gå en anden vej.

Lotus Turell
Nogle gange stikker virkeligheden dybere, end husets facade viser. Indenfor Turell-familiens fire vægge oplevede Lotus Turell konsekvenserne af at have en forælder, der er ude i et alkoholmisbrug. Hendes far, den kendte digter og forfatter, Dan Turell, var ude i et misbrug, fra siden Lotus var en lille pige. Det satte smertefulde spor i tilværelsen, som Lotus Turell nu hjælper andre med at komme igennem.

Ingen greb ind for at hjælpe i det massive omsorgssvigt, som Lotus Turell led i sit barndomshjem; et barndomshjem med et skjult alkoholmisbrug. Derfor rakte hun selv ud efter hjælp som 23-årig. Nu fortæller hun om livet som barn i sådan et hjem og om hvordan man bedst muligt hjælper udsatte børn, hvis man opdager, at de lever i en misbrugs-præget tilværelse, som hun selv gjorde.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.