Henter Indhold ...

Ole Bornedal

Filminstruktør

Ole Bornedal er en erfaren og dygtig foredragsholder, og Danmarks mest kendte filminstruktør. Foruden sine foredrag om film og filmproduktion benyttes han ofte inden for emner som turisme, erhvervsledelse og arbejdsglæde.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Ole Bornedal er en af landets mest succesfulde filminstruktører, og fortæller levende og underholdende i sit foredrag om den evige passion for filmkunsten. 

Ole Bornedal slog for alvor sit navn fast med succesen “Nattevagten” (1994), og mens han ventede på, at den amerikanske udgave af filmen skulle blive færdig, kastede han sig ud i rollen som producer på filmen “Mimic” (1997). Han debuterede i 1993 med tv-filmen “Masturbator” og blev samme år udnævnt til fiktionschef på Danmarks Radio (en stilling han sagde op efter successen med “Nattevagten”).

Ole Bornedal har en lang og bemærkelsesværdig karriere inden for tv og radio bag sig. Han kom til radioen i 1981, hvor han bl.a. skabte satiriske montager og radioprogrammer. Senere har Ole Bornedal været både manuskriptforfatter og instruktør på de kendte tv-shows “Under Uret” og “Fluen”, samt på tv-filmene “Et sted på jorden” og “Charlot og Charlotte”. En af hans store successer var den stort anlagte “I am Dina” (2002). Senest har Ole Bornedal været aktuel med dramaserien “1864” (2014) og spillefilmen “Så længe jeg lever” (2018) om John Mogensen.

Læs evt. mere om Ole Bornedal på hans hjemmeside.

Ole Bornedal foredrag er især populære hos oplysningsforbund, biblioteker, gymnasier, foreninger og kirker.

  Ole Bornedal foredrag

  Så længe jeg lever

  • Så længe jeg lever var måske den mest populære og bedst modtagne danske spillefilm i 2018. Den handlede naturligvis om en af Danmarks absolut mest folkekære skikkelser John Mogensen hvis sange stadig står som en fasttømret del af den danske kulturskat. Især indenfor den såkaldt folkelige genre.
  • En vigtig pointe i filmen er, at den handler om Det Perfekte Menneske og om Johns egen evindelige selvbebrejdelse, når han ikke syntes det var godt nok. Måske var det også en af grundene til filmens store popularitet, Aat de fleste ser sig selv i det prospekt?? At vi også igennem hele livet – forsøger at være så perfekte: den perfekte mor, den perfekte ægtemand og hustru, den perfekte medarbejder, den perfekte elsker, den altid tolerante altid forstående altid tilstedeværende perfekte i alle livets tilstande. Og at det mål ofte er helt urealistisk.
  • Vi kan aldrig nogensinde kan komme til at ramme den helt rene tone – og vi kan lige så godt kan indse det. John kunne ikke – og det var muligvis en af grundene til hans store nedtur. Det må ikke blive vores.
  • Igennem et halvanden times intenst poetisk og musikalsk foredrag, vil Ole Bornedal tage jer igennem en rejse sammen med John og hans musik krydret med klip fra filmen. Glæd jer til en spændende snak om, hvordan også filmen i sig er en konstant rejse mod det umulige perfekte. Et solidarisk møde med John Mogensen, Ole og jer selv.

  Ole Bornedal foredrag

  1864 – Danmarks største filmprojekt. Fra ide til gennemførelse.

  • Tom Buk-Swientys bøger omkring Slaget på Dybbøl – har indenfor de sidste år, skabt enorm interesse for den del af Danmarkshistorien, som på mange måder danner fundament for den folkesjæl danskerne besidder idag.
  • Ole Bornedal har med disse bøger som research-grundlag – skabt en af Danmarkshistoriens hidtil største filmprojekter. En kærligheds-historie som danner rammen omkring de groteske politiske forhold som kastede Danmark ud i en vanvittig krig.
  • I foredraget vil Bornedal på underholdende vis, fortælle om filmkunsten – om rejsen fra ide til manuskript – fra manuskript til film. Hans årelange erfaring indenfor Film og TV – vil tage os på en rejse fra Nattevagten, til Vikaren, til Dina over USA og Hollywood, arbejdet med Stjernerne – og hjem igen – tilbage til 1864.
  • En fortælling om ikke bare Bornedals egen lidenskab og passion for filmkunsten – men også om hans karakterer i filmene, der ofte spejler det samme – i begejstring over livet på trods af alle krige og dæmoner.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Ole Bornedal

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Ole Bornedal

Foredragsemner med Ole Bornedal