Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Oplev filminstruktøren fortælle både om inspiration, film og kreativitet

Ole Bornedal

Ole Bornedal

Oplev en af landets mest succesfulde filminstruktører i et underholdende og passioneret foredrag.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Foredraget var rigtig godt og deltagerne var meget tilfredse."

John Ebsen - FOF Aalborg Se alle referencer

Et foredrag med Ole Bornedal giver dig

  • Et unikt indblik i en passion for filmkunsten og et blik bag kulissen af hans mange populære film
  • En underholdende fortælling om rejsen fra ide til manuskript – fra manuskript til film
  • Et intenst poetisk og musikalsk foredrag om “Så længe jeg lever” krydret med klip fra filmen
Uforpligtende forespørgsel på Ole Bornedal

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ole

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Ole Bornedal er en erfaren og dygtig foredragsholder og Danmarks mest kendte filminstruktør. Foruden sine foredrag om film og filmproduktion benyttes han ofte inden for emner som turisme, erhvervsledelse og arbejdsglæde.

Ole Bornedal er en af landets mest succesfulde filminstruktører og fortæller levende og underholdende i sit foredrag om den evige passion for filmkunsten.

Et foredrag med Ole Bornedal giver dig

  • Et unikt indblik i en passion for filmkunsten og et blik bag kulissen af hans mange populære film
  • En underholdende fortælling om rejsen fra ide til manuskript – fra manuskript til film
  • Et intenst poetisk og musikalsk foredrag om “Så længe jeg lever” krydret med klip fra filmen

Ole Bornedal slog for alvor sit navn fast med succesen “Nattevagten” (1994), og mens han ventede på, at den amerikanske udgave af filmen skulle blive færdig, kastede han sig ud i rollen som producer på filmen “Mimic” (1997). Han debuterede i 1993 med tv-filmen “Masturbator” og blev samme år udnævnt til fiktionschef på Danmarks Radio (en stilling han sagde op efter successen med “Nattevagten”).

Ole Bornedal har en lang og bemærkelsesværdig karriere inden for tv og radio bag sig. Han kom til radioen i 1981, hvor han bl.a. skabte satiriske montager og radioprogrammer. Senere har Ole Bornedal været både manuskriptforfatter og instruktør på de kendte tv-shows “Under Uret” og “Fluen”, samt på tv-filmene “Et sted på jorden” og “Charlot og Charlotte”. En af hans store successer var den stort anlagte “I am Dina” (2002). Senest har Ole Bornedal været aktuel med dramaserien “1864” (2014) og spillefilmen “Så længe jeg lever” (2018) om John Mogensen.

Læs evt. mere om Ole Bornedal på hans hjemmeside.

Ole Bornedal foredrag er især populære hos oplysningsforbund, biblioteker, gymnasier, foreninger og kirker.

Se foredrag med Ole Bornedal
Ole Bornedal foredrag

Nattevagten Vender Tilbage!

Efter næsten 30 års pause vender den legendariske danske gyser/thriller tilbage til det danske publikum.

Med premiere slut-2023 – forsøger Ole Bornedal og holdet bag filmen – at genskabe en af nyere dansk spillefilms allerstørste succeser.

Et gensyn med Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard og med prominente skuespillere som Sonja Richter, Paprika Steen, Alex Høegh Andersen og Fanny Bornedal i de øvrige bærende roller.

Dengang tog filmen på overraskende vis pusten fra sit publikum. Ingen forventede at en film som Nattevagten kunne konkurrere med de skarpeste internationale film indenfor genren – og succesen bragte Bornedal direkte til Hollywood og startede hans karriere med et brag.

Gale oplevelser i Hollywood, det tætte samarbejde med Harvey Weinstein – store projekter og en million oplevelser rigere – har Bornedal sidenhen mest arbejdet i Danmark og med en stribe af succeser bag sig: Så længe jeg lever, Kærlighed på Film, 1864. Jeg er Dina, Skyggen i mit Øje etc. Film som har vundet både national og international anerkendelse.

Og nu: hjemvendt til Nattevagten!

Nattevagten 2 – som er en livsfarlig ambition: “den farlige 2´er”.

I et underholdende, komisk, seriøst og farverigt foredrag med lyd og film og billeder – tager Ole dig gennem den 29 år lange rejse.

Om filmen, håndværket, de absolut sære og groteske anekdoter, om vidunderlige og excentriske stjerner og filmfolk om tvivl, angst og ambitioner.

Et foredrag der ligesom selve anatomien i Bornedals filmværk – bevæger sig skiftevis mellem underholdning og humor og ganske provokerende seriøsitet.

Varighed: 90-120 min. performance med indbygget tid til spørgsmål og fællessnak i salen!

Ole Bornedal foredrag

Så længe jeg lever

“Så længe jeg lever” var måske den mest populære og bedst modtagne danske spillefilm i 2018. Den handlede naturligvis om en af Danmarks absolut mest folkekære skikkelser John Mogensen, vis sange stadig står som en fasttømret del af den danske kulturskat. Især indenfor den såkaldt folkelige genre.

En vigtig pointe i filmen er, at den handler om Det Perfekte Menneske og om Johns egen evindelige selvbebrejdelse, når han ikke syntes, det var godt nok. Måske var det også en af grundene til filmens store popularitet, at de fleste ser sig selv i det prospekt? At vi også igennem hele livet forsøger at være så perfekte: den perfekte mor, den perfekte ægtemand og hustru, den perfekte medarbejder, den perfekte elsker, den altid tolerante altid forstående, altid tilstedeværende perfekte i alle livets tilstande. Og at det mål ofte er helt urealistisk.

Vi kan aldrig nogensinde komme til at ramme den helt rene tone – og vi kan lige så godt kan indse det. John kunne ikke – og det var muligvis en af grundene til hans store nedtur. Det må ikke blive vores.

Igennem et halvanden times intenst poetisk og musikalsk foredrag, vil Ole Bornedal tage jer igennem en rejse sammen med John og hans musik krydret med klip fra filmen. Glæd jer til en spændende snak om, hvordan også filmen i sig selv er en konstant rejse mod det umulige perfekte. Et solidarisk møde med John Mogensen, Ole og jer selv.

Ole Bornedal foredrag

1864 - Danmarks største filmprojekt. Fra ide til gennemførelse.

Tom Buk-Swientys bøger omkring Slaget på Dybbøl har indenfor de sidste år skabt enorm interesse for den del af Danmarkshistorien, som på mange måder danner fundament for den folkesjæl, danskerne besidder i dag.

Ole Bornedal har med disse bøger som research-grundlag skabt en af Danmarkshistoriens hidtil største filmprojekter. En kærlighedshistorie, som danner rammen omkring de groteske politiske forhold, som kastede Danmark ud i en vanvittig krig.

I foredraget vil Bornedal på underholdende vis fortælle om filmkunsten – om rejsen fra ide til manuskript – fra manuskript til film. Hans årelange erfaring indenfor film og tv vil tage os på en rejse fra Nattevagten, til Vikaren, til Dina over USA og Hollywood, arbejdet med Stjernerne – og hjem igen – tilbage til 1864.

En fortælling om ikke bare Bornedals egen lidenskab og passion for filmkunsten, men også om hans karakterer i filmene, der ofte spejler det samme – i begejstring over livet på trods af alle krige og dæmoner.

Referencer

Foredraget var rigtig godt og deltagerne var meget tilfredse.

John Ebsen

FOF Aalborg
Uforpligtende forespørgsel på Ole Bornedal

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Ole Bornedal
Ole Bornedal

5 ud af 5 stjerner

"Foredraget var rigtig godt og deltagerne var meget tilfredse."

John Ebsen - FOF Aalborg Se alle referencer

Foredragsemner med Ole Bornedal