Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Journalist, forfatter og ekspert inden for arkitektur, kendt blandt andet for sin tid hos DR i perioden fra 1976-1990.
Forespørg nemt på pris og dato4.75 ud af 5 stjerner
"Foredraget var helt til ug! Levende, inspirerende og tankevækkende. Peter kan bare det der!"
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Peter
Foredrag
Referencer
Peter Olesen er en energisk og eftertragtet foredragsholder inden for emnerne arkitektur, sorg og livsglæde, høflighed og omgangsformer. Han er kendt i landet for sine debatskabende foredrag, kanalrundfarter og byvandringer, der altid er underholdende, skarpe og som typisk samler en bred skare af mennesker.
Kom i hyggeligt selskab med forfatteren og journalisten Peter Olesen og hans levende storytelling. Peter Olesen er uddannet journalist på Fyns Tidende og har siden været ansat ved Danmarks Radio (TVA) fra 1976-1990. Herefter var han forlagsredaktør fra 1990-1991, og siden har han arbejdet som freelance med bygningskultur og sorg og savn samt livsglæde og høflighed som speciale.
Derudover er Peter Olesen forfatter til en lang række bøger. Her kan nævnes flere titler om bygningskultur, haver, København samt gader og stræder, foruden sine bøger om høflighed, venskab og livsglæde. Peter Olesen anmelder på opfordring danske byer og skriver fast arkitekturklummer og refleksioner om relevante samfundsanliggender i Kristeligt Dagblad. I 2013 modtog Peter Olesen Gyldendals faglitterære pris og har derudover flere priser bag sig.
Peter Olesen foredrag er især populære hos foreninger, kommuner, forbund, kirker og skoler.
Se foredrag med Peter OlesenDansk arkitektur bliver ikke kun til med arkitekter som skabende formgivere. Rundt omkring i vores bygningslandskab findes masser af bygninger, der er opstået uden brug af arkitekter. Bygninger fra før vi overhovedet fik en dansk arkitektuddannelse og bygninger fra vores egen tid. Med vild kreativitet i økologiske landsbyer, i husbådskolonier, i kolonihaverne, hos kunstnere, der tegner deres egne atelierer, blandt dem der bygger deres egne huse i trætoppene, og i de havnemiljøer hvor små fiskeskure opstår helt uden myndighedskontrol.
Peter Olesen kommer vidt omkring og besøger 40 forskellige lokaliteter. Det giver et smittende og indtagende indblik i en dansk bygningskultur, som uundgåeligt vil overraske og inspirere mange læsere. Ser Danmark virkelig også sådan ud?
Oplev et levende og meget inspirerende foredrag med alle bogens over 200 fotos. En levende storytelling.
Er vi egentlig bedre i provinsen end i storbyerne? Er København værst? Og hvorfor er svenskerne, englænderne og franskmændene bedre end danskerne og københavnerne? Hør Peter Olesens bud.
Interesserer vi os ikke for hinanden mere – men kun for os selv? Hvad er det for et kulturskifte, vi har oplevet her de seneste år? Skal det fortsætte på samme måde og kan det ændres igen? Hvem svigter i opdragelse og dannelse – familien – skolen – daginstitutionen? Er dannelse overhovedet et begreb i vores tid?
Peter Olesen prøver i dette foredrag at komme rundt om det hele og reflekterer over de enkelte temaer – og lægger til sidst op til debat med tilhørerne.
I Peter Olesens foredrag Stille København guider han sit publikum til 40 af hovedstadens stille oaser – områder, hvor man kan søge ly, ro og fred for storbyens larm og travle puls.
En metropol som København er nødvendigvis både larmende og fortravlet, det er en del af dens identitet og dens charme. Men derfor kan man alligevel godt indimellem have brug for at søge hen et sted for at puste ud, sætte sig ned og nyde stilheden. Og tage en dyb indånding!
Gå med Peter Olesen ind i Rådhushaven, Grønnegården, Bibliotekshaven, områderne omkring Sankt Petri Kirke og Christians Kirke, ind i Frederiksberg Have eller Landbohøjskolens Have, kom med i Heerup Haven eller i Østre Anlæg. Mulighederne er mange og ofte overraskende tæt på de områder, hvor byens puls er højest.
Tag med Peter Olesen rundt til storbyens store og små lommer med ro og fred. Nyd stederne og de pauser, de indbyder til. De er hver især noget helt særligt.
I 2016 udkom Peter Olesens nye bog af samme navn, der ligeså tager læseren med på en rejse til de stille oaser i Storbyen.
Peter Olesen står også bag et foredrag og bøger om sorg. ”Min mor døde. Min far døde”, ”Børn om mors og fars død”, ”Mit døde barn”, ”Børn af alkoholikere”, ”Min mand døde. Min kone døde”, ”Pårørende om demens” og ”Så længe mit hjerte slår”. Og siden også ”Pårørende til psykisk syge”.
Disse bøger har gjort Peter Olesen meget efterspurgt med foredraget ”Børn og sorg – sorg og savn”, hvor han blandt andet fortæller om sin egen baggrund med en far, der døde, da Peter Olesen var 15 år. Han citerer fra bøgerne, hvor en lang række skribenter har skrevet om tab af forældre, børn og søskende. Og Peter Olesen fortæller om danskernes generelle forhold til død og tab – og vores ofte forkrampede måde at behandle mennesker i sorg på.
Peter Olesen bliver ofte også brugt til at stille skarpt på en konkret by, så han tillader sig at sige alle de artigheder utilsløret, som man ellers ikke kan sige, hvis man bor i byen. Bagefter stikker han af, og så må byen selv om resten. Det giver ofte meget gode, konkrete forpæningsresultater.
København er mørkets by og Paris er lysets by. København gør nærmest en dyd ud af at gå i sort, når mørket falder på, mens Paris går den modsatte vej og illuminerer ikke færre end 250 af sine væsentligste bygninger, monumenter, statuer og broer. Men behøver det egentlig være sådan, behøver vi danskere fortsat sværme så meget for mørket og være så puritanske, at vi næsten ikke tør fremhæve noget som helst aften og nat i dette mørke, kolde og nordligt beliggende land?
Der er med Peter Olesens foredrag lagt op til heftig debat om et noget følsomt emne. I generationer har arkitekter lært, at belysning er ukultiveret, vulgært og tivoliagtigt. Men har de samme arkitekter følt sig provokeret af belysningen i f.eks. Paris, Rom eller London – eller har de tværtimod nydt den – uden at tage idéen med hjem til lille Danmark, der kun tør belyse meget lidt?
Peter Olesens nyeste bog “Københavns tårne” udkom d. 17.9.13. Den store billedrige bog beskriver langt over 100 af Københavns og Frederiksbergs 500 tårne, spir og kupler. Det er en sand lystrejse gennem det københavnske tårnrige, kendt som “tårnenes by”, og af brygger Carl Jacobsen kaldt “Byen med de skjønne tårne”
Peter Olesen fortæller i foredragsform ledsaget af alle bogens fotos om sin begejstring for byens mange forskellige tårne, ikke kun på de mest majestætiske bygninger, men også på de mere ydmyge etageejendomme. Og han efterlyser større respekt for tårnene og ikke mindst at få de vigtigste af dem belyst om aftenen. Kom til et spændende og engageret fordrag med Peter Olesen, der indtil nu har skrevet ikke færre end 23 bøger om sin hovedstad – plus mange andre bøger.
Peter Olesen har gennem mere end 20 år guidet særlige havnerundfarter i Københavns havn og kanaler. To timer til hver tur med personlig og subjektiv guidning og højt humør. Han lægger ikke fingrene imellem. Der sker en masse i København i disse år, havnefronten er under total forvandling, og der er meget spændende at se. Peter Olesen har også skrevet to bøger om Københavns havn.
København er en ægte broby. Her er alle de gamle broer, en lang række nye fra 2000’erne, og flere er på vej. Derfor er det på tide med en status. Broerne i København viser rundt til et udvalg af hovedstadens utallige broer – over havneløbet og de forskellige kanaler og til en lang række broer inde på land. Både de gamle og de nye. Vi skal over mange steder på gåben, på cykel, i bil eller bus, over vand og over land eller jernbane.
Peter Olesen er ikke bange for at sige sin mening: Han roser de nye broer for at lege med lyset, når mørket bryder frem. Og han efterlyser samtidig en bedre skiltning ved den enkelte bro med navn og byggeår. Peter Olesen fortæller med lune og entusiasme om broerne og deres historie. Her er historier og fakta for alle, der elsker at opleve hovedstaden fra nye sider.
Odense er en voksende by, der så småt kan begynde at kalde sig for en storby. Og med storbyer medfølger støj og larm! Findes der mon tro et par rolige idyller rundt omkring i Odense? Peter Olesen har taget udfordringen op og har fundet flere af slagsen. Disse steder kan du høre meget mere om i foredraget “Stille Odense”, der bygger på Peters bog med samme titel.
Mennesker, der lever i de travle byer, der i en rivende udvikling, har brug for steder, hvor de kan stoppe op og trække vejret. Det ved Peter Olesen. Derfor guider han dig i foredraget til nogle af Odenses smukkeste og mest beroligende lokationer, der f.eks. kan være nogle af de fine haver og havnen, der også er under konstruktion.
Peter holder glad og gerne veloplagt fordrag om stillemulighederne i Odense – ledsaget af alle bogens gode fotos taget af fotograf Henrik Bjerregrav.
Foredraget var helt til ug! Levende, inspirerende og tankevækkende. Peter kan bare det der!
Else Marie Lerche
Peter Olesen har nogle tydelige holdninger til byens arkitektur og byrumsinventar, og formidler det på en god facon. Der er mange roser til byen og bylivet i hans oplæg, samt opfordringer til at se op og opleve mere. Peter Olesen formåede at trække fulde huse til arrangementet.
Mette Holm Pedersen
Peter Olesen er en god formidler
Jan Jørgensen
En meget interessant dag sammen med Peter. Vi startede med frokost inden byvandringen, dernæst brugte vi næsten 3 intense timer på byvandring, efterfølgende redigering og spisning inden et inspirerende, medlevende foredrag senere på aftenen, som frembragte megen smil og latter. En indholdsrig, inspirerende dag i selvskab med en interessant, vidende og engageret foredragsholder.
Per Krogh Andersen
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.