Danmarks største udbyder af online foredrag

generic-cover1

Lær mere om ytringsfrihed og flygtningevandring i Europa

Flemming Rose Foredrag

Flemming Rose

Forfatter, journalist og debattør - Primært kendt for sin rolle omkring Muhammed-krisen tilbage i 2005.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Fremragende!"

Erik Nørkjær - Rind-Kollund Menighedsråd Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Flemming Rose

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Flemming

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Flemming Rose var som kulturredaktør på Jyllandposten manden i orkanens øje, da avisen i 2005 publicerede de 12 omstridte Muhammed-tegninger. I dag er han freelance journalist, forfatter og aktiv samfundsdebattør og beretter i sine foredrag om Muhammed-krisen, ytringsfrihed samt flygtningekrisen i Europa. Som tidligere udlandsredaktør på JP og korrespondent i Moskva og Washington kan han i sine foredrag dække diverse udenrigspolitiske spørgsmål inden- og udenfor EU.

Flemming Rose er forfatter og journalist. Han har en fortid som korrespondent i Moskva og Washington og har de seneste 11 år år været kulturredaktør og udlandsredaktør på Jyllands-Posten. I 2017 modtog Flemming Rose Weekendavisens litteraturpris for sin bog fra 2016 “De besatte”, der primært er en personlig beskrivelse af en intern kamp i JP/Politikens Hus i tiråret mellem Muhammedtegningernes offentliggørelse i 2005 og Roses afsked i 2015. I dag holder han lærerige og tankevækkende foredrag om ytringsfrihed og flygtningevandring i Europa.

For sit arbejde for ytringsfriheden har Flemming Rose modtaget flere fornemme priser, deriblandt Milton Friedman prisen på 250.000 dollars. I 2015 modtog han i Danmark den store publicistpris og den prestigefyldte norske Fritt Ords Honnørpris. Han har været nomineret til Nobels fredspris og Cavling-prisen. Hans bestseller Tavshedens tyranni blev i 2010 nomineret til Weekendavisens og Berlingskes priser som årets bedste bog, og den amerikanske udgave, Tyranny of Silence: How One Cartoon Ignited a Global Debate on the Future of Free Speech, blev i 2014 af the Economist kåret til en af årets 10 bedste bøger.

Flemming Rose har gennem de seneste 10 år etableret sig som en førende stemme i den internationale debat om ytringsfrihed. Hans kommentarer og analyser er blevet offentliggjort overalt i verden, bl.a. i New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, Boston Globe, Der Spiegel, Die Welt, El Pais, Volksrant, Aftenposten, Huffington Post, Liberation, The Guardian og Daily Mail.

Han har talt på den amerikansk-europæiske Bilderberg Konference, hvor Vestens beslutningstagere mødes en gang om året for at diskutere verdens gang, og han har debatteret ytringsfrihed på BBC World med Tariq Ramadan. Desuden har han været hovedtaler i en debat om ytringsfrihed og religiøse følelser i Oxford Union, et af verdens ældste og mest prominente debatfora på Oxford University og i Ford Forum Hall i Boston, hvor den amerikanske uafhængighedserklæring blev underskrevet.

To gange er Flemming Rose blevet interviewet på BBC’s populære Hard Talk, og han har holdt foredrag på internationalt anerkendte universiteter så som Stanford University, University of Colorado, New York University, Duke University, Rutgers University, Wellesley College, American University, Hebrew University, Jerusalem, Humboldt University, Berlin, og flere andre.

I 2017 blev Flemming Rose også vært på den ny DR2-serie om verden i forandring, hvor Flemming tager ud i verden for at interviewe tænkere og magthavere om alt fra Brexit og til Trump i et forsøg på at gøre verdens mange forandringer nemmere at forstå.

Se foredrag med Flemming Rose

  Flemming Rose foredrag

  Rose og den ny verdensorden

  • I en ny programrække på DR2 med Flemming Rose som vært er omdrejningspunktet vestens krise og Roses møde med politikere og meningsdannere verden over.
  • Verden er i forandring. Storbritannien har meldt sig ud af EU, Rusland har annekteret Krim-halvøen i Ukraine, og Trump er blevet præsident i et af verdens mest magtfulde embeder. Men hvad er det egentlig, der sker i verden? Hvordan ser det ud fra forskellige hovedstæder og aktørers perspektiv?
  • I det tankevækkende og samfundsaktuelle foredrag tager Flemming Rose afsæt i den adgang han har haft gennem de ti programmer til nogle af verdens største tænkere, og forsøger at svare på de mange spørgsmål vestens krise stiller.
  • Rose kan tilpasse indholdet af foredraget, afhængig af hvilket emne fra programmerne, I er interesserede i at høre mere om.

  Flemming Rose foredrag

  Muhammed-krisen bag kulisserne

  • Da Jyllands-Posten i september 2005 som led i en debat om selvcensur og islam i Europa offentliggjorde 12 tegninger af muslimernes profet Muhammed udløste det i første omgang begrænsede reaktioner. Først flere måneder senere blev det en global krise.
  • Daværende kulturredaktør Flemming Rose var manden i orkanens øje, der skulle forklare og forsvare avisens beslutning. Den dag i dag er Muhammed-krisen blevet et stykke Danmarkshistorie.
  • Hvad foregik der bag kulisserne, hvad sagde og gjorde hovedaktørerne på den hjemlige og internationale scene, hvorfor udviklede det sig til en global krise, og hvad er eftervirkningerne af jordskælvet i 2005 og 2006? Det fortæller Flemming Rose om med udgangspunkt i sine egne erfaringer og baseret på sin store viden om verden omkring os efter 14 år som udenrigskorrespondent i Moskva og Washington.

  Flemming Rose foredrag

  Ytringsfrihed i en globaliseret verden

  • Vi lever i en tid, hvor alle går ind for ytringsfrihed, men samtidig har der aldrig været så meget regulering af retten til at ytre sig frit. Hvordan hænger det sammen? Digitalisering og migration har ændret vilkårene for den nationale og globale debat om ytringsfriheden og dens grænser.
  • I dette foredrag skitserer Flemming Rose med udgangspunkt i sin egen erfaring fra snesevis af debatter rundt omkring i verden nogle af de dilemmaer, man står over for, når man skal håndtere ytringsfriheden i en digital verden uden grænser og i en verden, hvor mennesker bevæger sig frem og tilbage over grænser i et omfang i et tempo, som ikke er set før i verdenshistorien.

  Flemming Rose foredrag

  Flygtningekrise og folkevandring til Europa

  • Ifølge FN har der aldrig været så mange flygtninge i verden som i dag. Samtidig er millioner af almindelige mennesker på jagt efter et bedre liv. Mange forsøger at komme til Vesten. Det betyder, at Europa er blevet stadigt mere multikulturelt og multireligiøst. Europa skal derfor håndtere kulturforskelle i et omfang, som man ikke har været vant til. Det rejser flere spørgsmål:
  • Vil Europa forblive Europa på trods af indvandring fra især den islamiske verden, hvor synet på individet og dets rettigheder, på forholdet mellem mand og kvinde, på religiøse og seksuelle mindretal er fundamentalt anderledes? Vil friheden overleve det multikulturelle samfund?
  • Var de hundredvis af overgreb på tyske, svenske, finske og østrigske kvinder nytårsaften en forsmag på de kultursammenstød Europa kan se frem til i de kommende år, og hvad bliver konsekvenserne? Er der en indre sammenhæng mellem debatten om Muhammed-tegningerne for ti år siden og de aktuelle overgreb på europæiske kvinder?
  • Alle disse spørgsmål svarer Flemming Rose på i et foredrag, der tager temperaturen på den europæiske flygtningekrise netop nu.

Referencer

Fremragende!

Erik Nørkjær

Rind-Kollund Menighedsråd
Uforpligtende forespørgsel på Flemming Rose

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Flemming Rose
Flemming Rose

5 ud af 5 stjerner

"Fremragende!"

Erik Nørkjær - Rind-Kollund Menighedsråd Se alle referencer

Foredragsemner med Flemming Rose