Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00
profile-cover-generic-05

Oplev et underholdende foredrag om kunst, musik, opera, medier og kultur

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Adrian Lloyd Hughes

Tv-vært hos bl.a. Smagsdommerne og foredragsholder - Foredrag om blandt andet kunst, opera, smag og behag.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Adrian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Adrian Hughes er for de fleste kendt fra det hedengangne Smagsdommerne på DR 2 og DR K, og nu vært på DRK’s Kunstquiz og Historiequizzen. Adrian Lloyd Hughes' foredrag om kunst og kultur er tankevækkende, underholdende og fyldt med energi. Oplev en foredragsholder med en smittende entusiasme, overvældende viden og godt humør

Hvorfor er 138 transparente plasticposer fyldt med vand i et diset lokale et kunstværk? Kan man gå i operaen uden at have smoking på? Og hvorfor har de fleste af os svært ved at se forskel på dyre kunstinstallationer og de ting, som rengøringspersonalet efterlader? Adrian Lloyd Hughes foredrag giver nogle af svarene i sine humoristiske og oplysende oplæg om den kunst, vi alle omgiver os med, men som få af os rigtig forstår. 

Oprindeligt er Adrian Lloyd Hughes fra Wales, men kom som barn til Danmark, hvor han også senere blev uddannet som journalist. Danskerne kender ham nok bedst fra tv-programmer om kultur og kunst – måske især fra Smagsdommerne på DR2 og DRK.

Adrian Lloyd Hughes startede journalistkarrieren som praktikant på DR. Siden har han arbejdet på ungdomsprogrammet P4 i P1 og været ansat hos TV 2 Lorry. Adrian blev i 1996 ansat hos DR2, hvor han har været gennem flere år som vært på blandt andet Kulturfredag, Kulturjournalen, Spot, Tematirsdag og så naturligvis Smagsdommerne. Derudover er Adrian Lloyd Hughes vært på Kunstquizzen hos DR K.

Det er især foreninger, museer og oplysningsforbund, som ofte har booket Adrian Lloyd Hughes foredrag, hvor de nyder godt af hans skarpe pointer om kunst og kultur.

Se foredrag med Adrian Lloyd Hughes

  Adrian Lloyd Hughes foredrag

  Hvad er kunst, og hvad er det værd?

  • Adrian Hughes får ofte dette spørgsmål, og i foredraget her giver han et mere udførligt svar, end der altid er tid til på tv og radio. Kunstmuseerne har oplevet en stigning i antal besøgende, men mange har stadig problemer med at se forskel på kunstnerisk frembragte mesterværker og resterne fra rengøringspersonalet. Derfor giver Hughes sit bud på en definition af kunstnerisk kvalitet, så det giver mening.
  • Tilhørerne får også et indblik i de uransagelig forhold, der fører til prisen på kunst, og han giver undervejs konkrete råd til, hvordan man selv kan starte sin kunstsamling. Under foredraget vil der blive vist en række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og Adrian Hughes lægger op til dialog med deltagerne.

  Adrian Lloyd Hughes foredrag

  Smag og behag kan ikke diskuteres…

  • Det er ikke desto mindre, hvad Adrian Hughes har gjort i 10 år med DR’s Smagsdommere. Hver uge har han mødtes med tre kunstnere, debattører og intellektuelle for at høre, hvad DE fik ud af en ny bog, en film, et teaterstykke eller en udstilling.
  • Kunst og kultur lever netop i kraft af, at værkerne opfattes så forskelligt, og Adrian Hughes indbyder publikum til en diskussion af, hvad der er god og dårlig smag. Han synes selv, at han er leveringsdygtig i begge dele.
  • I dette foredrag trækker Adrian Hughes blandt andet på sine erfaringer med DR1 programmet ”Kender du Typen?”, som han havde på besøg i 2014, og som bevirkede flere forandringer i deres hjem, end han havde forestillet sig. Fra Smagsdommertiden giver han eksempler på værker, som satte sindene i kog. Krimien, der var så dårlig, at én af dommerne nægtede at læse den færdig, eller musikforestillingen, som slet og ret blev kaldt ”en lorteforestilling” – selv om den efterfølgende solgte 50.000 billetter.

  Adrian Lloyd Hughes foredrag

  Opera for begyndere

  • De fleste oplever opera som en svært tilgængelig kunstart, hvor man gerne skal klemme sig ned i en smoking og spidse sko, før man overhovedet bliver lukket ind, og så skal man alligevel finde sig i at sove i ukomfortable plysstole det meste af aftenen. Adrian Hughes forstår fuldt ud disse tanker, for ifølge ham selv balancerer operagenren meget fint mellem det latterlige og det sublimt fortryllende.
  • Med udgangspunkt i både populære og mindre kendte værker fortæller Adrian, hvordan han kom snublende i gang med denne specielle genre og genfortæller nogle af de mest hovedrystende åndssvage øjeblikke, han har oplevet.

Referencer

En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog.

Jørn Munksgaard

Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding

Det var ikke et foredrag, men et arrangement hvor Adrian Hughes var mediator. Dette gjorde han rigtig godt og med stor sikkerhed. Vi følte os trygge i at lægge formidlingen under vores arrangement i Adrians hænder.

Mette Kvist

Museum Skanderborg
Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Foredragsemner med Adrian Lloyd Hughes