Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Adrian Lloyd Hughes Foredrag

Oplev et underholdende foredrag om kunst, musik, opera, medier og kultur

Adrian Loyd Hughes Foredrag

Adrian Lloyd Hughes

Journalist, moderator, radiovært på "Klog på sprog", og tv-vært på bl.a. "Kunstquizzen" - Foredrag om blandt andet kunst, opera, smag og behag.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Et foredrag med Adrian Lloyd Hughes giver dig:

  • Viden og spøjse anekdoter serveret med smittende fortælleglæde og entusiasme
  • En foredragsholder med et usædvanligt stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv
  • En foredragsholder, der til stor begejstring for publikum taler et smukt og finurligt billedsprog
Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Adrian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Adrian Hughes er for de fleste kendt fra det hedengangne Smagsdommerne på DR 2 og DR K, og nu vært på DRK’s Kunstquiz og Historiequizzen. Adrian Lloyd Hughes’ foredrag om kunst og kultur er tankevækkende, underholdende og fyldt med energi. Oplev en foredragsholder med en smittende entusiasme, overvældende viden og godt humør.

Hvorfor er 138 transparente plasticposer fyldt med vand i et diset lokale et kunstværk? Kan man gå i operaen uden at have smoking på? Og hvorfor har de fleste af os svært ved at se forskel på dyre kunstinstallationer og de ting, som rengøringspersonalet efterlader? Adrian Lloyd Hughes foredrag giver nogle af svarene i sine humoristiske og oplysende oplæg om den kunst, vi alle omgiver os med, men som få af os rigtig forstår.

Oprindeligt er Adrian Lloyd Hughes fra Wales, men kom som barn til Danmark, hvor han også senere blev uddannet som journalist. Danskerne kender ham nok bedst fra tv-programmer om kultur og kunst – måske især fra Smagsdommerne på DR2 og DRK.

Et foredrag med Adrian Lloyd Hughes giver dig:

  • Viden og spøjse anekdoter serveret med smittende fortælleglæde og entusiasme
  • En foredragsholder med et usædvanligt stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv
  • En foredragsholder, der til stor begejstring for publikum taler et smukt og finurligt billedsprog

Adrian Lloyd Hughes startede journalistkarrieren som praktikant på DR. Siden har han arbejdet på ungdomsprogrammet P4 i P1 og været ansat hos TV2 Lorry. Adrian blev i 1996 ansat hos DR2, hvor han har været gennem flere år som vært på blandt andet Kulturfredag, Kulturjournalen, Spot, Tematirsdag og så naturligvis Smagsdommerne. Derudover er Adrian Lloyd Hughes vært på Kunstquizzen hos DRK og P1’s radioprogram Klog på sprog.

Det er især foreninger, museer og oplysningsforbund, som ofte har booket Adrian Lloyd Hughes foredrag, hvor de nyder godt af hans skarpe pointer om kunst og kultur. Hans foredrag er båret af smittende fortælleglæde og spøjse anekdoter bag kulisserne fra 30 års arbejde med dansk kulturliv.

Se foredrag med Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes foredrag

Min mors farvel – om familier og nedarvede traumer

Adrian Hughes leverede i 2021 sommerens store samtaleemne, da han med en podcast i 6 afsnit fortalte sin families spektakulært tragiske historie. Med DR LYD’s hidtil mest downloadede dokumentar kom mange danskere på fornavn med Champagnepigen Inge, Monsteret Margot og den mystiske byggematador-morfar Thorvald, som holdt sig skjult i baggrunden. Selv om de færreste lyttere havde Hughes’ farverige fortid kunne alle forholde sig til at have forældre, børn eller søskende.

Da Adrian Hughes’ mor døde i 2002 efterlod hun sig et chokerende afskedsbrev til sine fem sønner. Mens hun kærligt roste Adrian og hans lillebror var hun bitter, hånende og hadsk mod Adrians tre ældre brødre. Lige siden har Adrian kæmpet med at forstå hvordan hans mor kunne udvikle så forkvaklet et forhold til sin omverden. I foredraget går han med billeder og film på opdagelse i moderens glamourøse baggrund.

Adrians morfar var den i samtiden kendte hovedrige bygge-entreprenør Thorvald Dreyer. Hans familieliv indeholdt ægteskab med en prostitueret, falske graviditeter, hemmelige adoptioner, pludselige dødsfald og en helt offentlig trekantsaffære mellem ham, hans hustru og Frederiksbergs mangeårige borgmester Arne Stæhr Johansen. En affære, som senere Jens Otto Krag deltog i.

Med alle materielle muligheder døde morfar Thorvald alene uden kontakt med sine fire døtre eller børnebørn. Familierelationerne fortsatte i frit fald hos Adrians mor og i foredraget stiller Hughes spørgsmålet, om fortidens traumer altid vil følge med. Kan vi vælge hvilket menneske, vi gerne vil være?

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Hvad er kunst, og hvad skal det koste?

Moderne kunst bliver ofte beskyldt for at være indadvendt. Mange risikerer at gå på museum og have svært ved at se forskel på kunsten og det, som rengøringsfolkene har glemt at tage med sig. Hvordan kan det være?

Adrian Hughes giver gode tips til at forstå, hvad der er kunst, og hvad vi kan bruge den til. Selv har han svært ved at forestille sig et liv uden. Han har opsøgt kunsten med nysgerrighed og engagement hele sit voksne liv. Enkelte gange har den skuffet ham, men som regel er han gået fra museer og gallerier opløftet og forfrisket med nye perspektiver på tilværelsen.

I dette foredrag giver Adrian Hughes med udvalgte eksempler sit bud på kunstnerisk kvalitet og giver råd til dem, der overvejer at købe kunst. Han gennemgår kunstens mystiske pris-mekanismer og forklarer, hvordan f.eks. Leonardo da Vincis ”Verdens Frelser” kan være over 2,5 mia. kroner værd for nogen.

Under foredraget vises en lang række eksempler på både kontroversiel og mere folkekær kunst, og der lægges ivrigt op til dialog med medlemmerne af publikum, som f.eks. kan byde ind med kunst og kunstnere, de gerne vil have debatteret.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

God og dårlig smag, hvem skal bestemme det?

Man siger, at smag og behag ikke kan diskuteres, men Adrian Hughes har gjort det med DR’s ”Smagsdommerne” i ti år. Programmets deltagere var berømte for ikke at lægge fingre imellem, og kunstnere gruede for de mere eller mindre saglige domme, der kunne blive dem tildelt.

På et tidspunkt blev oversmagsdommeren himself udsat for smagsdommeri, da DR1’s ”Kender du Typen?” kom på besøg. Og typekendernes betragtninger fik flere konsekvenser for Hughes’ og hans gemals indretning, end de havde regnet med.

Adrian Hughes synes selv, at han er leveringsdygtig i både god og dårlig smag, og i foredraget her viser han eksempler på begge dele i dialog med publikum.

Fra Smagsdommertiden giver han eksempler på værker, som satte sindene i kog. Krimien, der var så dårlig, at én af dommerne nægtede at læse den færdig, eller musikforestillingen, som slet og ret blev kaldt  ”en lorteforestilling” – selv om den efterfølgende solgte 50.000 billetter.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Quiz om kunst live

De fleste, som har set DRK’s Kunstquiz hjemme ved skærmen, har gættet med på løjerne. Mange fortæller, at de var hurtigere på aftrækkeren, end selveste Bente Scavenius eller Martin Bigum. Hvorfor ikke lade det komme an på en prøve?

Adrian Hughes tilbyder sig som vært på jeres helt egen særligt til lejligheden tilrettelagte kunstquiz. Den kan enten henvende sig til hele publikummet på én gang, eller I kan stille med to særligt engagerede hold, 4 til 6 personer, som skal dyste mod hinanden. De værker, der skal dystes om, kan have tilknytning til egnen, eller det sted vi quizzer – eller Adrian Hughes kan tilrettelægge en kunstquiz med mere generel kunstnerisk paratviden.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Quiz om lokalhistorien

At DRK’s Historiequizzen har været en kolossal seer-succes, vidner dens mange genudsendelser om. Men de fleste af os har det til fælles med Peter Plys, at vi ”helst vil høre en historie om os selv”.

Med quiz om lokalhistorien tilbyder Adrian Hughes enten at beværte eller at tilrettelægge en historiequiz om jeres lokalområde. Hvem har haft deres gang heromkring, før vi kom, hvad er der sket af begivenheder på disse kanter?

Quizzen om lokalhistorien kan enten have hele publikum som deltagere; eller man kan stille med 2-4 deltagere, som har særlige forudsætninger for at bidrage med mere viden.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Opera for begyndere

De fleste oplever opera som en svært tilgængelig kunstart, hvor man gerne skal klemme sig ned i en smoking og spidse sko, før man overhovedet bliver lukket ind, og så skal man alligevel finde sig i at sove i ukomfortable plysstole det meste af aftenen. Adrian Hughes forstår fuldt ud disse tanker, for ifølge ham selv balancerer operagenren meget fint mellem det latterlige og det sublimt fortryllende.

Med udgangspunkt i både populære og mindre kendte værker fortæller Adrian, hvordan han kom snublende i gang med denne specielle genre og genfortæller nogle af de mest hovedrystende åndssvage øjeblikke, han har oplevet.

Adrian Lloyd Hughes foredrag

Konferencier/moderator

Adrian Hughes har gennem godt ti år været tovholder på Smagsdommerne på DRK og DR2 og har derfra stor erfaring med at styre debatter om kunst og kultur. Han tilbyder sig som en fast hånd om stoffet til vælgermøder, konferencer og paneldebatter, hvor bølgerne forventes at gå højt.

Referencer

En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog.

Jørn Munksgaard

Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding

Adrian var topprofessionel - og voldsomt dygtig. Han gik langt over den berammede tid - hvilket var helt perfekt. Publikum blev siddende og var fanget ind under hele foredraget.

Anders Taylor Hansen

Silkeborgbibliotekerne

Det var ikke et foredrag, men et arrangement hvor Adrian Hughes var mediator. Dette gjorde han rigtig godt og med stor sikkerhed. Vi følte os trygge i at lægge formidlingen under vores arrangement i Adrians hænder.

Mette Kvist

Museum Skanderborg

Det var en super oplevelse med 120 besøgende.

Ruth Mørch

Heerup Museets Venner

Adrian Hughes talte ved åbningen af Wadden Tide – en stedsspecifik skulpturudstilling ved Vadehavet. Udstillingen placerer sig i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk, og dermed midt i en natur de fleste har trådt siden barnsben. Udstillingen skal møde folk i øjenhøjde, og lige netop hér mødte Adrian de mange mennesker, som var mødt op. På en velforberedt, humoristisk og inspirerende måde fik han talt udstillingen ind i et større perspektiv og satte dermed et både betydeligt og spændende aftryk i åbningsprogrammet.

Charlotte Holm

Kulturregion Vadehavet

Super kompetent og engageret i vores setup.

Susanne Schelde

rubow arkitekter
Uforpligtende forespørgsel på Adrian Lloyd Hughes

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes

5 ud af 5 stjerner

"En meget levende og engageret fortæller. Adrian Hughes taler et meget smukt og tydeligt sprog."

Jørn Munksgaard - Grundtvigsk Foredragsforening, Sædding Se alle referencer

Foredragsemner med Adrian Lloyd Hughes