Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør bl.a. hvad sociale medier har gjort for vores forståelse af videnskab

Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

Majken Brahe Ellegaard Christensen

Astrofysiker og videnskabsformidler. Holder foredrag om videnskaben dengang og i dag.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Majken Brahe Ellegaard Christensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Majken B. E. Christensen besidder alle de vigtigste evner til at være en god videnskabelig kommunikator: en solid videnskabelig baggrund kombineret med en fremragende evne til at tilpasse sin kommunikation til publikum. Alt dette er pakket ind i en personlighed, som udstråler engagement, fokus og en grundlæggende entusiasme for videnskaben, der smitter af på tilhørerne.

Majken Brahe Ellegaard Christensen er astrofysiker og ejer af konsulentfirmaet Astronomicca. Hun er videnskabsskribent og er flere gange blevet brugt som ekspert i de dansker medier i forbindelse med astronomibegivenheder.

Majkens professionelle profil er en kombination af projektledelse fra det private erhvervsliv krydret med en videnskabelig tilgang fra universitetet. Hun har professionel erfaring fra flere større banker og har arbejdet med formidling på Syddansk Universitet.

Majken er uddannet cand.scient. i fysik og astronomi på Københavns Universitet i 2011. Hun har teleskoperfaring fra blandt andet det enorme APEX radioteleskop i Chile og har været tilknyttet to forskellige grundforskningscentre i forbindelse med sin bachelor og sit speciale.

Majken Brahe Ellegaard Christensen holder årligt en række foredrag om populærvidenskab og formidling for både virksomheder og organisationer, ligesom hun bidrager med artikler, blogs og bliver brugt som ekspert i medierne. Formålet med Majkens nytænkende foredrag er at kombinere videnskabsformidling med kommunikation og sociale medier.

Se foredrag med Majken Brahe Ellegaard Christensen

  Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

  Science på sociale medier

  • Videnskabsformidling har aldrig været vigtigere end det er i dag. Sociale medier som Instagram, Twitter og Facebook anvendes overalt på kloden til at udbrede budskaber. Nu bliver de også i voksende omfang brugt af især yngre forskere til at formidle deres forskning. Hvilken rolle har de “nye” platforme indenfor videnskabsformidling i 2018?
  • Og hvilken betydning har det, at alle har adgang til disse platforme? Den øgede eksponering fra alle hjørner af samfundet, gør konkurrencen om opmærksomhed større end nogensinde før.
  • Hør hvad sociale medier har gjort for vores forståelse af videnskab, og få specifikke redskaber til selv at implementere dem på dine egne medier.

  Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

  Fra Big Bang og til i dag

  • Somme tider skal man træde ud af de vante rammer for at bryde hverdagens gentagelser og få ny inspiration og arbejdsglæde. Et foredrag om vores fantastiske Univers åbner op for nysgerrigheden og sætter gang i kreative tanker. Foredraget anbefales fx til en personaledag eller som et frisk pust i arbejdsdagen.
  • Foredraget ‘Fra Big Bang og til i dag’ er en times foredrag om Universets uendelighed, og hvordan det gik til, at vi kan være her i dag. Universet blev skabt for 13,7 milliarder år siden i det vi (meget misvisende) kalder Big Bang. Der var nemlig ikke en stor brændende eksplosion, med derimod et energisk og samtidigt stille udbrud overalt på samme tid. Efter nogle millioner år blev de første stjerner skabt, og siden blev galakserne større ogr flere. I dag bor vi i Mælkevejen, som består af ca. 200 milliarder stjerner. Men det er blot en dråbe i det astronomiske verdensrum.
  • Vidste du, at der er flere stjerner i Universet, end der er sandkorn på Jorden? Hør hvordan det kan gå til og meget mere om, hvor vi alle sammen kommer fra i dette foredrag om astronomi – på et niveau, hvor alle kan være med!
  • Deltagerne vil efter foredraget være klogere på Universet samt få overraskende og letfordøjelige fakta om verdensrummet. Hvem ved – måske er du den næste, der sætter gang i stjernesnakken omkring middagsbordet?

  Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

  Bliv en bedre formidler – lær at kommunikere det komplekse simpelt

  • Foredrag om kommunikation og vejen fra den private finanssektor til offentlig videnskabsformidling. Kommunikation er nøglen til udvikling og fremgang, og du kan nå langt med simple tricks til en god formidlingsstrategi.
  • Fysik, forskning og finans lyder måske som en bred skare, men de har én ting til fælles: hvis ikke indholdet formidles letforståeligt, sker der ingen udvikling. Hør hvordan Majken B. E. Christensen har brugt sine egne erfaringer fra både det private erhvervsliv og de offentlige universiteter til at opbygge et firma, som er specialiseret i videnskabs- og forskningsformidling.

  Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

  Er der liv i rummet?

  • Verden har aldrig haft så meget teknologi i gang med at lede efter liv i rummet, som den har lige nu. Længe har vi vidst, at vores egen galakse indeholder både komplekse molekyler og vand, som er nogle af de fundamentale ting, der holder os i live her på Jorden. Men er der overhovedet liv i Universet, eller er vi alene her på Jorden? Og giver det overhovedet mening at leve efter andre væsener, når vi stadig kan have svært ved at enes her på Jorden?
  • 2019 er 50-året for månelandingen. Dette foredrag giver et nyt perspektiv for rumrejser, og hvad vi skal ude i rummet. Der vil også være en diskussion af, hvad liv overhovedet er for en størrelse. Et rigtig godt foredrag, der sætter vores egen tilstedeværelse i et større perspektiv og udfordrer publikum på, hvad rumudforskning betyder for os her på Jorden.

  Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

  Hvornår flytter vi til Mars?

  • Mars er lige nu den eneste planet, vi kender til, som udelukkende beboet af robotter: nemlig dem, vi selv har sendt derop! Dette foredrag går i dybden med rejser til Mars, og hvor tæt vi er på at kunne bo deroppe. Klimaforandringer eller nysgerrighed vil sandsynligvis tvinge os til at rejse til Mars, og både SpaceX og Boeing kæmper lige nu om at være de første til at sende et menneske afsted. Men én ting er at komme derop – en anden ting er at bo der permanent.
  • Dette foredrag fortæller om Mars-rejser og giver lige dele svar og spørgsmål til publikum om vores røde naboplanet.

  Majken Brahe Ellegaard Christensen foredrag

  Hvor er kvinderne i naturvidenskab?

  • Naturvidenskaben har altid været domineret af mænd. Men hvor er kvinderne? Findes der overhovedet kvindelige forskere på lige fod med de mandlige? I dette foredrag ser vi nærmere på, hvor kvinderne blev af indenfor naturvidenskab, og hvad de bagvedliggende årsager er til den skæve fordeling af mænd og kvinder. Vi dykker også ned i, hvad det betyder at fremhæve enkelte kvinder indenfor forskningsfelter som fysik og kemi. Har Marie Curies modtagelse af Nobel-prisen gjort det nemmere eller sværere for kvinder senere hen at bryde igennem som forskere?
  • Dette foredrag er både debatskabende og motiverende for især kvinder indenfor naturvidenskab og kan fungere som et afsæt til at se nærmere på virksomhedens værdier, og hvordan de træder i kraft.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Majken Brahe Ellegaard Christensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Majken Brahe Ellegaard Christensen