Høvdingeledelse er omdrejningspunktet i bogen Gid min chef var høvding af Christian Groes og Dennis Nørmark. En af bogens bærende cases er lederen Ann-Christina Matzen Andreasen, der arbejder efter den 90 % ledelsesløse metode. I dette foredrag får du indblik i ideerne bag høvdingeledelse og konkrete eksempler på, hvordan de omsættes i praksis.
Antropologien viser, at vi kan hente inspiration fra stammefolk og de ideer om ledelse, fællesskab og magt, som høvdingefiguren praktiserede. Det er en grundvisdom, der er gået tabt, men som igen kan dyrkes i moderne organisationer. Christian deler historier fra sit feltarbejde hos Satere-Mawé-folket i Amazonjunglen, hvor høvdingene var generøse, lydhøre, konfliktmæglende og empatiske – kvaliteter, der matcher nutidens behov for trivsel, inddragelse og arbejdsglæde – langt fra de autoritære, kontrollerende og enerådige ledere, som man måske skulle tro.
Ann-Christina Matzen Andreassen fra Matzens Ledelsesudvikling viser, hvordan høvdingeledelse virker i praksis. På virksomheden JAC, kåret som Europas bedste offentlige arbejdsplads tre år i træk, ansætter medarbejderne selv kolleger, styrer økonomien og forhandler egen løn. Lederens rolle er at facilitere, sætte rammer og være kulturambassadør. Med Christian og Ann-Christina oplever I, hvordan høvdingeledelse skaber stærke fællesskaber og inspirerer stadig flere ledere og teams.
Jeres udbytte:
- Redskaber til at bruge facilitering som ledelsesværktøj
- Redskaber til at tiltrække og fastholde dedikerede medarbejdere
- Redskaber til at hvile i lederrollen og skabe din egen lederprofil
- Inspiration til at skabe et bedre arbejdsmiljø gennem kulturforandring
- Inspiration til at ændre mindset og tænke sig selv som facilitator
- Forståelse af hvorfor lederen skal tænke sig som bærer af fællesskaber
- Forståelse af hvordan man slipper behovet for kontrol og top-down ledelse
- Positive tilgange til at rumme konflikter, forskelle og diversitet