Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Fem bøger med stærke fortællinger du aldrig vil glemme

Fem bøger med stærke fortællinger du aldrig vil glemme

Tilbage til blog

10. marts 2020

Der er bøger, som vi læser og ikke tænker videre over. Det var bare god underholdning en grå eftermiddag i lænestolen. Og så er der de bøger, som vi aldrig glemmer. Som sætter sig i os, og som vi reflekterer over længe efter. De gør indtryk på os, og vi diskuterer dem med andre. Det er stærke fortællinger, ofte er de måske baseret på sande historier, som ikke var kommet frem, hvis det ikke var for netop denne bog. 

Den autentiske fortælling er et af de mere populære foredragsemner den seneste tid, og det er også ofte biografierne eller romanerne baseret på sande historier, som præger bestsellerlisterne. Vi har samlet fem stærke fortællinger, som du aldrig vil glemme. Alle fortalt af nogle af vores dygtigste forfattere og foredragsholdere. 

Daniel Rye
I 2015 udkom Puk Damsgårds bog ‘Ser du månen, Daniel’. Den vandt senere Cavlingprisen for sin skildring af Daniels tid som gidsel hos Islamisk Stat. I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. I sit foredrag fortæller Daniel levende, åbenhjertigt og med grusomme detaljer og giver et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel hos Islamisk Stat.

Pelle Hvenegaard
Pelle Hvenegaard blev i 2016 far til adoptivdatteren Zoe Ukhona efter seks års kamp med fertilitetsbehandlinger. I sin bog ‘Kære Zoe Ukhona’, såvel som i sit foredrag, fortæller Pelle ærligt og rørende om hele forløbet, om hvor lykken kan ligge, og hvordan man kan prioritere i livet.  En gribende og meget personlig fortælling, som sætter sig spor hos sine læsere. 

Zeinab Mosawi
Zeinab Mosawi stammer fra Irak og er opvokset i Danmark. I 2018 markerer hun sig som en stærk og rørende stemme i det danske samfund. Hendes debutbog, selvbiografien ’Himlen over min fars tag’, berører brændpunkter som bl.a. integration, frigørelse, religion og ligestilling. Og Zeinab har stærke meninger og holdninger om netop de emner, og mange flere, da hun har mærket på egen krop og sjæl, hvad det koster at være mønsterbryder.

René Nielsen
Den 21. april 1991 mistede René Nielsen begge sine ben i en togulykke. I dag, mange år efter ulykken, aner René fortsat ikke, hvorfor han som en livsglad ung bankrådgiver og håndboldspiller på topniveau skulle vågne op på et hospital og blot være 113 centimeter høj. Det lykkedes René at udfordre sit nye liv uden ben. Renés bog om sit liv uden ben, ‘Halv mand – helt menneske’, har i dag solgt i mere end 50.000 eksemplarer og rammer i dén grad læserne. 

Morten Pape
Morten Pape debuterede i 2015 med sin selvbiografiske roman ‘Planen’, som han også vandt BogForums Debutantpris for. Morten boede i de første 20 år af sit liv i et af Københavns mest berygtede områder; ghettoen Urbanplanen. I romanen, såvel som i sit foredrag, fortæller han om opvæksten som etnisk dansker i ghettoen, om de kulturelle sammenstød og ikke mindst “os og dem-mentaliteten” og fremmedhadet, der særligt blev toneangivende i årene efter 9/11, og som kom til udtryk ved vrede, frustration og manglende forståelse på tværs af kulturer.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.