Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Nyheder

Hvordan arbejder du bedst sammen med amerikanske kolleger og forbedrer dine forretningsmæssige resultater i USA?

Tilbage til blog

20. juni 2019

Foredragsholder Kay Xander Mellish giver alle sine bedste tips til dansk-amerikansk arbejdsmiljø i ny bog. Working with Americans: Tips for Danes udkommer den 4. juli på USA’s uafhængighedsdag, og er en morsom, let tilgængelig bog med masser af anekdoter og eksempler hentet fra det virkelige liv.

Efter mere end et årti i Danmark ved Kay Xander Mellish, hvornår udlændinge kommer i clinch med dansk kultur, og hvornår danskere ofte misforstår udlændinge. Hendes foredrag såvel som den nye bog bygger på egne erfaringer fra ansættelser hos store danske virksomheder som Danske Bank og Carlsberg, hvor hun selv forsøgte at aflure dansk arbejdskulturs mange uskrevne regler.

Er den amerikanske arbejdskultur virkelig så anderledes?
Kay Xander Mellish har samlet sine erfaringer fra sit arbejdsliv i Danmark i fire bøger, heraf den seneste, Working with Americans: Tips for Danes, som belyser de grundlæggende forskelle mellem amerikansk og dansk erhvervskultur. Hvad ønsker amerikanske medarbejdere virkelig fra en leder? Hvorfor forventer dine amerikanske kunder, at du er tilgængelig hele tiden? Hvorfor er det så vigtigt at afskaffe Janteloven og handle entusiastisk, når det gælder amerikanske forretningspartnere? Og hvorfor gør amerikanere ikke engang brug af deres to sølle ugers ferie? Kay tilbyder også praktiske tips, som hvordan man “nudger” sine amerikanske forretningspartnere for information og den høflige måde at insistere på.

Hvad skal vi snakke om?
Et problem som ofte går igen hos danskere, der arbejder sammen med amerikanere, er den smalltalk, som ikke altid kan oversættes en-til-en. Hvorfor siger amerikanerne f. eks. “How are you doing?”, når de i virkeligheden ikke vil vide, hvordan jeg har det? Kay Xander Mellish forklarer, at “How are you doing” egentlig ikke er et reelt spørgsmål men mere en greeting, som når vi danskere siger “Godmorgen” til hinanden. Vi forventer ikke at få at vide, om det har været en god morgen, men hellere bare et “Godmorgen” retur igen. Working with Americans: Tips for Danes giver dig de bedste forudsætninger for at kommunikere med dine amerikanske kolleger. Og så råder Kay Xander Mellish danskerne til ikke at være en “grumpy foreigner”, som insisterer på at forklare amerikanerne, hvorfor det danske system er så meget bedre.

Om Kay Xander Mellish:
Kay Xander Mellish er foredragsholder, dansktalende amerikaner, kulturchok-skribent, veritabel enmandshær mod danglish, forfatter og humorist. Læs mere om Kays foredrag HER

Yderligere information:
Julie Rasmine Larsen, PR- og Presseansvarlig, [email protected], tlf.: 50609580.
Athenas er en del af Opus Group.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.