Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

Det er OK at være vred … Også i Herning

Tilbage til blog

4. marts 2024

Jeg er født i Herning. Der viser man ingen følelser. Eller – det gjorde vi ikke i min familie. Naturligvis havde mine forældre følelser. Men de blev undertrykt. Glæden var afdæmpet. Var vi kede af det, så lukkede vi døren bag os. Vreden blev vist som irritation. Vi var ikke gode til følelser.

Derfor har jeg haft rigtig svært ved at lære at læse følelser hos andre. Man skal nemlig kunne mærke følelsen i sig selv, før man kan se eller mærke følelsen i andre.

Nu er jeg i en sen alder blevet uddannet i følelsesmæssig intelligens, og når jeg underviser i kropssprog og aflæsning af ansigtsmimik og følelser, så møder jeg ofte mennesker som er langt bedre, end jeg selv nogensinde bliver til at læse følelser. Men der er håb. Også for dig – hvis du ikke selv synes, du er speciel god til det med følelser. Det kan nemlig læres. Vi kan alle blive bedre.

Jeg har et tæt samarbejde med Rigspolitiet, hvor jeg blandt andet har været med til at uddanne specialstyrker. Gæt hvilken følelse, mange af de politifolk jeg møder, har svært ved at læse i andre…? FRYGT. Fordi de gennem årene er blevet ”frygtløse”. De kan ikke mærke følelsen i sig selv, og kan derved ikke læse den hos andre.

At læse andre, eller ”mærke ind” er et fantastisk værktøj at have i kommunikationsværktøjskassen. Et godt sted at starte med at lære er at studere sig selv. Hver gang jeg oplever en følelsesmæssig reaktion i kroppen, så prøver jeg at stille mig spørgsmålet: Hvor i alverden kom den fra…?

Sagen er nemlig den, at jo bedre du kender dig selv, desto nemmere bliver det at læse og mærke andre mennesker og derved forstå andre mennesker og deres adfærd.

Og tro mig – jeg overrasker mig selv. Gang på gang. Og det er langt fra positivt hver gang. Jeg arbejder f.eks. meget med min vrede. Det er oftest her jeg bliver nødt til at grave dybt for at forstå, hvorfor jeg reagerer som jeg gør. Nogle gange kan små ubetydelige ting nemlig få mig til at eksplodere.

Så er det tilbage til fortiden.

Et eller andet sted i min opvækst ligger der nemlig en oplevelse som gør, at jeg reagerer som jeg gør. Og når den er fundet, så kan jeg beslutte mig for, hvordan jeg vil reagere næste gang. Så bliver mit sind roligere, og mit liv nemmere.

Men det er altså ikke så nemt, som det lyder…

Så husk – er du født i Herning, eller har du også haft forældre som havde svært ved at udtrykke sig følelsesmæssigt, så tag beslutningen om at blive bedre.

Alle kan nemlig blive mere følelsesmæssige intelligente – Også dig.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.