Henter Indhold ...

Svend Erik Schmidt

Foredragsholder, forfatter og ekspert i læring og kommunikation

Svend Eriks Schmidt er en af landets absolut bedste kapaciteter, når det handler om læringsstile, kommunikation og skoleliv. Hvordan bliver man en karismatisk underviser? Hvorfor bør vi benytte os af motivationspædagogik? Og hvad er brainbased læring egentlig? Alt det og meget mere giver Svend Erik Schmidt svar på i sine skarpe, veldokumenterede foredrag, der samtidig er underholdende og sætter tanker i gang hos sit publikum. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Igennem hele sin karriere har Svend Erik Schmidt aldrig sluppet den direkte adgang til praksis, hvilket tydeligt mærkes i hans foredrag. Det er i det konkrete arbejde med børn, unge og voksne, at teorierne skal stå deres prøve og idéerne videreudvikles. Foredragene er kendetegnet ved at indeholde både teori og værktøjer, som kan gøre det både sjovere og mere effektivt at lære og kommunikere, og samtidig får de altid høje evalueringer. 

Svend Erik Schmidt er uddannet lærer og har arbejdet på forskellige skoler i Billund Kommune – først 10 år som lærer og senere 8 år som leder. Igennem dette arbejde har Svend Erik Schmidt været medudvikler af og med til at gennemføre store pædagogiske forandringsprocesser i Billund Kommune. Sideløbende med dette arbejde har Svend Erik Schmidt uddannet sig i læringsstile og non-verbal kommunikation i USA og har siden da som ekspert i læring og kommunikation arbejdet med at implementere nogle af idéerne i børnehaver, skoler, erhvervsskoler og øvrige organisationer i Danmark. Svend Erik Schmidt er også manden bag TV2-serierne, ”Plan B” og ”Skolen – verdensklasse på 100 dage” og arbejder med udviklingen af nye tv-programmer inden for læring og kommunikation.

Derudover har Svend Erik Schmidt været medudvikler af Motivationspædagogik på erhvervsskolerne for Undervisningsministeriet og også været faglig ansvarlig på Drengeakademiet i 2012. Svend Erik Schmidt er aktuel som bidragsyder til undervisningsministeriets udgivelse: ”Motivationspædagogik – metoder til at motivere elever i undervisningen” og til januar 2017 udkommer Svend Eriks Schmidts nye banebrydende bog: ”Den karismatiske underviser – 10 konkrete værktøjer” som sætter nye standarder for arbejdet med non-verbale teknikker i undervisningen.

  Svend Erik Schmidt foredrag

  Den karismatiske underviser – teknik og kunst

  • De fleste undervisere mindes ofte de der helt særlige undervisere fra ens egen skoletid, der brændte tydeligt igennem med budskaberne og som gjorde selv det mest kedelige stof spændende. Det var undervisere, der gav plads til børnenes holdninger, samtidig med at der ikke herskede nogen som helst tvivl om, hvem der i sidste ende bestemte. Men hvad gjorde disse undervisere, hvad var det de kunne? Og kan nutidens undervisere blive ligesådan?
  • På sin helt egen måde giver Svend Erik Schmidt i dette tankevækkende foredrag et konkret bud på, hvad der skal til for at blive en karismatisk underviser. Det handler om at beherske faget, at kunne anvende nogle konkrete værktøjer teknikker, men også om at kunne ”læse” den enkelte elev eller den gruppe, du underviser. Svend Erik Schmidt præsenterer i foredraget en grundlæggende kommunikationsmodel, og der gives eksempler på helt konkrete værktøjer med indlagte øvelser undervejs.
  • Alle kan lære at blive en karismatisk underviser. Især hvis man har hørt dette foredrag først.
  • Målgruppen er undervisere i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne. Varighed: 2 timer.

  Svend Erik Schmidt foredrag

  Motivationspædagogik

  • Der er kommet en ny skolereform i grundskolerne og erhvervsskolerne. Det er en helt ny måde at lave skole på, som hermed er blevet lanceret. Og der er yderligere reformer på vej. Hvordan får vi reformerne til at virke i praksis? Hvad er det for en pædagogik, der er brug for? Motivationspædagogik kunne være svaret. Afgørende for al læring er, at eleverne er motiverede. Motivationspædagogik er en pædagogik udviklet i samarbejde med Undervisningsministeriets Fastholdelses Taskforce i perioden 2008-2012 og implementeret på en række erhvervsskoler i perioden 2012-2016.
  • Motivationspædagogik fokuserer på at øge elevernes lyst til læring igennem en varieret og meningsfuld undervisning., der tager afsæt i elevernes styrker, tydelig kommunikation og foretrukne måder at lære på. Man strukturerer så at sige undervisningen ud fra tydelige mål, hvor vægten lægges på den enkelte elevs progression i et meningsfyldt og anerkendende læringsfællesskab. Svend Erik Schmidt har været medudvikler af Motivationspædagogik og medforfatter til hæftet: ”Motivationspædagogik – metoder til at motivere eleverne i undervisningen” (Undervisningsministeriet 2016). Svend Erik Schmidt var også faglig ansvarlig for Drengeakademiet 2012, og metoderne i Motivationspædagogik er blandt andet set udfoldet i praksis i ”Drengeakademiet” på DR 1 i efteråret 2014.
  • På en morsom og lærerig facon giver Svend Erik Schmidt i dette tankevækkende foredrag konkrete bud på Motivationspædagogik i praksis. Og så er det ganske lovligt.
  • Målgruppen er lærere, pædagoger, bestyrelsesmedlemmer og ledere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Varighed: 2 timer.

  Svend Erik Schmidt foredrag

  Stil skarpt på børnenes læring – vejen til en endnu bedre skole

  • Flere og flere nye gode initiativer og udviklingsprojekter med mange forskellige interessenter og aktører arbejder ihærdigt med at gøre skolen bedre. Vi har fået ny skolereform, og der er helt sikkert flere nye tiltag på vej, hvilket er godt. Men hvordan får vi så helt konkret gjort skolen endnu bedre onsdag i 3. time i regnvejr? Svaret er helt simpelt: “Indret skolen, så læreren får ro til at være lærer og koncentrere sig om at stille skarpt på børnenes læring – skolens kerneydelse”.
  • På en morsom og inspirerende måde giver Svend Erik Schmidt i dette tankevækkende foredrag sit eget konkrete bud på, hvad der skal til for at gøre en god skole til en endnu bedre skole med god energi, hvor både børn og voksne stortrives, og hvor børnene får mulighed for at tilegne sig læringen på mange forskellige og sjove måder. Og hvor fokus er på barnets læring.
  • Foredraget sætter fokus på, hvordan der i skolen kan skabes optimale læringssituationer, hvor barnet og forældrene oplever, at der er endnu bedre sammenhæng imellem skolens “krav om læring” og barnets “lyst til læring”.
  • Målgruppen er lærere, pædagoger, ledere og forældre i skolen. Varighed: 2 timer.

  Svend Erik Schmidt foredrag

  Læringsstile – den skandinaviske Boström & Schmidt model

  • I en uhøjtidelig og til tider munter tone redegør Svend Erik Schmidt i dette foredrag for de væsentlige elementer i den skandinaviske læringsstilsmodel – en model Svend Erik Schmidt har udviklet i samarbejde med læringsstilsforsker Lena Boström og læringsstilsekspert Mariane Schmidt. Modellen bygger på Dunn og Dunn`s læringsstilsmodel tilsat brainbased learning.
  • Undervejs i foredraget får du mulighed for at finde din egen læringsstil og herved blive klogere på din egen foretrukne måde at lære på. Du får præsenteret metoder, som du direkte kan anvende i din læring. Du lærer også at spotte andres læringsstile og udnytte denne viden i din kommunikation med andre f.eks. som underviser, eller når du holder møder.
  • Foredraget veksler imellem oplæg og praktiske øvelser.
  • Målgruppen er undervisere, studerende og alle med interesse for læring. Varighed: 2,5 timer.

  Svend Erik Schmidt foredrag

  Brænd igennem med dit budskab

  • ”Kommunikation bliver vanskeligt lige i det øjeblik, at der er mere end en person tilstede”. “Hvorfor forstod de det ikke? Jeg havde jo givet dem en forklaring”. “Hold da op, hvor er dette møde kedeligt. gab”. “Fantastisk indlæg. Jeg kan huske det hele ordret”. “Vi møder os efterhånden ihjel”. Du kan måske nikke genkendende til nogle af disse udsagn.
  • Med udgangspunkt i nogle helt enkle principper om effektiv læring og kommunikation redegør Svend Erik Schmidt i en uhøjtidelig og til tider munter tone for nogle særdeles effektive værktøjer, som kan gøre læringen og kommunikationen lettere, sjovere og mere effektiv på arbejdspladsen.
  • Du bliver klogere på din egen foretrukne måde at lære og kommunikere på. Du lærer at spotte andres foretrukne måder at lære og kommunikere på. Du får værktøjer til at optimere din kommunikation – både når du giver oplæg i plenum, og når du deltager i et møde.
  • Målgruppen er medarbejdere og ledere i offentlige og private virksomheder.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Svend Erik Schmidt

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Svend Erik Schmidt

Foredragsemner med Svend Erik Schmidt