Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Foredrag om demokrati og økonomisk politik

Pelle Dragsted

Pelle Dragsted

Forfatter, underviser, debattør

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Pelle Dragsted

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Pelle Dragsted underviser og er en aktiv debattør inden for økonomisk politik. Han er klummeskribent hos Information og Altinget og forfatter til den meget omtalte og anmelderroste bog Nordisk socialisme – på vej mod en demokratisk økonomi. Han er tidligere medlem af folketinget for Enhedslisten, hvor han særligt arbejdede med økonomisk politik. Han har en mastergrad i retorik og formidling.

Et foredrag med Pelle Dragsted giver dig

  • Spændende og tankevækkende pointer om hvordan økonomien kan kan styres mere demokratisk
  • Interessante overvejelser omkring banker og om det er muligt at skabe en demokratisk finanssektor
  • En pædagogisk introduktion til finansministeriets regnemodeller, og diskussion af hvilken betydning den har for den politiske udvikling
Se foredrag med Pelle Dragsted
Pelle Dragsted foredrag

Nordisk socialisme

Et oplæg med udgangspunkt i Pelle Dragsteds bog, Nordisk Socialisme – på vej mod en demokratisk økonomi.

Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk ulighed har sat spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi, og givet den demokratiske socialisme ny vind i sejlene. Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk? Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet? Hvilken rolle skal markedsmekanismerne spille? Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte? I oplægget vil Pelle argumentere for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab.

Pelle Dragsted foredrag

Hvem skal have bank? Et foredrag om en ny demokratisk finanssektor

Finanssektorens uansvarlighed kastede os ud i den store finanskrise, og siden er der næsten ikke gået en måned uden nye skandaler om hvidvask, skattely og svindel. Er det en god idé at vi har overladt en så afgørende samfundsmæssig infrastruktur til private interesser, eller er det på tide at genopbygge demokratiske og profit-frie alternativer?

Pelle Dragsted foredrag

Finansministeriets politiske regnemaskine

Lavere skat i toppen er godt for økonomien. Og det samme er lavere ydelser til mennesker ramt af arbejdsløshed. Til gengæld spiller den ingen positiv rolle for økonomien at investere i børnehaver eller sygehuse. Det er i hvert fald udgangspunktet for de regnemodeller i finansministeriet, der lægger til grund for den førte økonomiske politik.

I dette oplæg vil Pelle med udgangspunkt i rapporten, Den politiske regnemaskine – give en pædagogisk introduktion til finansministeriets regnemodeller, og diskutere hvilken betydning der har for den politiske udvikling.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Pelle Dragsted

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Pelle Dragsted