Henter Indhold ...

Julia Lahme

Forfatter, blogger, direktør og skribent

Fra spørgsmål om hvordan man forbliver sig selv når man bliver mor i sin første bog, Hvor Lagde Jeg Babyen, til spørgsmålet om, hvordan man bliver voksen, fylder 40 og stadig har det sjovt, i sin seneste bog ManiFest, har Julia Lahme gjort sit for at blive en stemme for sin generation af kvinder. Derudover arbejder Julia Lahme som trendforsker, direktør og debattør – altid med glimt i øjet og et (selv-)ironisk blik for hverdagen. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Foredrag med Julia Lahme er stærke og personlige og omhandler alt fra familieliv til karriere og forbrugertrends. Læn jer godt tilbage og nyd en aften i selskab med den skarpe kommunikatør, blogger, karrierekvinde og mor. 

Julia Lahme cand.mag. i Europæisk Etnologi og direktør i eget kommunikationsbureau, hvor der især arbejdes med forbrugertrends, mode, mad og livsstilsprodukter. Julia Lahme er en ivrig debattør, kendt fra programmer på DR1 og TV2 som livsstilsekspert, og har desuden skrevet seks bøger blandt andet “Manifest” (2016) og “Hvor lagde jeg babyen” (2015).

Privat er Julia Lahme mor til to drenge, gift med Johan aka rapperen Jooks, og bor på Østerbro i København. Julia driver desuden bloggen julialahme.dk, ligesom hun er klummeskribent og i det hele taget skriver så meget og så ofte hun kan.

  Julia Lahme foredrag

  Damen i Midten

  • Moden afspejler vores samtid. Fra kortset tog tildækkede ankler til palietter og stramme jeans – moden har ændret sig fundamentalt flere gange gennem de sidste 150 år. Gennem billeder, finurlige historier og masser af historisk viden vil Cand Mag I Europæisk Etnologi og forfatter til Damen i Midten guide igennem 150 års Danmarkshistorie. For hvad betød kartoffelkuren for moden? Og hvilken indflydelse havde moden på indførsel af kvindernes stemmeret?
  • Alt dette og meget mere, vil blive belyst, forklaret og præsenteret ved dette sjove, tilgængelige og relevante foredrag, der giver tilhørerne et helt nyt perspektiv på vores fælles historie.

  Julia Lahme foredrag

  Manifest

  • Forfatteren bag kult-klassikeren, “Hvor Lagde Jeg babyen”, er aktuel med en ny bog, og nyt medrivende foredrag.
  • Oplev Julia Lahmes sjove og engagerende foredrag med udgangspunkt i hendes seneste bog, ManiFest. ManiFest er et opgør med meningsforskrækkelse og alt-er- lige-godt- hed, med de søde, sarte piger og mænd der løber ironman. Kort sagt: bogen til dig der også er blevet voksen.
  • Foredraget er et forsvar for karriere, børn, kærlighed og liv – på én gang, og så er den muligvis også en debat. Julia Lahme forsøger i foredraget at finde ud af, hvad man skal have med sig ud af 30’erne for, at livet efter 40 kan blive et, man glæder sig over, og et man ved, man selv har valgt.
  • Oplev en stærk personlig fortælling om at være del af den generation af kvinder, der vil det hele, uden at det rigtigt må koste noget, om at kaste glimmer over hverdagen og ikke mindst: Om at være lige her, lige nu, uden at gå på kompromis med den slags kvinde, man allerhelst vil være.

  Julia Lahme foredrag

  Kvinder, stress og perfektionisme

  • Hvor perfekte er det lige vi skal være? Et foredrag til kvinder og mænd – om hvorfor kvinder siger nej tak til ledelsesansvar men ja tak til selvpineri.
  • I Danmark, er det oftest er kvinder der går ned med stress, samtidig med at det er kvinder, der fraskriver sig ansvar i ledelse, men gerne tager tjansen som projektleder i hjemmet.
  • Med humor og selvironi spidder Julia sin generation af kvinder, perfektionismen og følelsen af aldrig at være nok – og viser samtidig en konkret vej ud af den.
  • Julia Lahme skriver klummer i Femina, Magasinet Skøn og driver bloggen julialahme.dk, hvor netop kvinders selvbilleder er et gennemgående tema.  Julia Lahme er forfatter til seks bøger, blandt andet bestsellerne ManiFest, Hvor Lagde Jeg Babyen og Sandheder Fra En Løgner, og har gennem tiden holdt flere hundrede foredrag om netop kvinderoller og identitet.

  Julia Lahme foredrag

  Sig Farvel – et foredrag om sorg, tabuer og død

  • Da Julia Lahme var midt i 20-erne fik hendes mor kræft. Efter år med sygdom døde hun, og efterlod sig en familie i sorg. Undren over sin egen reaktion, og oplevelsen af at andre syntes hun reagerede forkert, førte Julia Lahme ud på en søgen efter svar fra seks danske præster. Spørgsmålene var mange, og blandt dem:
  • Hvordan tackler man sin egen og andres sorg? Hvordan ser der ud i himlen? Kan vi være sikre på at vi ser hinanden igen? Hvad gør jeg med kærligheden, nu da én jeg elsker er død? Hvorfor holder andre afstand til ens sorg? Hvad gør jeg hvis jeg ikke tror på Gud?
  • Et smukt og livsbekræftende foredrag om det sidste store tabu, om at finde lys i mørket, og om at hjælpe sig selv og andre til et liv udenfor skyggen.

  Julia Lahme foredrag

  Skingre krukker og skarpe tunger – foredragsrække ved Julia Lahme og Sine Gerstenberg

  • Hvorfor er man skinger og ikke skarp, når man råber op som kvinde? Hvorfor er kvinder igennem historien blevet afskrevet deres berømmelse eller har måttet dele den med en mand, der ikke var æren berettiget? Hvad er det særegne ved kvindestemmerne anno 2018 – og hvem kommer vi til at lytte efter i de kommende år?
  • Med afsæt i popkultur og fin litteratur, kulturhistorien og etnologiens feltarbejder, åbner to kvindelige trendforskere for en åndrig samtale om feminisme, identitet og behovet for søstersolidaritet og store armbevægelser.
  • Etnolog Julia Lahme og litterat Sine Gerstenberg er værter for aftenens program, der byder på veloplagte og veloplyste foredrag, tid til såvel kaffe og kage, en tænkepause og (bram-)fri spørgsmål fra salen.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Julia Lahme

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Julia Lahme

Foredragsemner med Julia Lahme